Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kilimanjaro - safari ja vaellusmatka Tansaniassa

Ihastu Tansanian ainutlaatuiseen luontoon safarilla ja kävelyretkellä Ngorongorossa sekä valloita Afrikan korkein vuori Kilimanjaro
  • Karatu 2 yötä
  • Ngorongoro safari
  • Marangu 1+1 yötä
  • Kilimanjaro (Marangun reitti) 5 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 4/5 vaikea

Keskellä trooppista Afrikkaa seisoo yksinäinen tulivuori, jonka luminen huippu on kiehtonut ihmistä jo vuosisatoja. Tänä päivänä Kili­man­jaro on yksi maailman kiinnostavimmista vaelluskohteista. Ngorongoron kraatteria villi­eläimineen voidaan pitää yhtenä maailman ihmeistä, Afrikkana pienoiskoossa. Se kätkee sisäänsä vaikuttavan maiseman lisäksi laajan kirjon petoeläimiä, antilooppeja sekä harvalukuisen pensassarvikuonon. Patikoimme kraatterin reunamilla, ihailemme luontoa, ja akklimatisoidumme samalla vaellustamme varten. Kilimanjarolle nousemme Marangun reittiä, jonka varrella majoitumme mukavasti vaellustupiin.

Matka Itä-Afrikkaan ja sen valkoiselle huipulle on jännittävä matka villiin luontoon. Siinä yhdistyvät safarikokemukset ja fyysinen toiminta, jopa itsensä ylittäminen. Safarilla ja vaelluksella on täysihoito.

 

Kilimanjaro - safari, vaellusmatka ja Sansibar tehdään seuraavan kerran 10.-23.2.2019. Matkan ohjelma ja muut tiedot löytyvät tästä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen

Huom! Matkan menolennon aikataulu muuttunut alkuperäisestä. Matkaohjelma päivitetty 19.4.2018

Helsinki
1. päivä, lauantai

Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 22.55 Qatarin kautta Tansaniaan.

Kilimanjaro - Karatu
2. päivä, sunnuntai

Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 15.25. Ajamme safariautoilla Karatuun, matka kestää kolmisen tuntia. Majoitumme 2 yöksi keskitason Farm House Valley -lodgeen. (P)

Ngorongoro
3. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme safariautoilla kohti Ngorongoron luonnonsuojelualuetta. Suuret puhvelilaumat, seeprat ja antiloopit laiduntavat kraatterin pohjalla. Suurpedoista leijona, hyeena ja leopardi esiintyvät alueella. Syömme retkilounaan. Iltapäivällä teemme noin 2 tunnin kävelyretken Ngorongoron alueella (2300–2500 m). Tarkoituksemme on totutella korkeassa ilmanalassa liikkumiseen ja samalla tutustua kraatterialueen ainutlaatuiseen luontoon jalkaisin. Kävelyretken jälkeen ajamme takaisin majapaikkaamme Karatuun. (A, RL, P)

Karatu – Marangu
4. päivä, tiistai
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kilimanjaroa. Saavumme Marangussa sijaitsevaan viihtyisään Kilimanjaro Mountain Resort -hotelliin, jonne majoitumme. Myöhemmin iltapäivällä käymme vielä läpi vuorenvalloituksen päivä päivältä sekä tarkistamme kaikkien varusteet. (A, RL, P)

Kilimanjaro
5.–10. päivä, keskiviikko–maanantai
Keskiviikko: Nousua 900 m, matka 8 km, vaellusaika 5–7 tuntia
Siirrymme puiston portille (1800 m). Kantajat ottavat varusteemme ja aloitamme nousun kohti Kilimanjaron huippua. Kuljemme rauhallista kävelytahtia läpi vuoristometsän kohti ensimmäistä yöpymispaikkaamme
Mandara Hutia (2700 m).  Retkikunnassamme on omat paikalliset kokit, jotka valmistavat meille kaikki ateriat vaelluspäiviemme aikana. (A, RE, P)

Torstai: Nousua 1020 m, matka 12 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Päivän kohde on lähes 3800 metrin korkeudessa sijaitseva Horombo Hut. Reitti kulkee läpi kanervanummivyöhykkeen. Sään salliessa voimme ihailla edessämme Kilimanjaron lumivalkoista huippua. Horombo Hutilla vietämme kaksi yötä. (A, RE, P)

Perjantai: Nousua ja laskua n. 300 m, matka 4 km, vaellusaika 3–5 tuntia
Ns. ”lepopäivä”, jonka aikana totuttelemme korkeaan ilmanalaan ja teemme retken (4100 m) majapaikkamme ympäristössä. (A, RE, P)

Lauantai: Nousua 980 m, matka 10 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Nousemme Kibo Hutille (4700 m), joka on viimeinen vaellustupa ennen vuoren huippua. Maisemat alpiinisella vyöhykkeellä ovat karunkauniit. Kibo Hutille saavuttuamme yritämme levätä ennen vaativaa nousua vuoren huipulle. Useimmilla korkea ilmanala tuntuu viimeistään täällä lievänä pahoinvointina ja päänsärkynä. Joillekin juuri Kibo Hut on se tavoite ja henkilökohtainen korkeusennätys, johon he ovat tähdänneetkin. (A, RE, P)

Lauantain ja sunnuntain välinen yö: Nousua 1195 m, matka 6 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Se osa ryhmästä, jonka tavoitteet ovat vielä korkeammalla, aloittaa nousun kohti vuoren huippua jo hyvissä ajoin ennen keskiyötä. Kibo Hutilta eteenpäin rinne jyrkkenee ja nousu käy huomattavasti rankemmaksi kuin koskaan aiemmin koko vaelluksen aikana. Nousu 5685 metrin korkeudessa sijaitsevalle Gilman’s Pointille on henkisesti ja fyysisesti erittäin vaativa. Sen saavutettuaan on valloittanut Afrikan korkeimman vuoren. Ne, jotka vielä jaksavat, voivat jatkaa Uhuru Peakille (5895 m).

Sunnuntai: Laskua 2175 m, matka 16 km, vaellusaika 5–7 tuntia
Huipulta palataan Kibo Hutille, josta jatketaan alas Horombo Hutille. Yövymme Horombolla. (A, RE, P)

Maanantai: Laskua 1920 m, matka 20 km, vaellusaika 4–6 tuntia
Iltapäivällä saavumme Marangun portille. Kuljetus ja majoittuminen jo tuttuun Kilimanjaro Mountain Resort -hotelliin. Päivällinen hotellissa. (A, RE, P)

11.–12. päivä, tiistai–keskiviikko
Tiistaina aamupäivä vielä vapaata. Paluulentomme (Qatar Airways) lähtee klo 15.20 Dohan kautta kohti Helsinkiä. Saavumme Helsinkiin keskiviikkona klo 7.30. (A, L)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 190 e.  Huom! Vaelluksen aikana ei ole mahdollisuutta yhden hengen huoneeseen.

Tansaniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta (vaikka se ei ole pakollinen)

Ryhmän minimikoko 13. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot Kilimanjaron matkoille:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
-    viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
-     60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 e/henkilö
-     34–15 vrk ennen matka alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
-     myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 22.9.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Oikeus sopimuksen syntymisen jälkeisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin, jotka johtuvat Kaukoretkistä riippumattomista tekijöistä, pidätetään. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien mukaan, jotka ovat voimassa kuusi viikkoa ennen matkan alkua.

Kilimanjaro - safari ja vaellusmatka Tansaniassa: Vinkkejä ja suosituksia

Majoitukset vaihtelevat vaellusmajoista hyvätasoiseen hotelliin. Vaellusmajoissa on kerrossängyt sekä patjat ja tyynyt. Ngorongorossa kävelemme vuoristometsässä ja heinäarolla. Kilimanjarolle nousemme hyväkuntoista polkua pitkin; ylempänä reitillä on kuitenkin paljon irtokiviä. Korkeanpaikan vaikutus tekee noususta haastavan. Reitin viimeinen osuus on selvästi vaativampi ja jyrkempi kuin muu vaellusosuus, lisäksi nousu tapahtuu yöllä. Raskaimmat tavaramme ovat kantajilla, itse kannamme päiväreppua. Sää vuoristossa saattaa vaihdella paljon. Hyvät jalkineet ja hyvä reppu ovat tällä matkalla ensisijaisen tärkeitä. Matkalla tarvitsee oman makuupussin.

Suosittelemme hyvää valmistautumista. Nousu Kilimanjarolle edellyttää hyvää terveyttä, joten suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista – erityisesti, jos Teillä on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes.

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta (vaikka se ei ole pakollinen).

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisää hyödyllistä tietoa Kilimanjaron vaellusmatkasta.

Hyviä nettisivustoja korkeanpaikan vaikutuksesta:
The British Mountaineering Council
www.high-altitude-medicine.com

Muita linkkejä:
Tanzania Tourist Board
www.peakware.com
Ngorongoro Conservation Area
Kilimanjaro National Park
 

Voit olla kiinnostunut myös näistä