Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

  • Kathmandu 1+2 yötä
  • Pokhara 1+1 yötä
  • Annapurnan luonnonsuojelualue 2 yötä
  • Setijoki 1 yö
  • Chitwan 2 yötä
  • Istanbul 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 2,5 / 5 haasteellinen

Himalajan rinteillä sijaitsevaa Nepalia pidetään vaeltajien paratiisina. Vuoristoinen maa onkin täynnä reittejä, jotka ovat yhdistäneet ihmisiä ja kyliä toisiinsa vuosisatojen ajan. Maa huokuu suvaitsevaisuutta ja ystävällisyyttä. Jo Kathmandussa voi tuntea henkien ja jumalten läsnäolon, mutta viimeistään sen tuntee patikoidessaan pitkin vehreitä laaksoja maailman korkeimpien lumihuippujen vartioidessa kulkua. Patikoimme kolme päivää Himalajan rinteillä, asumme vuoristokylissä ja tutustumme paikallisten ihmisten elämään. Korkeista vuorista ja jylhistä maisemista huolimatta vaellusreittiemme korkeuserot pysyvät maltillisina ja vaativuustaso kohtuullisena. Setijoella liikumme kumiveneillä virran mukana ja yövymme joen rannalla hyvätasoisissa teltoissa, joissa on omat wc- ja suihkutilat.

Matkamme huipentuu Chitwaniin, jossa teemme lyhyitä kävelyretkiä viidakossa, matkustamme maasto­au­toilla ja veneillä. Puisto tarjoaa maailman viimeisimpiä piilopaikkoja muun muassa bengalintiikerille, intiansarvikuonolle ja muille uhanalaisille lajeille. Täällä voimme myös nauttia majoituspaikkamme hyvinvointipal­veluista.

Huom! Nepalissa on käynnissä mittavat tietyöt. Suppean tieverkoston maassa laajat tietyöt hidastavat siirtymisiä paikasta toiseen. Matka-ajat on tarkennettu ohjelmaan. Maantieliikenteen hitaudesta huolimatta Olympia ei turvallisuussyistä käytä Nepalin sisäisiä lentoja, koska tällä hetkellä kaikki Nepalissa operoivat lentoyhtiöt on asetettu eriasteisten turvallisuuspuutteiden vuoksi EU:n toimintakieltolistalle (nk. EU:n "musta lista").