Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Peru - vaellusta inkojen poluilla

Tämä matka ei ole ohjelmassamme tällä hetkellä. Katso muut vaellusmatkamme tästä.

  • Lima 1+1 yötä
  • Puno 2 yötä
  • Titicacajärvi retki
  • Cusco 1+1 yötä
  • Vaellus inkojen poluilla (Salcantayn reitti) 3 yötä
  • Aguas Calientes 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuustaso: vaativa 3,5/5

Tuskin mikään muu maa Etelä-Amerikassa tarjoaa matkailijalle niin paljon nähtävää ja koettavaa kuin Peru. Sen vaihteleva, monipuolinen luonto, jylhät Andit, sademetsät sekä mielenkiintoinen, tuhansien vuosien historia kiehtovat ihmisten mieltä.

Peru tunnetaan ennen kaikkea mahtavasta inkakulttuuristaan. Yksi maailman salaperäisimmistä kaupungeista on inkojen Machu Picchu. Kun arkeologi ja tutkimusmatkailija Hiram Bingham katseli Machu Picchun raunioita, hän mykistyi. ”Se näytti täysin epätodelliselta”, hän kirjoitti myöhemmin tuntemuksistaan. Nyt kun Binghamin ”löydöstä” on kulunut yli 100 vuotta, Machu Picchusta on tullut yksi maailman mielenkiintoisimmista matkakohteista. Binghamin täytyi sinne päästäkseen kiipeillä liaanien varassa jyrkillä vuorenseinämillä ja ylittää huojuvia köysisiltoja. Tämän päivän matkailija sen sijaan voi matkustaa melkein perille mukavasti junalla. Mutta ehkä edelleen paras tapa lähestyä Machu Picchua on jalan.

Muutaman päivän vaellus lumihuippuisilla Andeilla pitkin muinaisia inkapolkuja Salcantayn reitillä saa mielen ja sielun liikkeelle ja valmistaa kohtaamaan Machu Picchun ”kadonneen kaupungin”. Matka sisältää runsaasti aterioita, vaelluksella täysihoidon.

Lisämaksu 1h huoneesta/teltasta on 550 euroa.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme täydellisen nimesi (kuten passissa), syntymäaikasi sekä matkalla käytössä olevan  passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli matkustat alle 18-vuotiaan kanssa, kysy toimistostamme lisätietoja tarvittavista asiakirjoista.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan ja vaellusreittiin. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuaikataulu ja peruutusehdot
Ennakkomaksu 450 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 46 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta            Peruutuskulut
Viim. 61 vrk ennen matkaa     toimistokulut 100 e
60–46 vrk ennen matkaa        450 e
45–31 vrk ennen matkaa        900 e
30–15 vrk ennen matkaa        2.900 e
Alle 15 vrk ennen matkaa       95% matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 28.11.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Oikeus sopimuksen syntymisen jälkeisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin, jotka johtuvat Olympia Kaukomatkatoimistosta riippumattomista tekijöistä, pidätetään. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien mukaan, jotka ovat voimassa kuusi viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Peru - vaellusta inkojen poluilla: Vinkkejä ja suosituksia

Matkan aikana oleskelemme jatkuvasti (Limaa lukuun ottamatta) yli 2000 metrin korkeudessa, vaelluksella pääosin 2500–4400 metrin korkeudessa. Vaellus Andeilla on unohtumaton elämys, mutta vaatii kuitenkin hyvää kuntoa. Vaellusreitit vaihtelevat hiekkateistä kivikkoisiin ja kapeisiin polkuihin.
Korkea ilmanala lisää rasitusta ja ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita kuten päänsärkyä, pahoinvointia, yms. Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten erilaiset vatsaoireet ovat yleisiä erityisesti maaseudulla ja vuoristossa. Kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä. Kehotamme tarkistamaan matkavakuutuksenne kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.
Vuoriston sää voi muuttua nopeasti. Päivällä lämmintä voi olla yli 20 astetta, mutta yöllä lämpötila voi laskea pakkasen puolelle. Mukaan tulee ottaa hyvät jalkineet, lämmintä veden- ja tuulenpitävää vaatetta sekä hyvä pikkureppu. Hyvällä säällä voi vaeltaa vaikka shortseissa ja t-paidassa. Makuupussin voi tarvittaessa vuokrata paikan päältä (hinta n. 42 USD; tarpeesta tulee ilmoittaa toimistoomme viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa).

Tästä löydät lisätietoa matkalle valmistautumisesta ja matkavarusteista.

Voit olla kiinnostunut myös näistä