Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Pohjois-Italia – vaellusta Dolomiiteilla

Vaella Cortina d'Ampezzon Dolomiiteilla ja ihastu huikeisiin vuoristomaisemiin Sorapisjärvellä sekä Cristallon ja Tofane di Mezzon rinteillä

  • Cortina d'Ampezzo 5 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 3½/5 vaativa

Pohjois-Italiassa kohoavat Dolomiitit ovat osa Euroopan suurinta ja korkeinta vuoristoa, Alppeja. Alueen vuoristomaisemat pystysuorine vuorenseinämineen, kallioharjanteineen, syvine laaksoineen ja kristallinkirkkaine järvineen ovat Euroopan kauneimpia. Dolomiitit otettiin vuonna 2009 Unescon maailmanperintöluetteloon poikkeuksellisen hienojen maisemiensa ansiosta. Lennämme Venetsian lentokentälle, josta jatkamme majesteettisiin alppimaisemiin Cortina d’Ampezzoon. Tämä pikkukaupunki sijaitsee noin 1200 metrin korkeudessa ja sen maisemaa hallitsevat urkupilleiksikin kutsutut jopa yli 3000 metriin kohoavat kalkkikivivuoret. Vuoret syntyivät noin 60 miljoonaa vuotta sitten merenpohjan mineralisoituneista koralleista. Aikojen saatossa jää, sade ja auringon aiheuttama eroosio ovat muovanneet niistä maanosamme kauneimman vuoriston. Cortinan alue tunnetaan myös vuoden 1956 talviolympialaisista sekä alppihiihdon maailmancupin osakilpailuista. Alue on Italian tunnetuinta laskettelualuetta, mutta kesällä se tarjoaa myös erinomaiset ja monipuoliset vaellusmahdollisuudet.

Majoitumme koko matkan ajaksi ihastuttavaan Cortina d’Ampezzoon, josta teemme päivävaelluksia ympäröiville vuorille, alppilaaksoihin ja vuoristojärville. Vaellus Dolomiiteilla tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä henkeäsalpaavissa vuoristomaisemissa!

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 240 e 

Tarkistakaa passinne tai virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 e/henkilö
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 67 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
- 66–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 e/henkilö
- 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 600 e/henkilö
- 14–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Pohjois-Italia – vaellusta Dolomiiteilla: Vinkkejä ja suosituksia

Vaelluksien aikana kannamme ainoastaan päiväreppua. Kuljemme pääsääntöisesti kivisillä ja soraisilla poluilla, välillä jyrkilläkin rinteillä. Nilkkaa tukevat jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Vaellussauvat ovat hyödylliset. Lämpötilaerot Cortina d’Ampezzon (1200 m) ja vaellusalueen korkeimman kohdan (2500 m) välillä voivat olla suuret, joten mukaan kannattaa varata myös lämpimämpää vaatetta. Korkealla lumi- tai raekuurot voivat yllättää kesälläkin. Vuoristotaudin vaaraa tällä matkalla ei juuri ole.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin

Voit olla kiinnostunut myös näistä