Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Pyöräilymatka ja risteily Tonavalla

Pyöräile helpoilla reiteillä Tonavan varrella Itävallassa, Slovakiassa ja Unkarissa, tutustu tärkeimpiin nähtävyyksiin sekä nauti jokilaivan palveluista
Uutuus
 • Passau 7 yön jokiristeily alkaa ja päättyy
 • Engelhartszell  
 • Bratislava  
 • Budapest  
 • Visegrád  
 • Esztergom  
 • Wien  
 • Wachaun laakso  
 • Melk  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1/5 helppo

Johann Strauss nuoremman wienervalssissakin ylistetty Tonava on kautta historian toiminut tärkeänä kulkureittinä ja luonnollisena rajana. Joen rannoille on rakennettu linnoituksia, linnoja, luostareita, idyllisiä kyliä ja jokunen pääkaupunkikin. Tällä matkalla tutustumme niistä kolmeen – Slovakian Bratislavaan, Unkarin Budapestiin ja Itävallan Wieniin.

Pyöräilemme ja risteilemme Itävallasta Unkariin, näemme useita kulttuuriperintökohteita ja vietämme vapaapäivän Budapestissa. Helppokulkuiset pyöräreittimme seurailevat suurelta osin Tonavan vartta ja vievät meidät monien tunnettujen nähtävyyksien äärelle. Majoitumme koko viikoksi jokilaivaan ja teemme päivittäin pyöräretkiä. Laivalla on koko matkan ajan täysihoito, pyörät sisältyvät hintaan ja kulkevat mukana laivassa. Tämä pyöräilymatka antaa huikean läpileikkauksen Keski-Euroopan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, P=päivällinen

Helsinki – Passau – Engelhartszell
1. päivä, maanantai
Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.00 Müncheniin, jonne saavumme klo 9.35. Bussimatka Passaun kaupunkiin kestää noin 2 tuntia. Passau sijaitsee kolmen joen risteyskohdassa aivan Saksan ja Itävallan rajan tuntumassa. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Normandie -jokilaivaan ja klo 18.45 laiva suuntaa kohti Engelhartszellin kylää, jonne saavumme noin klo 21.00. Tervetulopäivällinen ja cocktailtilaisuus laivassa. (P)

Engelhartszell – Brandstatt
2. päivä, tiistai
(pyöräilyä 46 km)
Ensimmäinen pyöräretkemme alkaa pienestä Engelhartszellin kylästä. Ajamme hyvin merkittyjä ja päällystettyjä pyöräteitä. Reitti vie meidät kauniiden maalaismaisemien läpi Tonavan pohjois- ja etelärantoja pitkin. Ylitämme joen lautalla ennen Schlögenerin mutkaa, jossa Tonava tekee 180 asteen täyskäännöksen. Iltapäivällä nousemme laivaan Brandstattissa, josta risteilymme jatkuu yön yli kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa. (A, RE, P)

Bratislava
3. päivä, keskiviikko
(pyöräilyä n. 55 km)
Aamulla saavumme Bratislavaan. Päivän pyöräilyreittimme kulkee kauniiden terassipuutarhojen sekä idyllisten kartanoiden ohitse Itävallan puolella sijaitsevaan Hofin linnaan. Paluumatkalla vierailemme Slovakian puolella sijaitsevassa Devinin kylässä. Tonavan rannalla kukkulan huipulla kohoava Devinin linna kuuluu Slovakian kansallisiin muistomerkkeihin, vaikka onkin enimmäkseen raunioina. Iltapäivällä palaamme takaisin Bratislavaan, jossa on omaa aikaa tutustua vanhankaupungin tunnelmallisiin kujiin ja toreihin tai vaikka mäen päällä kohoavaan Bratislavan linnaan. Illallisen jälkeen laivamme lähtee kohti Budapestiä. (A, RE, P)

Budapest
4. päivä, torstai
Aamulla saavumme Budapestiin. Jo laivan kannelta voi nähdä monia keskeisiä rakennuksia, joista useat sijaitsevat Tonavan rannalla. Joki halkoo mäkisen Budan ja matalan Pestin eri kaupunginosiksi. Tänään on mahdollisuus tutustua kaupunkiin omatoimisesti, tehdä ostoksia tai vaikka rentoutua kylpylässä. Päivällisen jälkeen on vielä aikaa tutustua kaupunkiin iltavalaistuksessa. (A, RE, P)

Halutessasi voit päivällä lähteä matkanjohtajan mukana pyöräretkelle (n. 40 km) Budapestin pohjoispuolella sijaitsevaan Szentendren käsityöläiskaupunkiin.

Visegrád – Esztergom
5. päivä, perjantai
(pyöräilyä 60 km)
Aamuyöllä laivamme risteilee Tonavan mutkassa sijaitsevaan Visegrádiin, josta aloitamme päivän pyöräilyn. Pyöräilemme Szentendrensaarella ja tutustumme upeista rokokoo- ja barokkirakennuksistaan tunnettuun Vácin kaupunkiin. Lopuksi saavumme Esztergomiin, jonka katolisen kirkon kupoli tervehtii meitä jo kaukaa. Myöhään iltapäivällä risteilymme jatkuu kohti Wieniä. (A, RE, P)

Wien
6. päivä, lauantai
Aamupäivällä nautimme Tonavan maisemista risteillessämme Wieniin. Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat mm. Pyhän Tapanin goottilainen katedraali sekä Ringstrassen bulevardia reunustavat puistot upeine museorakennuksineen. Musiikkikaupungissa kun ollaan, illalla on mahdollisuus lähteä laivayhtiön järjestämälle lisämaksulliselle konserttiretkelle. Puolenyön aikaan laivamme suuntaa takaisin ylävirtaan kohti Itävallassa sijaitsevaa Wachaun laaksoa. (A, RE, P)

Voit päivällä tutustua kaupunkiin myös matkanjohtajan opastuksella pyöräillen (n. 20 km) tai osallistua laivayhtiön lisämaksulliseen kaupunkikierrokseen.

Wachau – Melk – Pöchlarn
7. päivä, sunnuntai (pyöräilyä n. 50 km)
Aamulla tutustumme Dürnsteiniin, yhteen Wachaun laakson kauneimmista kaupungeista. Tonavan rannalla sijaitsevan luostarin kirkon sinivalkoinen barokkitorni sekä kaupungin yllä kohoava raunioitunut linna ovat kuin postikortista. Täältä aloitamme matkan viimeisen pyöräretken Wachaun laaksossa kohti Melkiä. Alueen viini- ja hedelmätarhat sekä uneliaat kylät hurmaavat kauneudellaan. Melkin benediktiinimunkkien luostari on todellinen barokkiarkkitehtuurin helmi. Halukkailla on mahdollisuus tutustua omin päin tähän Euroopan suurimpaan toiminnassa olevaan luostariin. Pöchlarnissa nousemme laivaan ja syömme jäähyväispäivällisen. (A, RE, P)

Passau – Helsinki
8. päivä, maanantai
Aamulla ennen kuin saavumme Passauhun, ehdimme vielä ihailla laivan kannelta auringon ensisäteitä ja nauttia Tonavan laakson rauhallisesta tunnelmasta. Laiva saapuu Passauhun klo 10.00. Meille jää vielä mukavasti aikaa tutustua kaupunkiin ennen kuljetusta Münchenin lentokentälle, josta klo 18.40–22.05 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Yhden hengen hyttejä ei ole saatavissa.

Laivayhtiön lisämaksullisia retkiä voi varata vain laivalla risteilyisännältä. Retkien hinnat 10–50 euroa (maksu vain käteisellä). Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon. Ennakkomaksu 350 euroa

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 e/henkilö
 • 30–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 600 e/henkilö
 • 14–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Pyöräilymatka ja risteily Tonavalla: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräilemme hyväkuntoisilla pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta matkan varrella on myös muutama lyhyt ylämäki. Ohjatut pyöräilyreitit sopivat myös vähemmän pyöräilyä harrastaville. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi tehdä pidempiä lenkkejä omatoimisesti. Pyörät ovat käsi- tai käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Lisämaksusta on mahdollisuus vuokrata myös sähköpyörä (saatavilla rajoitetusti). Ilmoita pyörätoiveesi ja pituutesi jo matkaa varatessasi.

Varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilykäsineet, satulan geelipehmuste, sadeviitta, termospullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää. Hyttien säilytys- ja kuivatustilat ovat rajalliset. Herkkäunisille suosittelemme korvatulppia laivan moottoreiden ja jokisulkujen aiheuttamien äänien vuoksi.

Laivayhtiön lisämaksullisia retkiä voi varata vain laivalla risteilyisännältä. Retkien hinnat 10–50 euroa (maksu vain käteisellä).

Voit olla kiinnostunut myös näistä