Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Suuri Turkin kiertomatka

Ihastu Istanbulin upeisiin palatseihin ja moskeijoihin, Pamukkalen kuumiin lähteisiin, Efesoksen rauniokaupunkiin sekä Kappadokian tuffikivimaisemaan

15 päivää alk.2 380 €/hlö
  • 21.4.2019 - 5.5.2019 Täynnä
  • Ankara 2 yötä
  • Kappadokia 2 yötä
  • Konya 1 yö
  • Antalya 2 yötä
  • Pamukkale 2 yötä
  • Kusadasi 2 yötä
  • Efesos retki
  • Izmir retki
  • Istanbul 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Istanbulissa, Bysantin aikaisessa Konstantinopolissa näemme ottomaanisulttaanien upeat palatsit ja koristeelliset moskeijat. Suuren basaarin vilkkaat kauppakujat houkuttavat kokeilemaan tinkimistaitoja. Kaupungin itämainen siluetti ja mystinen olemus avautuvat silmiemme eteen veneretkellä.

Bosporinsalmen itäpuolella alkaa suuri Anatolian ylätasanko, Turkin Aasiaan kuuluva osa. Laajalla kahden viikon kiertomatkallamme sukellamme kauas historiaan aina antiikin aikoihin asti. Tutustumme Pamukkalen kuumiin lähteisiin, Aleksanteri Suuren perustamaan Smyrnaan eli nykyiseen Izmiriin ja muinaisen Rooman valtakunnan johtavaan kauppa- ja satamakaupunkiin Efesokseen. Matkustamme myös Kappadokiassa, jossa Vähän-Aasian alkukristilliset yhteisöt kokoontuivat. Näemme tuffikiviset tornimuodostelmat, ”keijukaisten savupiiput”, joiden muovaama maisema on ainutlaatuinen. Konyassa tutustumme runoilija Rumin ympärille syntyneen suufilaisjärjestön, pyörivien dervissien, keskuspaikkaan. Täysipainoista kulttuuri- ja historia-antia kevennämme puolimatkan vapaapäivällä Välimeren rannalla.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Ankara
1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Ankaraan, jonne saavumme klo 20.10. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Limak Ambassadore -hotelliin (★★★★).

Ankara
2. päivä, maanantai Vielä vajaa sata vuotta sitten Ankara, silloinen Angora, oli pieni kaupunki, josta tehtiin pääkaupunki Turkin tasavallan syntyessä vuonna 1923. Nykyisin monimiljoonainen Ankara on maan toiseksi suurin kaupunki Istanbulin jälkeen. Aloitamme kaupunkikierroksemme nyky-Turkin perustajan, maan ensimmäisen presidentin Mustafa Kemal Atatürkin mahtipontiselta mausoleumilta. Käymme myös Anatolialaisen kulttuurin museossa, jonka kokoelmat kertovat monipuolisesti alueen historiasta. (A, L)

Ankara – Kappadokia
3.–4. päivä, ti–ke Aamiaisen jälkeen lähdemme n. 4 tunnin bussimatkalle Kappadokiaan, jossa majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Ramada Cappadocia -hotelliin (★★★★) Ortahisarin kylässä. Kappadokian erikoinen maisema on syntynyt miljoonien vuosien kuluessa vulkaanisen toiminnan ja eroosion tuloksena. Basaltti ja pehmeämpi tuffikivi on vuosituhansien kuluessa muodostaneet erikoisia kivitorneja, ”keijukaisten savupiippuja”. Alueen asukkaat ovat kaivaneet pehmeää tuffikiveä asunnoiksi, luolakirkoiksi, luostareiksi ja erakkoluoliksi. Keskiviikon kokopäiväretkellä käymme muun muassa Unescon suojelemassa Göremen ulkoilmamuseossa katsomassa luolakirkkoja ja niiden hyvin säilyneitä seinämaalauksia. Näemme jyrkän kukkulan päällä sijaitsevan Uchisarin linnoituksen ja tutustumme yhteen alueen monista maanalaisista kaupungeista, joissa tuhannet paikalliset asukkaat heettiläisistä alkukristittyihin piileskelivät vihollisiaan. Huom. Kävelyretki maan alla ei sovi klaustrofobisille eikä liikuntarajoitteisille. Korkealaatuiseen keramiikkaan tutustumme Avanoksen kaupungissa. (2xA, 1xL, 2xP)

Kappadokia – Konya
5. päivä, torstai Varhain aamulla halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle (150 e) kuumailmapallolennolle. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne.
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Konyaa. Pysähdymme Sultanhanissa muinaisella karavaaniasemalla, jonka seldzukit rakensivat 1200-luvulla. Vastaavanlaisia asemia oli Anatoliassa useita, sillä niitä rakennettiin kamelin päivämatkan eli 25–40 km:n välein. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Konyaan (Ikonion). Se on ollut pyörivien dervissien keskuspaikka 1200-luvulta saakka, jolloin järjestön perustaja Mevlana Celaleddin Rumi asui kaupungissa. Hän edusti suufilaisuutta eli islamin mystiikkaa. Vierailemme Mevlanan mausoleumissa, jonne hänet on haudattu. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Dedeman-hotelliin (★★★★★). (A, P)

Konya – Antalya
6.–7. päivä, pe–la Meillä on noin viiden tunnin bussimatka Taurus-vuorten yli Välimeren rannalle Antalyaan. Kaupunki on saanut nimensä Pergamonin kuningas Attalos II:sta, joka halusi perustaa kaupungin niin kauniiseen paikkaan, ettei kukaan saa siitä katsettaan irti. Saavuttuamme Antalyaan teemme lyhyen kaupunkikierroksen ennen päivällistä. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Rixos Downtown -hotelliin (★★★★★). Lauantaina on vapaapäivä. (2xA, 2xP)

Antalya – Pamukkale
8.–9. päivä, su–ma Jatkamme sunnuntaiaamuna matkaa Anatolian sisäosiin Pamukkaleen (Hierapolis), joka on yksi Turkin luonnonihmeistä. Myöhäisen lounaan jälkeen majoitumme Pamukkalen lähistölle 2 yöksi hyvään keskitason Colossae Thermal -hotelliin (★★★★★). Pamukkale eli Puuvillalinna tunnetaan lämpimistä mineraalilähteistään. Kalkkipitoiset virtaavat vedet ovat muodostaneet valkoisia terasseja, jotka näyttävät kauempaa katsottuna puuvillalta. Hierapolis oli aikoinaan kukoistava kaupunki, josta on edelleenkin paljon nähtävissä, mm. pääkatu roomalaisine ja bysanttilaisine portteineen, kylpylöitä, amfiteatteri, yksi antiikin suurimmista hautausmaista sekä Kleopatran uima-allas. Maanantaina tutustumme alueeseen ja myöhemmin iltapäivällä voimme kokeilla mineraalivesien vaikutusta hotellimme altaassa. Pamukkale on Unescon maailmanperintökohde. (2xA, 1xL, 2xP)

Pamukkale – Kusadasi
10. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Kusadasin pikkukaupunkiin. Matkalla pysähdymme nahkatehtaan myymälässä. Turkki tunnetaan nahkateollisuudestaan, jonka korkealaatuiset tuotteet ja mallit ovat maailman huippumuotitalojen tilauslistoilla. Kusadasissa majoitumme 2 yöksi Egeanmeren rannalle ensimmäisen luokan Charisma-hotelliin (★★★★★). (A, P)

Efesos
11. päivä, keskiviikko Teemme puolipäiväretken antiikin Efesoksen rauniokaupunkiin. Se oli 2000 vuotta sitten Vähän-Aasian rannikon johtava kauppa- ja satamakaupunki ja Rooman valtakunnan toiseksi suurin kaupunki. Efesos on Välimeren alueen mahtavimpia nähtävyyksiä. Se oli kuuluisa Artemis-jumalattaren temppelistä. Tästä yhdestä antiikin seitsemästä ihmeestä muistuttaa nykyisin vielä yksi pylväs. Läheisellä Satakielenvuorella on pinjametsän keskellä kaunis kappeli, jonka oletetaan olevan Neitsyt Marian koti. Ennen paluuta Kusadasiin tutustumme vielä mattojen valmistukseen. Loppupäivä on vapaata päivälliseen asti. (A, P)

Kusadasi – Izmir – Istanbul
12. päivä, torstai Aamulla matkamme jatkuu Turkin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Izmiriin (Smyrna). Nykyiselle paikalleen sen perusti Aleksanteri Suuri. Kaupunki tuhoutui pahoin tulipalossa v. 1922 Atatürkin johtamassa taistelussa kreikkalaisia vastaan. Nyky-Izmir on moderni ja kansainvälinen kaupunki. Teemme pienen kaupunkikierroksen ja lounastamme ennen iltapäivän lentoa Istanbuliin. Istanbulissa majoitumme Taksim-aukion lähelle 3 yöksi ensimmäisen luokan Divan Istanbul -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Istanbul
13.–14. päivä pe–la Istanbul (Byzantion, Konstantinopoli) on ainut kaupunki maailmassa, joka sijaitsee kahdella mantereella. Euroopan ja Aasian erottaa kuvauksellinen Bosporinsalmi, joka taas yhdistää Mustanmeren ja Marmarameren. Istanbulissa kohtaavat itä ja länsi, minkä vuoksi kaupungin tunnelma on ainutlaatuinen. Itä-Rooman eli Bysantin ja ottomaanien kulttuuriperintö on vahvasti läsnä tässä lukemattomien historiallisten rakennusten ja monumenttien metropolissa. Perjantain kierroksella näemme tärkeimmät historialliset kohteet, kuten Hippodromin, Sinisen moskeijan, Hagia Sofian ja Topkapin palatsin. Käymme myös suuressa katetussa Kapali Carsi -basaarissa, jossa on tuhansia pikku liikkeitä kymmenien kujien varrella. Lauantaina tutustumme ylelliseen Dolmabahcen palatsiin ja ihailemme Bosporinsalmen maisemia veneristeilyllä. Päivän päätteeksi vietämme vielä turkkilaisen illan showravintolassa. (2xA, 1xL, 1xP)

Istanbul – Helsinki
15. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta lento klo 14.40–18.05 (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallinen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 520 e.

Lisäretki: Kuumailmapallolento 150 e. Huom. Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus kuumailmapallolennon osalta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 15. Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
- 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä