Kiinan viisumikäytäntö 2019

MUUTOKSIA KIINAN TURISTIVIISUMIN HANKKIMISEEN
Kiinan Kansantasavallan viranomaiset ovat tehneet elo- ja syyskuussa 2018 turistiviisumin hankintaprosessiin useita merkittäviä muutoksia. Muutokset on otettu käytäntöön vaiheittain mutta erittäin nopealla aikataululla.

Kiina alkoi vastavuoroisesti noudattaa monien muiden maiden, mm. EU-maiden, Kiinalle asettamia viisumin hakijoiden tunnistamista koskevia vaatimuksia, joiden nojalla anomukset on tehtävä suoraan kyseisen maan sähköiseen järjestelmään matkustajakohtaisesti liittäen mukaan digitaalinen valokuva. Anomus ja alkuperäinen passi muine liitteineen on pääsääntöisesti jätettävä henkilökohtaisesti, koska jokaiselta 14 - 69 vuotiaalta hakijalta tallennetaan samassa yhteydessä viisumitietokantaan sormenjäljet.

Kiina avasi kesällä Helsingin Kamppiin oman Viisumipalvelukeskuksen, jossa sormenjäljet otetaan. Viisumin hinta on noussut huomattavasti aiemmasta.

Näistä muutoksista johtuen Kiinan matkojemme hintaan ei enää sisällytetä viisumia tai sen hankinta-kustannuksia.

OHJEET KIINAN VIISUMIN HANKKIMISEKSI OLYMPIAN MATKOILLE (15.10.2018 alkaen)
Lähetämme noin kolme kuukautta ennen varaamasi matkan lähtöpäivää Kiinan viisumianomuskaavakkeen täyttöohjeen sähköpostilla. Anomuksessa selvitetään laajasti hakijan henkilötietoja ja mm. perhe-, koulutus- ja työtaustaa tarkoin kysymyksin. Normaali viisumi on voimassa 3kk myöntämispäivästä joten voit aloittaa hankkimisen hyvissä ajoin, suosittelemme kuitenkin aloittamaan sen viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöä.
Mikäli olet 14 - 69 vuotias, sinun tulee hankkia viisumi itse. Voimme avustaa viisumin hankkimisessa mutta sormenjäljet ja hakemus on käytävä itse jättämässä Kiinan Viisumipalvelukeskuksessa.

Alle 14 vuotiaat ja 70 vuotta täyttäneet voivat myös hankkia viisumin itse tässä olevan ohjeen mukaisesti mutta sinun ei tarvitse henkilökohtaisesti käydä viisumikeskuksessa eli hakemuksen voi puolestasi toimittaa sinne myös joku muu. Myös Olympia voi hankkia viisumin puolestasi, tällöin veloitamme viisumihinnan lisäksi palvelumaksun (30 eur/henkilö). Tällöin tässä olevassa ohjeessa Kiinan viisumipalvelukeskukseen toimitettavat dokumentit tulee toimittaa Olympiaan viimeistään kaksi viikkoa ennen lähtöä (Tiibetin matkan osalta aikaisemmin).

Huom! Viisumin tulee olla valmis viimeistään 3 päivää ennen lähtöpäivää (HUOM! Tiibetin matkalle viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöpäivää). Viisumin käsittelyaika on 4 työpäivää eli jos esim jätät viisumihakemuksen maanantaina, viisumi on valmis torstaina. Passisi jää Viisumipalvelukeskukseen käsittelyn ajaksi.                 

VIISUMIANOMUSPROSESSI VAIHE VAIHEELTA
Kun olet saanut lähettämämme viisumihakemusohjeistuksen:
1) lähetä kopio passin kuva-aukeamasta Olympiaan (passi@olympia.fi ). Merkitse viestin aiheeksi matkan nimi, alkupäivä ja oma nimesi) Lähetämme sinulle muutaman päivän kuluttua sähköpostilla virallisen kutsun Kiinan yhteistyökumppaniltamme.

2) täytä sähköinen viisumianomuslomake netissä (http://bio.visaforchina.org/HEL2_EN/) Täyttämiseen menee aikaa noin 20-45 minuuttia. Hakemukseen tulee liittää myös sähköinen valokuva (jpg-muodossa) joten se kannattaa tallentaa tietokoneelle valmiiksi. Tulosta hakemus ja allekirjoita se (kahteen kohtaan), sivuja tulee yhteensä 8-10

3) varaa käyntiaika Kiinan viisumipalvelukeskuksen verkkosivuilta. Ajanvarausta varten tarvitset hakemuksessa olevan tunnistenumeron sekä passin numeron. Ajan voi varata samalla kertaa useammallekin henkilölle mutta kaikista tarvitaan edellä mainitut tiedot. Aika kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen niin saat sen itsellesi sopivaan ajankohtaan.

4) mene varattuna aikana Kiinan viisumipalvelukeskukseen (Helsingin Kampissa, osoite Salomonkatu 17 B, 3 krs)
  Mukanasi tulee olla
             - passi (voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen)
             - kopio passin kuva-aukeamasta
             - tulostettu viisumianomus (allekirjoitettuna)
             - värillinen valokuva (valokuvapaperille tulostettu, sama kuva kuin sähköisessä hakemuksessa)
             - viisumikutsu (jonka Olympia on toimittanut sinulle)
             - pankki-/luottokortti tai käteistä viisumimaksua varten

5) Viisumipalvelukeskuksessa passi ja hakemus skannataan heti vastaanottotiskillä ja sinusta otetaan digitaalinen tunnistekuva. Tämän jälkeen saat jonotusnumeron seuraavalle tiskille, jossa hakemus ja passi tarkistetaan. Tässä otetaan myös sormenjäljet (molemmista käsistä, kaikista sormista). Tämän jälkeen saat uuden jonotusnumeron, jolla pääset maksamaan viisumin.  

6) Maksettuasi saat kuitin, jolla valmiin viisumin ja passin voi noutaa. Kuitissa on ensimmäinen mahdollinen noutopäivä merkittynä.  Kuittia vastaan passin voi hakea myös toinen henkilö. Passin voi pyytää palauttamaan myös postitse, jolloin Viisumipalvelukeskus veloittaa postimaksun. Mikäli haluat, voit toimittaa kuitin Olympialle, niin noudamme passin puolestasi. Tällöin passi palautetaan sinulle lentokentällä lähtöselvityksessä. Kuitin on oltava Olympian toimistossa viimeistään 3 työpäivää ennen lähtöä.

Viisumimaksut (Turistiviisumi, 1 maahantulo, voimassa 3kk myöntämisestä)
- normaali käsittelyaika (4 työpäivää, esim ma-to), hinta 128,20
- pikakäsittely (2-3 työpäivää, hakemus jätetty ennen klo 11.30), hinta 174,00
- normaali käsittelyaika + passin palautus postitse, hinta 165,40

Mikäli et itse pysty täyttämään sähköistä viisumianomusta, voimme täyttää sen puolestasi. Palvelumaksumme tästä on 95 eur/matkustaja.

Tässä mainitut tiedot ja hinnat annamme sitoumuksetta, perustuen 7.1.2019 vallitsevaan tilanteeseen ja hintoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.
Lähetämme varauksen jälkeen (seuraavana arkipäivänä) sähköpostilla lomakkeen, jolla voit ilmoittaa hankitko viisumin itse vai haluatko että Olympia hankkii sen (mahdollista vain alle 14v tai yli 70v matkustajille) ja samalla voit myös tilata mahdollisen viisumianomuksen täyttöpalvelun. Tiedon saatuamme lähetämme uuden loppulaskun jossa viisumista aiheutuva hyvitys/lisämaksu on huomioitu.

Huolimatta ylimääräisestä vaivasta uskomme Kiinan matkan olevan lähtemisen arvoinen ja jättävän unohtumattomia muistoja!