Batumin-rantaviivaa-Georgia

Georgia kiertomatka

Kaukasusvuorilta Mustanmeren rannalle
9
päivää
Uutuus

Georgia on pieni maa, jossa on kuitenkin paljon nähtävää. Kiertomatkalla nautit georgialaisen keittiön antimista, tutustut Tbilisin nähtävyyksiin ja ihastut Kaukasuksen maisemiin sekä Batumin rantabulevardiin Mustanmeren rannalla.

Pieni mutta monipuolinen Georgia tutuksi kiertomatkalla

Georgian kiertomatkalle ehdit viikon lomalla, lähtö on perjantai-iltana ja paluu seuraavana lauantaina!

Matkareitti
Tbilisi
2,5 yötä
Kakheti
retki
Mtskheta
retki
Stepantsminda
1 yö
Tbilisi
2 yötä
Gori ja Uplistsikhe
retki
Batumi
2 yötä

Georgia tunnetaan perinteisesti myös vieraanvaraisuudesta, jota seremoniamestari eli tamada vaalii vieraista huolehtiessaan.

Tbilisi on moderni suurkaupunki, jossa vanhankaupungin kujat kuitenkin henkivät edelleen monisatavuotista historiaa. Kakhetissa maistelemme aromikkaita viinejä kauniiden maisemien keskellä. Alkukristillisyyden ajoista saamme hyvän käsityksen maan uskonnollisessa keskuksessa Mtskhetassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuljemme ns Gruusian sotilasvaltatietä Kaukasuksen sydänmaille Stepandsmindaan ja käymme Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, yli 2000 metrin korkeudessa. Mahtavat Kaukasusvuoret taustoittavat matkamme maisemia koko matkan alkuajan. Tbilisistä matkaamme junalla Batumiin, Mustanmeren rannalle, jossa nauttimme leudosta ilmastosta ja charmikkaasta tunnelmasta.

Georgialaisen keittiön antimet hiiligrillivartaineen ja tuoreine yrtteineen saavat veden kielelle

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, yhtenä päivänä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, kuljetukset ja retket, palvelupalkkiot ja kantajamaksut sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 560 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Tulossa keväälle 2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (päivittäin vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

 

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.00 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Tbilisiin.

Tbilisi

2. päivä, lauantai Saavumme aamuyöllä klo 3.10 Tbilisiin, jossa majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Biltmore -hotelliin (★★★★★) maanantaihin asti. Myöhäisen aamiaisen jälkeen tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikannamme tärkeimmät kiintopisteet. Mtkvarijoen penkereelle kuumien lähteiden äärelle yli 1500 vuotta sitten syntynyt Tbilisi on yksi Kaukasuksen vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Sen sillanpääasemasta idän ja lännen välissä kertovat mm. Metekhi-kirkko ja synagoga vanhassakaupungissa sekä Narikala-linnoitus kukkulan laella, mistä kaupunkia on ollut hyvä puolustaa tunkeutujia vastaan. Georgian kansallismuseossa näemme arvokkaan kokoelman kulta-aarteita ja ikoneja. Modernin suurkaupungin kohtaamme Tbilisin pääkadulla, Rustavelilla. Päivän päätteeksi syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Kakheti

3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle Tbilisistä itään Kakhetin maakuntaan. Viiniä kasvatetaan Kakhetissa lähes jokaisessa idyllisessä kylässä. Georgialaiset ovat vakuuttuneita siitä, että juuri heidän esi-isänsä olivat maailman ensimmäisiä viininviljelijöitä. Georgian viiniviljelyn perinteiden arvellaankin ulottuvan noin 8000 vuoden taakse. Maistelemme viinejä ja syömme lounaan paikallisella tilalla. Vieraanvaraiset georgialaiset nostelevat maljoja ja pitävät puheita perinteisesti tamadan eli seremoniamestarin johdolla. Palaamme hotelliin myöhään iltapäivällä. (A, L)

Tbilisi – Mtskheta – Stepandsminda

4. päivä, maanantai Kaspianmereltä Mustallemerelle ulottuvan mahtavan Kaukasusvuoriston korkeimmat lumihuiput kohoavat yli 5000 metrin korkeuteen. Matkatessamme Kaukasuksen maisemiin pysähdymme ensin maan uskonnollisessa keskuksessa Mtskhetassa. Vierailemme Jvarin luostarissa sekä Svetitskhovelin katedraalissa, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita. Matka jatkuu ns. Gruusian sotilasvaltatietä pitkin pohjoiseen maisemien käydessä yhä huikeammiksi mitä syvemmälle Kaukasuksen sydämeen pääsemme. Lähellä Venäjän rajaa Stepandsmindassa majoitumme laaksossa sijaitsevaan hyvään keskitason Rooms Kazbegi -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Stepandsminda – Tbilisi

5. päivä, tiistai Vuoristossa saattaa huhtikuussa olla vielä lunta ja ilman lämpötila öisin pakkasen puolella, joten Kaukasuksen retkelle on hyvä varata lämmintä vaatetta mukaan. Myös tukevat retkijalkineet ovat täällä tarpeen. Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkko sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa. Sinne päästäksemme nousemme nelivetoautojen kyytiin, joilla ajamme ensimmäisen etapin. Loppumatkan kirkolle kävelemme jyrkähköä polkua. Sään salliessa kirkolta on upeat näköalat kahteen suuntaan: alas laaksoon ja ylös yli 5000 metriin kohoavalle Kazbegin huipulle. Lounaan syömme paikallisessa kodissa paluumatkalla. Illansuussa saavumme Tbilisiin, jossa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun The Biltmore-hotelliin. (A, L)

Gori ja Uplistsikhe

6. päivä, keskiviikko Teemme kokopäiväretken pääkaupungin ulkopuolelle. Ajamme ensin vajaan 100 kilometrin päähän Gorin kaupunkiin. Gorissa syntyi viime vuosisadan tunnetuimpiin ja kiistellyimpiin johtajiin kuulunut Josif Stalin, jonka museossa käymme iltapäivällä. Vielä vuonna 2010 kaupungintalon edustalla seisoi Stalinin patsas, joka sittemmin poistettiin ja siirrettiin kyseiseen museoon. Käymme myös kaupungin ulkopuolella ikivanhalla Silkkitien markkinapaikalla Uplistsikhessä. Lounaan syömme luomuviineihin erikoistuneella tilalla. (A, L)

Tbilisi – Batumi

7.–8. päivä, to–pe Aamujuna kuljettaa meidät noin viidessä tunnissa Mustanmeren rannalle Batumiin. Saavumme perille sopivasti lounaalle, jonka jälkeen majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Radisson Blu -hotelliin (★★★★★). Batumi on suosittu lomakohde erityisesti kesäisin. Rantaa myötäilee 6 kilometriä pitkä bulevardi, jonka varrelle keskittyy kaikki olennainen ja mielenkiintoinen. Historiallista bulevardia reunustavat monet kahvilat ja ravintolat sekä monumentit ja suihkulähteet. Vaikka Batumiin on viime vuosina noussut pilvenpiirtäjiä ja muita moderneja rakennuksia, kaupungissa on edelleen aistittavissa menneiden aikojen charmia. Iltapäivällä paikannamme kaupungin tärkeimmät rakennukset ja maamerkit kaupunkikierroksellamme.

Perjantaina on vapaa-aikaa jäähyväispäivälliseen asti. (2xA, 1xL, 1xP)

Batum - Helsinki

9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Batumin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Georgia kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito,yhtenä päivänä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Georgia kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 €
Peruutusehdot A
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Georgian kiertomatkasta

Teemme Georgian matkat pääsääntöiseski keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä syys-lokakuussa. Päivälämpötilat ovat Tbilisissä ja Batumissa noin + 15-20 C, yöllä noin + 9-12 C. Stepandsminda on Kaukasuksen katveessa ja täällä vuoristossa lämpötilat ovat huomattavasti alhaisempia. Varaa mukaan siis myös jotakin lämmintä vaatetta. Myös kevyt sateen- ja tuulenpitävä takki on hyvä olla mukana. Hyvät kävelykengät ovat matkalla tarpeen, kohteissa kävellään jonkin verran ja myös epätasaisella alustalla ja mukulakivikaduilla.

Georgian valuutta on lari (GEL). Suomessa valuuttaa ei voi vaihtaa joten varaa mukaan euroja, rahanvaihto onnistuu hotelleissa tai vaihtopaikoissa. Myös luottokortit käyvät hotelleissa ja isommissa liikkeissä.

Olemme valinneet matkalle hyvätasoiset hotellit, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Matkan hintaan sisältyy puolihoito-ateriat, muille aterioille löytyy kaupungeista hyvin vaihtoehtoja. Hintataso Georgiassa on edullinen. Stepandsmindassa on täysihoito.

Georgian kiertomatkalla on Unescon maailmanperintökohde

Historical Monuments of Mtskheta