Moskeija-Iran-Olympia

Persian perintö

-kiertomatka Iranissa
10
päivää
alk. 2 170 €/hlö
Asiakasarviot

Iranin kiertomatkalla näet Teheranin nähtävyydet, Persepoliksen palatsit ja Shirazin kauniit puutarhat. Vehreät puistot, mielenkiintoiset basaarit ja upeat moskeijat tulevat tutuiksi Isfahanissa. Bussimatkoilla kaupunkien välillä näet Iranin upeita maisemia.

Ihmeellinen Iran tutuksi kiertomatkalla

Matkareitti
Teheran
2,5 yötä
Isfahan
3 yötä
Shiraz
2,5 yötä
Persepolis
retki

Persian valtakunta syntyi kansojen vuosituhantisen kulkureitin varrelle yli 2000 vuotta sitten. Viimeiset kahdeksankymmentä vuotta maa on tunnettu Iranin nimellä. Persepoliksessa ja Pasargadessa kuljemme Kyyroksen, Dareioksen ja muiden suurkuninkaiden jalanjäljissä.

Iranin kiertomatkalla ihastelemme Shirazissa ja Isfahanissa mausoleumien ja palatsien hienostuneita peilimosaiikki- ja kaakelikoristeluja sekä kauniita puutarhoja, joiden kukkaloisto ja suihkulähteiden solina ovat innoittaneet myös ”ruusun ja satakielen” ajan rakastettuja runoilijoita, kuten Omar Khaijamia ja Hafezia. ”Isfahan on puoli maailmaa” – näin kuvailivat safavididynastian pääkaupunkia siellä neljäsataa vuotta sitten vierailleet matkustajat. Zayandehjoen paviljongein koristellut sillat ja verraton Imaamin aukio moskeijoineen tekevät Isfahanista viihtyisän ja elegantin vierailukohteen.

Elbursvuoren juurelle kasvanut Teheranin miljoonakaupunki on shiialaisen maan moderni kaupan ja hallinnon keskus. Käymme mattomuseossa ja ihastelemme viimeisten shaahiperheiden jalokivi- ja korukokelmaa.

Iranin värikkäistä basaareista löydät matot ja muut taidokkaat käsityöt, ravintoloista ja teetuvista maistuvat lammasvartaat sekä päivien hehkussa ja yön viileydessä kypsyneet herkut, vesimelonit ja taatelit.

Myös iranilaisten aito ystävällisyys ihastuttaa!

Matkamme sisältää enemmän

Tämä matka sisältää asiantuntevan matkajohtajan palvelut, korkeatasoisen majoituksen, puolihoidon, kuljetukset, juomarahat ja pääosan retkista.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

15. - 24.10.2021

Huom! ohjelman lähtö- ja tuloajat päivitetty 2.3.2021

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 17.40 Dohan kautta (Qatar Airways) Teheraniin, Iraniin.

Teheran

2. päivä, lauantai Saavumme lumihuippuisten Elbursvuorten etelärinteelle levittäytyvään Teheraniin klo 03.35. Majoitumme 2,5 yöksi ensimmäisen luokan Azadi-hotelliin (★★★★★) kaupungin pohjoisosaan. (A, L, P)

Teheran

3. päivä, sunnuntai Moderni miljoonakaupunki tunnetaan ennen muuta kiinnostavista museoistaan. Tutustumme islamilaista vuoden 1979 vallankumousta edeltäneiden shaahidynastioiden, Qajareiden ja Pahlavien, loisteliaaseen Saad Abad -palatsialueeseen. Käymme myös Iranin kansallispankissa ihastelemassa viimeisten shaahiperheiden häikäisevää jalokivi- ja korukokoelmaa. Persialaiset matot ovat varmaankin mattomaailman tunnetuimpia ja nimekkäimpiä. Käymme mattomuseossa tutustumassa niistä muutamiin. (A, L, P)

Teheran – Isfahan

4. päivä, maanantai Lähdemme aamulla noin 500 kilometrin bussimatkalle Isfahaniin. Pysähdymme alkumatkasta ajatollah Khomeinin mausoleumilla. Vuonna 1989 kuolleen islamilaisen vallankumouksen isän viimeinen leposija on komeassa hautakompleksissa aivan Teheranin eteläpuolella. Matkamme jatkuu shiialaisen Iranin erityisen pyhänä pitämän Qomin kaupungin kautta Isfahaniin, jossa majoitumme 3 yöksi keskitason Kowsar-hotelliin (★★★★★). Hotellimme sijaitsee lähellä yhtä Zayandehjoen kauniista holvikaarisilloista. (A, L, P)

Isfahan

5.–6. päivä, ti–ke ”Isfahan on puoli maailmaa”. Näin 1600-luvun matkakirjailija kuvaili safavididynastian upeaa pääkaupunkia. Tutustumme Isfahaniin kahden päivän aikana. Imaamin aukion sinikaakelinen Perjantaimoskeija ja korurasiamainen Lotfollahin moskeija ovat islamilaisen arkkitehtuurin helmiä. Armenialaisten kirkot, vehreät puistot ja maalauksin koristellut huvilat puutarhoineen ja suihkulähteineen ovat osa tunnelmallista Isfahania. Näemme Zayandehjoen kuuluisat holvikaarisillat pikku paviljonkeineen. Erityisen hurmaavilta sillat näyttävät iltavalaistuksessa. Kaupunki on myös elegantti taiteen ja käsityön keskus: kymmenet mattokauppiaat pitävät yllä kutojien vuosisataisia perinteitä ja siroja miniatyyrejä maalataan yhä vanhoilla tekniikoilla kamelinluulle. Meillä on myös vapaa-aikaa ostosten tinkimiseen basaareissa. (2xA, 2xL, 2xP)

Isfahan – Shiraz

7. päivä, torstai Edessämme on noin 500 kilometrin bussimatka Shiraziin, joten lähdemme ajoissa liikkeelle. Pysähdymme matkan varrella Persian imperiumin perustajan Kyyroksen omassa pääkaupungissa Pasargadessa. Vain raunioita on jäljellä komeista palatseista ja temppeleistä, mutta hänen vaikuttava hautarakennelmansa muistuttaa yhä mahtavasta dynastiasta, jonka luoma valtakunta ulottui Egyptistä aina Indusvirralle saakka. Illansuussa saavumme Shiraziin ja majoitumme 2,5 yöksi hyvään keskitason Homa-hotelliin (★★★★★) kaupungin keskustaan. (A, L, P)

Persepolis

8. päivä, perjantai Lähdemme aikaisin aamulla kokopäiväretkelle noin tunnin ajomatkan päähän Kyyroksen jälkeläisten perustamaan suurkuninkaiden pääkaupunkiin Persepolikseen ja heidän hautalaaksoonsa Naqsh-e Rostamiin. Dareios I rakennutti Persepoliksen palatsikompleksin jylhälle kalliotasanteelle. Monumentaaliset portaikot johtivat valloitettujen kansojen hallitsijat tervehtimään kuningasta Now Ruzin eli kevätpäiväntasauksen aikaan. Yhä vielä voimme ihailla näitä hallitsijoita ja heidän tuomiaan lahjoja Persepoliksen hyvin säilyneissä kiveen hakatuissa kohokuvissa. Kaupungin tuho saapui Aleksanteri Suuren mukana vuonna 330 eKr., mutta raunioituneenakin Persepolis vaikuttaa ja vakuuttaa mahtavuudellaan. (A, L, P)

Shiraz

9. päivä, lauantai Shiraz on tänään Teheranin ohella Iranin johtavia kulttuuri- ja yliopistokaupunkeja, mutta keskiajalla se tunnettiin ennen muuta runoilijoistaan ja kauniista puutarhoistaan. Shirazia kutsutaankin persialaisessa kulttuurissa ”ruusun ja satakielen” kotiseuduksi. Suurista sanankäyttäjistä sekä Sa’di että Hafez asuivat kaupungissa. Vierailemme molempien hautapuutarhoissa. Tutustumme myös Shirazin vilkkaaseen basaariin. Jäähyväispäivällisen jälkeen on vielä lepoaikaa, ennen kuin luovutamme huoneet ja lähdemme lentokentälle. (A, L, P)

10. päivä, sunnuntai Paluulentomme (Qatar Airways) lähtee klo 04.55 Dohan kautta (Qatar Airways) kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 15.05

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lisämaksusta lentopaikat business-luokasta (Helsinki-Doha-Teheran/Shiraz-Doha-Helsinki).

15.10.2021 lähdöllä lisämaksu alk. 1 830 €. Paikkoja rajoitetusti.

alkaen 1 830 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Persian perintö
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 401 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Persian perintö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 450 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin 2 tyhjää sivua eikä siinä saa olla Israelin leimoja. Iraniin tarvitaan viisumi, jota varten lähetämme ohjeet ja viisumianomuskaavakkeen noin 2kk ennen lähtöä. Viisumianomuskaavake, selkeä värikopio passisi kuva-aukeamasta sekä 2 värillistä passikuvaa tulee toimittaa meille jo 6 viikkoa ennen matkaa. Passi ja kopio matkavakuutuksesta (kopio matkavakuutuskortista ei riitä) tulee toimittaa toimistoomme noin 4 viikkoa ennen matkaa. Matkavakuutuksen tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen (matkavakuutuskausi voi päättyä aikaisintaan 3kk matkan paluupäivästä) Passi palautetaan lähtöselvityksessä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Olympia ei vastaa Iranissa viranomaisten aiheuttamista mahdollisista ohjelmanmuutoksista. Ryhmien hotellit vahvistetaan yleensä vasta muutama viikko ennen matkaa. Hotellin vaihtuminen toiseen samantasoiseen ei ole epätavallista.

Naisilta edellytetään peittävää pukeutumista. Noin 6 viikkoa ennen matkaa lähetämme tarkemman ohjeistuksen matkalle valmistautumisesta. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Tutustukaa Iranin-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 €
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

15.10.2021 lähdön hinta perustuu 23.11.2020 voimassa olleisiin tariffeihin Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 2 170 €
 • 15.10.2021 - 24.10.2021

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Persian perintö - kiertomatka Iranissa