Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Qatar ja Oman - kiertomatka Arabian niemimaalla

Moderni mutta samalla perinteinen Qatar sekä historiallinen Oman ja sen karunkaunis luonto tarjoavat kiehtovia elämyksiä.

10 päivää
 • 21.11.2020 - 30.11.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Doha 2 yötä
 • Masqat 1 yö
 • Sur 1 yö
 • Wahiban hiekka-aavikko 1 yö
 • Jabrin retki
 • Nizwa 1 yö
 • Salalah 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Qatar sijaitsee pienellä niemimaalla Persianlahden rannalla. Ennen öljyvarantojen löytymistä Qatarin elinkeino oli helmenkalastus; helmet olivatkin pitkään alueen ainoa vientituote. Toisen maailmansodan jälkeen öljy korvasi helmet. Qatar itsenäistyi Britannian suojeluksesta vasta 1971, jolloin Dohasta tuli maan pääkaupunki. Uudet näyttävät pilvenpiirtäjät muovaavat jatkuvasti kaupunkikuvaa. Tunnelma kehittyvässä, mutta perinteitä vaalivassa kaupungissa on innostunut.

Omanin sulttaanikunta puolestaan on vanhin itsenäinen valtio Arabian niemimaalla. Se oli myös yksi alueen merkittävimmistä merimahdeista jo paljon ennen portugalilaisia ja espanjalaisia. Omanissa on vielä paljon tutkimattomia alueita, mikä kiehtoo niin arkeologeja kuin kulttuurimatkaajaakin. Omanin luonto vaihtelee karuista aavikko- ja vuoristomaisemista vehreisiin taatelipalmukeitaisiin ja turkoosin­sinisen meren hyväilemiin valkoisiin rantoihin. Infrastruktuuriltaan kehittynyt vanha sulttaanikunta vaalii perinteitään ja omaa kulttuuriaan. Katukuvassa tämä näkyy mm. paikallisten miesten käyttämän dishdasha-kaavun sekä kuma-päähineen ja turbaanien runsautena.

Matkaohjelma

Tämän lähdön ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10 kuukautta ennen matkan alkua.
Voit kuitenkin jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin 2–3 tyhjää sivua. Omaniin tarvitaan viisumi, jota varten pyydämme toimittamaan selkeän värillisen kopion passin kuvasivusta sekä yhden värillisen passikuvan (kuvassa tulee olla täysin valkoinen tausta) toimistoomme noin kuukausi ennen matkaa.
Joissakin vierailukohteissa on paljon portaita, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehto B

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Qatar ja Oman - kiertomatka Arabian niemimaalla: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Bahla Fort

Voit olla kiinnostunut myös näistä