Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Uzbekistan ja Tadžikistan

Näe Silkkitien varrella Keski-Aasian helmet Khiva ja Samarkand, Buharan vanhakaupunki sekä tutustu Tadžikistanin pääkaupunkiin Dušanbeen.

 

 • Tashkent 1 ½ yötä
 • Khiva 2 yötä
 • Buhara 2 yötä
 • Samarkand 2 yötä
 • Dušanbe 2 ½ yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Legendaarista Silkkitietä pitkin kulkivat aikoinaan ylellisyystuotteet ja aatteet idän ja lännen välillä. Matkalla Kiinasta Eurooppaan kamelikaravaanit pysähtyivät Samarkandissa, josta kehittyi kukoistava kaupan keskus. Samarkandin menneiden aikojen loiston aistii parhaiten Registan-aukiolla. Sen monumentaaliset madrasat ja turkoosit kupolit kuuluvat Keski-Aasian tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Buharassa basaareiden tunnelma vie meidät vuosisatojen taakse. Khivan muurien ympäröimä vanhakaupunki Itchan Kala on täynnä tarinoita ja legendoja.

Nykyaikaan pääsemme parhaiten käsiksi Uzbekistanin pääkaupungissa, parimiljoonaisessa Tashkentissa. Jos ennen muinoin matkaa tehtiin kameleilla, niin me sen sijaan taitamme osan reitistä suurnopeusjunalla. Matkan viimeinen kohde on Tadžikistanin pääkaupunki Dušanbe, jossa länsimainen matkailija on vielä harvinaisuus. Kaupungin keskustassa lasi ja teräs ovat korvanneet neuvostoajan arkkitehtuurin. Mahtipontisuutta edustaa 165-metrisessä lipputangossa liehuva kansallislippu.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Uzbekistanin pääkaupunkiin Tashkentiin.

Tashkent
2. päivä, keskiviikko Saavumme klo 1.05 Tashkentiin, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Lotte Tashkent Palace -hotelliin (★★★★). Myöhäisen saapumisajan vuoksi aamupäivä on varattu lepoon ja kiertoajelumme alkaa vasta lounaan jälkeen. Parin miljoonan asukkaan Tashkent on vanha Silkkitien kauppapaikka, mutta kaupungin nykyinen ilme on pääasiassa moderni vuoden 1966 maanjäristyksen jälkeisen jälleenrakentamisen jäljiltä. Näemme keskustan tärkeimpiä maamerkkejä, kuten Khast-Imam -aukion ja sen yhteydessä sijaitsevan uskonnollisen keskuksen, jossa säilytetään maailman vanhinta koraania. Chorsu-basaarissa seuraamme paikallista kaupantekoa. (A, L, P)

Tashkent – Khiva
3. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen jatkamme kaupunkikierrosta. Ajamme Keski-Aasian vanhimmalla metrolla ja näemme pari taidokkaasti maalauksilla koristeltua asemaa. Kävelemme Tashkentin ”Broadway”-katua pitkin, joka yhdistää Itsenäisyyden aukion ja Timur Lenkin aukion. Broadway on niin paikallisten kuin turistienkin suosima ajanviettopaikka katutaiteilijoineen ja kaupustelijoineen. Lennämme Urgenchiin, josta on vajaan tunnin bussimatka Khivaan. Majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin. Uzbekistanin sisäiset lennot vahvistetaan vasta lähellä lähtöä, joten päiväohjelmamme saattaa muuttua lentomme aikataulusta johtuen. (A, L, P)

Khiva
4. päivä, perjantai Khiva on yksi Keski-Aasian vanhimmista kaupungeista. Khivalle tunnusomaista on upea arkkitehtuuri, joka todistaa Khorezmin alueen rakentajien ammattitaidosta. Kaupungin historiallista keskustaa on restauroitu hienosti. Moskeijoiden paksuille minareeteille tyypillisiä ovat turkoosien ja punaisten tiilien muodostamat koristeelliset kuviot. Tutustumme Khivan vanhaankaupunkiin Itchan Kalaan, jota ympäröi kymmenen metrin korkuinen ja kahden kilometrin pituinen muuri. Vuosisatojen ajan karavaanit pysähtyivät tänne lepäämään pitkillä matkoillaan. Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. (A, L, P)

Khiva – Buhara
5.–6. päivä, la–su Lauantaina aamiaisen jälkeen lähdemme noin 6 tunnin junamatkalle Kyzylkumin autiomaan halki kohti Buharaa. Saavuttuamme Buharaan syömme myöhäisen lounaan ja majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin. Silkkitien historiallinen tunnelma on vahvasti läsnä sinikupolisten minareettien kaupungissa. Vanhimmat moskeijat ja mausoleumit ovat satoja vuosia vanhoja. Silkki ja villa ovat aina olleet Buharan tavaramerkkejä. Paikallisen uskomuksen mukaan muslimit, jotka eivät pääse tekemään pyhiinvaellusta Mekkaan, voivat toteuttaa yhden islamin viidestä peruspylväästä eli tulla hadzeiksi myös vierailemalla seitsemän kertaa Buharassa. Sunnuntaina tutustumme Buharaan. Kohteinamme ovat mm. Ark-linnoitus ja Unescon suojelema vanhakaupunki moskeijoineen, mausoleumeineen ja basaareineen. (2xA, 2xL, 2xP)

Buhara – Samarkand
7.–8. päivä, ma–ti Maanantaina on vapaa-aikaa lounaaseen asti. Myöhään iltapäivällä nousemme Afrosiyab-suurnopeusjunaan, joka vie meidät vajaassa parissa tunnissa Samarkandiin. Majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin ja syömme päivällisen. Tiistaina tutustumme Samarkandiin, jota voi kuvailla Keski-Aasian siniseksi helmeksi. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Näemme Registan-aukion upeine sinisine rakennuksineen. Se on kenties koko Keski-Aasian komein. Tutustumme Shah-i-Zinda -nekropolikseen ja Gur Amir -mausoleumiin, jonne on haudattu itse Timur Lenk ja hänen jälkeläisiään. Käymme Ulugh Begin observatoriossa, jossa valtavan sekstantin avulla tehtiin tarkkoja tähtitaivaan liikkeisiin perustuvia laskelmia jo 1400-luvulla. Samarkandin vilkasta basaaria ei myöskään voi jättää väliin. (2xA, 2xL, 2xP)

Samarkand – Tashkent – Dušanbe
9. päivä, keskiviikko Aamupäivällä on vapaa-aikaa, kunnes lähdemme noin kuuden tunnin bussimatkalle kohti Tashkentia. Lounaan syömme matkalla ja päivällisen Tashkentissa. Lentomme (Uzbekistan Airways) Dušanbeen lähtee hieman ennen puoltayötä. (A, L, P)

Dušanbe
10.–11. päivä, to–pe Saavumme Tadžikistanin pääkaupunkiin Dušanbeen torstain puolella puolenyön jälkeen ja majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Serena-hotelliin (★★★★★). Dušanbe sijaitsee Siperian kylmiltä tuulilta suojaavien vuorten kätkössä. Mahtailevat rakennukset, leveät bulevardit ja laajat puistoalueet kuuluvat kaupunkikuvaan, jossa länsimainen matkailija on vielä harvinaisuus. Torstaina ja perjantaina tutustumme kaupungin nähtävyyksiin puolen päivän kierroksilla, jolloin molemmille iltapäiville jää vapaa-aikaa. Kansallismuseossa näemme Tadžikistanin historiaa ja rikasta kulttuuriperintöä avaavia näyttelyitä. Käymme myös kasvitieteellisessä puutarhassa. Se on kaupunkilaisten tärkein virkistysalue. Arkielämään saamme tuntumaa basaareilla. Kaupungin ulkopuolella tutustumme Hisarin linnoitukseen, jonka suuruuden ajoista muistuttaa vielä monumentaalinen portti kaksoistorneineen. (2xA, 2xL, 2xP)

12. päivä, lauantai Varhain aamuyöstä lähdemme kentälle. Paluulentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 5.05 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Tadžikistaniin tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Keski-Aasian sisäisille lennoille ei voi varata paikkoja ilman passitietoja, joten tarvitsemme kopion passin kuvasivusta jo matkan varaushetkellä tai viimeistään 3 kk ennen matkaa. Viisumiohjeistuksen lähetämme lähempänä lähtöä.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 euroa.
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Voit olla kiinnostunut myös näistä