Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Viikonloppumatka Tel Aviviin

Tutustu moderniin ja trendikkääseen Tel Aviviin, menneen ajan tunnelmaa huokuvaan Jaffaan sekä Betlehemiin ja koe Jerusalemin hengellinen tunnelma

4 päivää alk.1 760 €/hlö
Uutuus
 • 4.10.2019 - 8.10.2019 Varaa
 • Tel Aviv 3 yötä
 • Jaffa retki
 • Jerusalem retki
 • Betlehem retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Pitkällä viikonloppumatkalla Tel Aviviin pääset tutustumaan monikerroksiseen Israeliin; moderniin ja trendikkääseen Tel Aviviin sekä menneen ajan tunnelmaa huokuvaan Jaffaan. Koet juutalaisten, kristittyjen ja muslimien pyhän kaupungin Jerusalemin, jossa tuhansien vuosien aikana latautunut henkisyys ja hengellisyys ovat voimakkaasti aistittavissa. Käymme muurin erottamalla Länsirannan palestiinalaisalueella Betlehemissä kristinuskon synnyinsijoilla. Matka Israeliin on matka maailmankatsomusten alkulähteille sekä katsaus vuosituhansien kehityskulkuun.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 19.05 Tel Aviviin.

Tel Aviv ja Jaffa
2. päivä, lauantai Saavumme Tel Aviviin klo 0.15. Majoitumme matkan ajaksi Välimeren rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Herods-hotelliin (★★★★★). Aloitamme retkiohjelmamme vasta myöhäisen aamiaisen jälkeen. Dynaamisen muodikas Tel Aviv ja historiallinen Jaffa muodostavat yhdessä noin 2 miljoonan asukkaan kaksoiskaupungin, joka tarjoaa vierailijoilleen vastakohtia ja mielenkiintoisia näkökulmia Israelin yhteiskuntaan. Käymme aluksi Jaffassa, jonka ikivanhasta satamasta on viety maailmalle Jaffa-appelsiineja. Vanhan testamentin Joonan arvellaan lähteneen valaan vatsaan päättyneelle merimatkalleen juuri Jaffasta. Käymme satamassa ja rinteellä sijaitsevassa taiteilija Ilana Goorin museossa. Uutta kukoistuskautta elävästä Jaffasta palaamme Tel Aviviin ja näemme kaupungin tärkeimmät rakennukset, kadut ja aukiot. Tel Avivia kutsutaan Valkoiseksi kaupungiksi. Nimi perustuu viime vuosisadan alkupuolen vaaleansävyiseen Bauhaus-arkkitehtuuriin. Modernia tyylisuuntaa edustavien rakennusten kokonaisuus kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Käymme myös historiallisella rautatieasemalla, joka toimii nykyisin kulttuuri- ja viihdekeskuksena. (A, P)

Jerusalem ja Betlehem
3. päivä, sunnuntai Tutustumme kokopäiväretkellä Jerusalemiin, joka on pyhä niin juutalaisille, kristityille kuin muslimeillekin. Täällä eletään yhdessä ja samassa kaupungissa, mutta kulttuurimuurien erottamana. Kun aikaa mitataan kristittyjen, koptien, juutalaisten ja muslimien monilla kalentereilla, niin pyhäpäiviä ja juhlia on usein. Kansallismuseon pihalla näemme pienoismallin, joka esittää Jeesuksen aikaista kaupunkia. Museon pyhäkössä on osa ns. Kuolleenmeren kääröistä, jotka löydettiin Qumranista. Käymme holokaustin uhreille pyhitetyssä Yad Vashem -museossa, joka lienee Jerusalemin koskettavimpia paikkoja. Temppelivuoren Kalliomoskeijan kullattu kupoli osoittaa meille paikan, josta maailman luominen juutalaisen, kristillisen ja islamin uskon mukaan alkoi. Vanhassakaupungissa kävelemme Pyhän haudan kirkkoon päättyvää kärsimysten tietä, Via Dolorosaa, jota Jeesus kulki ristiä kantaen. Näemme myös Länsi- eli Itkumuurin, joka on ainut jäljellä oleva osa hävitetystä Jerusalemin toisesta temppelistä. Iltapäivällä ajamme Betlehemiin, joka sijaitsee länsirannan palestiinalaisalueella. Käymme Jeesuksen syntymäkirkossa, joka on yksi maailman vanhimmista toimivista kristillisistä kirkoista. Jerusalemin vanhakaupunki muureineen ja Betlehem ovat Unescon maailmanperintökohteita. (A, P)

Tel Aviv
4. päivä, maanantai Meillä on koko päivä aikaa tutustua Tel Avivin nähtävyyksiin omatoimisesti tai rentoutua meren äärellä. Huoneet voimme pitää lähtöhetkeen asti. (A, P)

5. päivä, tiistai Suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 1.05–5.45.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 e.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Matkalla kävellään paljon. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 10.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).
Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.
Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä