Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Länsi-Kanadan kierros

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Katso muut Kanadan matkat täältä.

  • Edmonton 2 yötä
  • Jasper 1 yö
  • Banff 2 yötä
  • Kelowna 2 yötä
  • Whistler 2 yötä
  • Victoria 2 yötä
  • Vancouver 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

MATKA KALLIOVUORILTA TYYNELLEMERELLE

Kanada kiinnostaa ja kiehtoo. 150-vuotista olemassaoloaan juuri juhlineen maan läntiset alueet tarjoavat huikeita luontoelämyksiä. Aavat preeriat, syvät järvet ja kirkasvetiset putoukset vuorottelevat lumihuippuisten vuorten ja kimaltelevien jäätiköiden kanssa. Kalliovuorilta Tyynenmeren rantamille kulkeva matkamme alkaa jääkiekkofanien mekasta Edmontonista. Vierailemme myös Jasperin ja Banffin upeissa luontokohteissa sekä Okanagan viinialueella. Polkumme risteävät täällä aiemmin kulkeneisiin polkuihin – tämä on squamish- ja lil’wat -intiaanien maata ja täältä myös moni kultakuumeen riivaama mies lähti vankkureineen kohti rikkauksia tai pettymyksiä. Länsi-Kanada tarjoaa luontokohteidensa vastapainoksi myös kiinnostavia kaupunkeja. Whistlerin museot ja ulkoilma-aktiviteetit, Victorian puutarhat ja Vancouverin galleriat sekä vanhan Gastownin kaupunginosan kahvilat ovat kokemisen arvoisia.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Edmonton
1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Icelandair) klo 15.05 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Edmontoniin, jonne saavumme klo 17.20. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Chateau Lacombe -hotelliin (★★★).

Edmonton
2. päivä, lauantai Aamupäivän kiertoajelulla tutustumme Albertan provinssin pääkaupunkiin Edmontoniin. Näemme keskustan lisäksi mm. Albertan yliopiston kampuksen, historiallisen Old Strathconan alueen, kiinalaisen kaupunginosan sekä kaupunkia halkovan North Saskatchewan -joen vehreitä rantoja. Iltapäivällä on aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Edmonton tunnetaan erityisesti jääkiekkokaupunkina, mutta siellä on myös mm. Pohjois-Amerikan suurimpiin kuuluva ostoskeskus West Edmonton Mall. Illalla syömme yhdessä tervetulopäivällisen. (A, P)

Edmonton – Jasper
3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Jasperin kansallispuistoa (365 km). Matkan jatkuessa lounastauon jälkeen huomaamme, kuinka maisema muuttuu dramaattisesti laajoista preerioista jylhään vuoristoon. Vuonna 1907 perustettu Jasperin kansallispuisto on suurin Kanadan Kalliovuorten kansallispuistoista. Alue on tunnettu lumihuippuisista vuorista, vuorten lomaan jäävistä järvistä, vesiputouksista, kuumista lähteistä ja Columbia Icefield -jäätiköstä. Iltapäivällä risteilemme kuvankauniilla, vuorten ja metsien kehystämällä Malignejärvellä. Majoitumme Jasperin kylään,
keskitason Jasper Inn and Suites -hotelliin (★★★). (A, L)

Jasper – Banff
4. päivä, maanantai Matkamme jatkuu maailman kauneimpiin ajoreitteihin kuuluvaa vuoristotietä Icefield Parkwaytä pitkin kohti Banffia (290 km). Hyvällä onnella näemme matkan varrella myös eläimiä, kuten mustahäntä- tai valkohäntäkauriita, paksusarvisia amerikanlampaita, hirviä ja karhuja. Matkalla pysähdymme myös ihailemaan vesiputouksia ja kuvaamaan majesteettisena taivaalle kurkottavia lumihuippuisia vuoria.  Majoitumme 2 yöksi Banffin keskustaan hyvään keskitason Moose-hotelliin (★★★★). (A)

Banff
5. päivä, tiistai Vuonna 1885 perustettu Banffin kansallispuisto on Kanadan ensimmäinen kansallispuisto. Sekä Banffin että Jasperin kansallispuistot kuuluvat ainutlaatuisen luontonsa vuoksi myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Banffin kansallispuiston kuuluisin nähtävyys on epäilemättä turkoosinvihreänä kimalteleva ja lumihuippuisten vuorten ympäröimä Lake Louise -järvi, jonka näemme kierroksemme aikana. Ihailemme hulppeita maisemia myös n. 2300 metrin korkeudelta Sulphur-vuorelta, jonne nousemme gondolihissillä. Pysähdys Bow Falls -vesiputouksella kuuluu myös ohjelmaamme. Loppupäivä on aikaa nauttia idyllisen Banffin kaupungin tunnelmasta ja sen kahviloista, ravintoloista ja putiikeista. (A)

Banff – Kelowna
6. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti länttä ja Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevaa Kelownan kaupunkia (480 km). Reittimme kulkee edelleen hienoissa maisemissa halki Yohon ja Glacierin kansallispuistojen. Kelowna sijaitsee Okanagan-laaksossa, jossa tuotetaan niin hedelmiä kuin Brittiläisen Kolumbian parhaita viinejäkin. Majoitumme 2 yöksi Kelownan keskustaan keskitason Royal Anne -hotelliin (★★★). (A, L)

Okanagan-laakso
7. päivä, torstai Vietämme leppoisan päivän tutustuen vehreän Okanagan-laakson maisemiin. Seurailemme n. 135 km pitkän Okanaganjärven rantaviivoja. Legendan mukaan järvessä asuu Ogopogo-niminen järvihirviö. Vierailemme maistelemassa viinejä parilla eri viinitilalla, joista toisella syömme myös lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kelownaan. (A, L)

Kelowna – Whistler
8. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen aloitamme ajomatkan (460 km) kohti Whistleriä. Pysähdymme Historic Hat Creek Ranchilla, jossa pääsemme aikamatkalle 1860-luvun kultakuumeen tunnelmiin. Ohitamme pienen Lillooetin kaupungin, joka toimi lähtöpisteenä kullankaivajien vankkurireitille vuoristoon. Myöhään iltapäivällä saavumme Whistleriin, yhteen Vancouverin vuoden 2010 talviolympialaisten kisapaikoista. Majoitumme 2 yöksi kylän keskustaan  keskitason Listel-hotelliin (★★★). (A, L)

Whistler
9. päivä, lauantai Aamupäivällä otamme haltuun Whistlerin kylän rauhallisesti kävellen. Vierailemme mm. First Nations -museossa, jossa tutustumme squamish- ja lil’wat-alkuperäiskansojen tapoihin ja kulttuureihin, käymme olympiarenkailla ja ylitämme Fitzsimmonsjoen kaunista katettua puusiltaa pitkin. Loppupäivä on omaa aikaa, jolloin voi tehdä vaikka vuorikierroksen hiihtohisseillä Whistler- ja Blackcomb-vuorille, joiden välillä kulkevat gondolit maailman pisintä yhtäjaksoista köysirataa pitkin. Vaihtoehtoisesti voi ihailla Audain-taidemuseon arkkitehtuuria ja näyttelyä tai vain nautiskella Whistlerin mutkattomasta tunnelmasta kävelykatujen kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa. (A)

Whistler – Victoria
10. päivä, sunnuntai Aamulla ajamme parin tunnin matkan autolautalle, joka vie meidät kapean merenlahden yli Vancouverinsaarelle. Reilun puolentoista tunnin merimatkan jälkeen saavumme Nanaimoon, josta matka jatkuu kohti Victorian viehättävää rantakaupunkia. Matkalla pysähdymme mm. ”Kanadan laajimmassa ulkoilmagalleriassa”, Chemainuksen pikkukaupungissa, jonka talojen seiniin on maalattu yli 40 muraalia. Alkuillasta saavumme Victoriaan ja majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Chateau Victoria -hotelliin (★★★). (A)

Victoria
11. päivä, maanantai Puutarhoistaan ja kauniista puistoistaan tunnettu Victoria on Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki jo vuodesta 1871. Aamupäivän kierroksellamme näemme mm. parlamenttitalon, Bastion-aukion historiaa henkivät rakennukset sekä Beacon Hill -puiston toteemipaalut. Käymme myös ihastelemassa kukkaloistoa 1900-luvun alkupuolella perustetuissa maailmankuuluissa Butchartin puutarhoissa kaupungin ulkopuolella. (A)

Victoria – Vancouver
12. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Swartz Bayn laivaterminaaliin, josta on noin puolentoista tunnin laivamatka Vancouveriin. Monikulttuurinen ja vehreä Vancouver sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tyynenmeren, Fraserjoen ja Rannikkovuorten ympäröimänä. Kaupunkikiertoajelulla käymme mm. Granville Islandin markkinoilla ja Vancouverin vanhimmassa kaupunginosassa, hienostuneessa Gastownissa. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Metropolitan-hotelliin (★★★★). (A)

Vancouver
13. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Halukkaat voivat tehdä retken esim. Capilano-riippusiltapuistoon, joka sijaitsee noin 10 km Vancouverin keskustasta tai viettää aikaa Stanley-puistossa ulkoillen tai pyöräillen. Helposti käveltävässä keskustassa riittää myös nähtävää, kuten kiinalaiskaupunginosa China Town, alkuperäiskansojen taidegalleriat Gastownissa sekä lukuisat ostoskeskukset ja -kadut. Matkanjohtaja auttaa mielellään vierailukohteiden valinnassa. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)  

14. päivä, torstai Aamupäivällä on vielä aikaa viime hetken tuliaisostoksiin ennen kuljetusta lentokentälle. Lentomme (Icelandair) lähtee klo 15.35 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Helsinkiin. (A)

15. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Voit olla kiinnostunut myös näistä