Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Länsi-Ukrainan kierros

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassa. Pitkä viikonloppu Kiovassa -matkan ohjelman löydät tästä.

  • Kiova 3 yötä
  • Pirohovo retki
  • Lviv 3 yötä
  • Olesko retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Ukraina on sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan Euroopan suurimpia valtioita. Sen strateginen sijainti Mustanmeren pohjoisrannalla ja mahtavan Dneprjoen varrella on ollut vuosisatojen ajan monien kansojen kiinnostuksen kohteena. Jokainen kansa on jättänyt maahan jälkensä ja niinpä jälkipolvien matkailijoille on jäänyt paljon mielenkiintoista tutkittavaa niin historian kuin kulttuurinkin osalta.
Matkamme alkaa ortodoksikirkkojen ja luostareiden kullattujen kupoleiden kaupungista Kiovasta. Näemme sekä vanhaa että uutta Kiovaa ja vierailemme mm. Pecherska Lavran luostarialueella ja Pyhän Sofian kirkossa. Molemmat ovat Unescon suojelukohteita. Teemme pienen risteilyn Dneprillä Kiovan edustalla ja tutustumme Ukrainan eri alueiden perinteiseen rakennusarkkitehtuuriin Pirohovon ulkoilmamuseossa. Matkamme jatkuu Ukrainan länsiosaan Lviviin lähelle Puolan rajaa. Keskiajalla kauppateiden risteykseen perustettu Lviv on koko Ukrainan kulttuurillinen keskus ja kaupungista löytyy kulttuuritarjontaa joka lähtöön. Lviviä pidetään Ukrainan keskieurooppalaisimpana kaupunkina lännen ja idän yhdistävän kulttuurinsa, ystävällisen ilmapiirinsä ja omaleimaisen kahvilaperinteensä vuoksi. Kaupungin sydän on hienosti säilynyt ja tunnelmallinen Unescon suojelema vanhakaupunki kymmenine kirkkoineen, eri tyylisuuntien rakennuksineen ja mukulakivikatuineen. Tutustumme tämän Ukrainan helmen nähtävyyksiin ja teemme retken maaseudulle Oleskon linnaan. Toki meille jää myös vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti sympaattisen Lvivin saloihin.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Länsi-Ukrainan kierros: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Kiova
Pyhän Sofian kirkko ja Pecherska Lavran luostarialue

Lviv
Vanhakaupunki

Voit olla kiinnostunut myös näistä