Hyppää pääsisältöön

Machu Picchu ja Galápagossaarten-risteily

Tutustu Unescon maailmanperintökohteisiin Liman vanhaankaupunkiin, inkojen pääkaupunkiin Cuscoon, mystiseen Machu Picchuun, Quitoon ja Galápagossaariin.
 • Lima 2 yötä
 • Urubamba 2 yötä
 • Aguas Calientes 1 yö
 • Machu Picchu retki
 • Cusco 2 yötä
 • Quito 3 yötä
 • Baltra 4 yön risteily alkaa
 • Santa Cruz retki
 • Santiago retki
 • Rábida retki
 • Bartolomé retki
 • Genovesa retki
 • San Cristobal risteily päättyy
 • Guayaquil 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Perun ja Ecuadorin kiertomatka vie meidät viiteen Unescon maailmanperintökohteeseen. Perun pääkaupungissa Limassa tutustumme siirtomaa-ajan arkkitehtuuriin historiallisessa keskustassa ja sen museoissa inkojen kultaan ja muinaisperulaiseen esineistöön. Vierailemme aamuvarhaisella inkojen mystisessä Machu Picchussa ja näemme sen mestarilliset rakennusratkaisut Huayna Picchu -vuoren juurella. Cuscon olemus huokuu vuosisatojen takaista historiaa, johon ovat vaikuttaneet sekä inkat että espanjalaiset valloittajat. Quiton vanhakaupunki on säilynyt siirtomaa-ajan jälkeen Etelä-Amerikan kaupungeista parhaiten muuttumattomana. Sen taidokkaimmat kulttuuriaarteet ovat Quiton barokkikoulukunnan käsialaa.

Kiertomatkamme viimeinen kohokohta on risteily Galápagossaarilla, joiden ainutlaatuinen eläinmaailma innoitti Charles Darwinia kehittämään kuuluisan teoriansa lajien synnystä. 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito, risteilyllä täysihoito)

Helsinki – Lima
1. päivä, perjantai
Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.05 Amsterdamin kautta (KLM) Limaan, jonne saavumme klo 19.10. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan El Pardo DoubleTree by Hilton -hotelliin (★★★★★).

Lima
2. päivä, lauantai
Kiertoajelun aikana näemme sekä vanhaa että uutta Limaa. Espanjalainen valloittaja Francisco Pizarro perusti kaupungin vuonna 1535. Vierailemme kultamuseossa, jonka kattaviin kokoelmiin kuuluu yli 7000 esinettä. Käymme katsomassa myös Larco Herrera -museon muinaisperulaista kokoelmaa. Sen ainutlaatuinen esineistö kertoo tarinoita mm. entisajan erotiikasta. Syömme lounaan museon ravintolassa. (A, L)

Lima – Cusco – Urubamba
3. päivä, sunnuntai
Aamiaisen jälkeen lennämme Cuscoon (n. 3300 m) ja jatkamme bussilla inkojen pyhään laaksoon, joka sijaitsee joitakin satoja metrejä Cuscoa alempana. Matkalla vierailemme Chincheron markkinoilla. Majoitumme Urubambassa 2 yöksi ensimmäisen luokan Tambo del Inka -hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen. (A, P)

Urubamba
4. päivä, maanantai
Puolen päivän kierroksella käymme Marasin pikkukaupungissa. Se tunnettiin jo inkojen valtakaudella suolan tuotannosta. Vierailemme paikallisessa perheessä ja tutustumme myös inkojen pyöreisiin terassiviljelmiin Morayssa. Lounaan jälkeen palaamme takaisin hotelliimme. Loppupäivä on varattu lepoon ja korkeaan ilmanalaan totuttelemiseen. (A, L)

Urubamba – Ollantaytambo – Aguas Calientes
5. päivä, tiistai
Aamiaisen syömme kaikessa rauhassa ja jatkamme matkaa puolenpäivän aikoihin. Matkustamme ensin bussilla Ollantaytamboon. Se oli inkojen tärkeimpiä kaupunkeja 1500-luvulla espanjalaisvalloituksen aikana. Jatkamme matkaa junalla Urubambajoen rantoja myötäillen Aguas Calientesin kylään. Majoitumme ensimmäisen luokan Sumaq Machu Picchu -hotelliin (★★★★★). Päivällinen hotellin ravintolassa. (A, P)

Machu Picchu – Cusco
6. päivä, keskiviikko
Aamiaisen jälkeen nousemme pikkubussilla muutaman kilometrin matkan serpentiinitietä noin 500 metriä Aguas Calientesin yläpuolelle Machu Picchun huikeisiin maisemiin. Kaupunki oli vuosisatojen ajan hautautuneena vihreän viidakon kätköihin, kunnes amerikkalainen arkeologi Hiram Bingham toi sen suuren maailman tietoisuuteen vuonna 1911. Myöhemmin iltapäivällä matkustamme bussilla ja junalla Cuscoon, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Libertador Palacio del Inka -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Cusco
7. päivä, torstai
Cusco oli inkavaltakunnan pääkaupunki 1100-luvulta aina espanjalaisten tuloon, 1500-luvun alkuun saakka. Tutustumme aamulla kävellen keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Koricancha-temppeliin ja katedraaliin. Kierroksen päätteeksi ajamme bussilla läheiselle kukkulalle Sacsayhuamanin raunioille, mistä on hienot näkymät alas punaisten tiilikattojen kirjomaan kaupunkiin. Iltapäivä on vapaa. (A, P)

Cusco – Quito
8. päivä, perjantai
Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta lennämme Liman kautta Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan JW Marriott -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Quito
9. päivä, lauantai
Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee laaksossa lähellä päiväntasaajaa Pinchincha-tulivuoren juurella. Quiton vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. Tutustumme kaupunkiin aamupäivän kiertoajelulla. Lounaan jälkeen käymme kaupungin ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. (A, L)

Otavalo ja Cotacachi
10. päivä, sunnuntai
Lähdemme aamiaisen jälkeen bussilla Otavaloon. Kirkkaalla säällä voimme nähdä matkan aikana Cayambe-tulivuoren lumihuipun, joka on maapallon korkein kohta päiväntasaajalla. Otavalossa tutustumme värikkäisiin intiaanimarkkinoihin. Laajoissa valikoimissa on parasta ecuadorilaista käsityöperinnettä ja tarjolla on runsaasti taidokkaita ja värikkäitä kudonnaisia. Tinkiminen on tärkeä osa kaupankäyntiä. Vierailemme myös nahkatöistään tunnettujen käsityöläisten Cotacachi-kaupungissa ja ruusufarmilla. (A, L)

Risteily Galápagossaarilla
11.–15. päivä, ma–pe
Maanantaiaamuna kuljetus Quiton lentokentälle, josta lennämme Baltraan Galápagossaarille ja nousemme kansallispuiston olosuhteisiin suunniteltuun hyvätasoiseen m/v Santa Cruz II -laivaan. Risteilyllä nautimme täysihoidosta. Galápagossaarilla on muuttuvien merivirtauksien ja tuulien vuoksi kaksi eri kautta, jotka vaikuttavat kasvi- ja eläinkuntaan: lämmin ja kostea kausi tammi-kesäkuussa sekä kuiva ja viileä kausi heinä-joulukuussa. Yleisesti ottaen viileänä kautena merielämä on runsasta ja vastaavasti lämpimänä kautena elämä maalla kukoistaa. Mielenkiintoista nähtävää riittää kuitenkin ympäri vuoden.

Huom. Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai-iltapäivällä laivaan noustuamme meillä on lounas ja tervetulotilaisuus, jossa kerrotaan risteilyn periaatteista, kansallispuiston säännöistä, turvallisuusseikoista ym. käytännön asioista. Myöhemmin rantaudumme Santa Cruz -saaren valkohiekkaiselle Bachas Beach -rannalle, jonka taustalla on suolavesi­laguuni. Monet merilinnut viihtyvät laguunin äärellä. Voimme nähdä myös merileguaaneja ja -kilpikonnia. (A, L, P)

Tiistaina olemme jo Santiago-nimisellä naapurisaarella, jossa pysähdymme kahdessa kohteessa. Buccaneer Coven tunnusmerkkejä ovat vaikuttavan jyrkät kalliot. Täällä leiriytyivät aikoinaan niin merirosvot, valaanpyytäjät kuin tutkimusmatkailijatkin. Runsas merilintupopulaatio ja leikkisät merileijonat ovat seuranamme. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa ennen alueen julistamista osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi harvoista paikoista, joissa galápagosinhylkeen näkeminen on mahdollista. (A, L, P)

Keskiviikkona tallustelemme Rábida-saaren (Jervis) punertavalla hietikolla. Hiekan väri johtuu vulkaanisen hiekan huomattavan suuresta rautapitoisuudesta. Rantaturismia suosivat täällä myös monet merileijonat ja merileguaanit. Läheisellä suolavesialtaalla voimme hyvällä onnella nähdä flamingoja ruokailemassa. Saaren rannat soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen. Bartolomé-saarella patikoimme helpohkoa polkua pitkin kukkulalle, josta avautuu hieno näköala. Rannalla sympaattiset galápagosinpingviinit saattavat ihmetellä touhujamme. (A, L, P)

Torstain kohteemme, Genovesa-saari, on itse asiassa vanha tulivuoren huippu, jonka kraatterin romahtaneen eteläreunan kautta pääsee suojaiseen luonnonsatamaan. Saaren linnusto on runsas: hauskannäköiset puna- ja sinijalkaiset suulat ovat yleisiä. Snorklaajat voivat ihastella värikkäitä kalalajeja; vasarahaitkaan eivät ole harvinaisia. Nousemme myös vanhoille laavakentille melko hankalaa, Prinssi Philipin askelmiksi kutsuttua reittiä pitkin. Ylänkö on fregattilintujen, suulien ja galápagosinkeijujen valtakuntaa. Suopöllön havaitseminen sen sijaan on haastavaa, ellei se itse satu hyökkäämään väijyksistä kohti jotain ohikiitävää saalislintua. (A, L, P)

Perjantaina saavumme San Cristobal -saarelle, jossa sijaitsee saarten pääkaupunki Puerto Baquerizo Moreno. Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit laivalle ja siirtyä maihin. Käymme vielä jättiläiskilpikonnakeskuksessa tutustuaksemme uhanalaiseen galápagoksenjättiläiskilpikonnaan ja sen elintapoihin.

Lentomme lähtee puolenpäivän jälkeen kohti Ecuadorin suurinta kaupunkia Guayaquilia, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme ensimmäisen luokan Wyndham Guyaquil -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Guayaquil
16. päivä, lauantai
Myöhäisen lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.20 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A, L)

17. päivä, sunnuntai  Saavumme Helsinkiin klo 23.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu Expedition-kannen hytistä (3. kansi) 110 e

Huom. Yksin matkustavan edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin. Kysy saatavuus/hinta toimistostamme. 

Huom. Oleskelu korkealla vuoristossa (Cusco n. 3300 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksenne kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Osa Galápagoksen-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta normaalia liikuntakykyä. Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ja osittain myös maaohjelman toteuttamiseen ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Varatkaa mukaan myös reppu tai kassi, johon voitte pakata Machu Picchua ja Aguas Calientesin yöpymistä varten tarvitsemanne varusteet. Isot matkalaukut jäävät säilytykseen Urubamban hotelliin.

Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Maksuaikataulu ja peruutusehdot

Ennakkomaksu 600 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 75 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta            Peruutuskulut
Viim. 75 vrk ennen matkaa     toimistokulut 100 e
74–60 vrk ennen matkaa        600 e
59–28 vrk ennen matkaa        4.000 e
27–14 vrk ennen matkaa        5.500 e
Alle 14 vrk ennen matkaa       koko matkan hinta

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Machu Picchu ja Galápagossaarten-risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä