Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Madagaskarin kiertomatka

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Madagaskar ja Mauritius matkan ohjelman löydät täältä!

 • Antananarivo 1+2 yötä
 • Andasibe 2 yötä
 • Antsirabe 1 yö
 • Ranomafana 2 yötä
 • Isalo 2 yötä
 • Ifaty 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

LUONTOMATKAAJAN AARREAITTA
 

Madagaskar, maailman neljänneksi suurin saari, on ollut eristyksissä Afrikan mantereesta noin 160 miljoonaa vuotta. Eristyneisyys on mahdollistanut erilaisten kasvi- ja eläinlajien ainutlaatuisen kehityksen. Sen ansiosta Madagaskar on todellinen luontoparatiisi, johon pääsemme tutustumaan laajalla kiertomatkallamme. Nisäkkäistä tunnetuimpia ovat puoliapinoihin lukeutuvat makit. Niitä on saarella noin 100 eri lajia. Andasiben kansallispuiston vuoristosademetsässä yritämme löytääkin erikoisesta ääntelystään tunnetun indrin.

Kasvimaailmassa lähes 10 000 lajista yli 80 prosenttia on kotoperäisiä. Ihailemme kuvankauniita maisemia bussimatkalla saaren halki, tutustumme viehättäviin pikkukyliin ja kaupunkeihin ja näemme maanviljelijöitä arkisissa askareissaan.

Ifatyssa rentoudumme Intian valtameren valkoisilla hiekkarannoilla. Vaikka saari itse on ollut eristyksissä jo miljoonia vuosia, sen asukkaat toki eivät. Madagaskarilaiset ovatkin kaunis sekoitus afrikkalaisuutta ja aasialaisuutta. Väkeä on tullut Afrikan mantereen ohella myös Arabian niemimaalta ja Malakan salmen alueelta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Antananarivoon.

Antananarivo
2. päivä, torstai Saavumme Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon klo 14.30. Majoitumme keskitason Tamboho-hotelliin (★★★). (P)

Antananarivo – Andasiben kansallispuisto
3. päivä, perjantai Aamupäivällä teemme retken makipuistoon, jossa näemme useita eri makeja. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla Antananarivon kautta (n. 170 km, n. 4 t) Andasibeen. Matkan aikana voimme nauttia kauniista vuoristomaisemista, joita sävyttävät riisipellot ja perinteiset maalaistalot. Perillä majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin. (A, L, P)

Andasiben kansallispuisto
4. päivä, lauantai Andasibe–Mantadian kansallispuiston kokonaispinta-ala on 154 km2 ja se koostuu kahdesta alueesta. Näistä Analamazaotran suojelualue (paikallisella kielellä Andasibe) on tunnetumpi ja vanhempi. Mantadia taas on vasta hiljattain liitetty Andasiben suojelualueeseen. Puisto on saaren itäosassa, joka on kosteaa sademetsäaluetta lähes koko saaren pituudelta, ja sijaitsee 800–1260 metrin korkeudessa. Maasto on vaihteleva ja luonto moni­muo­toi­nen. Aloitamme päivän luontokävelyllä. Tavoitteemme on kuulla ja nähdä lajinsa suurin edustaja, erikoisesta kummitteluääntelystään tunnettu mustavalkoinen indri, joka on aktiivisimmillaan juuri aamuvarhaisella. Iltapäivällä tutustumme Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Mitsinjon yhteiseen Manondroala-metsänsuojeluprojektiin. Halukkaat voivat osallistua istuttamalla puun tai vaikka useammankin. (A, L, P)

Andasiben kansallispuisto – Antsirabe
5. päivä, sunnuntai Aamulla aloitamme antoisan, useamman päivän kestävän bussimatkamme läpi saaren keskiosien aina lounaisrannikolle saakka. Ensimmäisenä päivänä ajamme Antsirabeen (n. 350 km, koko päivä). Matkalla voimme pysähtyä ihailemaan tienvarren kauppiaiden kauniita ja mielikuvituksellisia käsitöitä. Antsiraben kaupunkikuvaan kuuluvat oleellisesti siellä täällä vilisevät paikalliset ”pousse-pousse” -rikšat. Kaupunki tunnetaan maan johtavana jalokivikaupan keskuksena ja alueella on myös monipuolista teollisuutta. Majoitumme keskitason Plumeria-hotelliin (★★★). (A, L, P)

Antsirabe – Ranomafanan kansallispuisto
6. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa keskusylängöllä (n. 300 km, koko päivä), joka kattaa lähes kolme neljäsosaa koko maan pinta-alasta. Tie kulkee läpi vuoristoisten eukalyptus- ja mäntymetsien. Pysähdymme pienessä Ambositran kaupungissa, jonka käsityömyymälät pursuavat toinen toistaan kauniimpia puuesineitä. Kaupungin ympäristössä asuvan zafimaniry-heimon jäsenet ovat taitavia puunkäsittelijöitä. Näemme pengerrettyjä riisipeltoja, vuoristomaisemia ja viehättäviä pikkukyliä, ennen kuin illansuussa saavumme Ranomafanan kansallispuistoon ja majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan Setam Lodgeen (★★★). (A, L, P)

Ranomafanan kansallispuisto
7. päivä, tiistai Ranomafanan puiston suojissa elää 12 makilajia, joita ovat mm. kultabokombali, villaindri ja leveäkuonobokombali. Kansallispuisto on perustettu 1986 ja on osa Unescon maailmanperintöön kuuluvaa Atsinananan sademetsäaluetta. Puisto ympäröivine kylineen on esimerkki onnistuneesta suojelutyöstä. Aiemmin puiston alueella asuneet ihmiset on asutettu läheisiin kyliin ja heille on annettu koulutusta maanviljelyssä, hunajan tuotannossa sekä kestävän kehityksen mukaisessa metsänhoidossa. Koulutuksen ansiosta asukkaiden elinolot ovat parantuneet ja näin heidätkin on saatu mukaan puiston suojelutyöhön. Puistossa vierailevat matkailijat tuovat myös lisätuloja kylien asukkaille. Teemme päivän aikana kaksi 2–4 tunnin patikointia puiston eri alueilla. Makien ja omaperäisten kameleonttien lisäksi tarkkailemme kasvillisuutta, lintuja ja hyönteisiä. (A, L, P)

Ranomafanan kansallispuisto – Fianarantsoa – Isalon kansallispuisto
8. päivä, keskiviikko Varhain aamulla jatkamme matkaamme kohti etelää Isalon kansallispuistoon (n. 350 km, koko päivä). Matkalla näemme viehättävän Fianarantsoan kaupungin, joka on merkittävä opiskelukaupunki sekä aktiivisen lähetystyön seurauksena myös katolisuuden keskus. Fianarantsoan jälkeen pysähdymme Ambalavaossa pieneen työpajaan, jossa näemme paperinvalmistusta. Iltapäivällä vuoristomaisemat muuttuvat vihreiksi tasangoiksi, joita rikkovat luonnon muovaamat kivimuodostelmat. Myöhään illalla majoitumme 2 yöksi Isalon kansallispuiston lähellä sijaitsevaan hyvään keskitason Jardin du Roy -hotelliin (★★★★). (A, RL, P)

Isalon kansallispuisto
9. päivä, torstai Isalon kansallispuisto on perustettu 1962 ja sen kokonaispinta-ala on 815 km2. Puiston luonnolle ovat ominaisia kuivat ruohotasanteet, hiekkakiviharjanteet ja kanjonit, joita vesi ja tuuli ovat muovanneet vuosituhansien ajan. Kanjonien pohjalla virtaa pieniä puroja, ja siksi alueella kasvaa myös kosteutta vaativia kasveja, kuten palmuja ja saniaisia. Mielenkiintoisten kasvien lisäksi saatamme nähdä täällä joitakin makeja, kuten lakkisifakan, ruskomakin ja rengashäntämakin. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän patikoinnille puistoon. Kävelemme pienelle vesiputoukselle, jonka yhteydessä on luonnon muovaama allas. Siihen voi halutessaan pulahtaa uimaan. Iltapäivällä palaamme hotelliin. Lounaan jälkeen voi nauttia olostaan hotellin uima-altaalla. (A, L, P)

Isalon kansallispuisto – Toliara – Ifaty
10. päivä, perjantai Tänään ajamme lounaisrannikolle Toliaran (Tuléar) satamakaupunkiin (n. 230 km, n. 6 t). Ajomatkamme kulkee läpi safiireilla vaurastuneiden jalokivikylien. Iltapäivisin varakkaat ostajat saapuvat vaatimattomiin kojuihinsa rahanippuineen ja vartijoineen hieromaan kauppaa jalokivenkaivajien päivän saaliista. Teemme Toliaran kaupungissa lyhyen kiertoajelun. Myöhemmin jatkamme reilun tunnin matkan Ifatyyn, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason Le Paradisier -rantahotelliin (★★★). (A, L, P)

Ifaty
11. päivä, lauantai Tänään nautimme auringosta ja rentoudumme mukavassa rantahotellissamme. Teemme myös kävelyretken piikkipuumetsään. Didiereaceae-sukuun kuuluvat endeemiset, kaktuksia muistuttavat pylväsmäiset (2–20 m korkeat) kasvit ovat tyypillisiä eteläisen Madagaskarin kuivalla rannikkovyö­hyk­keellä. (A, L, P)

Ifaty – Antananarivo
12. päivä, sunnuntai Kuljetus Toliaran lentokentälle, josta lento Antananarivoon. Majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Tamboho-hotelliin. (A, L, P)

Antananarivo
13. päivä, maanantai Antananarivo on rakennettu kahdelletoista kukkulalle. Kaupunki on viehättävä kapeine katuineen. Teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Ambohimangan palatsin ja kuninkaallisen kukkulan. (A, L, P)

14. päivä, tiistai Puolenpäivän aikaan kuljetus lentokentälle, josta klo 16.30 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A, L)

15. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 12.20.

 

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 810 e

Matkan aikana tehdään useita luontokävelyjä maastossa, joten matkustajilta edellytetään normaalia kuntoa ja hyvää liikuntakykyä.
Malarianestolääkitystä suositellaan.
Madagaskariin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkatavarat tulee kiertomatkan ajaksi pakata pehmeisiin matkakasseihin ja niiden painorajoitus on 20 kg. Kovat matkalaukut jätetään säilöön Antananarivoon. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko on 12. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu on 450 e/hlö.
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95% matkan hinnasta

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Madagaskarin kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Olympia järjesti ensimmäiset safarimatkat Itä-Afrikkaan jo 1950-luvulla. Vuosikymmenien kokemus näkyy matkojemme kohteiden valinnoissa sekä niiden laadukkaassa, tarkoin mietityssä sisällössä. Tänä päivänä tarjoammekin todella monipuolisen valikoiman ryhmämatkoja eri puolille Afrikkaa.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme Afrikkaan matkustaville toimintaohjeet, joihin olemme keränneet perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?    
Henkilökohtaisten matkatavaroiden lisäksi jokainen tarvitsee matkalle voimassa olevan passin, jonka tulee  olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten.

Retkille kannattaa pukeutua rennosti ja miellyttävästi. Matkoillamme on myös pitkiä bussimatkoja, ja bussissa istutaan useina päivinä matkan aikana. Esim. pitkät housut, t-paita, villatakki tai fleece-pusero ja tuulelta ja kevyeltä sateelta suojaava takki ovat hyviä varusteita retkelle.  Päivällä voi pärjätä hyvin myös shortseissa. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Aamulla retkelle lähdettäessä voi olla vielä viileä, mutta päivällä lämpötila nousee. Iltaisin lodgeissa/hotelleissa voi pukeutua rennosti, mutta emme kuitenkaan suosittele urheiluvaatteita illallisille. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä sukkia ja umpikenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta.

Euro ja USA:n dollari ovat hyviä matkavaluuttoja koko Afrikassa. Madagaskarin valuutta on ariary. Näitä ei vaihdeta Suomessa, joten matkalle on hyvä ottaa mukaan euroja ja dollareita. Luottokortit kelpaavat rajoitetusti, lähinnä suurissa hotelleissa ja ravintoloissa Antananarivossa. Käteinen raha on toimivin ja varmin tapa maksaa ostokset. On hyvä varata mukaan myös pieniä seteleitä, sillä vaihtorahaa ei aina ole saatavilla. Tällöin on helpompi saada hinta ”kohdalleen” ja maksaminen tapahtuu nopeammin. Ostosmahdollisuuksia on matkalla melko rajoitetusti.

Rokotukset, lääkitys ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotus. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Liikumme malaria-alueélla, joten malarianestolääkitys on suositeltavaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme myös toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemanne lääkitys koko matkan ajaksi. Ruokien erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata mukaan myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä. Aina lääkäriin pääsy ei ole mahdollista heti oireiden alkaessa eikä lääkkeitä välttämättä ole saatavilla saman tien. Käsihygieniasta voi matkalla huolehtia kätevästi desinfiointigeelillä. Madagaskarin hygieniataso on hyvä, mutta vaihtelee alueittain jonkin verran. Kaupungeissa voi olla epäsiistiä, mutta hotellimme ovat hyvätasoisia ja palvelut toimivat. Turvallisuussyistä kaupungeissa ei ole suositeltavaa liikkua yksin varsinkaan iltaisin. Yleinen hyvä neuvo on näyttää määrätietoiselta kulkiessaan kaupungilla. Matkustajiemme turvallisuus on meille ehdottoman tärkeää, ja siksi seuraamme eri maiden turvallisuustilannetta jatkuvasti mm. Suomen ulkoministeriön julkaisemien maakohtaisten matkustustiedotteiden välityksellä.

Ruokailut
Matkaan sisältyy täysihoitoateriat (osa aterioista retkiaterioita). Suosittelemme juomaan vain pullotettuja juomia.

Hintataso
Madagaskar on matkailijalle suhteellisen edullinen. Hotelleissa ja lodgeissa juomien hinnat saattavat olla lähes Suomen tasolla.

Lentoliikenne
Afrikan sisäisessä lentoliikenteessä lennot saattavat olla myöhässä, viime hetken aikataulumuutokset ja jopa lentojen peruuntumiset ovat mahdollisia. Koska näillä alueilla korvaavia lentoja on usein vaikea saada, edellä mainitun kaltaiset ongelmat saattavat aiheuttaa muutoksia matkan ohjelmaan ja matkakohteiden kiertojärjestykseen.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Lodgeissa juomaraha jätetään yhteisesti koko henkilökunnalle. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Katso kaikki Madagaskarin matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä

3.2.
11 päivää

Botswana

alk.
6 980