Hyppää pääsisältöön

Meksikon kiertomatka

Näe Teotihuacanin, Uxmalin, Celestúnin ja Chichén Itzán pyramidit, tutustu uuteen mestitsikulttuuriin ja rentoudu Karibianmerellä Playa del Carmenissa.
  • Mexico City 3 yötä
  • Teotihuacan retki
  • Merida 3 yötä
  • Uxmal retki
  • Celestún retki
  • Chichén Itzá retki
  • Playa del Carmen 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Meksikon värikäs kulttuuri heijastelee kahden erilaisen maailman viisisataa vuotta sitten tapahtunutta kohtaamista. Viljavat tasangot olivat jo vuosisatoja vetäneet puoleensa intiaanikansoja olmeekeista asteekkeihin. Idempänä Jukatanin niemimaalla vaikutti mayojen korkeakulttuuri. Oli syntynyt kukoistavia suurkaupunkeja, joiden aarteet, erityisesti kulta houkuttelivat Kolumbuksen vanavedessä Espanjasta tulleita konkistadoreja.

Katolinen kirkko toi oman Jumalansa Jaguaarijumalan ja Sulkakäärmeen rinnalle ja espanjan kieli nousi nahuatlin ja mayakielten tilalle. Kahden erilaisen maailman kohtaamisesta syntyi uusi mestitsikulttuuri. Mexico Cityssä siirtomaa-ajan juhlava arkkitehtuuri ja kansan harras uskonnollisuus yhdistyvät karnevaalitunnelmaan ja iloiseen mariachimusiikkiin.

Intiaanikulttuureiden massiivisiin monumentteihin tutustumme Teotihuacanissa ja Jukatanin niemimaan mayakaupungeissa Uxmalissa ja Chichén Itzássa. Rantalomaa vietämme valkoisilla hiekkarannoilla turkoosin Karibianmeren ja all inclusive -palveluiden äärellä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive
(Joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Mexico City
1. päivä, perjantai
Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 7.05 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Mexico Cityyn, jonne saavumme klo 18.50. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Hilton Mexico City Reforma -hotelliin (★★★★★) ja syömme kevyen iltapalan. (P)

Teotihuacan
2. päivä, lauantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle. Ajamme kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Teotihuacaniin. Pysähdymme Guadalupen basilikassa, jossa intiaanikieltä puhunut Neitsyt Maria ilmestyi vuonna 1531. Tuhannet meksikolaiset saapuvat tänne Meksikon pyhimpään paikkaan 12. joulukuuta juhlistamaan ilmestyksen vuosipäivää. Jatkamme Teotihuacaniin, jossa massiiviset Kuun ja Auringon pyramidit kohoavat kohti korkeuksia. Unescon suojelema Teotihuacan oli aikoinaan yli 100 000 asukkaan kaupunki. Sen perustamisajankohtaa ei tarkkaan tiedetä. Kaupungissa asunut kansa, sen alkuperä ja elämäntavat ovat edelleen suuria arvoituksia. Lounaan jälkeen palaamme kaupunkiin ja tutustumme vielä Mexico Cityssä Antropologiseen museoon, jota pidetään yhtenä maailman parhaimmista. Sen runsaat kokoelmat kertovat Meksikon muinaisista kulttuureista. (A, L)

Mexico City
3. päivä, sunnuntai
Aloitamme kaupunkikiertoajelun Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvasta historiallisesta keskustasta. Kaupungin keskusaukiolla eli Zócalolla kohtaavat niin muinaisen Tenochtitlánin kaupungin historia, kuin Espanjan siirtomaa-aikakin. Monet maanjäristykset kokeneen katedraalin rakentamiseen on käytetty samalla paikalla sijainneen asteekkien temppelin kiviä. Näemme Diego Riveran maalaamat Meksikon historiasta kertovat upeat freskot Kansallispalatsin portaikossa. Lounaan jälkeen päätämme kierroksemme Frida Kahlon elämää ja taidetta esittelevässä museossa. Koboltinsinisten seiniensä vuoksi se tunnetaan myös nimellä La Casa Azul (Sininen talo). (A, L)

Mexico City – Merida        
4. päivä, maanantai
Lennämme Jukatanin osavaltion pääkaupunkiin Meridaan. Lempinimi La Ciudad Blanca, Valkoinen kaupunki, viittaa rakennuksissa aikaisemmin käytettyyn paikalliseen kalkkikiveen tai kaupungin yleiseen siisteyteen. Meridan asukkaista yli puolet lienevät mayaintiaanien jälkeläisiä. Kaupungin perusti espanjalainen valloittaja Francisco de Montejo vuonna 1542, ja vanhan keskustan arkkitehtuuri onkin vahvasti siirtomaatyylinen. Meridan taloudellinen kukoistuskausi 1900-luvun alussa vaurastutti paikallisten sisalplantaasien omistajia. Suuruuden aika näkyy kaupungissa edelleen patsaina, miellyttävinä puistoina ja lukuisina kartanoina. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Presidente InterContinental Villa Mercedes Meridá -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Uxmal
5. päivä, tiistai
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Uxmalin. Myöhäisklassinen mayakaupunki on arkkitehtuuriltaan yksi Jukatanin niemimaan harmonisimmista. Unescon suojeleman Uxmalin varhaisimmat vaiheet ovat osittain hämärän peitossa, mutta suurin osa rakennuksista ajoittuu 600–900-lukujen väliin, jolloin Uxmal hallitsi Jukatanin aluetta. Korkein rakennus on vaikuttava Taikurin pyramidi. Tarinan mukaan sen rakensi kyttyräselkäinen kääpiö yhdessä yössä yliluonnollisten voimien avulla. Lounas retkellä. (A, L)

Celestún
6. päivä, keskiviikko
Teemme puolipäiväretken Jukatanin niemimaan länsipuolella aaltoilevalle Meksikonlahdelle. Ajamme vajaan 100 kilometrin päähän Celestúnin kalastajakylään hienon hiekkarannan äärelle, joten uima-asun voi ottaa retkelle mukaan. Celestúnin tunnetuin nähtävyys on kuitenkin valtava mangrovekosteikko. Rannikon tuntumassa sijaitseva herkkä suojelualue ylläpitää monimuotoista elämää runsaine lintukantoineen. Kauniin punertavat karibianflamingot ovat Celestúnin upeimpia lintuja. Teemme noin tunnin veneajelun mangrovekasvillisuuden keskellä lintuja ja muita eläimiä etsien. Myöhemmin syömme tuoretta kalaa lounaaksi rantaravintolassa. (A, L)

Merida – Chichén Itzá – Playa del Carmen
7. päivä, torstai
Matkamme jatkuu aamulla Jukatanin niemimaan parhaiten säilyneeseen ja tunnetuimpaan mayakaupunkiin Chichén Itzáan. Näemme mm. Mesoamerikan suurimman muinaisen pallokentän, jossa mayat pelasivat uskonnollista rituaalipeliä raskaalla raakakumipallolla. Chichén Itzán cenotesta on löytynyt lukuisia ihmisluita, jotka todistavat ihmisuhrauksen kuuluneen mayojen uskonnollisiin menoihin. Alueen hallitsevin rakennus on suuri pyramidi, El Castillo, eli Kukulcanin temppeli. Kaksi kertaa vuodessa, kevät- ja syyspäiväntasauksena, valo ja varjo muodostavat portaikon sivulle auringon laskiessa matelevaa käärmettä muistuttavan optisen harhan. Jatkamme matkaamme vielä parin tunnin ajan turkoosin Karibianmeren rannalle Playa del Carmeniin, jossa majoitumme Playacarin alueelle 2 yöksi ensimmäisen luokan Royal Hideaway Playacar -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Playa del Carmen
8.–9. päivä, pe–la
Meillä on käytännössä lähes kaksi kokonaista päivää rentoutua Karibian hemmottelevassa ilmastossa. Hotellissamme on all inclusive -palvelut, joita voi hyödyntää nälän tai janon yllättäessä, tai yllätyksen estääkseen... Pittoreski ja sympaattinen kylän keskusta on vain muutaman kilometrin päässä. Lauantaina voimme pitää huoneet aina iltaan asti, jolloin lähdemme Cancunin kentälle. Lentomme (Lufthansa) Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin lähtee klo 22.45. (AI)

10. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin keskiyön jälkeen maanantain puolella klo 0.30.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 740 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Meksikon kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä