Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Meksikon kiertomatka

Koe Sierra Madren maisemat ja Tequila, näe Guadalajaran ja Guanajuaton tärkeimmät nähtävyydet sekä nauti all inclusive -palveluista Puerto Vallartassa

 • Puerto Vallarta 1+2 yötä
 • Tequila retki
 • Guadalajara 2 yötä
 • Guanajuato 2 yötä
 • San Miguel de Allende retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Aito, mielikuvien romanttinen Meksiko on vielä olemassa. Raukean idyllisessä Tequilan pikkukaupungissa näemme tequilan valmistusvaiheet ja maistelemme jalojuomaa oikeaoppisesti. Guadalajaran vanhassa keskustassa ihailemme vanhaa arkkitehtuuria ja historiallisen Hospicio Cabañasin sairaalakompleksin upeita freskoja. Sadoista koruliikkeistä voi valita itselleen sopivaa hopean hohtoa. Mariachimusiikkia trumpetteineen kuulemme Tlaquepaquen tunnelmallisessa keskustassa. Guanajuatossa ja San Miguel de Allendessa tutustumme itsenäisen Meksikon synnyinseutuihin ja sen kiehtovaan historiaan. Siirtomaatyylinen värikylläisyys suorastaan häikäisee näissä hämmästyttävissä kaupungeissa.

Matkan lopussa rentoudumme pari päivää Tyynenmeren rannalla all inclusive -palveluista nauttien. Aidon Meksikon tunnelmiin pääsemme kätevästi suoralla lennolla.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen AI=all inclusive

Helsinki – Puerto Vallarta
1. päivä, torstai Lento Helsingistä (Finnair) klo 14.20–18.40 Tyynenmeren äärelle Puerto Vallartaan. Kentältä on muutaman kilometrin matka hotellialueelle, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Hilton Puerto Vallarta Resort -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Puerto Vallarta – Tequila – Guadalajara
2. päivä, perjantai Aloitamme aamulla matkamme Sierra Madren vuorten yli kohti sisämaata. Vajaan 300 kilometrin bussimatkan jälkeen saavumme Tequilan pikkukaupunkiin. Se on antanut nimensä vahvalle alkoholijuomalle, joka tunnetaan eri puolilla maailmaa. Tequilaa valmistetaan mehikasveihin kuuluvasta tequila-agaaven ytimestä. Käymisen ja tislauksen jälkeen juomaa yleensä vanhennetaan tammitynnyreissä. Parhaimmat laatuluokat kypsyvät tynnyreissä useita vuosia. Tutustumme tequilan valmistukseen paikallisella maatilalla ja luonnollisesti myös maistiaiset kuuluvat asiaan. Tequilan kaupunkia ympäröivät kukkulat agaaveviljelmineen sekä itse tequilan perinteinen valmistusprosessi kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa tunnin verran Guadalajaraan, jossa majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Morales-hotelliin (★★★★). (A, L)

Guadalajara
3. päivä, lauantai Jaliscon osavaltion pääkaupunki Guadalajara on Meksikon suurimpia kaupunkeja. Metropolialueen väkiluku on yli 4 miljoonaa. Guadalajaraa kutsutaan ”lännen helmeksi” monimuotoisen kulttuuriperintönsä ansiosta. Mariachimusiikilla on aivan erityinen asema kaupunkilaisten sydämissä. Historiallisen keskustan Plaza de los Mariachis -aukio on oiva paikka kuunnella iloisia meksikolaisia säveliä. Tutustumme aamupäivällä kaupunkiin kiertoajelulla. Näemme katedraalin kaksoistorneineen ja sitä ympäröivät viehättävät aukiot. Käymme Hospicio Cabañasin sairaalakompleksissa, joka on Amerikan vanhimpia. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kokonaisuus on ainutlaatuinen arkkitehtuurinsa vuoksi. Sisätilojen koristelun helmenä ovat José Clemente Orozcon maalaamat monumentaaliset freskot. Myöhemmin jatkamme matkaa kaupungin ulkopuolelle Chapala-järvelle. Monet ulkomaalaiset ovat löytäneet täältä kesäasunnon eläkepäiviä varten Ajijicin ja Chapalan idyllisistä kylistä. Paluumatkalla pysähdymme vielä Tlaquepaquessa, joka on Meksikon tärkeimpiä taide- ja käsityökeskuksia. Syömme myös päivällisen pittoreskissa Tlaquepaquessa. (A, P)            

Guadalajara – Guanajuato
4. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla kohti Guanajuatoa, jonne on matkaa vajaa 300 km. Lounaan jälkeen tutustumme Guanajuatoon, kenties Meksikon kauneimpaan kaupunkiin. Kaupunki on kasvanut kapeaan laaksoon, minkä vuoksi liikenteen pääväylät ovat osittain tai kokonaan maan alla. Maanpäälliset kadut ovat pikemminkin kiemurtelevia kujia. Vuorten kätköistä löydettiin valtavasti hopeaa, mihin perustui Guanajuaton vauraus siirtomaa-ajalla. Pelkästään yksi kaivoksista tuotti 1700-luvulla lähes kaksi kolmasosaa maailman hopeasta. Idylliset aukiot, värikäs barokkiarkkitehtuuri ja kujien romanttinen tunnelma ovat oikeuttaneet pääsyn Unescon maailmanperintölistalle. Myöhemmin majoitumme 2 yöksi keskustan ulkopuolelle keskitason Holiday Inn Express -hotelliin (★★★). (A, L)

San Miguel de Allende
5. päivä, maanantai Guanajuaton lisäksi myös San Miguel de Allenden kaupunki on erinomainen esimerkki siirtomaa-ajan kauneudesta. Se houkuttelee nykyisin tuhansia matkailijoita vuosittain ja myös monet taiteilijat, kirjailijat ja muusikot ovat mieltyneet kaupungin ilmapiiriin. Hyvin säilynyt historiallinen keskusta on tärkein nähtävyys. Sen ytimessä on silmiinpistävän erikoinen kirkko vaaleanpunaisine torneineen. Teemme kokopäiväretken San Migueliin, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Palattuamme Guanajuatoon käymme aistimassa keskustan iltaelämää. Ilonpitoon kuuluvat oleellisena osana ns. callejoneadat, jolloin kiertävät muusikot viihdyttävät katselijoita ja mikseivät myös itseään iloisilla sävelillä. Syömme päivällisen keskustassa. (A, P)

Guanajuato – Puerto Vallarta
6. päivä, tiistai Lennämme aamulla Mexico Cityn kautta Puerto Vallartaan. Majoitumme jo tuttuun Hilton-hotelliin, jossa meillä on all inclusive -palvelut käytössämme sisäänkirjautumisen jälkeen. (A, P)

Puerto Vallarta
7. päivä, keskiviikko Puerto Vallarta sijaitsee suojaisan Banderasinlahden pohjukassa. Kilometrien mittaiselle rantaviivalle on noussut kymmeniä hotelleja ja matkailu onkin nykyisin kaupungin tärkein elinkeino. Näytelmäkirjailija Tennessee Williamsin Liskojen yö -teokseen perustuva filmatisointi 1964 Vallartan Mismaloyassa sai paljon julkisuutta Yhdysvalloissa, kun pääosaa esittävä Richard Burton toi silloisen rakastajattarensa Elizabeth Taylorin kuvauspaikalle. Sen myötä alkoi Puerto Vallartan kehitys kansainväliseksi matkailukohteeksi. Trooppinen ilmasto, hienohiekkaiset rannat ja monipuoliset matkailupalvelut ovat läsnä vapaapäivää viettäessämme. (AI)

Puerto Vallarta
7. päivä, torstai Meillä on vielä iltapäivään asti aikaa rentoutua rannan tuntumassa ja nauttia all inclusive -palveluista. Huoneet ovat käytössämme aina kentälle lähtöön asti. Lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 20.30. (AI n. klo 16 asti)

9. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 16.00.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 420 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä