Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Mongolian kiertomatka

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Katso muut Olympian Kaukoidän matkat tästä.

  • Ulan Bator 2+1+2 yötä
  • Gobin autiomaa 2 yötä
  • Hustain Nuruun kansallispuisto 1 yö
  • Bayangobi 2 yötä
  • Karakorum retki
  • Mongol Nomadic Camp (Hustain Nuruu) 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Mongolian matkalla kohtaat vieraanvaraisen paimentolaiskulttuurin, näet Gobin autiomaan hiekkadyyneineen ja villihevoset laukkaamassa laajoilla tasangoilla. Maan pääkaupunki Ulan Bator on hämmentävä sekoitus uutta ja perinteistä. Mongolia tuo myös mieleen Tsingis-kaanin yhdistämän suurvallan, joka ulottui Moskovasta Keltaisellemerelle saakka. Nykyäänkin tässä syrjäisessä maailmankolkassa voi aika ajoin tuntea astuvansa ajassa pari vuosisataa taaksepäin. Nykyinen Mongolian alue on ”vain” vajaa viisi kertaa Suomen kokoinen. Laajaa ylätasankoa halkovat joet ja vuoret. Pohjoisessa on havumetsiä, muualla vuoristot ovat paljaita. Maan keskiosissa on ruohoaroja ja koko eteläinen kolmannes on Gobin autiomaata. Ulan Batorin ulkopuolelle matkatessasi siirryt kauaksi kiireestä ja kuhinasta.

Keski-Aasian siirrettävät kodit eli jurtat ovat ihanteellisia paimentolaiselämään. Vietämme matkamme varrella kuusi yötä näissä mukavissa asumuksissa. Mongolian kansallissoittimen morin huurin eli ”hevosenpääviulun” haikeat soinnut sopivat täydellisesti hämärään iltaan kaukana maailman melskeistä.

Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkalla tarvitaan Mongolian viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Mongolian viisumin hankintaa varten pyydämme passin ja yhden passikuvan toimistoomme noin 4 viikkoa ennen matkaa.

Matkalla on huonokuntoisia tieosuuksia sekä pitkiä ajomatkoja. Jurtat on tehty puukehikon ympärille vedetystä huovutetusta kankaasta; jurtassa on kaksi sänkyä, pöytä, muutama tuoli ja keskellä kamiina. Khustai Camp- ja Mongol Nomadic Camp -jurttakylissä on erilliset, jaettavat suihku- ja wc-tilat yhteiskäytössä. Gobi Naran- ja Hoyor Zagal Lodge -jurttakylissä majoitusjurtissa on omat wc:t ja suihkut. Kaikissa jurttakylissä on sähkö. Kesällä päivät ovat lämpimiä, mutta öisin lämpötila laskee jopa lähelle nollaa. Mongolian teiden kunto on vaihtelevaa, ajomatkat ovat pitkiä ja siirtymiset vievät aikaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä