Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

New York – matka kesäiseen metropoliin

Koe USA:n itsenäisyyspäivän "4th of Julyn" juhlahumu, tutustu New Yorkin tärkeimpiin nähtävyyksiin sekä mm. Coney Islandin huvialueeseen Brooklynissa.

Uutuus
  • New York 5 yötä
  • Coney Island retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Enemmän kuin ehkä mistään muusta maailman metropolista New Yorkista voi hyvällä syyllä sanoa, että siellä on kaikkea: Manhattanin pilvenpiirtäjistä ja Broadwayn valomerestä Keskuspuiston vehreyteen, maailmanluokan nähtävyyksiin ja museoihin – puhumattakaan lyömättömästä kulttuuritarjonnasta ja monipuolisista ostosmahdollisuuksista. Oma lukunsa on kaupungin ravintolatarjonta, jonka ansiosta kulinaristit voivat todella nauttia maailman keittiöiden tarjoamista makuelämyksistä. New York on myös loistava perhematkakohde, sillä kaupungista löytyy loputtomasti näkemistä ja tekemistä eri ikäryhmille. Vapaudenpatsas tervehtii edelleen lukemattomia New Yorkissa vierailevia, kuten se tervehti aikoinaan tuhansia ja taas tuhansia uudesta maailmasta parempaa elämää etsimään lähteneitä siirtolaisia. Itsenäisyyspäivä on aina ollut tärkeä päivä amerikkalaisille, joten osallistumme matkalla tietenkin myös ”4th of Julyn” juhlintaan.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RL=retkilounas, P=päivällinen

Helsinki – New York
1. päivä, keskiviikko 3.7.
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 12.30 suoralla lennolla New Yorkiin, jonne saavumme klo 14.25. Majoitumme 5 yöksi Manhattanin keskustaan hyvään keskitason Hyatt Centric Times Square -hotelliin (★★★★). 

New York
2. päivä, torstai 4.7. Tänään, Yhdysvaltain 243. itsenäisyyspäivänä, aloitamme kaupunkiin tutustumisen Manhattanin kiertoajelulla. Näemme keskustan tunnetuimpia rakennuksia ja alueita kuten Times Squaren, Rockefeller Centerin, Grand Central -rautatieaseman sekä Little Italyn ja Chinatownin kaupunginosat. Käymme Empire State Buildingin 86. kerroksen näköalatasanteella ihailemassa Manhattania lintuperspektiivistä. Alkuillasta lähdemme illallisristeilyille East River -joelle. Päivän kruunaa Macy’s-tavaratalon järjestämä perinteinen itsenäisyyspäivän ilotulitus, jota pääsemme ihailemaan paraatipaikalta laivaltamme. Kyseessä on New Yorkin itsenäisyyspäivän päätapahtuma, joka on samalla myös koko maan suurin ja näyttävin juhlailotulitus. (A, P)

New York
3. päivä, perjantai 5.7. Aamupäivällä teemme retken kaupungin vihreään keitaaseen ja suosittuun vapaa-ajanviettopaikkaan Keskuspuistoon. Tämä pilvenpiirtäjien reunustama pyöräilijöiden, lenkkeilijöiden ja rullaluistelijoiden suosima yli kolmen neliökilometrin puistoalue kätkee sisäänsä mm. useita lampia, eläintarhan, historiallisen karusellin, lukuisia lasten leikkipaikkoja sekä kauniin puutarhan kukkaistutuksineen. Nautimme retkilounaan paikalliseen pikniktyyliin. Täällä voisi helposti viettää vaikka koko päivän, mutta me jatkamme vielä iltapäivällä museovierailulle. Elokuvasta ”Yö museossa” tuttu Amerikan Luonnonhistoriallinen museo ei tällä kertaa herää konkreettisesti henkiin, mutta vie meidät aikamatkalle mm. mammuttien, dinosaurusten, nisäkkäiden ja merenelävien maailmaan. Tutustumme myös intiaanien ja eskimoiden historiaan ja kulttuuriin. (A, RL)

New York – Coney Island
4. päivä, lauantai 6.7.
Tämän päivän vietämme Brooklynin kaupunginosan eteläosassa sijaitsevalla Coney Islandin huvialueella, jonne kuljemme metrolla. Täältä löytyy uimarannan, ravintoloiden, baarien ja putiikkien lisäksi myös Yhdysvaltain populäärikulttuuria esittelevä museo ja perinteinen, monista elokuvistakin tuttu huvipuisto Luna Park. Sen klassinen 1927 rakennettu puinen vuoristorata Cyclone on brooklynilainen instituutio. Sellainen on myös Coney Islandilla vuonna 1916 avattu legendaarinen Nathan’s Famous -pikaruokaravintola, jonka hotdogit ovat maailmankuuluja. (A)

New York
5. päivä, sunnuntai 7.7.
Tänään on vapaapäivä. Aamuvirkut voivat lähteä Harlemiin seuraamaan vauhdikasta gospel-jumalanpalvelusta, jonka rytminen ja melodinen musiikki sekä vauhdikas tunnelma tempaavat helposti mukaansa. Iltapäivällä voi nauttia Upper Westsiden alueen mielenkiintoisista kahviloista ja ravintoloista tai lähteä retkelle Ellisin saarelle, jonka kautta siirtolaiset saapuivat Yhdysvaltoihin vuosina 1892–1954. Myös kulinaristiset retket ovat erittäin suosittuja. Vastaavanlaisia retkiä on myös tv-sarjojen kuten Sopranos-, Gossip Girl- ja Sinkkuelämää kuvauspaikoille. Illalla kokoonnumme sulattelemaan New Yorkin matkan antia jäähyväispäivälliselle. (A, P)

New York
6. päivä, maanantai 8.7. Puolenpäivän aikaan otamme matkatavarat mukaamme ja lähdemme bussilla Hudsonjoen rannalla sijaitsevaan Intrepid-museoon, joka esittelee laajasti meri-, lento- ja avaruuskalustoa. Esillä on mm. maailman ensimmäinen avaruussukkula Enterprise ja maailman nopein matkustajalentokone British Airwaysin Concorde. Itse museo sijaitsee suurimmaksi osaksi toisessa maailmansodassa ja sittemmin mm. Vietnamin sodassa palvelleessa USS Intrepid -nimisessä lentotukialuksessa. Museokäynnin jälkeen on aikaa omakustanteiseen lounaaseen ennen kuljetusta lentokentälle, josta klo 19.05 lähtee suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

7. päivä, tiistai 9.7. Saavumme Helsinkiin klo 10.10.
 

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 590 e. Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jotka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 10.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä