Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Risteily Intian valtamerellä - Dubaista Singaporeen

Näe Intian valtameren eksoottiset kohteet, koe kaupunkien vilinää ja vehreää luontoa sekä nauti Celebrity Constellation -aluksen täysihoidosta

Uutuus
 • Dubai 2 yötä / 15 yön risteily alkaa
 • Masqat retki
 • Mumbai retki
 • Goa retki
 • Cochin retki
 • Colombo retki
 • Phuket  
 • Singapore 1 yö / risteily päättyy

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Dubai - Oman - Intia - Sri Lanka - Thaimaa - Singapore

Tutustumme Intian valtameren eksoottisiin kohteisiin kuudessa eri maassa risteilymatkallamme Celebrity Constellation -aluksella. Matka alkaa Arabian niemimaalta, jossa tuhannen ja yhden yön tarinat heräävät henkiin. Dubaista jatkamme Omanin sulttaanikunnan pääkaupunkiin Masqatiin. Intian monet kasvot näyttäytyvät kolmessa keskenään erilaisessa kohteessa. Ihmettelemme kokopäiväretkellä Mumbain miljoonakaupungin vilinää ja mm. maailman suurinta ulkoilmapesulaa. Goassa tutuksi tulevat alueen portugalilaisvaikutteet. Cochinin historiallisessa kaupungissa tutustumme siirtomaa-arkkitehtuuriin.

Värikkään Intian jälkeen risteily jatkuu vehreään Sri Lankaan. Se tunnettiin vuoteen 1972 asti nimellä Ceylon ja vielä tänäänkin saarella tuotettava tee tunnetaan paremmin ceylonilaisena. Pysähdymme vielä Thaimaan Phuketin saarella, jossa on mahdollista viettää leppoisa rantapäivä, ennen kuin päätämme risteilyn siistiin ja moderniin Singaporeen. 

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.  Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Dubai
1. päivä, perjantai 31.1. Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.10 suoralla lennolla Dubaihin, jonne saavumme klo 16.05. Majoitumme kaupungin vanhaan keskustaan hyvään keskitason Arabian Courtyard -hotelliin (★★★★). Illalla nautimme tervetuliaispäivällisen. (P)

Dubai – risteily alkaa
2. päivä, lauantai 1.2. Dubai on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien toiseksi suurin kaupunki. Taivaalle kurottavat pilvenpiirtäjät, loisteliaat ostoskeskukset ja gourmet-ravintolat ovat tyypillisiä tälle mahtavalle metropolille. Perinteet kohtaavat nykyajan aamupäivän kierroksellamme, jonka aikana näemme persialaiskauppiaiden 1800-luvun lopussa rakennuttaman Al Bastakiyan korttelin ja Al Fahidi -linnoituksessa sijaitsevan Dubai-museon. Käymme myös markkinoilla ja ihastelemassa Jumeirah-moskeijan kaunista arkkitehtuuria. Kierroksemme päättyy Celebrity Constellation -risteilyaluksellemme, jonne majoitumme. Laiva on satamassa seuraavan yön, joten vielä jää aikaa tutustua kaupungin iltaelämään. (TH)

Dubai
3. päivä, sunnuntai 2.2. Tänään voit tutustua Dubaihin omatoimisesti tai osallistua laivan tarjoamiin kansainvälisiin retkiin. Matkanjohtajamme auttaa ohjelman suunnittelussa. Päivän voi myös viettää leppoisasti laivan uima-allaskannella rentoutuen. Klo 16.00 irrotetaan köydet ja risteilymme kohti Intian valtamerta alkaa. (TH)

Masqat, Oman
4. päivä, maanantai 3.2. Saavumme Omanin sulttaanikunnan pääkaupunkiin Masqatiin (engl. Muscat) klo 12.00. Vuonna 1962 Omanista löydettiin öljyä, mutta kesti vielä vuosikymmeniä, ennen kuin öljyvaroilla ryhdyttiin kehittämään maan infrastruktuuria. Suojaisan ja strategisen sijaintinsa ansiosta pääkaupunki Masqat on kuitenkin ollut vilkas satamakaupunki jo 600-luvulla. Tänäkin päivänä Masqatin sata­maa vartioi kaksi, hieman myöhemmältä ajalta säilynyttä, portugalilaisten raken­tamaa linnoitusta. Rannassa linnoitusten välissä on sulttaanin palatsi. Maata on hallinnut 1740-luvulta asti yhtäjaksoisesti Al-Busaid-sulttaanisuku. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun, jolloin vierailemme mm. uudessa oopperatalossa ja Bait Al Zubairin perinnemuseossa. Muttrahin vanhassa basaa­rissa voimme tehdä ostoksia ja maistella paikallista karak-teetä. Aluksemme lähtee kohti Intiaa klo 20.00. (TH)

Merellä
5.–6. päivä, ti–ke 4.–5.2. Meripäivänä uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisimmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy moneen makuun. (TH)

Mumbai, Intia
7.–8. päivä, to–pe 6.–7.2. Torstaiaamuna klo 6.00 saavumme Mumbaihin, Intiaan. Lähdemme koko päivän kiertoajelulle klo 8. Mumbaissa näkyvät sekä vanha että uusi Intia. Siirtomaa-ajan vaikutus kaupunkikuvaan on merkittävä. Paikallisväriä näemme Dhobi Ghatissa, jossa pysähdymme hetkiseksi valokuvaamaan varsin poikkeuksellista näkymää, maailman suurinta ”ulkoilmapesulaa”. Keskipäivän vietämme Bollywood-studioilla, jossa tutustumiskierroksen jälkeinen vauhdikas tanssiesitys vie meidät Bollywood-elokuvien tunnelmaan. Lounaan jälkeen jatkamme kaupunkiin tutustumista. Ajamme näyttävän Victoria Terminal -rautatieaseman ja uusgoottilaiseen tyyliin rakennettujen hallintorakennusten ohi. Näemme myös Mumbain tunnetuimman maamerkin, Gateway of India -riemukaaren. Laivalle palaamme myöhään iltapäivällä. Perjantaina on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle läheiselle Elefanta-saarelle, jossa nähdään taidokkaita Shiva-jumalan monia kasvoja esittäviä kiviveistoksia. Risteilymme jatkuu perjantaina klo 19.30. (TH)

Goa (Mormugao), Intia
9. päivä, lauantai 8.2. Saavumme Goaan klo 10.00. Iltapäivän kiertoajelulla näemme erilaisen Intian. Portugali hallitsi Goaa yli 400 vuotta, mikä näkyy edelleen kaupungin rakennuksissa sekä alueen nimistössä ja asukkaissa. Kirkkoja on paljon; edelleenkin neljännes Goan asukkaista on katolisia. Vierailemme Vanhan Goan mahtavassa Santa Catarina -katedraalissa sekä Bom Jesus -basilikassa, joka on Unescon maailmanperintöluettelossa. Palaamme laivalle iltapäivällä. Risteilymme jatkuu klo 21.00. (TH)

Merellä
10. päivä, sunnuntai 9.2. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. (TH)

Cochin, Intia
11. päivä, maanantai 10.2. Cochiniin saavumme klo 7.00. Cochin on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Aamupäivän kiertoajelulla tutustumme Cochinin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Läheisen juutalaisten synagogan sinivalkoiset lattialaatat ovat hienoa kiinalaista käsityötä. Kävelemme läpi idyllisten kortteleiden ja näemme eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Cochinin tunnus. Laivamme jatkaa matkaa klo 16.00. (TH)

Colombo, Sri Lanka
12. päivä, tiistai 11.2. Saavumme entiselle Ceylonille klo 12.30. Teemme noin 4 tunnin kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme Colombon merkittävimmät nähtävyydet. Retkestä noin tunnin osuus tehdään kävellen, jolloin pääsemme tutustumaan paikallisiin markkinoihin. Colombon vanhempaa osaa kutsutaan nimellä Fort ja täällä meillä on aikaa tutustua vanhaan The Dutch Hospital -sairaalaan, jossa nykyään on erilaisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Päivä Colombossa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Nostamme ankkurit klo 21.00. (TH)

Merellä 13.–14. päivä, ke–to 12.–13.2. Risteilemme kohti Thaimaata nauttien laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta. (TH)

Phuket, Thaimaa
15. päivä, perjantai 14.2. Saavumme Phuketin edustalle perjantaina klo 12.00. Kuljetus maihin tapahtuu yhteysveneillä. Rantalomailun lisäksi laivayhtiöllä on tarjolla englanninkielisiä retkiä kuten kiertoajelu, koskenlaskua, melontaa tai veneretki saarelle, joka esiintyy elokuvassa James Bond ja kultainen ase. Suuntaamme kohti seuraavaa satamaa klo 20.30. (TH)

Merellä 16. päivä, lauantai 15.2. Risteilemme mukavissa tunnelmissa, määränpäänä Singapore. (TH)

Singapore (risteily päättyy)
17. päivä, sunnuntai 16.2. Saavumme Singaporeen aamulla ja luovutamme hytit. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Kiertoajelullamme paikannamme tärkeimmät nähtävyydet ja vierailemme upeassa Gardens by the Bay -puistossa, jonka futuristisen taiteelliset superpuut ovat nopeasti nousseet yhdeksi Singaporen tunnetuimmista maamerkeistä. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee Marina Bayn alueella. (A)

Singapore
18. päivä, maanantai 17.2.
Vapaapäivä. Matkanjohtajamme auttaa ohjelman suunnittelussa. Huoneet saamme pitää iltaan asti. Ennen lentokentälle lähtöä syömme jäähyväispäivällisen. Suora lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.45. (A, P)

19. päivä, tiistai 18.2. Saavumme Helsinkiin klo 5.45.

Järjestämme Mumbaissa lisämaksullisen suomenkielisen retken perjantaina 7.2.2020. Tälle Olympian matkanjohtajan opastamalle retkelle tulee ilmoittautua etukäteen toimis-toomme torstaihin 9.1. mennessä. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osanottajaa.

 

7.2.2020 Mumbai: Laivaretki Elefanta-saarelle, kesto n. 6 tuntia, hinta 80 eur/hlö
Mumbaista noin tunnin laivamatkan päässä sijaitseva Elefanta-saari on kuuluisa Shiva-jumalan monia kasvoja esittävistä kiviveistoksista ja kalliotemppeleistä. Matkalla saarelle ohitamme myös kuningas Yrjö viidennen kunniaksi rakennetun riemukaaren, joka tunne-taan nimellä Gateway of India. Saarella sijaitsevat temppeliluolat ainutlaatuisuutensa vuoksi Unescon maailmanperintölistalla. Tutustumme paikkaan reilun kahden tunnin ajan.
Huomioitavaa: Matkalla voi olla jonkin verran merenkäyntiä, ja jos sinulla on taipumusta pahoinvointiin, varaa mukaan lääkettä sitä vastaan. Temppeliluolille kiivetään ja tullaan alas noin 120 porrasta. Saarella on paljon apinoita, joten tavaroiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Videointi on kielletty luolissa

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.690 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushinta 5.680 e/henkilö, 2h parvekehytissä.
2h aqua-luokan hytissä matkan hinta 6.350 e/henkilö (saatavissa rajoitetusti).
2h Celebrity sviitissä (43m2), matkan hinta 10.590 e/henkilö (saatavissa rajoitetusti).

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (201 e) matkan hintaan.

Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja ohjeet toimintaohjeiden mukana 5 viikkoa ennen matkaa. Sri Lankaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Pyydämme toimittamaan värillisen kopion passin kuvasivusta toimistoomme noin kuukausi ennen matkaa. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen passi@olympia.fi.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.
Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e/hlö
Peruutusehdot B 

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 10.4.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.