Hyppää pääsisältöön

Risteily Kaukoidässä

Rentoudu Celebrity Millennium -laivalla ja tutustu Hongkongin, Hanoin, Huen, Ho Chi Minhin, Bangkokin ja Singaporen tärkeimpiin nähtävyyksiin.
  • Hongkong 1 yö / 14 yön risteily alkaa
  • Hanoi retki
  • Hue  
  • Ho Chi Minh City  
  • Bangkok retki
  • Singapore risteily päättyy

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kaukoidän eksoottisiin kohteisiin tutustutaan nyt mereltä käsin yli kaksiviikkoisella risteilymatkallamme Celebrity Millennium -aluksella. Matkan alkuun ja loppuun on sovitettu kaksi metropolia, briteiltä Kiinan haltuun siirtynyt vilkas Hongkong sekä siisti ja tehokas kansainvälisen kaupan keskus Singapore Malakansalmessa.

Vietnamissa ensimmäinen retkemme tehdään Punaisenjoen rannalle Hanoihin, maan ranskalaistyyliseen pääkaupunkiin, jonka leveiden bulevardien muodostamaa kokonaisuutta täydentävät vanhankaupungin kapeat kujat polkupyörärikšoineen ja pikku ravintoloineen. Laivamme pysähtyy Halonginlahdelle, keskelle yhtä maailman kauneimmaksi nimettyä aluetta, tuhansien karstimaasta muodostuneiden ”sokeritoppasaarten” joukkoon. Vietnamissa tehdään vielä kaksi muuta lisämaksullista retkeä: toinen Parfyymijoen rannalle Hueen, vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin, ja toinen Ho Chi Minhiin, entiseen Saigoniin, missä Vietnamin sodan aikainen amerikkalaisvaikutus on yhä nähtävissä.
Thaimaan puolelle pysähdytään kahdeksi päiväksi. Niistä toinen kuluu Bangkokia katsellessa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Osa laivalta tehtävistä retkistä ja kuljetuksista kaupunkeihin on lisämaksullisia.

Tällä matkalle on voimassa oleva kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.50 suoralla lennolla Hongkongiin.

Hongkong
2. päivä, lauantai Saavumme Hongkongiin klo 15.30. Majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★). Käymme iltakävelyllä hotellin läheisyydessä ja syömme tervetulopäivällisen paikallisessa ravintolassa. (P)

Hongkong – risteily alkaa
3. päivä, sunnuntai Hongkongin ydinalueet siirtyivät brittien haltuun ensimmäisen oopiumi­sodan seurauksena. Heinäkuusta 1997 alkaen Hongkong on ollut virallisesti osa Kiinaa, vaikka se nauttiikin erikoistalousalueen oikeuksista. Aamiaisen jälkeen luovutamme hotellihuoneet ja lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan upeaa maisemaa ja käymme ostoksilla Stanley Marketilla. Lounaan jälkeen siirrymme Millennium-laivaan, joka on satamassa vielä seuraavan yön. (A, L, P)

Hongkong
4. päivä, maanantai Meillä on vielä päivä aikaa tutustua omatoimisesti Hongkongiin. Erinomaiset ostosmahdollisuudet, monipuolinen ravintolatarjonta ja komeat pilvenpiirtäjät ovat vain pieni osa Hongkongia, jonka alueesta suurin osa on kaunista maaseutua ja viehättävää saaristoa. Monien mielenkiintoisten nähtävyyksien lisäksi aikaa voi viettää mm. erilaisissa teemapuistoissa. Hongkong onkin todellinen Aasian helmi, jonne palaa aina mielellään uudestaan. Köydet irrotetaan klo 20.00. (TH)

Merellä
5. päivä, tiistai Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy moneen makuun. (TH)

Hanoi (Halonginlahti), Vietnam
6.–7. päivä, ke–to Keskiviikkoaamuna klo 7.00 saavumme Halonginlahdelle, jossa on venekuljetus maihin. Teemme kokopäiväretken n. 4 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Hanoihin. Se on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet raken­nukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Nykyaikaa katukuvassa on myös uskomaton mopojen, autojen ja polkupyörien taitava yhteispeli liikenteessä. Hanoi syntyi jo tuhat vuotta sitten Punaisenjoen rannalle. Sinne perustettiin myös maan ensimmäinen yliopisto. Kiinalaisvalloittajien vaikutus näkyy vielä buddhalaistemppeleissä, jotka erottuvat 1800-luvun lopun siirtomaaisännän Ranskan suunnittelemassa kaupunkikuvassa. Vanhan­kaupun­gin viehättävillä kujilla nahkurit, hopeasepät, puu­sepät, kankaankutojat ym. käsitöiden taitajat ovat hakeutuneet omiin kortteleihinsa. Teemme vauhdikkaan rikša-ajelun vanhankaupungin kujilla. Kaupungin suosittuja vierailukohteita ovat keskuspuisto sekä Hoa Lo’n vankila, joka tunnetaan länsimaissa ehkä paremmin nimellä ”Hanoi Hilton”. Risteilymme jatkuu torstaina klo 13.00. (TH)

Hue/Danang (Chan May), Vietnam
8. päivä, perjantai Pysähdymme koko päiväksi Keski-Vietnamiin. Satamasta n. 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vanha keisarien hallintokaupunki Hue on tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on yliopistoja, korkeakouluja ja useita museoita. Kaupungissa on hyvin säilynyt ranskalaistyylinen keskusta. Kaupungin halki virtaavan Parfyymijoen rannoilla voi nähdä näyttäviä keisarien mausoleumeja. Hue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on vanha, muurien ympäröimä hallintopalatsi – Keisarillinen kielletty kaupunki, jonne tavallisilla kansalaisilla ei aikoinaan ollut asiaa. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva Thien Mun temppelialue on peräisin 1600-luvulta ja edelleen tärkeä buddhalaisuuden keskus Vietnamissa. Risteilymme jatkuu klo 19.00. (TH)

Merellä
9. päivä, lauantai Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. (TH)

Ho Chi Minh (Phu My), Vietnam
10. päivä, sunnuntai Ho Chi Minh tunnetaan myös Saigonina. Nimenvaihdos ei kuitenkaan ole muuttanut kaupungin luonnetta. Elämä kuhisee Vietnamin suurimman kaupungin ja talouselämän keskuksen vilkkailla kauppakaduilla, kahviloissa ja katukeittiöissä. Kiinalaiskaupunginosa Cholon on Kaakkois-Aasian suurin. Eurooppalaistyyliset hallintorakennukset ja vanhat huvilat periytyvät Ranskan Indokiinan vuosilta, kuten myös Notre Damen katedraali ja kauniisti koristeltu pääposti. Vietnamin sodan aikaiset Cu Chin tunnelit sijaitsevat tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Tämän Vietkongin sissien rakentaman tunneliverkoston pituus on yhteensä n. 250 km. Maan traaginen historia on esillä myös sotamuseossa. Saavumme Phu Myn satamaan aamulla klo 7.00. Lähin kaupunki (Ba Ria) sijaitsee n. 15 km:n päässä satamasta. Matka Ho Chi Minhiin (130 km) kestää n. 2 tuntia. Laivamme jatkaa matkaa klo 20.00. (TH)

Merellä
11. päivä, maanantai Meripäivänä nautimme Millenniumin palveluista. (TH)

Bangkok (Laem Chabang), Thaimaa
12.–13. päivä, ti–ke Saavumme satamaan tiistaina klo 9.00. Teemme kokopäiväretken reilun 2 tunnin ajomatkan päässä satamasta sijaitsevaan Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin, joka sykkii elämää ympäri vuorokauden. Kaupunki on perustettu jo 1700-luvun lopulla. Tänä päivänä Bangkok on vauras reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Näemme Marmoritemppelin, kuninkaallisen polttohautauspaikan Sanam Luangin sekä kuninkaallisen perheen nykyisen asuinpalatsin. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat lähes rajattomat kuhisevilta ostoskaduilta valtaviin ostoskeskuksiin. Keskiviikkona halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Pattayalle, jonne on noin tunnin ajomatka. Risteilymme jatkuu kohti Singaporea klo 18.00. (TH)

Merellä
14.–15. päivä, to–pe Meripäivinä nautimme Millenniumin palveluista. (TH)

Singapore
16. päivä, lauantai Saavumme Singaporeen aamulla. Lähdemme tutustumaan Sentosan saareen, jonne pääsemme köysiradalla. Sentosa on kaupunkilaisten virkistyskeskus, josta löytyy hiekkarantoja, gourmetravintoloita, golfkenttä ja monia muita aktiviteetteja. Palaamme takaisin laivalle myöhäiselle lounaalle. Yövymme laivassa vielä yhden yön. (TH)

Singapore
17. päivä, sunnuntai
Aamiaisen jälkeen luovutamme hytit ja teemme kiertoajelun. Jäähyväislounaan jälkeen majoitumme vielä keskitason Grand Mercury Roxy -hotelliin (★★★★) kentälle lähtöön asti. Suora lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.55. (A, L)

18. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 5.55.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Järjestämme osassa risteilykohteista lisämaksullisen suomenkielisen retken. Näille Olympi­an matkanjohtajan opastamille retkille tulee ilmoittautua etukäteen toimistoomme torstaihin 21.12. mennessä. Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osanottajaa. (retkiohjelma julkaistu 24.11.17 ja lähetetty matkan jo varanneille postitse)

LISÄMAKSULLISET RETKET

Vietnam, Hue / 9.2.
Kaupunkikierros, sis. lounaan, kesto n. 8 tuntia, hinta 125 euroa
Vanha keisarien hallintokaupunki ja Unescon suojelukohde Hue on tärkeä kulttuurikaupunki. Tutustumme Keisarilliseen kiellettyyn kaupunkiin ja Thien Mun luostarialueeseen. Teemme myös veneajelun Parfyymijoella, jonka rannoilla on satoja asuntoveneitä. Ajoaika Chan Mayn satamasta Hueen on noin 2 tuntia/suunta.

Vietnam, Ho Chi Minh City (ent. Saigon) / 11.2.
Kaupunkikierros ja Cu Chin tunnelit, sis. lounaan, kesto n. 10 tuntia, hinta 155 euroa
Päivän aikana näemme mm. entisen presidentinpalatsin ja goottilaisen katedraalin sekä tu­tustumme sotamuseoon. Ajamme myös Cu Chin tunneleille, joita rakennettiin Vietnamin so­dan aikana jopa 200 km. Tunneliverkosto ulottui lähelle amerikkalaisten asemia ja tukikohtia, osittain jopa niiden alle. Alueella on tunneleiden lisäksi sodanaikaisia aseita, ampumarata sekä pieni museo. Ajoaika Phu Myn satamasta Ho Chi Minh Cityyn on noin 2 tuntia/suunta.

Thaimaa, Pattaya / 14.2.
Totuuden temppeli ja Pattayan kierros, kesto n. 6 tuntia, hinta 80 euroa
Pattayan alueen ehkä mielenkiintoisin nähtävyys on Totuuden temppeli (Sanctuary of Truth). Yli 100 metrin korkeuteen kohoavan tiikkipuisen temppelin julkisivun koristeet esittelevät Aa­sian eri uskontoja ja mytologiaa. Tutustumme temppeliin ja Pattayan muihin nähtävyyksiin sekä kiipeämme Buddha-kukkulan näköalapaikalle. Vapaa-aikaa Pattayalla noin 3 tuntia, jol­loin on mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia tai viettää aikaa rannalla, joten uima-asu ja pyyhe kannattaa ottaa retkelle mukaan.

Huom! Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reitti­muutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.120 e.
Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (165 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin kuukautta ennen lähtöä.

Halonginlahdella kuljetus maihin on yhteysveneellä, muualla laiva kiinnittyy satamalaituriin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Osa laivalta tehtävistä retkistä ja kuljetuksista kaupunkeihin on lisämaksullisia. Järjestämme osassa kohteista lisämaksullisen, suomenkielisen retken.
Näille matkanjohtajan opastamille retkille tulee ilmoittautua viimeistään 21.12.2018 (retket hintoineen julkaistu ja lähetetty jo matkan varanneille 24.11.2018)

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Risteily Kaukoidässä: Vinkkejä ja suosituksia

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Celebrity Cruises päivitti pukeutumiskoodinsa marraskuussa 2015. Jatkossa päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Katso kaikki Olympian järjestämät risteilyt

Muut Aasian matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä