Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Risteily Melanesiassa ja joulu Australiassa

Näe Sydneyn tärkeimmät nähtävyydet, rentoudu nauttien Celebrity Solstice-laivan palveluista sekä ihastu Uuden-Kaledonian ja Vanuatun korallisaariin

Uutuus
 • Doha 1 yö
 • Sydney 2+4 yötä/9 yön risteily alkaa ja päättyy
 • Nouméa Uusi-Kaledonia
 • Mystery Island Vanuatu
 • Vila Vanuatu
 • Lifou Uusi-Kaledonia
 • Blue Mountains retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Doha – Sydney – Nouméa, Uusi-Kaledonia – Mystery Island, Vanuatu – Vila, Vanuatu – Lifou, Uusi-Kaledonia – Sydney

Talvi vaihtuu kesään ja pipo hellehattuun, kun risteilemme Tyynenmeren Melanesiassa Celebrity Cruises -varustamon Solstice-laivalla.

Uusi-Kaledonia on Ranskalle kuuluva erityisyhteisö. Ranskalaisuus näkyy ja kuuluu etenkin ensimmäisessä pysähdyskohteessamme Nouméassa. Uuteen-Kaledoniaan kuuluu myös Loyautésaarten provinssi, jonka korallisaarella Lifoulla vierailemme. Sen asukkaista suurin osa kuuluu Uuden-Kaledonian alkuperäisväestöön, kanakeihin. Vanuatun saarista poikkeamme ensin Efatella, jossa sijaitsee pääkaupunki Port Vila. Mystery Island on myös Vanuatulle kuuluva asumaton saari, jolla on mahdollisuus viettää rantapäivä tai snorklata turkoosina välkehtivässä merenlahdessa.

Ennen risteilyä tutustumme Sydneyn nähtävyyksiin ja risteilyn jälkeen vietämme vielä kesäisen joulun jo tutuksi tulleessa kaupungissa. Teemme myös kokopäiväretken Blue Mountains -vuoristoon. Pitkiä lentoja tasataksemme yövymme menomatkalla Qatarin Dohassa ja tutustumme myös sen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Matkalle on myös mahdollista lisämaksusta ostaa paikat business-luokasta lennoille Helsinki-Doha-Sydney ja Sydney-Doha-Helsinki. Lisähinta 2.380 e/henkilö, paikkoja rajoitetusti.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai toimistostamme.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, tiistai 10.12. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.10 suoralla lennolla Qatarin pääkaupunkiin, Dohaan, jonne saavumme klo 16.20. Majoitumme lyhyen ajomatkan päässä lentokentältä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★). Syömme illalla tervetulopäivällisen. (A, P)

Doha – Sydney
2. päivä, keskiviikko 11.12. Aamupäivällä teemme kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen ja kuulemme, miten haukat liittyvät qatarilaisten elämään. Tutustumme myös laajaan Islamilaisen taiteen museoon. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön asti. Suora n. 14,5 tunnin lentomme (Qatar Airways) Sydneyyn lähtee klo 20.30. (A, L)

Sydney
3. päivä, torstai 12.12. Saavumme Sydneyyn klo 18.55. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Amora Jamison -hotelliin (★★★★★).

Sydney
4. päivä, perjantai 13.12. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat sekä kuuluisan Bondi Beach -rannan. Iltapäivä on vapaa. (A)

Sydney
5. päivä, lauantai 14.12.
Aamupäivällä kuljetus Sydneyn satamaan. Kirjaudumme sisään risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa syömme lounaan. Laiva lähtee klo 17.00. (TH)

Merellä
6.–7. päivä, su–ma 15.–16.12. Risteilemme koilliseen kohti Uutta-Kaledoniaa. Meripäivien aikana voit nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kuntosali, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Nouméa, Uusi-Kaledonia
8. päivä, tiistai 17.12. Saavumme Uuden-Kaledonian pääkaupunkiin Nouméaan klo 8.00. Vaikka ranskalaisuuden aistii vahvasti etenkin pääkaupungin katukuvassa, Uuden-Kaledonian kulttuurihistoriaan sekoittuvat myös alkuperäisasukkaiden, kanakien, tavat ja perinteet. Näihin tutustumme vierailullamme Tjibaou-kulttuurikeskuksessa, jonka näyttävä arkkitehtuuri on saanut innoituksensa kanakien perinteisestä rakennustyylistä. Keskuksessa esitellään kanakien kulttuuria, perinteitä ja asumuksia. Lisäksi esillä on taidetta ja puuveistoksia. Tutustumme myös Nouméan kaupunkiin ja sen lähiympäristöön kierroksellamme. Laivamme lähtee Nouméasta klo 17.00. (TH)

Mystery Island, Vanuatu
9. päivä, keskiviikko 18.12. Aamulla klo 8.00 ankkuroimme pienen Mystery Islandin edustalle. Mystery Island on asumaton ja Vanuatulle kuuluvista saarista eteläisin. Tänään ei ole kiire mihinkään, vaan voit oman aikataulusi mukaan hypätä saarelle menevän yhteysaluksen mukaan ja viettää saarella niin paljon aikaa kuin itse haluat. Saaren ympäri kävelee reilussa puolessa tunnissa ja uimaan tai snorklaamaan pääsee suoraan rannalta. Viereisen Aneityum-saaren asukkaat tulevat risteilypäivinä myymään käsitöitä, virvoitusjuomia, paikallista kava-juomaa, kahvia ja pientä syötävää sekä esittämään tanssi- ja musiikkiesityksiä. Jatkamme matkaa klo 17.00. (TH)

Vila, Vanuatu
10. päivä, torstai 19.12. Saavumme Vanuatun pääkaupunkiin Vilaan klo 8.00. Koko päivän kierroksellamme käymme kylässä, jossa tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja kuulemme mm. miten monella eri tavalla kookospähkinää voi käyttää. Todistamme myös urhean taistelijan kävelyä tulisilla kivillä rytmikkään tanssin ja musiikin kannustamana. Mahdollisuuksien mukaan vierailemme myös paikallisessa koulussa. Pidämme uimatauon Blue Lagoonin kristallinkirkkaassa luonnonaltaassa. Risteilymme jatkuu klo 17.00. (TH)

Lifou, Uusi-Kaledonia
11. päivä, perjantai 20.12. Ankkuroimme Lifoun edustalle klo 8.00. Lifoun reilusta 10 000 asukkaasta suurin osa on Uuden-Kaledonian alkuperäisasukkaita kanakeja. Ranskalaiset lähetyssaarnaajat vierailivat käännytystyössä Lifoulla 1840-luvulta lähtien ja heidän jäljiltään saarelta löytyy useita katolisia kirkkoja, joista kuuluisin on Notre Dame de Lourdesin kappeli. Lifoulla viljellään mm. banaania, jamssia ja sokeriruokoa, mutta kaikkein kuuluisin se on vaniljatuotannostaan. Jatkamme matkaa klo 17.00. (TH)

Merellä
12.–13. päivä, la–su 21.–22.12. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa takaisin kohti Australiaa. (TH)

Sydney
14. päivä, maanantai 23.12. Saavumme klo 6.30 Sydneyyn. Aamupäivällä tutustumme tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). Iltapäivä ja ilta vapaa. (A)

Sydney
15.–16. päivä, ti–ke 24.–25.12. Vapaapäiviä. Jouluaatto on Australiassa normaali arkipäivä ja joulua juhlitaan joulupäivänä. Näinä päivinä voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa ohjelman suunnittelussa. Kauppojen ja ravintoloiden aukioloajoissa on joulupäivänä rajoituksia, mutta esimerkiksi Darling Harbourissa sijaitseva meriakvaario tai lauttamatkan päässä sijaitseva Tarongan eläintarha ovat yleensä auki. Myös Sydneyn kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen ja kaunis vierailukohde. Joulupäivänä syömme yhdessä päivällisen. (2xA, 1xP)

Sydney – Blue Mountains
17. päivä, torstai 26.12. Aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän retkelle Blue Mountains -vuoristoon. Matkalla pysähdymme Featherdalen eläinpuistossa, jossa on mahdollista nähdä mm. kenguruita, vallabeja, koaloja ja nokkasiilejä. Sieltä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käymme mm. useilla eri näköalapaikoilla. (A, L)

Sydney – Helsinki
18.–19. päivä, pe–la 27.–28.12. Aamiaisen ja vapaan aamupäivän jälkeen kuljetus Sydneyn lentokentälle. Lentomme (Qatar Airways) lähtee klo 16.25 Dohaan, josta on jatkolento (Qatar Airways) Helsinkiin. Saavumme Helsinkiin lauantaina klo 6.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.180 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan hinta 2h parvekehytissä on 5.440 e/hlö. Muutamia paikkoja on varattavissa myös aqua-luokkaan (hinta 5.705 e/hlö) tai concierge-luokkaan (hinta 5.515 e/hlö).

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun 113 e matkan hintaan.

Australiaan tarvitaan viisumi, jonka hankimme puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Viisumia varten tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passin kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e/hlö.
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 21.2.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaan, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä