Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Risteily Moselilla ja Reinillä

Lähde jokiristeilylle Moselille ja Reinille. Nauti laivan täysihoitoaterioista, upeista maisemista ja mukavasta tunnelmasta.

Uutuus
  • Mainz risteily alkaa ja päättyy
  • Cochem retki
  • Trier retki
  • Luxemburg retki
  • Saarburg  
  • Bernkastel-Kues  
  • Koblenz retki
  • Rűdesheim retki
  • Worms retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Lokakuu on otollista aikaa risteillä mukavasti ensimmäisen luokan Ms Crucevita-laivalla Moselilla sekä Euroopan valtaväylällä Reinillä. Lokakuussa on myös sadonkorjuuaika Saksan viinitiloilla. Ruskan väreissä hehkuvat viinitarhat jokilaaksojen kumpuilevilla kukkuloilla ovat risteilyn upeimpia maisemia. Näemme sekä kaupunkeja että idyllisiä joenvarren kyliä, jolloin keskiaikainen arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin myöhemmälle modernismille. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermolla. Laivalla nautimme vaivattomasta täysihoidosta. Myös vesi, virvoitusjuomat sekä olut ja viini sisältyvät risteilyn hintaan samoin kuin runsas retki­ohjelma. Ylemmällä promenade-kannella sijaitsevissa hyteissämme on ranskalaiset parvekkeet. Parissa idyllisessä kohteessa retken tilalle on jätetty vapaa-aikaa tutustua omin päin paikalliseen tarjontaan.

Ms Crucevita on 104 metriä pitkä ensimmäisen luokan boutique-tyylinen jokilaiva. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 110. Laivalla on kaksi majoituskantta: pää- ja promenade-kansi sekä niiden yläpuolella osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen ja loungeineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto ja kuntonurkkaus saunoineen. Majoitumme kahden hengen hytteihin ylemmällä promenade-majoituskannella. Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä tallelokero. Hyteissä on säädettävä ilmastointi ja avattava lasiovi ranskalaiselle parvekkeelle. Hyttikoko on noin 12 m². Hyttien sängyt käännetään päivän ajaksi sohvaksi, mikä tuo osaltaan lisätilaa.
Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Ruokailuihin sisältyy pöytävesi ja hytteihin tuodaan päivittäin pullotettua vettä. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa. Viihdeohjelmaa ja musiikkia laivalla on yleensä iltaisin aikatauluihin sovitettuna. 
Matkan hintaan sisältyy myös erillinen juomapaketti, johon kuuluvat vedet, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut sekä talon puna-, valko- ja kuohuviini laivan yleisissä anniskelutiloissa klo 9.30–24.00 välisenä aikana. (ei hyteissä).
Risteilyä täydentää ryhmällemme räätälöity retkipaketti. Retket toteutetaan kohteesta riippuen joko bussilla, veneellä, kävellen tai edellisten yhdistelmänä. Retket on merkitty tähdellä (*) alla olevan päiväohjelman yhteydessä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

Helsinki – Frankfurt – Mainz
1. päivä, torstai 15.10.
Lento (Finnair) Helsingistä Frankfurtiin klo 7.40–9.20. Teemme bussilla pienen kierroksen Frankfurtissa, joka on merkittävä talouselämän keskus. Näemme keskustan pilvenpiirtäjät sekä kävelykadut miellyttävine aukioineen. Syömme myös lounaan ennen kuljetusta laivalle, joka odottaa Mainzissa vajaan tunnin bussimatkan päässä. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. Laivamme lähtee klo 22.00. (L, P)
*aamupäivä    Frankfurtin kaupunkikierros

Cochem
2. päivä, perjantai 16.10. Yön aikana risteilemme Moseljoelle. Ensimmäinen pysähdyksemme on Cochemissa, jonne saavumme klo 7.00. Cochem on suosittu vierailukohde, jonka idylliä korostavat keskiaikaiset kujat värikkäine rakennuksineen. Se sijaitsee keskellä kauneinta jokimaisemaa, johon kuuluvat kaarevien rinteiden viinitarhat ja kukkulan laella kaupunkia vartioiva linna. Laivalaituri sijaitsee lähellä keskustaa, joten viehättäville kujille on lyhyt kävelymatka. Laivamme jatkaa matkaa klo 16.00 Moseljokea ylävirtaan. (TH)
* aamupäivä   Cochemin kävelykierros

Trier ja Luxemburg
3. päivä, lauantai 17.10. Aamiaisen aikoihin saavumme Trieriin, missä laivamme pysähtyy koko päiväksi. Trier on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista ja Karl Marxin syntymäpaikka. Roomalaisten 2000 vuotta sitten perustama kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Trierin tunnetuin maamerkki on roomalaisajan kaupunginportti, Porta Nigra eli musta portti. Se on parhaiten säilynyt roomalaisajan rakennus Alppien pohjoispuolella. Aamupäivällä teemme kävelykierroksen Trierissä, jonka jälkeen palaamme laivalle lounastamaan.
Iltapäiväretken kohteena on Luxemburg, yksi maailman vauraimmista valtioista. Suurherttuakunnan pääkaupungilla on sama nimi, jota saatetaan täsmentää sanalla ”city”. Kaupungin luonne on eräänlainen sekoitus kosmopoliittista ja paikallista tunnelmaa. Kansainvälisyyttä edustavat erityisesti pankki- ja rahoitusalan toiminnot. Maa tunnetaan myös veroparatiisina. Kävelykierroksella paikannamme tärkeimmät maamerkit, aukiot, hallintorakennukset sekä vanhankaupungin korttelit. Luxemburgin vanhat korttelit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Laivamme lähtee klo 20.00 parin tunnin matkalle Saarburgiin. (TH)
*aamupäivä    Trierin kävelykierros
*iltapäivä        Luxemburgin retki

Saarburg
4. päivä, sunnuntai 18.10. Saarburgin pikkukaupunki sijaitsee Saarjoen rannalla, joka on Moselin sivujoki. Laivalaiturilta on lyhyt kävelymatka pittoreskin kaupungin kujille. Keskustan erikoisuutena kohisee 20 metriä korkea vesiputous sekä vettä vanhoihin myllyihin johdattavat puiset kanavat. Saarburgissa meillä on vapaa-aikaa klo 14.00 asti. Risteilymme jatkuu Bernkastel-Kuesiin, jonne saavumme puoliltaöin. (TH)

Bernkastel-Kues
5. päivä, maanantai 19.10. Jokilaakson viinitarhojen keskellä sijaitseva Bernkastel-Kues on Moselin rantojen kauneinta maisemaa. Kaupungin aukiot, pikkukujat putiikkeineen sekä keskiaikaiset puuristikkotalot ovat vanhan kaupungin tunnusmerkkejä. Kahviloissa on miellyttävä istuskella vaikka viinilasillisen ääressä. Aktiivisemmat voivat patikoida portaita pitkin läheisen linnakukkulan huipulle jokilaakson maisemaa ihailemaan. Tähän on hyvin aikaa, sillä laivamme lähtee klo 16.30 kohti Koblenzia. (TH)      

Koblenz ja Rüdesheim
6. päivä, tiistai 20.10. Saavumme Koblenziin klo 7.00. Pysähdymme lähelle Moselin ja Reinin yhtymäkohtaa, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Aamupäivällä käymme Reinin toisella puolella Ehrenbreitsteinin linnoituksen näköalapaikalla, jonne pääsemme kaapelihissillä. Ehrenbreitstein kuuluu osana ylemmän Keski-Reinin laaksoon, joka on Unescon maailmanperintökohde. Kyseinen Koblenzin ja Rüdesheimin välinen 65 kilometrin osuus on maisemiltaan kauneinta Reinin jokilaaksoa. Laivamme lähtee klo 13.00 kohti Rüdesheimia, jolloin voimme ihailla näitä upeita maisemia.
Saavumme Rüdesheimiin klo 19.00. Laivalaituri on aivan kaupungin keskustassa, joten pääsemme tunnelmalli­sille kujille nopeasti. Käymme maistamassa Reininlaakson viinejä. Riesling on monien mielestä paras rypäle­lajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. (TH)
*aamupäivä    kaapelihissiajelu ja Ehrenbreitsteinin linnoitus (säävaraus)
*iltapäivä        Rüdesheimin viininmaistajaiset

Worms
7. päivä, keskiviikko 21.10. Aamupäivän aikana risteilemme ylävirtaan kunnes saavumme klo 13.00 Wormsiin, josta keskiaikaisen Nibelungein laulu -sankarieepoksen Siegfried aloitti legendaariset seikkailunsa. Uskonpuhdistuksen alullepanija Martti Luther oli täällä kuultavana vuoden 1521 valtiopäivillä, minkä vuoksi kaupungissa on hänelle omistettu monumentti. Teemme kävelykierroksen kaupungilla ja näemme kyseisen monumentin sekä arkkitehtuuristaan tunnetun tuomiokirkon. Kävelymatka keskustaan ja takaisin laivalle on yhteensä noin 3 kilometriä. Laivamme yöpyy Wormsissa. (TH)
*iltapäivä        Wormsin kävelykierros

Mainz – Helsinki
8. päivä, torstai 22.10. Varhain aamulla risteilemme takaisin lähtösatamaamme Mainziin. Aamiaisen jälkeen meillä on bussikuljetus Frankfurtin kentälle, josta suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 11.45–15.10.

Lisämaksu yhden hengen hytistä 780 e. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

viimeistään 17.7.2020, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
18.7.- 7.8.2020, pidätetään 300 e/henkilö
8.8. - 11.9.2020, pidätetään 550 e/henkilö
12.9. - 30.9.2020, pidätetään 1.200 e/henkilö
1.10.2020 tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä