Hyppää pääsisältöön

Risteily Norjan vuonoille

Nauti Celebrity Eclipse -laivan palveluista, näe Bergen, Flåm, Ålesund ja Stavanger sekä hurmaannu erityisesti Geirangerinvuonon maisemista.
  • Southampton 1 yö + 8 yön risteily alkaa ja päättyy
  • Bergen  
  • Flåm  
  • Geiranger  
  • Ålesund  
  • Stavanger  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Tällä risteilyllä näemme sekä upeaa luontoa että pittoreskejä vanhoja kaupunkeja ja linnoituksia. Aloitamme matkan Southamptonista, jossa yövymme ennen risteilylle lähtöä. Merimatkalla nautimme Celebrity Eclipse -laivan korkeatasoisesta palvelusta, hyvästä ruoasta ja monipuolisesta viihdeohjelmasta. Vierailusatamiemme joukossa on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta, Bergenin vanha satama-alue Bryggen sekä Geirangerin- ja Nærøyvuonon upeat maisemat. Oman hytin parveke on oiva paikka kiikaroida Norjan jylhiä vuonomaisemia, jotka tuntuvat vieläkin satumaisemmilta kun niitä katselee risteilyalukselta. Ehkä juuri siksi nämä risteilyt ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta.  

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, P=päivällinen, TH=täysihoito
(Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Southampton
1. päivä, perjantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 14.05 suoralla lennolla Lontooseen, jonne saavumme klo 15.10. Ajoaika Heathrow’n lentoasemalta Southamptoniin on noin puolitoista tuntia. Majoitumme rannikon maamerkkinä tunnettuun hyvään keskitason Grand Harbour -hotelliin (★★★★). (P)

Southampton
2. päivä, lauantai
Puolenpäivän jälkeen kuljetus Celebrity Eclipse -risteilyalukselle, jossa ehdimme nauttimaan lounaan. Laiva lähtee klo 16.30 Englannin kanaalin kautta Pohjanmerelle ja kohti Norjan upeita vuonoja. Tervetulopäivällinen laivan pääravintolassa. (TH)

Merellä
3. päivä, sunnuntai
Meripäivänä on aikaa nauttia laivamme monipuolisista palveluista ja runsaasta ohjelmatarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto ja useita ravintoloita moneen makuun. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Laivalla järjestetään myös luentoja (englanninkielisiä) tulevista vierailusatamista, nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista. Iltaisin laivan baareissa ja yökerhoissa on tarjolla elävää musiikkia ja teatterissa joka ilta vaihtuva show-esitys. (TH)

Bergen
4. päivä, maanantai
Saavumme klo 11.00 Bergeniin, Norjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Satamasta on lyhyt bussimatka kaupungin keskustaan. Lähes 1000 vuotta vanha entinen pääkaupunki oli 1200-luvun lopulla yksi hansaliiton neljästä tärkeimmästä hallintokaupungista. Vanhankaupungin laidalla sijaitsevalla Bryggenin satama-alueella on museoiden lisäksi myös runsaasti käsityöläisten pajoja. Aivan Bryggenin vieressä sijaitsee myös Bergenin kalatori. Laivamme lähtee kohti Flåmia klo 20.00. (TH)

Flåm
5. päivä, tiistai
Yli 200 kilometriä sisämaahan ulottuva Sognevuono on Norjan pisin ja maailman toiseksi pisin vuono. Aamulla klo 7.00 laivamme saapuu Sognevuonosta haarautuvan Aurlandinvuonon perukassa sijaitsevaan Flåmin kylään. Kylässä asuu vain muutama sata henkeä, mutta vuosittainen matkailijamäärä on satojatuhansia. Flåmista on lyhyt venematka läheiselle Nærøyvuonolle, joka on Unescon suojelukohde. Teemme retken Flåmin ja Myrdalin välillä kulkevalla Flåmin radalla, joka on insinööritaidon mestarinäyte. Se on valittu myös maailman kauneimmaksi junamatkaksi, kulkeehan se henkeäsalpaavan upeissa maisemissa. Noin tunnin kestävällä matkalla juna nousee 20 tunnelin läpi lähes 900 metriä merenpinnan tasosta. Laivamme lähtee klo 17.30 kohti kuuluisaa Geirangerinvuonoa. (TH)

Geiranger
6. päivä, keskiviikko
Klo 11.00 saavumme Geirangerinvuonoon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista. Lumihuippuiset vuoret, korkeat vesiputoukset ja vehreä, vihreä luonto heijastuvat kauniisti sinisestä vedenpinnasta. Laiva jää ankkuriin kylän ulkopuolelle ja kuljetus maihin tapahtuu yhteysveneillä. Yksi kylän nähtävyyksistä on Geirangerin 1800-luvulla rakennettu 8-kulmainen puukirkko. Laivamme lähtee klo 20.00 kohti Ålesundia. (TH)

Ålesund
7. päivä, torstai
Saavumme klo 7.00 Ålesundiin. Se paloi lähes kokonaan vuonna 1904 ja se rakennettiin uudestaan kolmessa vuodessa. Ålesundia pidetään yhtenä maailman yhtenäisimmistä jugendkaupungeista. Kaupungin arkkitehtuuria on mukava ihailla kävellen ja nauttia 1900-luvun alun tunnelmasta. Myös alueen vahvat siteet kalastukseen ja laivanrakennukseen näkyvät kaupunkikuvassa selvästi. Laivamme lähtee kohti Stavangeria klo 16.00. (TH)

Stavanger
8. päivä, perjantai
Aamulla klo 8.00 laivamme saapuu Stavangerin keskustaan. Ensimmäiset merkit alueen asutuksesta on ajoitettu rautakaudelle. Täälläkin monet kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ovat lyhyen kävelymatkan päässä satamasta. Kaupungin kapeat, romanttiset kadut ja historiallinen markkinatori houkuttelisivat viipymään pitempäänkin, mutta klo 17.00 laivamme lähtee paluumatkalle kohti Southamptonia. (TH)

Meripäivä
9. päivä, lauantai
Koko päivä on vielä aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista, hyvästä ruuasta ja erilaisista aktiviteeteistä. (TH)

Southampton – Helsinki
10. päivä, sunnuntai
Laivamme saapuu satamaan klo 5.30. Lähdemme satamasta suoraan lentokentälle, josta klo 13.35–18.25 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksulliset suomenkieliset retket

Osassa risteilykohteita teemme lisämaksullisen retken. Alustava retkiohjelma on nähtävissä nettisivuillamme ja retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa.

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on huhtikuussa 1.590 e ja elokuussa 1.790 e.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan (94 e).

Varustamon vaatimuksesta passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivalta tehtävät retket ovat lisämaksullisia.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Risteily Norjan vuonoille: Vinkkejä ja suosituksia

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Celebrity Cruises päivitti pukeutumiskoodinsa marraskuussa 2015. Jatkossa päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Katso kaikki Norjan matkat täältä

Olympian järjestämät risteilymatkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä