Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Slovenia ja Kroatia

Majoittuminen Slovenian Bledissa ja Kroatian Opatijassa. Ihastu upeisiin vuoristomaisemiin, näe olmi sekä taitavat lipizzanhevoset ja maistele tryffeleitä.

 • Bled 3 yötä
 • Bohinj-järvi ja Vogel retki
 • Vintgar-rotko retki
 • Postojna retki
 • Lipica retki
 • Opatija 3 yötä
 • Istrian niemimaa retki
 • Ljubljana retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Matka Sloveniaan ja Kroatiaan sisältää monipuolista ohjelmaa ja omaa aikaa hyvässä tasapainossa. Silmiähivelevät maisemat, ripaus historiaa ja omintakeista kulttuuria sekä vivahteikas gastronomia tulevat tutuiksi matkalla. Slovenian ikoniset Alpit ja kristallinkirkkaat vedet yhdistettynä Kroatian hienostuneeseen Opatijaan ja Istrian niemimaan makuihin ovat ikimuistoisia.

Slovenian Bledissä ja Kroatian Opatijassa majoitumme paraatipaikalla. Molemmat kohteet tarjoavat miellyttävää hemmottelua sekä liikunnallista iloa. Maankuoren ihmeellisiin uumeniin syvennymme Postojnan luolastossa ja Lipicassa hämmästelemme lipizzanhevosten tottelevaisuutta taitavissa käsissä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Bled
1. päivä, tiistai Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.40–10.20 Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan. Meillä on kentältä vain puolen tunnin bussimatka kauniin Bledjärven rannalla sijaitsevaan Bledin pikkukaupunkiin. Tutustumme keskustaan kävellen ennen lounasta, jonka syömme korkean kallion päällä sijaitsevassa Bledin linnassa. Sen museo kertoo omaa tarinaansa linnan tuhatvuotisesta historiasta. Näköala 130 metriä alempana lainehtivalle järvelle ja Blediä ympäröiville vuorille on yksi Slovenian ikonisimmista maisemista. Lounaan päättää blediläinen herkkuleivos, kremna rezina. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Park-hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaata. (L)

Bohinj-järvi ja Vogel
2. päivä, keskiviikko Aamulla vierailemme Bledjärven ainoalla saarella ja sen keskiaikaisessa kirkossa. Pääsemme sinne perinteisellä pletna-veneellä, jota soudetaan kahdella airolla, mutta muuten samanlaisella tekniikalla kuin Venetsian gondoleita. Kirkolle johtaa 99 porrasta ja tarinan mukaan vihkiseremoniaa varten sulhasen on kannettava morsian portaat ylös. Pienessä kahvilassa voi maistaa saaren erikoisuutta, hasselpähkinätäytteistä kääretorttua, poticaa.
Puolen tunnin bussimatkan päässä Bledistä on kristallinkirkas Bohinj-järvi sekä Vogelin kaapelihissin ala-asema. Nousemme kaapelihissillä muutamassa minuutissa ala-aseman 570 metrin korkeudesta reiluun 1 500 metriin Vogelin hiihtokeskukseen. Ylhäältä on upea näköala alas järvelle sekä Julisten (Juliaanisten) Alppien korkeimmille huipuille Triglavin kansallispuistoon. Vogelin poluilla voi käydä lyhyellä patikkaretkellä tai hypätä vaikka reilun kilometrin mittaiselle tuolihissimatkalle. Huomioi, että myös kesällä vuoristossa voi olla tarvetta lämpimälle vaatetukselle. Lounaan jälkeen palaamme Blediin iltapäivällä. (A, L)

Bled / Vintgar-rotko
3. päivä, torstai Vapaapäivä, jolloin voi ottaa rennosti kahviloissa tai kävellä vaikka järven ympäri helppoa rantareittiä pitkin. Bledissä on myös monipuoliset hyvinvointi- ja kylpyläpalvelut hemmottelua kaipaaville. Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat lähteä vajaan 6 kilometrin kävelylle Vintgar-rotkon helppokulkuiselle reitille. Rotkon pohjalla virtaa turkoosinkirkas Radovna-joki. Jyrkille rinteille rakennetuilta helppokulkuisilta puusilloilta voi tarkkailla joen taimenia ja puiden linnustoa. Meillä on kuljetus noin 5 kilometrin päähän reitin lähtöpisteeseen hyvissä ajoin aamulla. Tällöin voimme hyödyntää varhaisia hetkiä kauniissa kanjonissa. Paluu takaisin hotellille ennen puoltapäivää. (A)

Bled – Postojna – Lipica – Opatija
4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme reilun tunnin bussimatkalle kohti Postojnaa. Vierailemme osassa valtavaa karstiluolastoa, jolla on pituutta lähes 25 kilometriä. Tutustumista helpottaa maan uumenissa liikennöivä juna, joka vie meidät ihailemaan vuosimiljoonien aikana kasvaneita tippukivimuodostelmia. Luolastossa elää myös erikoinen sokea salamanteri, olmi. Pimeässä sille ei ole kehittynyt pigmenttiä, joten se on väriltään vaalea. Näemme näitä parinkymmenen sentin mittaisia uhanalaisia olmeja kierroksellamme. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Lipicaan, joka on lipizzanhevosen alkukoti. Lipican hevossiittola perustettiin jo vuonna 1580. Iltapäivällä näemme esityksen, jonka pääosissa ovat lipizzanhevoset ja niiden taitavat ohjastajat. Päivän viimeinen etappi Kroatian Opatijaan taittuu noin puolessatoista tunnissa. Perillä majoitumme 3 yöksi keskustassa Kvarnerinlahden rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Amadria Park Royal -hotelliin (★★★★). (A, L)

Istrian niemimaa: tryffeleitä, oliiviöljyä ja viiniä
5. päivä, lauantai Sydämenmuotoinen Istrian niemimaa tarjoaa makuja maailman huipulta. Aamun alkajaisiksi ajamme Motovunin kylään. Sitä ympäröivien metsien kätköissä kasvaa tryffelisieniä, joita jäljitetään koirien avulla. Tätä etsintää seuraamme isännän johdolla ja lopuksi maistamme aromikkaita tryffeleitä. Groznjanissa tutustumme pittoreskiin kylään, josta kehkeytyi 60-luvulta alkaen taiteilijoiden ja musikanttien henkinen kehto. Taidegalleriat ja katusoitto ovat kylän tunnusmerkkejä varsinkin kesällä. Istrian niemimaalla on useita perheyrityksiä, jotka tuottavat huippulaatuista oliiviöljyä. Arvostettu Flos Olei -julkaisu on useana vuonna nimennyt Istrian maailman parhaaksi oliiviöljyalueeksi, mitä todistavat lukemattomat palkintosertifikaatit. Maistelemme oliiviöljyjä pienellä perhetilalla. Myöhemmin meillä on tuokio vapaa-aikaa Rovinjin maalauksellisessa rantakaupungissa. Retken päätteeksi tutustumme paikallisiin viineihin ja syömme myöhäisen lounaan. (A, L)

Opatija
6. päivä, sunnuntai Vapaapäivää voi viettää omien mieltymyksien mukaisesti. Opatijassa on vanhan ajan tyyliä, palatseja, kauniita puistoja sekä hienostuneisuutta. Matkailulla onkin pitkät perinteet jo 1800-luvun lopulta alkaen. Mereen laskeva rinne ja polveileva rantaviiva pienine poukamineen, venesatamineen ja viihtyisine ravintoloineen ovat Opatijaa parhaimmillaan. Kävely 12 kilometrin mittaisella helppokulkuisella rantapromenadilla voi olla romanttinen elämys tai miksei myös liikunnallinen haaste. (A)

Ljubljana
7. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle Ljubljanaan, jossa teemme pienen kaupunkikierroksen. Viehättävää kaupunkia halkoo Ljubljanica-joki ja korkeimmalla kohdalla kohoaa keskiaikainen linna. Ljubljanaa kuvaillaan usein romanttiseksi ja sympaattiseksi. Lyhyiden välimatkojen keskustaan on helpointa tutustua kävellen. Käymme myös Metelkovan taidekaupunginosassa, joka edustaa eräänlaista vaihtoehtoista yhteiskuntamallia. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus kentälle, josta klo 19.10–22.45 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 390 e.

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehdot B.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä