Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Sydneyn uusivuosi ja Melanesian-risteily

Vietä ikimuistoinen uusivuosi Sydneyssä ja rentoudu sen jälkeen risteilyllä Uuden-Kaledonian ja Vanuatun saarille

  • Sydney 2 + 1 yötä
  • Canberra 1 yö
  • Noumea retki
  • Isle of Pines  
  • Mystery Island, Vanuatu  
  • Mare  
  • Vila retki
  • Lifou  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Sydney – Canberra - Sydney (risteily alkaa) - Nouméa, Uusi-Kaledonia – Isle of Pines, Uusi-Kaledonia – Mystery Island, Vanuatu – Maré, Uusi-Kaledonia – Vila, Vanuatu – Lifou, Uusi-Kaledonia – Sydney

 

Vaihdamme vuoden 2020 vuoteen 2021 tyylillä – onhan uusivuosi Sydneyssä, yhdessä maailman ikonisimmista uudenvuoden näyttämöistä todellinen ”kerran elämässä”-kokemus. Juhlaillallisen jälkeen ihailemme ilotulitusta, jonka taustana ovat Sydneyn kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta. Ennen risteilyä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin.  Käymme myös Australian pääkaupungissa Canberrassa sekä vierailemme sen läheisyydessä sijaitsevalla lammasfarmilla. Risteilyn jälkeen teemme kokopäiväretken Blue Mountains -vuoristoon.

Risteily Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella on kiireetön ja miellyttävä tapa vierailla Tyynenmeren Melanesian saarilla. Uusi-Kaledonia on Ranskalle kuuluva erityisyhteisö, ranskalaisuus näkyy ja kuuluu etenkin ensimmäisessä pysähdyskohteessamme Nouméassa. Seuraava kohteemme Isle of Pines on tunnettu saarella korkeaksi kasvavista Uuden-Kaledonian männyistä. Uuteen-Kaledoniaan kuuluvat myös korallisaaret Lifou ja Maré, joilla vierailemme. Lifoun asukkaista suurin osa kuuluu maan alkuperäisväestöön, kanakeihin. Vanuatun saarista poikkeamme Efatella, jolla sijaitsee pääkaupunki Port Vila. Mystery Island on Vanuatulle kuuluva asumaton saari, jossa meillä on mahdollisuus viettää rantapäivä tai snorklata turkoosina välkehtivässä merenlahdessa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.


Matkaohjelma

A=aamiainen, RL = retkilounas, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, tiistai 29.12. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.10 Dohan kautta (Qatar Airways) Sydneyyn.

Sydney
2. päivä, keskiviikko 30.12. Saavumme Sydneyyn klo 18.45 matkustettuamme noin vuorokauden. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotellin. (★★★★★).

Sydney
3. päivä, torstai 31.12. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat sekä kuuluisan Bondi Beach -rannan. Illalla juhlistamme uuttavuotta yhteisellä illallisella, jonka jälkeen ihailemme upeaa ilotulitusta Sydneyn luonnonsatamassa. (A, P)

Sydney
4. päivä, perjantai 1.1.
Vapaapäivä.Tänään voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa ohjelman suunnittelussa. Kauppojen ja ravintoloiden aukioloajoissa on vuoden ensimmäisenä päivänä rajoituksia, mutta esimerkiksi Darling Harbourissa sijaitseva meriakvaario tai lauttamatkan päässä sijaitseva Tarongan eläintarha ovat yleensä auki. Myös Sydneyn kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen ja kaunis vierailukohde. (A)

Sydney – Canberra
5. päivä, lauantai 2.1. Aamulla kävelemme Sydneyn Oopperatalolle, jossa meillä on opastettu kierros. Tämän jälkeen matkamme jatkuu kohti Australian pääkaupunkia Canberraa. Canberra rakennettiin viime vuosisadan alussa ikään kuin kompromissina Melbournen ja Sydneyn väliin, koska osavaltioiden parlamentit eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, kumpi kaupunki olisi uuden liittovaltion oikeutettu pääkaupunki. Canberran asemakaavasta käydyssä kilpailussa 1911 Eliel Saarisen monumentaaliset luonnokset hävisivät niukasti amerikkalaisen Walter Burley Griffinin kaupunkisuunnitelmalle. Majoitumme hyvään keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★). Illalla kuljetus Canberran lähellä sijaitsevalle maatilalle, jossa syömme illallisen ja kuulemme tarinoita lampaankasvatuksesta. (A, RL, P)

Canberra – Sydney
6. päivä, sunnuntai 3.1.
Aamiaisen jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. vaikuttavassa Australian War Memorial -sotamuseossa. Näemme myös parlamenttitalon, lähetystöalueen, 50 metriä korkean National Carillon -kellotornin ja vehreän Commonwealth-puiston upeat kukkaistutukset. Kierroksen jälkeen jatkamme matkaa Sydneyn satamaan, jossa kirjaudumme sisään risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Risteilymme kohti Melanesiaa alkaa klo 17. (TH)

Merellä
7.–8. päivä, ma–ti 4.–5.1. Risteilemme koilliseen kohti Uutta-Kaledoniaa. Meripäivenn aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Nouméa, Uusi-Kaledonia
9. päivä, keskiviikko 6.1. Saavumme Uuden-Kaledonian pääkaupunkiin Nouméaan klo 8.00. Vaikka ranskalaisuuden aistii vahvasti etenkin pääkaupungin katukuvassa, Uuden-Kaledonian kulttuurihistoriaan sekoittuvat myös alkuperäisasukkaiden, kanakien, tavat ja perinteet. Näihin tutustumme vierailullamme Tjibaou-kulttuurikeskuksessa, jonka näyttävä arkkitehtuuri on saanut innoituksensa kanakien perinteisestä rakennustyylistä. Keskuksessa esitellään kanakien kulttuuria, perinteitä ja asumuksia. Lisäksi esillä on taidetta ja puuveistoksia. Tutustumme myös Nouméan kaupunkiin ja sen lähiympäristöön kierroksellamme. Laivamme lähtee Nouméasta klo 17. (TH)

Isle of Pines, Uusi-Kaledonia
10. päivä, torstai 7.1. Pienellä Uuden-Kaledonian paratiisimaisella ”Mäntyjen saarella” kasvaa nimensä mukaisesti taivaaseen kurkottavia mäntymetsiä, jotka luovat dramaattisen kontrastin valkoisena loistavien hiekkarantojen ja turkoosina kimmeltävien laguunien taustalle. Tällaista maisemaa ei näe muualla. Täällä voit viettää leppoisan päivän rannalla tai varata esim. saarikierroksen saapuessasi maihin. Tarjolla on myös snorklausretkiä, mikäli haluat tutustua värikkääseen merenalaiseen maailmaan. Risteilymme kohti Vanuatua jatkuu klo 17.

Mystery Island, Vanuatu
11. päivä, perjantai 8.1. Aamulla klo 8.00 ankkuroimme pienen Mystery Islandin edustalle. Mystery Island on asumaton ja Vanuatulle kuuluvista saarista eteläisin. Tänään ei ole kiire mihinkään, vaan voit oman aikataulusi mukaan hypätä saarelle menevän yhteysaluksen mukaan ja viettää saarella niin paljon aikaa kuin itse haluat. Saaren ympäri kävelee reilussa puolessa tunnissa ja uimaan tai snorklaamaan pääsee suoraan rannalta. Viereisen Aneityum-saaren asukkaat tulevat risteilypäivinä myymään käsitöitä, virvoitusjuomia, paikallista kava-juomaa, kahvia ja pientä syötävää sekä esittämään tanssi- ja musiikkiesityksiä. Jatkamme matkaa klo 17. (TH)

Mare, Uusi-Kaledonia
12. päivä, lauantai 9.1. Tänään on ohjelmassa vierailu kolmannella Uuden-Kaledonian saarella Marella, jonka edustalle saavumme klo 8. Halutessasi voit rantautua oman aikataulusi mukaan saarelle ja tutustua jalkaisin lähiympäristöön tai ottaa bussikyydin vilkkaammalle rannalle, jossa on uinti- ja snorklausmahdollisuus. Risteilymme jatkuu klo 19.

Vila, Vanuatu
13. päivä, sunnuntai 10.1. Saavumme Vanuatun pääkaupunkiin Vilaan klo 8.00. Koko päivän kierroksellamme käymme kylässä, jossa tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja kuulemme mm. miten monella eri tavalla kookospähkinää voi käyttää. Todistamme myös urhean taistelijan kävelyä tulisilla kivillä rytmikkään tanssin ja musiikin kannustamana. Mahdollisuuksien mukaan vierailemme myös paikallisessa koulussa. Pidämme uimatauon Blue Lagoonin kristallinkirkkaassa luonnonaltaassa. Risteilymme jatkuu klo 17. (TH)

Lifou, Uusi-Kaledonia
14. päivä, maanantai 11.1. Ankkuroimme Lifoun edustalle klo 8.00. Lifoun reilusta 10 000 asukkaasta suurin osa on Uuden-Kaledonian alkuperäisasukkaita kanakeja. Ranskalaiset lähetyssaarnaajat vierailivat käännytystyössä Lifoulla 1840-luvulta lähtien ja heidän jäljiltään saarelta löytyy useita katolisia kirkkoja, joista kuuluisin on Notre Dame de Lourdesin kappeli. Lifoulla viljellään mm. banaania, jamssia ja sokeriruokoa, mutta kaikkein kuuluisin se on vaniljatuotannostaan. Jatkamme matkaa klo 17. (TH)

Merellä
15.–16. päivä, ti–ke 12.–13.1. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa takaisin kohti Australiaa. (TH)

Sydney
17. päivä, torstai 14.1. Saavumme klo 6.30 Sydneyyn. Aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän retkelle Blue Mountains -vuoristoon. Matkalla pysähdymme Featherdalen eläinpuistossa, jossa on mahdollista nähdä mm. kenguruita, vallabeja, koaloja ja nokkasiilejä. Sieltä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käymme mm. useilla eri näköalapaikoilla. Myöhään iltapäivälle palaamme Sydneyyn ja majoitumme jo tuttuun Sydney Harbour Marriott -hotelliin. (A, L)

Sydney – Helsinki
18.–19. päivä, pe–la  15.–16.1. Aamiaisen ja vapaan aamupäivän jälkeen kuljetus Sydneyn lentokentälle. Lentomme (Qatar Airways) lähtee klo 16.40 Dohaan, josta on jatkolento (Qatar Airways) Helsinkiin. Saavumme Helsinkiin lauantaina klo 6.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.