Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Taiwan pähkinänkuoressa

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Suosittelemme Taiwanin kiertomatkaa, jonka ohjelman löydät täältä.

 • Taipei 4+1 yötä
 • Taroko retki
 • Taian 1 yö
 • Lukang 1 yö
 • Alishan 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Parinsadan kilometrin päässä Kiinan rannikosta sijaitseva Taiwan on hämmästyttävän monipuolinen matkakohde.

Pääkaupunki Taipei on nykyaikainen ja kiireinen aasialaiskaupunki pilvenpiirtäjineen. Niistä korkeimmalle kurottaa 509 metriä korkea Taipei 101. Taipein merkittävimpiin nähtävyyksiin lukeutuu Kansallinen palatsimuseo, jonka mittaamattoman arvokkaista aarteista monet ovat kuuluneet Kiinan keisareiden kokoelmiin. Saaren itärannikon vetonaula on Hualienin kaupungin tuntumassa sijaitseva Tarokon kansallispuisto. Tarokon 20 kilometriä pitkän rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Saaren keskiosassa sijaitsevan Taianin kaupungin kupeessa sijaitsevassa modernissa Papawaqa-kylpylähotellissa pääsemme rentoutumaan kuumiin kylpyihin. Länsirannikon tuntumassa sijaitsevan Lukangin kauniisti entisöity vanha osa edustaa perinteistä Taiwania kapeine kujineen, temppeleineen ja vanhoine rakennuksineen. Lukangista jatkamme kohti Alishanin kansallispuiston jylhiä vuoristomaisemia.

Matka hemmottelee myös kulinaristeja, sillä Taiwanin monipuolinen keittiö on saanut vaikutteita mm. Japanista sekä Kiinan eri maakuntien keittiöistä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, tiistai
Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.10 Istanbulin kautta Taipeihin.

Taipei
2. päivä, keskiviikko
Saavumme Taipeihin klo 17.45. Majoitumme neljäksi yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason City Suites Taipei -hotelliin (★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen. (P)

Taipei
3. päivä, torstai Aamupäivällä vierailemme Taipein Kansallisessa palatsimuseossa. Museon kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000 kappaletta, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Tutustumme myös Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komeaan muistohalliin, jossa on paljon erilaista väri- ja numerosymboliikkaa. Päivän aikana pistäydymme myös vilkkaalla Dihua-kävelykadulla, jonne kaupunkilaiset tulevat ostamaan kiinalaisia lääkeyrttejä ja ruokatarvikkeita. Kaupankäyntiä voi pysähtyä seuraamaan kadun varren teehuoneisiin. Kävelymatkan päässä hotellistamme sijaitsee yksi kaupungin suosituista yömarkkinoista, Raohe. Tarjonta kattaa ”katuruokaa” ostereista possunlihalla täytettyihin sämpylöihin (Hu Jiao Bing) ja Mama Linin kanaan seesamiöljyssä. (A, L)

Taroko
4. päivä, perjantai Varhain aamulla lähdemme junalla (n. 3 tuntia) kohti Hualienia ja Tarokon kansallispuistoa. Matkalla on monia tunneleita ja osan matkasta taitamme jylhän itärannikon rantaviivaa seuraillen. Kansallispuistossa sijaitseva 20 kilometriä pitkä Tarokon rotko on yksi Taiwanin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja yksi maailman ”geologisista ihmeistä”. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Pysähdymme mm. upeassa Pääskysen kanjonissa ja näemme kauniin Ikuisen kevään pyhätön vesiputouksineen. Illaksi palaamme junalla takaisin Taipeihin. (A, L)

Koillisrannikko ja Jiufen
5. päivä, lauantai
Aamupäivällä vapaata aikaa. Iltapäivällä lähdemme bussilla saaren koillisrannikolle, joka on tunnettu erikoisenmuotoisista, eroosion muovaamista kalliomuodostelmista, joista valokuvatuin tunnetaan nimellä ”Kuningattaren pää”. Jiufen oli vielä 1950-luvulla kukoistava kultakaivoskaupunki, joka hiljeni kaivostoiminnan loputtua. Muutama vuosikymmen sitten Jiufen ”löydettiin uudestaan”. Tunnelmallinen Jiufen on suosittu elokuvien kuvauspaikka ja sen teehuoneissa ja kapeilla kujilla on mukava tehdä tutkimusretkiä. Syömme päivällisen, ennen kuin palaamme hotelliin. (A, P)

Taipei – Yingge – Taian
6. päivä, sunnuntai Aamulla matkamme jatkuu kohti Yinggen pikkukaupunkia, jolla on pitkät perinteet keramiikan valmistuksessa. Vierailemme keramiikkamuseossa ja näemme myös alan mestarin työssään. Kiertelemme ”keramiikkakadulla”, jonka varrella on työpajoja ja pieniä myymälöitä. Matkamme jatkuu bussilla (n. 2 tuntia) Taianiin, vajaan kilometrin korkeudessa sijaitsevaan pieneen kylpyläkaupunkiin. Japanilaiset jättivät perintönä saarelle kylpyläkulttuurin, joka hiipui hiljalleen Japanin vallan jälkeen. Tällä vuosituhannella se on kuitenkin taas nostettu uuteen kukoistukseen. Majoitumme myöhään iltapäivällä hieman Taianin keskustan ulkopuolella sijaitsevaan keskitason Papawaqa-kylpylähotelliin (★★★★). Hotellissa on tarjolla myös erilaisia hierontahoitoja. (A, P)

Taian – Lukang
7. päivä, maanantai Lähdemme aamulla bussilla (n. 2 tuntia) kohti länsirannikkoa. Reittimme varrelle jää Sanyin kylä, joka on tunnettu taidokkaasti tehdyistä puukäsitöistään. Tutustumme Sanyissa sijaitsevaan puuveistosmuseoon. Lukang oli 1800-luvun puoleenväliin asti yksi Taiwanin vilkkaimmista satamakaupungeista. Puutavaraa, sokeria ja riisiä kuljettiin Lukangin kautta Manner-Kiinaan. Mantereelta Taiwanille suuntautunut muuttoliike kulki Lukangin sataman kautta aina siihen asti, kunnes japanilaiset sulkivat sataman 1800-luvun lopulla. Nykypäivän Lukang on vallannut maa-alaa mereltä ja rantaviiva on siirtynyt muutaman kilometrin päähän kaupungista. Vanhankaupungin kapeat kujat kauppahuoneineen ja temppeleineen houkuttelevat tutustumisretkelle, josta osan taitamme polkupyörärikšan kyydissä. Käymme pienessä kotiseutumuseossa ja näemme myös merenjumalattarelle omistetun koristeellisen Mazu-temppelin. Illansuussa majoitumme vanhassakaupungissa sijaitsevaan hyvään keskitason Union House Lukang -hotelliin (★★★★). (A, P)

Lukang – Shizuo – Alishan
8. päivä, tiistai Jatkamme matkaa bussilla (n. 3 tuntia) Shizuon teeviljelmien kautta vuoristoon, Alishanin kansallispuistoon. Suosittu virkistysalue on arkipäivinä rauhallinen. Jylhää maisemaa hallitsevat vanhat metsät ja toinen toistaan korkeammat vuoret. Ilma on raikas ja usein sumuinen; täällä sääolosuhteet voivat muuttua nopeastikin. Alueella liikennöi edelleen japanilaisten viime vuosisadan alussa puutavaran kuljetukseen rakentama rautatie. Majoitumme iltapäivällä kansallispuiston alueella yli kahden kilometrin korkeudessa sijaitsevaan Alishan House -hotelliin (★★★★). Kirkkaalla säällä hotellin näköalaterassilta on komeat näkymät. Suoraan hotellilta pääsee myös kätevästi alueen kävelyreiteille. (A, P)

Alishan – Taipei
9. päivä, keskiviikko
Nousemme aamuvarhain junaan ja matkaamme n. 2400 metrin korkeuteen ihailemaan auringonnousua (säävaraus). Palaamme retken jälkeen hotelliin aamiaiselle. Matka jatkuu (n. 2 tuntia) bussilla Chiayin rautatieasemalle, josta matkustamme luotijunalla (90 min) Taipeihin. Majoitumme kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Riviera Taipei -hotelliin (★★★★). Myöhemmin nousemme 509 metriä korkean Taipei 101 -rakennuksen näköalatasanteelle, josta avautuvat hienot näkymät ympäröivään kaupunkiin. Päivällisellä maistelemme erilaisia täytettyjä taikinanyyttejä (dumplings). (A, P)

Taipei
10. päivä, torstai Aikaa omatoimisiin retkiin ja lepoon; hotellihuoneet ovat käytössämme kello 17.00 asti.  Jäähyväispäivällisen nautimme näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). Lentomme lähtee klo 22.05 (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A, P)

11. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 11.40.

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 630 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 13.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä