Hyppää pääsisältöön

Tansanian suursafari

Ihastu Lake Manyaran, Ngorongoron, Serengetin ja Tarangiren upeisiin safarikohteisiin ja niiden ainutlaatuisiin eläimiin tällä unohtumattomalla matkalla

Uutuus
  • Doha 1 yö
  • Lake Manyara 1+1 yötä
  • Ngorongoro 1 yö
  • Serengeti 2 yötä
  • Oldupairotko retki
  • Tarangire 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Itä-Afrikan ylängöllä elää maailman monimuotoisin nisäkkäiden kirjo. Safarimme Tansanian upeimmissa kansallispuistoissa vie meidät unohtumattomalle matkalle tutustumaan alueen luontoon ja eläimiin niiden omassa elinympäristössä.
 

Serengeti on yksi Afrikan arvostetuimmista kansallispuistoista. Sen avoimet ruohotasangot, jokivarsimetsät ja kalliosaarekkeet ovat monille tuttuja luontodokumenteista. Liikumme näissä jännittävissä maisemissa norsujen, kirahvien, gasellien ja muiden antilooppien sekä Afrikan suurpetojen ympäröiminä. Ngorongoron kraatteri kätkee sisälleen todellisen pienois-Afrikan. Se on myös uhanalaisen pensassarvikuonon viimeisiä suojapaikkoja. Apinanleipäpuistaan tunnettu Tarangire on yksi Afrikan kauneimmista kansallispuistoista. Vietämme siellä yhden yön telttamajoituksessa. Oldupairotkon arkeologia johdattaa vierailijan retkelle esi-isien maailmaan.

Korkeatasoiset lodget lisäävät safarimatkustamisen mukavuutta.

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Tansaniassa täysihoito)

Helsinki – Doha
1. päivä, tiistai
Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 10.40 Qatariin. Saavumme Dohan lentokentälle klo 17.15 ja majoitumme hotelliin. (P)

Doha – Lake Manyara
2. päivä, keskiviikko
Aamulla klo 8.45 lento (Qatar Airways) Tansaniaan. Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 14.20. Safariautoilla matka Manyarajärvelle kestää kolmisen tuntia. Majoitumme hyvään keskitason Lake Manyara Serena Safari Lodgeen (★★★★). (P)

Lake Manyara – Ngorongoro
3. päivä, torstai
Lake Manyaran kansallispuisto (330 km2) sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoaman juurella. Suurin osa puistosta on matalaa soodajärveä. Lännessä puistoon kuuluva kapea kaistale puu- ja pensassavannia jää hautavajoaman reunajyrkänteen ja järven väliin. Impalat, vesiantiloopit, seeprat ja kirahvit laiduntavat puiston savanneilla ja metsissä. Lintulajeja on vajaa 500. Yksi pohjavesimetsän näkyvimmistä lintulajeista on hopeasarvinokka, jonka tunnistaa helposti suuren nokan ansiosta. Lähdemme varhain aamulla puistoajolle nähdäksemme eläimet aamutoimissaan. Lounaalle palaamme takaisin majoituspaikkaamme, jossa hiukan vapaata. Illaksi siirrymme Ngorongoron suojelualueelle (8292 km2), jonka keskuksen muodostaa ainutlaatuinen Ngorongoron kraatteri. Majoitumme hyvään keskitason The Ngorongoro Serena Safari Lodgeen (★★★★), josta avautuu upeat maisemat alas kraatteriin. (RA, L, P)

Ngorongoro – Serengeti
4. päivä, perjantai
Lähdemme liikkeelle varhain aamulla. Laskeudumme Ngorongoron kraatteriin, joka on syntynyt noin 2–3 miljoonaa vuotta sitten, kun alueen korkein tulivuori romahti kasaan ja sen sisään muodostui valtava kattilamainen alue. Kraatterin pohjan pinta-ala on 304 km2 ja siellä elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Ngorongorossa näemme myös melkoisella varmuudella uhanalaisen pensassarvikuonon. Kraatterin reunat nousevat parhaimmillaan yli 2400 metrin korkeuteen. Sen pohja on pääasiassa ruohosavannia ja vuoristometsät peittävät kraatterin etelä- ja kaakkoisrinteitä. Luoteis- ja pohjoisrinteitä taas hallitsevat pensas- ja puusavannit. Lounaan jälkeen lähdemme kohti Serengetin kansallispuistoa. Matkalla vierailemme maasaikylässä. Maasait asuttavat laajoja alueita Tansanian pohjoisosissa ja Ngorongoro on yksi heimon keskuspaikoista. Iltapäivällä saavumme Serengetiin (14 763 km2), jossa on aina elämää. Avoin maasto suosii gepardin saalistustekniikkaa ja gasellit saavat olla jatkuvasti varuillaan. Ruohomerestä nousevat kalliosaarekkeet, kopjet, ovat oivallisia tähystyspaikkoja puiston runsaslukuisille leijonille. Jokivarsien rehevän kasvillisuuden keskellä saattaa havaita vaikka makkarapuussa lepäilevän leopardin. Silmänkantamattomiin jatkuva tasanko täyttyy vuosittain sadoistatuhansista gnuantiloopeista, jotka vaeltavat sinne Kenian Masai Marasta. Serengeti on Unescon maailmanperintökohde. Majoitumme 2 yöksi puiston keskuksen läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Serengeti Serena Lodgeen (★★★★). (RA, L, P)

Serengeti
5. päivä, lauantai
Teemme Serengetissä puistoajoja. Päivällisen nautimme lodgessa, aamiaisen ja lounaan joko savannilla tai lodgessa riippuen siitä, montako puistoajoa päivän aikana teemme. (A/RA, L/RL, P)

Serengeti – Oldupairotko – Lake Manyara
6. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin Ngorongoroon ja jatkamme kohti Lake Manyaraa. Matkalla puiston portille voimme vielä hämmästellä Serengetin tasankojen laajuutta ja luonnon monipuolisuutta. Tutustumme Oldupairotkoon, jossa sijaitsee maailmankuulu fossiilien löytöpaikka. Louis ja Mary Leakey tekivät täällä kaivauksia vuosikymmenien ajan. Paikan kuuluisin fossiili on vuonna 1959 löytynyt noin 1,75 miljoonaa vuotta vanha rotevaetelänapinan (Australopithecus boisei) kallo. Oldupain sympaattisessa museossa pysähdymme hetkeksi varhaisten esi-isiemme maailmaan. Museon kuvien ja fossiilien avulla saamme käsityksen myös savanneilla aikoinaan eläneestä uskomattomasta makrofaunasta. Majoitumme jo tuttuun Lake Manyara Serena Safari Lodgeen. (A, RL, P)

Lake Manyara – Tarangire
7. päivä, maanantai
Aamulla siirrymme noin tunnin ajomatkan päähän, Tarangiren kansal­lispuistoon. Tarangiren (2616 km2) kaunista maisemaa hallitsevat valtavat apinanleipäpuut. Antilooppien, seeprojen ja kirahvien lisäksi puistossa on runsaasti norsuja. Vaikka Tarangire ei tarjoa aivan Serengetin ja Ngorongoron veroista eläinrunsautta, se on yksi Afrikan kauneimmista alueista. Puiston eteläosia hallitsevat suuret suoalueet, kun taas pohjoisosaa peittävät puu- ja pensassavannit. Jo matkalla majapaikkaamme pääsemme tutustumaan alueen eläimistöön. Kansallispuiston läpi virtaavassa Tarangirejoessa on vettä ympäri vuoden. Majoitumme puiston pohjoispäähän aivan joen törmälle Tarangire Safari Lodgeen (★★★). Yövymme keskitason safariteltoissa, joissa on sähkö, suihku ja wc. Oman teltan terassilta voimme tarkkailla joelle tulevia villieläimiä. (A, RL, P)

Tarangire – Arusha
8. päivä, tiistai
Varhain aamulla lähdemme vielä puistoajolle, jonka jälkeen palaamme lodgeen aamiaiselle. Sen jälkeen ajamme Arushaan ja syömme lounaan. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin lähtee klo 17.40. (A, L)

9. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 8.10.

 

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 360 e

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta.
Tansaniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Menomatkalla yhden yön tekninen yöpyminen Dohassa. Matkalaukut menevät suoraan Helsingistä Kilimanjaron kentälle, joten yöpymistarvikkeet tulee pakata käsimatkatavaraan. Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin (Kaukomatkaesite 2018 s. 200 tai www.olympia.fi)

Ennakkomaksu 450 e/hlö. Peruutusehto B.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 17.11.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä