Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Thaimaan kiertomatka

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Katso muut Olympian kiertomatkat täältä.

  • Chiang Rai 2 yötä
  • Chiang Mai 3 yötä
  • Sukhothai 1 yö
  • Ayutthaya 1 yö
  • Kanchanaburi (Kwaijoki) 2 yötä
  • Bangkok 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

KULTAINEN KOLMIO JA KWAIJOKI

Thaimaan kiertomatkalla kuljemme jylhistä vuoristomaisemista muinaisen Siamin historiallisten kaupunkien kautta Kwaijoen vehreisiin tunnelmiin ja lopuksi Enkelten kaupunkiin, Bangkokiin. Matka alkaa Chiang Raista, joka on portti Thaimaan vuoristoheimojen kyliin ja maan pohjoisimpaan provinssiin. Täällä Thaimaa kohtaa kaksi naapurivaltiotaan, Laosin ja Myanmarin. Alue tunnetaan myös Kultaisena kolmiona, jossa maalauksellinen Mekongjoki muodostaa rajat valtioiden välille.

Chiang Mai on eläväinen kaupunki, jonka vanhaa osaa värittävät kauniit buddhalaistemppelit. Tätä muinaista Lannan valtakunnan pääkaupunkia pidetään Thaimaan käsityökeskuksena, josta puuveistokset ja silkki matkaavat maan joka kolkkaan. Sukhothai ja Ayutthaya kuuluvat Unescon maailmanperintöön. Sukhothain kuningaskunta sai alkunsa 1200-luvulla. Seuraavalla vuosisadalla Ayutthayan kuningaskunta valloitti sen, mutta sen omaksi kohtaloksi koitui sodankäynti burmalaisia vastaan 1700-luvulla. Jäljelle jäi ainoastaan upeiden temppelien ja kuninkaan palatsin kiviset rauniot.

Kanchanaburin provinssin päänähtävyys kuuluisan Kwaijoen sillan lisäksi on tietenkin itse joki. Yöpyminen joen varrella painuu pysyvästi mieleen. Nykyistä pääkaupunkia Bangkokia halkoo vuolas Chao Phraya -joki. Historianjanoiset ihastuvat Bangkokin kultaa hohtaviin buddhalaistemppeleihin ja Kuninkaan palatsiin, mutta kaupunki tunnetaan myös valtavista ostoskeskuksistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Thaimaalaisen keittiön maut etsivät vertaistaan koko maailmassa, joten tällä lomalla pääsemme herkuttelemaan myös erinomaisella ruoalla.

L

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Thaimaan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Thaimaan kiertomatka

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan seudulla lämpötilaerot ovat vähäiset, sää useimmiten kuuman kosteaa ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä.
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joissa on ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.  

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Valuutaksi voi aina ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Myös Thaimaan bahteja voi vaihtaa jo Suomessa etukäteen. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käyttäessään on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat kurkkumätä-jäykkäkouristus- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkalla on täysihoito 4 päivänä, puolihoito 8 päivänä. Kaikilla Kaukoidän-matkoilla suosittelemme juomaan vain pullotettuja juomia.

Hintataso ja ostokset
Hintataso Thaimaassa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. mausteet, valmisvaatteet, kankaat, seinävaatteet, laukut, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Historic City of Ayutthaya
Historic Town of Sukhothai and Associated Historic Towns

Voit olla kiinnostunut myös näistä