Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Uusi-Seelanti, Tasmania ja Australia risteillen

Rentoudu Celebrity Solstice-laivalla ja koe hienoja elämyksiä Aucklandissa, Rotoruassa, Dunedinissa, Tasmanian Hobartissa ja Sydneyssä.

  • Doha 1 yö
  • Auckland 2 yötä / 12 yön risteily alkaa
  • Tauranga/Rotorua retki
  • Picton retki
  • Akaroa retki
  • Dunedin retki
  • Fiordlandin kansallispuisto Dusky, Doubtful ja Milford vuonot
  • Hobart retki
  • Eden  
  • Sydney risteily päättyy / 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Doha – Auckland – Tauranga/Rotorua – Picton – Akaroa – Dunedin – Dusky Sound – Doubtful Sound – Milford Sound – Hobart – Eden – Sydney

Uuteen-Seelantiin, Tasmaniaan ja Australiaan suuntautuva risteily on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella. Aloitamme risteilyn Pohjoissaarelta Aucklandista, Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista. Elinvoimainen maorikulttuuri kukoistaa vulkaanisessa Rotoruassa. Uuden-Seelannin tunnetuimman viinialueen Marlborough’n viinejä maisteltuamme jatkamme matkaa Eteläsaaren vesille. Sen luontoon meitä johdattavat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin jo 1800-luvun puolivälissä.

Australiassa ensimmäinen pysähdyksemme on Tasmanian pääkaupunki Hobart. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, esimerkiksi vain tällä saarella elävän pussipirun. Toinen Australian kohteemme on ryhävalaistaan tunnettu Eden. Risteilymme päättyy rentoon ja merelliseen Sydneyyn, joka lasketaan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Sen kuuluisimmat maamerkit ovat oopperatalo ja Harbour Bridge -silta. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tällä matkalle on voimassa oleva kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, keskiviikko 18.11. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.10 suoralla lennolla Qatarin pääkaupunkiin, Dohaan, jonne saavumme klo 16.05. Majoitumme kaupungin keskustassa Souq Waqif –basaarin lähellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Al Najada -hotelliin (★★★★★). (P)

Doha
2.–3. päivä, to-pe 19.-20.11. Torstaina teemme kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen ja kuulemme, miten haukat liittyvät qatarilaisten elämään. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön asti. Suora n. 16,5 tunnin lentomme (Qatar Airways) Aucklandiin lähtee torstain ja perjantain välisenä yönä klo 2.20. (A, L)

Auckland
4. päivä, lauantai 21.11. Saavumme Aucklandiin klo 4.50. Majoitumme heti aamulla 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★★). Iltapäivällä teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja käymme lisäksi Aucklandin monipuolisessa museossa tutustumassa mm. maorien historiaan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Auckland
5. päivä, sunnuntai 22.11. Vapaa päivä. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee täydellisen luonnonsataman äärellä. Kaupungin keskustan ostoskadut sijaitsevat aivan hotellimme läheisyydessä, samoin Sky Tower -näköalatorni, josta avautuu upeat näkymät satamaan ja lähisaaria ympäröivälle lahdelle. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen kansainvälisen retken joko lyhyen lauttamatkan päässä sijaitsevalle erityisesti linnuistaan tunnetulle Tiritiri Matangi -saarelle tai viinitiloistaan ja lähiruoastaan kuuluisalle Waiheken saarelle. Molemmilla retkillä on säävaraus. (A)

Auckland
6. päivä, maanantai 23.11. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Laiva lähtee Aucklandin satamasta klo 18.30 kohti Taurangaa. (TH)

Tauranga/Rotorua
7. päivä, tiistai 24.11. Saavumme klo 9.30 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme jatkaa matkaa klo 16.15. (TH)

Merellä
8. päivä, keskiviikko 25.11. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa kohti Eteläsaaren pohjoisosaa ja Pictonin kaupunkia. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksen monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Picton
9. päivä, torstai 26.11. Picton sijaitsee kuvankauniin Marlborough Soundsin lahtien ja mutkittelevien niemien täplittämän vuonoalueen pohjukassa ja on varsinkin kesäaikaan vilkas ja aktiivinen satamakaupunki. Puolen päivän kierroksemme vie meidät Marlborough’n viinialueen kumpuileviin maisemiin. Täällä tuotetaan suurin osa Uuden-Seelannin viineistä ja alue tunnetaan erityisesti Sauvignon Blanc -viineistään. Käymme parilla eri viinitilalla viininmaistajaisissa, ennen kuin palaamme takaisin laivalle. Risteily jatkuu klo 17.00 kohti Akaroaa (TH)

Akaroa
10. päivä, perjantai 27.11. Varhain aamulla saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Dunedin
11. päivä, lauantai 28.11. Aamulla klo 7.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset rantautuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheisellä Otagon niemimaalla on Uuden-Seelannin ainoa linna keskellä kaunista puutarhaa. Lisäksi niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljepopulaatioistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Dusky Sound – Doubtful Sound – Milford Sound (risteillen)
12. päivä, sunnuntai 29.11. Saavumme aamulla Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit, kun taas Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. (TH)

Merellä
13.–14. päivä, ma–ti 30.11.–1.12. Risteilemme kohti Tasmaniaa ja nautimme laivan palveluista. (TH)

Hobart
15. keskiviikko 2.12. Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin klo 9.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan lähelle Hobartia vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kokopäiväretkellä. Vierailemme myös Bonorong-eläinpuistossa, jossa näemme Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Laivamme lähtee Hobartista klo 17.00. (TH)

Merellä
17. päivä, torstai 3.12. Risteilemme Australian rannikkoa pitkin kohti Edenin rannikkokaupunkia. (TH)

Eden
18. päivä, perjantai 4.12.  Saavumme Edeniin klo 7 aamulla. Tänään voit osallistua laivan tarjoamiin kansainvälisiin retkiin tai tutustua Edenin rantakaupunkiin omin päin. Matkanjohtajamme auttaa retkijärjestelyissä. Laivamme jatkaa matkaa kohti Sydneya klo 16.00. (TH)

Sydney
19. päivä, lauantai 5.12. Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Kiertoajelun jälkeen majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
20. päivä, sunnuntai 6.12. Vapaa päivä. Tänään voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon tai Hunter Valleyn viinilaaksoon. Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. Illalla syömme yhdessä jäähyväispäivällisen. (A, P)

Sydney – Doha
21. päivä, maanantai 7.12. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 16.40 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin. (A)

22. päivä, tiistai 8.12. Saavumme Helsinkiin klo 6.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Uusi-Seelanti, Tasmania ja Australia risteillen: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä