Hyppää pääsisältöön

Väli-Amerikan risteily

Reflection-aluksella tutustumme Costa Ricaan, Panaman kanavaan, Kolumbian kauniiseen Cartagenaan, Caymansaarten veroparatiisiin ja Meksikon Cozumeliin

  • Fort Lauderdale 2 yötä/11 yön risteily alkaa ja päätty
  • Costa Rica Puerto Limón
  • Panama Colón
  • Kolumbia Cartagena
  • Caymansaaret George Town
  • Meksiko Cozumel
  • Meksiko Costa Maya (marraskuu)
  • Miami retki / 1 yö (marraskuu 2018)

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Risteilymme Celebrity Reflectionilla alkaa Fort Lauderdalesta ja vie meidät Karibianmerelle tutustumaan useisiin erilaisiin Väli-Amerikan maihin. Costa Rica on jo vuosia profiloitunut luontokohteeksi, jonka sademetsiin pääsee tutustumaan niin maan päältä kuin ylempää, puiden latvuksista käsin. Panamassa ihailua herättää luonnollisesti kanava sulkuineen mutta myös Tyynenmeren puolella sijaitseva pääkaupunki Panama City vanhoine kortteleineen. Kolumbian Cartagenaa pidetään Latinalaisen Amerikan kauneimpana espanjalaisen siirtomaavallan aikaisena kaupunkina. Caymansaarten veroparatiisissa suojellaan paitsi salaisia pankkitilejä myös kilpikonnia. Meksikolle kuuluva Cozumelin lomasaari tunnetaan delfiineistään ja kukoistavasta rantakulttuuristaan. Osa laivalta tehtävistä suomenkielisistä retkistä on lisämaksullisia; Panaman ja Kolumbian retket sisältyvät matkan hintaan.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

(Huom! Paluulento on muuttunut esitteen tiedoista. Paluu New Yorkin kautta, saapuminen Helsinkiin 25.3. klo 09.50 / muutos 12.10.2017)

Helsinki – Fort Lauderdale
1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä klo 16.55 (Finnair) suoralla lennolla Miamiin, jonne saavumme klo 21.05. Kuljetus noin tunnin bussimatkan päähän Fort Lauderdaleen, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason B Ocean -hotelliin (★★★★).

Fort Lauderdale ja Miami
2. päivä, sunnuntai
Aamulla lähdemme kiertoajelulle Miamiin. Miamin ensimmäiset asukkaat olivat intiaaneja. Heidän jälkeensä alueelle ovat tulleet niin eurooppalaiset siirtolaiset 1600-luvulla kuin kuubalaiset pakolaiset 1960-luvulla. Miljonäärien upeat kartanot, jahdit ja yksityiset saaret ovat nekin osa Miamin maailmaa. Vierailemme myös Miami Beachilla sekä espanjankielisessä ”Pikku Havannassa”. Tervetulolounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua Fort Lauderdaleen. (A, L)

Fort Lauderdale – risteily alkaa
3. päivä, maanantai Puolenpäivän aikaan kuljetus Fort Lauderdalen satamaan, jossa nousemme Celebrity Reflection -risteilyalukseen. Klo 16.00 aluksemme lähtee kohti Karibianmerta. Nautimme tervetulopäivällisen laivan pääravintolassa ja pääsemme nyt ensimmäistä kertaa nauttimaan laivan show-esityksistä sekä muusta viihdetarjonnasta. (TH)

Risteily 3.–14. päivä, ma–pe
TH, paitsi perjantaina risteilyn päättyessä vain aamiainen. Risteilyohjelma ja risteilykohteiden esittely ohjelman lopussa.

Fort Lauderdale/Miami
14.–15. päivä, pe–la Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen perjantaina klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus Fort Lauderdaleen keskitason hotelliin, johon myöhemmin iltapäivällä majoitumme. Lauantaina lentomme New Yorkiin (American Airlines) lähtee klo 13.35. New Yorkista jatkamme (Finnair) edelleen Helsinkiin.  (2xA)

16. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 09.50.
----
Risteilykohteet: (Laiva yöpyy Cartagenassa, mikä antaa mahdollisuuden nauttia Kolumbiasta kahtena päivänä)

Puerto Limón, Costa Rica
Costa Rican tärkeimmästä satamakaupungista Puerto Limónista banaani- ja viljalasteja on laivattu ympäri maailmaa jo vuodesta 1870. Vielä banaaniakin tärkeämpi vientituote Costa Ricalle on kahvi. Kolumbuksen vierailun yhteydessä vuonna 1502 perustettu Puerto Limón on yksi mantereen vanhimmista kaupungeista. Kaupunkikuvaan tuovat väriä mielenkiintoinen arkkitehtuuri ja värikkäät markkina-alueet. Paikallinen herkku ovat isot cashewpähkinät, joista valmistetaan myös viiniä.

Colón, Panama
Amerikkalaiset perustivat Colónin rämeelle Manzanillosaaren länsiosaan vuonna 1850. Panaman kanavan suulla oleva satamakaupunki on myös Panaman rautateiden pääteasema Atlantin rannalla. Rautatien rakentamisen yhteydessä osa saaresta kuivattiin ja liitettiin sillalla mantereeseen. Kaupunki on yksi läntisen pallonpuoliskon suurimmista verovapaista ostosalueista. Ajamme noin puolitoista tuntia pääkaupunkiin Panama Cityyn, jossa tutustumme historiallisen keskustan nähtävyyksiin. Vierailemme myös Panaman kanavalla Mirafloresin suluilla.

Cartagena, Kolumbia
Cartagena on Kolumbian viidenneksi suurin kaupunki ja maan talouselämän keskus Karibian alueella. Vanha kaupunginmuuri ja linnoitus ovat Unescon maailmanperintökohteita. Cartagenan perustivat espanjalaiset merimiehet vuonna 1533. Nimensä Cartagena on saanut Espanjan Cartagenalta, koska suuri osa merimiehistä oli kotoisin sieltä. Teemme Cartagenassa kiertoajelun ja tutustumme mm. San Felipe de Barajasin linnakkeeseen, joka on Latinalaisen Amerikan suurin espanjalaisten rakentama sotilaallinen rakennelma.

George Town, Caymansaaret
George Townissa laiva jää ankkuriin ja maihin kuljetaan yhteysveneillä. Caymansaarilla on ollut verovapaus vuodesta 1966 ja ehkä juuri siksi siellä on yli 500 pankin ja 400 vakuutusyhtiön konttorit. Saarella on brittiläisten linnoitusten jäännöksiä sekä puisia vanhoja pitsihuviloita.

Cozumel, Meksiko
Jo mayat tunsivat Cozumelin nimellä Cuzamil, ”Pääskysten saari”. Sen värikäs vedenalainen elämä, upeat korallit ja runsas kalakanta tarjoavat elämyksiä snorklaajille. Yksi suosituimmista kohteista on Chankanaabin laguuni, jossa on mahdollisuus uida delfiinien kanssa. Tälle laivayhtiön myymälle englanninkieliselle retkelle kannattaa varata paikat laivayhtiön sivuilta jo etukäteen. Päivää voi viettää myös saaren pääkaupungissa San Miguelissa.

LISÄMAKSULLINEN RETKI

 

Costa Rica, Puerto Limon / 15.3.2018

Veraguan sademetsä, kesto n. 5½ tuntia, hinta 195 euroa

Noin tunnin bussikuljetus Veraguan sademetsien tutkimus- ja luonnonpuistoon. Tutkimuskeskuksessa esitellään puiston kasvistoa ja eläinlajeja. Tutustumme sademetsään kävellen paikallisen oppaan joh­dolla. Retken päätteeksi on tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa.

LISÄMAKSULLINEN RETKI
Costa Rica, Puerto Limon / 15.3.2018
Veraguan sademetsä, kesto n. 5½ tuntia, hinta 195 euroa

Noin tunnin bussikuljetus Veraguan sademetsien tutkimus- ja luonnonpuistoon. Tutkimuskeskuksessa esitellään puiston kasvistoa ja eläinlajeja. Tutustumme sademetsään kävellen paikallisen oppaan joh­dolla. Retken päätteeksi on tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa. (HUOM! Luonnonpuiston varaustilanteen vuoksi tulee ilmoittautua etukäteen joko puhe­li­mit­se numeroon (09) 696 2770 tai sähköpostilla osoitteeseen olympia@olympia.fi 1.2.2018 mennessä. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osanottajaa)

Matkanjohtaja järjestää lisämaksulliset retket myös Caymansaarilla ja Meksikossa. Näille retkille ilmoittaudutaan paikan päällä ja ne maksetaan USAn dollareilla.
Matkan ohjelmaan kuuluvat retket Panamassa ja Kolumbiassa.

Risteilyohjelma (satamiin tulo- ja lähtöajat)

Ma 12.3.

Fort Lauderdale

16.00

Ti 13.3.

Merellä

   

Ke 14.3.

Merellä

   

To 15.3.

Costa Rica

09.00

19.00

Pe 16.3.

Panama

08.00

17.00

La 17.3.

Kolumbia

10.00

 

Su 18.3.

Kolumbia

 

17.00

Ma 19.3.

Merellä

   

Ti 20.3.

Caymansaaret

07.00

15.30

Ke 21.3.

Cozumel

10.00

19.30

To 22.3.

Merellä

   

Pe 23.3.

Fort Lauderdale

tulo

07.00

 

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 1.980 e.
Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (134 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa, Jemenissä tai Sudanissa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Osa laivalta tehtävistä retkistä on lisämaksullisia. Osassa risteilykohteita teemme lisämaksullisen retken. Alustava retkiohjelma on nähtävissä nettisivuillamme ja retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Väli-Amerikan risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä