Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Viikonloppumatka Kaliningradiin

Tämä matka ei juuri nyt ole ohjelmassamme. Katso muut Euroopan matkamme!

  • Kaliningrad 4 yötä
  • Yantarny retki
  • Svetlogorsk retki
  • Kuurinkynnäs retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Itämeren itärannalla Baltiassa sijaitseva Kaliningrad jäi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ikään kuin eristyneeksi saarekkeeksi emämaastaan Venäjästä. Menneisyytensä valossa se kuuluu kuitenkin periaatteessa Eurooppaan, sillä ennen toista maailmansotaa se tunnettiin nimellä Königsberg osana Preussia ja Saksaa. Saksalaisille se merkitseekin nostalgisesti hiukan samaa kuin luovutettu Karjala Suomelle.

Myös matkailun osalta Kaliningrad on jäänyt hiukan eristyksiin, tosin aivan suotta. Kaupungissa ja lähiympäristössä on paljon mielenkiintoista nähtävää. Keskustan ilme Pregoljajoen rannoilla on hyvin keskieurooppalainen. Katedraali on kaupungin symboli filosofi Immanuel Kantin hautoineen ja upeasti soivine urkuineen. Laaja merimuseo esittelee merenkulkua, Kaliningradille aina niin tärkeää elämänalaa. Kaupungin ulkopuolella, Itämeren rannoilla tutustumme meripihkan tuotantoon ja idylliseen Svetlogorskin kylpyläkaupunkiin. Käymme myös ainutlaatuisessa Kuurinkynnään kansallispuistossa, jonka erikoinen maisema hiekkadyyneineen ja pinjametsiköineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Matkalle tarvitaan e-viisumi, jonka Olympia hankkii. Sitä varten tarvitsemme selkeän kopion passin kuvasivusta sekä enintään 6 kk vanhan passivalokuvan noin kuukautta ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Lisäksi matkalle tarvitaan englanninkielinen todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta (vakuutuskortti ei välttämättä käy todisteena).

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä