Suistoalue-Botswana-Olympia

Botswana

- safarimatka Okavangon ja Linyantin upeisiin maisemiin
12
päivää
Asiakasarviot

Botswana on safarimatkaajan unelma. Botswanan safarilla teemme safariajoja veneellä, kanootilla ja autolla, lennämme pienkoneilla ja majoitumme loistoluokan safarileireissä. Okavangon suistoalue on yksi maailman ainutlaatuisimmista ekosysteemeistä, mistä osoituksena se on myös nimetty Unescon maailmanperintölistalle.

Botswanan luonto ja majapaikkojen palvelut tarjoavat upean safarikokemuksen

Matkareitti
Maun
1 yö
Linyanti
3 yötä
Okavango / Qorokwe
3 yötä
Okavango / Kwedi
2 yötä

Aloitamme Botswanan safarin Linyantin suojelualueelta läheltä Choben kansallispuistoa. Linyantin suojelualueella on eläinten lisäksi lukuisia lintuja. Linyantista lennämme Okavangoon, Moremin luonnonsuojelualueen läheisyyteen, jossa teemme safariajoja Qorokwen suojelualueella. Täällä pysyvän veden altaat ja tulvatasangot ylläpitävät elämää ja houkuttelevat eläimiä.

Valtava Okavangojoki valuu hiekkaerämaahan, joka on käytännössä osa Kalaharia. Tämä lähes 16 000 km2:n suuruinen alue on sekoitus savanneja ja metsiä, joita kirkasvetiset vesistöt pilkkovat laguuneiksi ja saariksi. Vaikka veden määrä vaihtelee, vettä on ainakin osassa Okavangoa ympäri vuoden. Sen vuoksi alueella on aina myös laaja kirjo eläimiä antiloopeista kissapetoihin ja norsuista krokotiileihin.

Botswanan matkalla majoitumme korkeatasoisessa majoituksessa ja voit upeiden safarielämysten lisäksi hieman hemmotella itseäsi.

Lopuksi lennämme vielä Okavangon pohjoisosaan, jossa teemme safariajoja veneellä, kanootilla ja autolla.

Matkamme sisältää enemmän

Botswanan safarimatkaan sisältyy lennot, majoitus korkeatasoisissa hotelleissa ja lodgeissa 2h huoneissa, täysihoitoateriat ja useimmiten myös ruokajuomat, kuljetukset ja retket, puistojen sisäänpääsymaksut jne. Lisämaksusta 1h huone.

Matkan hinta ja ehdot

Alkuvuoden matkan teemme vihreän kauden aikana, jolloin luonto on kauneimmillaan. Syksyllä luonto herää sateiden myötä uudelleen eloon pitkän kuivan kauden jälkeen; saamme matkalla ehkä joitakin sadekuuroja, mutta vältymme suurilta matkailijavirroilta

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

HUOM! Vuoden 2022 lähtöjen ohjelmat, hinnat ja matkaehdot julkaistaan n 4kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Alustavat matkapäivät: 30.1. - 10.2.2022 ja 2. - 13.11.2022
Alustava hinta-arvio noin 6 900 €/henkilö (2h huoneessa)


ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 14.00 Frankfurtin ja Johannesburgin (South African Airways) kautta Mauniin, Botswanaan.

Maun

2. päivä Saavumme Mauniin klo 13.25. Majoitumme kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Royal Tree Lodgeen (★★★★). Majapaikkamme sijaitsee yksityisellä riistatilalla, jossa meillä on mahdollisuus nähdä mm. kirahveja, kuduja, hirvi- ja keihäsantilooppeja. Iltapäivä vapaa. Halukkailla on mahdollisuus tehdä lodgen tarjoamia lisäretkiä. Tervetulopäivällisen syömme lodgessa. (P)

Maun – Linyanti

3. päivä Päivällä lennämme pienkoneella Botswanan ja Namibian rajalla sijaitsevalle Linyantin suojelualueelle. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan King's Pool Campin (★★★★) teltta­leiriin, joka sijaitsee Savute-kanavan varrella suojelualueen pohjoisosassa. Tilavissa safariteltoissa on oma suihku ja wc. Iltapäivällä teemme ensimmäisen puistoajon, jonka jälkeen syömme päivällisen leirin ravintolassa. (A, RL/L, P)

Linyanti

4.–5. päivä Okavangon tavoin Kalahariin vetensä valuttava Kwandojoki muodostaa Linyantin suoalueen. Nämä pysyvän veden alueet ovat arvokkaita Pohjois-Botswanan ja Choben kansallispuiston eläimille. Linyantin yksityinen suojelualue rajoittuu pohjoisessa Linyantijokeen, ja sen itäinen osa yhdistyy Chobeen. Joen rannoilla näkee usein norsu- ja puhvelilaumoja. Myös likit ja impalat ovat yleinen näky, samoin kuin niitä saalistavat leijonat, savannikoirat ja hyeenat. Valtavan lintulajiston näkyvimpiä edustajia ovat afrikansatulahaikara, afrikankiljumerikotka sekä lukuisat kalastajalajit. Kalaisa Linyantijoki tarjoaa ravintoa krokotiileille ja vilvoittelupaikan virtahevoille. Päivien aikana teemme useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Linyanti – Okavango Qorokwe

6. päivä Tänään siirrymme pienkoneella lentäen Okavangon itäosaan Qorokwen suojelualueelle. Majoitumme 3 yöksi jokiuomien läheisyydessä sijaitsevan ensimmäisen luokan Qorokwe Campin (★★★★) leiriin.  Alueella elää puhveleita, suuria urosnorsuja, leijonia, isosarvikuonoja sekä laaja kirjo antilooppeja. Leopardit, gepardit ja savannikoirat kuuluvat myös alueen petoihin. Haukat ja kotkat ovat yleinen näky. Jokivarsimetsät suurine eebenpuineen ja tasangot palmusaarineen tekevät alueesta myös visuaalisesti vaikuttavan. Iltapäivällä lähdemme puistoajolle. Päivällisen syömme leirissä. (A, L, P)

Okavango Qorokwe

7.–8. päivä Hieman yli 1400 km pitkä Okavangojoki saa alkunsa Benguelan ylängöltä Angolasta ja päättyy hiekka-aavikolle Botswanaan. Hiekkakerrostumien alla olevan kallioperän liikkeet ovat estäneet joen kulun, joten joki on levittäytynyt valtavaksi suistoalueeksi. Lukuisat kanavat ja vesistöalueet ovat miljoonien vuosien aikana kuljettaneet maa-ainesta ja ravinteita maaperään. Suiston alueelle on syntynyt monimuotoinen ja koko maailmassa ainutlaatuinen luontokokonaisuus. Se käsittää soita, avoimia vesistöjä, ruohostomaita, savanneja ja jokivarsimetsiä. Päivien aikana teemme useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Okavango Qorokwe – Okavango Kwedi

9. päivä Päivällä lennämme pienkoneella Okavangon suistoalueen pohjoisosaan, Kwedin suojelualueelle. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisenluokan Vumbura Plains -leiriin (★★★★★). Täällä meillä on mahdollisuus safareihin sekä kanooteilla, veneillä että jeepeillä. Pysyvän veden laguunit ja kanavien verkosto avautuvat ympärillämme. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme nauttimaan auringonlaskusta mokoro-kanooteilla. Tutustumme samalla alueen kasveihin ja lintuihin. Myös pienempi eläimistö, kuten sammakot, tulevat tutuksi. Aiemmin jeepeillä tekemiemme safariajojen jälkeen on erityisen rauhoittavaa olla kosketusetäisyydellä luontoon ja nauttia mokoro-kanootin äänettömästä liikkeestä. (A, L, P)

Okavango Kwedi

10. päivä Tämän vuosituhannen alussa metsästysmaasta suojelualueeksi muutettu alue mahdollistaa elinolosuhteet runsaalle eläinlajistolle – kiitos veden ja monipuolisen kasvillisuuden. Afrikan suuret nisäkkäät kuin linnut ja matelijat löytävät ravintoa ja suojaa Okavangon laajalta suistoalueelta. Päivän aikana teemme puistoajoja ja/tai veneajeluja. Okavangon ainutlaatuisten safarikokemusten lisäksi voimme nauttia leirin ylellisestä palvelusta. Pulahda vaikka omaan uima-altaaseesi päivän kuumimpina tunteina tai uppoudu matkakirjasi tarinaan kauniin luonnon ympäröimänä. Illalla nautimme matkan päätöspäivällisen. (A, RL/L, P)

Okavango Kwedi – Maun

11. päivä Aamupäivällä lennämme pienkoneilla takaisin Mauniin. Lentomme (South African Airlink) lähtee iltapäivällä Johannesburgin (South African Airways) ja Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. (A)

12. päivä Saavumme Helsinkiin klo 13.15.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Botswana
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa lodgeissa ja leireissä
 • täysihoito (osa lounaista retkilounaita)
 • ruokajuomat (sisältäen myös paikalliset oluet ja viinit) leireissä; ei koske Royal Tree Lodgea Maunissa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • rajoitetut pesulapalvelut leireissä; ei Royal Tree Lodgessa Maunissa
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut lodgessa ja leireissä
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 435 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Botswana

Lisämaksu 1h huoneesta.

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta

Suosittelemme malarianestolääkitystä.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme kopion passistasi jo viimeistään 2kk ennen lähtöä (lentovarauksia varten). Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Botswanan sisäiset lennot lennetään pienkoneilla. Ryhmä saattaa lentää eri koneissa ja lennoilla voi olla myös välilaskuja. Koneiden painolaskelmia varten matkustajien tulee ilmoittaa oma painonsa (kysytään toimintaohjeiden yhteydessä).
Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin ja matkatavaroiden yhteispaino saa olla enintään 20 kg sisältäen käsimatkatavarat. Lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan Johannesburg–Maun-välillä sekä Botswanassa hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 12. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 70 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • viim. 65 vrk ennen matkaa     toimistokulut 150 e
 • 64–36 vrk ennen matkaa         2.550 e
 • alle 36 vrk ennen matkaa       95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää
 • 30.1.2022 - 10.2.2022
  Ennakkovarattavissa
 • 2.11.2022 - 13.11.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Botswana
35 arvostelua
Erinomainen
54.00 %
Hyvä
42.00 %
Ok
4.30 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Matkalla oli paljon kohokohtia: paljon erilaisia eläimiä ja lintuja, saalistuksen seurantaa, vaihtelevia maisemia, jännittäviä safariajoja välillä "rallivauhdilla" läpi pensaikkojen, "vesiautoilua", veneilyä sohvaveneellä ja vauhdikkaammallakin sekä luontoon vietyjä lounashetkiä ja sundownereita. 
 

Big 5 tuli taas kerran "bongattua"

Pitkät hyvät game drivet. Ajoja oli ihanan paljon. Loistavat lodget. Mahtavat sapuskat. Sujuvat liikkumiset pienkoneilla. Kaikki pelasi.

Nähdä villieläimet omassa elinympäristössään.
Matka oli kerta kaikkiaan upein safarimatka minkä olen koskaan tehnyt.

Hyvä tietää Botswanan safarista

Käytämme safariajoilla katettuja avomaastoautoja (6-9 -paikkaisia), veneitä ja kanootteja. Autojen, veneiden ja kanoottien kuljettajat ovat ammattitaitoisia oppaita ja puhuvat englantia. Olympian safarimatkoilla on aina mukana suomenkielinen matkanjohtaja, joka safarin aikana siirtyy mahdollisimman usein autosta / veneestä toiseen. Autot kulkevat yhdessä, joten matkanjohtaja on tarvittaessa aina saatavilla.

Safarilla on ehdottomasti kuunneltava kuljettajan ja matkanjohtajan ohjeita, sillä varsinkin suojelualueilla on omat sääntönsä, joita pitää noudattaa. Liikkuminen villieläinten keskellä vaatii varovaisuutta!

Matkatavarat: Botswanan sisäisillä lennoilla käytettävien pienkoneiden rajallisten tavaratilojen vuoksi matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin koko safarimatkan ajaksi. Safariosuudella pehmeän matkakassin ja käsitavaroiden (kameralaukku tai pieni reppu) paino voi olla yhteensä enintään 20 kg. Jos on yli jääviä matkatavaroita, niin ne tulee pakata matkakassiin, jonka voi jättää Mauniin säilytykseen. Pehmeässä matkakassissa ei saa olla kovaa pohjaa, kovia kehyksiä eikä teleskooppivetokahvoja. Pyörät saavat olla ainoastaan, jos ne eivät ole kiinnitettynä osana kovaa pohjaa tai laukun kehystä. Kassin koko saa olla enintään 25 x 30 x 62 cm. Suosittelemme käyttämään matkalaukussa ja kasseissa lukkoja. 

Pukeutuminen: Botswanan safarilla pärjää päiväaikaan hyvin shortseissa ja T-paidassa. Huomioi päivän korkeat lämpötilat. Kirkkaanvärisiä, valkoisia ja maastokuvioituja vaatteita ja päähineitä tulisi safarilla välttää. Iltaisin ja aamuisin voi olla viileää ja siksi on hyvä ottaa mukaan fleece- ja tuulenpitävä takki. Iltaisin lodgeissa voi pukeutua rennon safarihenkisesti. Lodgejen tason huomioon ottaen emme kuitenkaan suosittele urheiluvaatteita illallisille. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpikenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Sadekuurot ovat mahdollisia, joten suosittelemme kevyttä sadeasua mukaan matkalle. Jalkineina voi pitää esim. sandaaleja tai lenkkitossuja. Varajalkineet on hyvä ottaa mukaan.  

Vaikka pääsemme lähelle lintuja ja eläimiä, niin usein jäämme tarkkailemaan niitä etäältä, jolloin ne käyttäytyvät luonnollisemmin.

Botswanassa linnusto on todella kaunis ja värikäs. Suosittelemme matkalle mukaan kiikareita. Valokuvaustarvikkeiden saanti Botswanassa vaihtelee suuresti, joten varaa muistikortteja yms riittävästi mukaan.

Kaikki safarimatkat