Botswanan suistoalue

Botswana

- safarimatka Okavangon ja Linyantin upeisiin maisemiin
13
päivää
alk. 7 940 €/hlö

Botswana on safarimatkaajan unelma. Botswanan safarilla teemme safariajoja veneellä, kanootilla ja autolla, lennämme pienkoneilla ja majoitumme loistoluokan safarileireissä. Okavangon suistoalue on yksi maailman ainutlaatuisimmista ekosysteemeistä, mistä osoituksena se on myös nimetty Unescon maailmanperintölistalle.

Botswanan luonto ja majapaikkojen palvelut tarjoavat upean safarikokemuksen

Matkareitti
Johannesburg
1 yö
Okavango / Qorokwe
3 yötä
Okavango / Kwedi
2 yötä
Linyanti
3 yötä
Johannesburg
1 yö

Aloitamme Botswanan safarin Qorokwen suojelualueelta, Moremin luonnonsuojelualueen kyljestä. Qorokwesta jatkamme Okavangon suojelualueen pohjoisosaan, Okavango Kwediin. Täällä teemme safariajoja veneellä, kanootilla ja jeepillä. Matkan lopuksi lennämme Botswanan ja Namibian rajalla sijaitsevalle Linyantin suojelualueelle lähelle Choben kansallispuistoa.

Valtava Okavangojoki valuu hiekkaerämaahan, joka on käytännössä osa Kalaharia. Tämä lähes 16 000 km2:n suuruinen alue on sekoitus savanneja ja metsiä, joita kirkasvetiset vesistöt pilkkovat laguuneiksi ja saariksi. Vaikka veden määrä vaihtelee, vettä on ainakin osassa Okavangoa ympäri vuoden. Sen vuoksi alueella on aina myös laaja kirjo eläimiä antiloopeista kissapetoihin ja norsuista krokotiileihin.

Botswanan matkalla majoitumme korkeatasoisessa majoituksessa ja voit upeiden safarielämysten lisäksi hieman hemmotella itseäsi.

Yövymme myös mennen tullen Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa. Menomatkalla tutustumme kaupunkiin ja sen uuteen kaupunginosaan. Paluumatkalla on mahdollisuus lepoon tai vaikka tuliaisostoksiin hotellin yhteydessä sijaitsevassa kauppakeskuksessa.

Botswanan safarimatkat teemme tammi- ja helmikuun eli vihreän kauden aikana, jolloin luonto on kauneimmillaan. Toinen hyvä ajankohta Botswanan safarille on marraskuussa, jolloin luonto taas herää sateiden myötä uudelleen eloon pitkän kuivan kauden jälkeen; saamme matkalla ehkä joitakin sadekuuroja, mutta vältymme suurilta matkailijavirroilta. Eri lähtöjen ohjelma, kiertojärjestys ja majoitukset saattavat poiketa toisistaan.

Tällä matkalla Botswana, sen luonto ja majapaikkojen palvelut tarjoavat parastaan.

Matkamme sisältää enemmän

Botswanan safarimatkaan sisältyy lennot, majoitus korkeatasoisissa hotelleissa ja lodgeissa 2h huoneissa, täysihoitoateriat ja useimmiten myös ruokajuomat, kuljetukset ja retket, puistojen sisäänpääsymaksut ja paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksusta 1h huoneesta alk. 1 260 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

5.–17.11.2023 2. – 14.12.2023

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä  Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.00 Dohan kautta Johannesburgin (Qatar Airways), Etelä-Afrikkaan.

Johannesburg

2. päivä Saavumme Johannesburgiin klo 9.40. Teemme lyhyen kiertoajelun Johannesburgissa ja käymme Stanleyn kaupunginosassa, jossa syömme lounaan. Entinen teollisuusalue on viime vuosien aikana muuttunut vehreäksi ja viihtyisäksi alueeksi, josta löytyy mm. kahviloita, pikkuputiikkeja sekä erilaisia studioita ja työtiloja. Täältä ajamme Johannesburgin Sandtonin kaupunginosaan, jossa majoitumme 1 yöksi ensimmäisen luokan DaVinci-hotelliin (★★★★). Tervetulolounas. (L)

Impalat juomatauolla Botswanassa
Johannesburg – Maun – Okavango Qorokwe

3. päivä Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta lento (Airlink) Mauniin, Botswanaan klo 12.05-13.45. Maunista jatkamme pienkoneella lentäen pohjoiseen Qorokwen suojelualueelle. Majoitumme 3 yöksi jokiuomien läheisyydessä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Qorokwe Campin (★★★★) leiriin. Alueella elää puhveleita, suuria urosnorsuja, leijonia, isosarvikuonoja sekä laaja kirjo antilooppeja. Leopardit, gepardit ja savannikoirat kuuluvat myös alueen petoihin. Haukat ja kotkat ovat yleinen näky. Jokivarsimetsät suurine eebenpuineen ja tasangot palmusaarineen tekevät alueesta myös visuaalisesti vaikuttavan. Myöhemmin iltapäivällä teemme ensimmäisen puistoajon. Päivällisen syömme leirissä. (A, L, P)

Saalistava leijona Botswanassa safarilla
Okavango Qorokwe

4.–5. päivä Hieman yli 1400 km pitkä Okavangojoki saa alkunsa Benguelan ylängöltä Angolasta ja päättyy hiekka-aavikolle Botswanaan. Hiekkakerrostumien alla olevan kallioperän liikkeet ovat estäneet joen kulun, joten joki on levittäytynyt valtavaksi suistoalueeksi. Lukuisat kanavat ja vesistöalueet ovat miljoonien vuosien aikana kuljettaneet maa-ainesta ja ravinteita maaperään. Suiston alueelle on syntynyt monimuotoinen ja koko maailmassa ainutlaatuinen luontokokonaisuus. Se käsittää soita, avoimia vesistöjä, ruohostomaita, savanneja ja jokivarsimetsiä. Päivien aikana teemme useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Safariajo-veneella-Botswana
Okavango Qorokwe – Okavango Kwedi

6. päivä Päivällä lennämme pienkoneella Okavangon suojelualueen pohjoisosaan, Kwedin suojelualueelle. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Vumbura Plains -leiriin (★★★★★). Täällä meillä on mahdollisuus safareihin sekä kanooteilla, veneillä että jeepeillä. Pysyvän veden laguunit ja kanavien verkosto avautuvat ympärillämme. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme nauttimaan auringonlaskusta mokoro-kanooteilla. Tutustumme samalla alueen kasveihin ja lintuihin. Myös pienempi eläimistö, kuten sammakot, tulevat tutuksi. Aiemmin jeepeillä tekemiemme safariajojen jälkeen on erityisen rauhoittavaa olla kosketusetäisyydellä luontoon ja nauttia mokoro-kanootin äänettömästä liikkeestä. (A, L, P)

Virtahepoja vedessä Botswanassa
Okavango Kwedi

7. päivä Tämän vuosituhannen alussa metsästysmaasta suojelualueeksi muutettu alue mahdollistaa elinolosuhteet runsaalle eläinlajistolle – kiitos veden ja monipuolisen kasvillisuuden. Alueella on paljon avoimia tulvatasankoja, joita rikkovat ruoko- ja puusaaret. Niin Afrikan suuret nisäkkäät kuin linnut ja matelijat löytävät ravintoa ja suojaa Okavangon laajalta suistoalueelta. Päivän aikana teemme puistoajoja ja/tai veneajeluja. Okavangon ainutlaatuisten safarikokemusten lisäksi voimme nauttia leirin ylellisestä palvelusta. Pulahda vaikka omaan pieneen uima-altaaseesi päivän kuumimpina tunteina tai uppoutua matkakirjasi tarinaan kauniin luonnon ympäröimänä. Päivällinen leirissä. (A, RL/L, P)

KingsPool-majoitus-Botswana
Okavango Kwedi – Linyanti

8. päivä Päivällä lennämme pienkoneella Botswanan ja Namibian rajalla sijaitsevalle Linyantin suojelualueelle. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan King's Pool Campin (★★★★) telttaleiriin, joka sijaitsee Savute-kanavan varrella suojelualueen pohjoisosassa. Tilavissa safariteltoissa on oma suihku ja wc. Iltapäivällä teemme puistoajon, jonka jälkeen syömme päivällisen leirin ravintolassa. (A, L, P)

Norsut-ylittaa-jokea-Botswana-Olympia
Linyanti

9.–10. päivä Okavangon tavoin Kalahariin vetensä valuttava Kwandojoki muodostaa Linyantin suoalueen. Nämä pysyvän veden alueet ovat arvokkaita Pohjois-Botswanan ja Choben kansallispuiston eläimille. Linyantin yksityinen suojelualue rajoittuu pohjoisessa Linyantijokeen, ja sen itäinen osa yhdistyy Chobeen. Joen rannoilla näkee usein norsu- ja puhvelilaumoja. Myös likit ja impalat ovat yleinen näky, samoin kuin niitä saalistavat leijonat, savannikoirat ja hyeenat. Valtavan lintulajiston näkyvimpiä edustajia ovat afrikansatulahaikara, afrikankiljumerikotka sekä lukuisat kalastajalajit. Kalaisa Linyantijoki tarjoaa ravintoa krokotiileille ja vilvoittelupaikan virtahevoille. Päivien aikana teemme useita puistoajoja. Viimeisenä iltana nautimme matkan päätöspäivällisen (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Lentokone saapuu safarille Botswanassa
Linyanti - Maun – Johannesburg

11. päivä Aamupäivällä lennämme pienkoneilla takaisin Mauniin. Jatkamme lentäen (Airlink) klo 14.30-16.10 Johannesburgin. Majoitumme 1 yöksi jo tuttuun ensimmäisen luokan DaVinci-hotelliin (★★★★). (A, P)

Johannesburg - Helsinki

12. päivä Tänään on vapaata aikaa tutustua vielä Nelson Mandela -aukioon ja hotellimme yhteydessä olevan ostoskeskuksen houkutuksiin. Iltapäivällä syömme läksiäislounaan, jonka jälkeen siirrymme lentokentälle. Lentomme (Qatar Airways) lähtee klo 20.25 Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin. (A, L)

lento

13. päivä Saavumme Helsinkiin klo 14.15.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön aikataulu, matkaohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan huhtikuun 2023 aikana.

Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen, p 09 696 2770 tai lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.40 Istanbulin kautta Johannesburgin (Turkish Airlines), Etelä-Afrikkaan.

Soweto Etelä-Afrikka
Johannesburg

2. päivä Saavumme Johannesburgiin klo 10.25. Teemme lyhyen kiertoajelun Johannesburgissa ja käymme Stanleyn kaupunginosassa, jossa syömme lounaan. Entinen teollisuusalue on viime vuosien aikana muuttunut vehreäksi ja viihtyisäksi alueeksi, josta löytyy mm. kahviloita, pikkuputiikkeja sekä erilaisia studioita ja työtiloja. Täältä ajamme Johannesburgin Sandtonin kaupunginosaan, jossa majoitumme 1 yöksi ensimmäisen luokan DaVinci-hotelliin (★★★★). Tervetulolounas. (L)

Impalat juomatauolla Botswanassa
Johannesburg – Maun – Okavango Qorokwe

3. päivä Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta lento (Airlink) Mauniin, Botswanaan klo 12.05-13.45. Maunista jatkamme pienkoneella lentäen pohjoiseen Qorokwen suojelualueelle. Majoitumme 3 yöksi jokiuomien läheisyydessä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Qorokwe Campin (★★★★) leiriin. Alueella elää puhveleita, suuria urosnorsuja, leijonia, isosarvikuonoja sekä laaja kirjo antilooppeja. Leopardit, gepardit ja savannikoirat kuuluvat myös alueen petoihin. Haukat ja kotkat ovat yleinen näky. Jokivarsimetsät suurine eebenpuineen ja tasangot palmusaarineen tekevät alueesta myös visuaalisesti vaikuttavan. Myöhemmin iltapäivällä teemme ensimmäisen puistoajon. Päivällisen syömme leirissä. (A, L, P)

Saalistava leijona Botswanassa safarilla
Okavango Qorokwe

4.–5. päivä Hieman yli 1400 km pitkä Okavangojoki saa alkunsa Benguelan ylängöltä Angolasta ja päättyy hiekka-aavikolle Botswanaan. Hiekkakerrostumien alla olevan kallioperän liikkeet ovat estäneet joen kulun, joten joki on levittäytynyt valtavaksi suistoalueeksi. Lukuisat kanavat ja vesistöalueet ovat miljoonien vuosien aikana kuljettaneet maa-ainesta ja ravinteita maaperään. Suiston alueelle on syntynyt monimuotoinen ja koko maailmassa ainutlaatuinen luontokokonaisuus. Se käsittää soita, avoimia vesistöjä, ruohostomaita, savanneja ja jokivarsimetsiä. Päivien aikana teemme useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Safariajo-veneella-Botswana
Okavango Qorokwe – Okavango Kwedi

6. päivä Päivällä lennämme pienkoneella Okavangon suojelualueen pohjoisosaan, Kwedin suojelualueelle. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Vumbura Plains -leiriin (★★★★★). Täällä meillä on mahdollisuus safareihin sekä kanooteilla, veneillä että jeepeillä. Pysyvän veden laguunit ja kanavien verkosto avautuvat ympärillämme. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme nauttimaan auringonlaskusta mokoro-kanooteilla. Tutustumme samalla alueen kasveihin ja lintuihin. Myös pienempi eläimistö, kuten sammakot, tulevat tutuksi. Aiemmin jeepeillä tekemiemme safariajojen jälkeen on erityisen rauhoittavaa olla kosketusetäisyydellä luontoon ja nauttia mokoro-kanootin äänettömästä liikkeestä. (A, L, P)

Virtahepoja vedessä Botswanassa
Okavango Kwedi

7. päivä Tämän vuosituhannen alussa metsästysmaasta suojelualueeksi muutettu alue mahdollistaa elinolosuhteet runsaalle eläinlajistolle – kiitos veden ja monipuolisen kasvillisuuden. Niin Afrikan suuret nisäkkäät kuin linnut ja matelijatkin löytävät ravintoa ja suojaa Okavangon laajalta suistoalueelta. Päivän aikana teemme puistoajoja ja/tai veneajeluja. Okavangon ainutlaatuisten safarikokemusten lisäksi voimme nauttia leirin ylellisestä palvelusta. Pulahda vaikka omaan pieneen uima-altaaseesi päivän kuumimpina tunteina tai uppoutua matkakirjasi tarinaan kauniin luonnon ympäröimänä. Päivällinen leirissä. (A, RL/L, P)

KingsPool-majoitus-Botswana
Okavango Kwedi – Linyanti

8. päivä Päivällä lennämme pienkoneella Botswanan ja Namibian rajalla sijaitsevalle Linyantin suojelualueelle. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan King's Pool Campin (★★★★) telttaleiriin, joka sijaitsee Savute-kanavan varrella suojelualueen pohjoisosassa. Tilavissa safariteltoissa on oma suihku ja wc. Iltapäivällä teemme puistoajon, jonka jälkeen syömme päivällisen leirin ravintolassa. (A, L, P)

Norsut-ylittaa-jokea-Botswana-Olympia
Linyanti

9.–10. päivä Okavangon tavoin Kalahariin vetensä valuttava Kwandojoki muodostaa Linyantin suoalueen. Nämä pysyvän veden alueet ovat arvokkaita Pohjois-Botswanan ja Choben kansallispuiston eläimille. Linyantin yksityinen suojelualue rajoittuu pohjoisessa Linyantijokeen, ja sen itäinen osa yhdistyy Chobeen. Joen rannoilla näkee usein norsu- ja puhvelilaumoja. Myös likit ja impalat ovat yleinen näky, samoin kuin niitä saalistavat leijonat, savannikoirat ja hyeenat. Valtavan lintulajiston näkyvimpiä edustajia ovat afrikansatulahaikara, afrikankiljumerikotka sekä lukuisat kalastajalajit. Kalaisa Linyantijoki tarjoaa ravintoa krokotiileille ja vilvoittelupaikan virtahevoille. Päivien aikana teemme useita puistoajoja.  (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Lentokone saapuu safarille Botswanassa
Linyanti - Maun – Johannesburg

11. päivä Aamupäivällä lennämme pienkoneilla takaisin Mauniin. Jatkamme lentäen (Airlink) klo 14.30-16.10 Johannesburgin. Majoitumme 1 yöksi jo tuttuun ensimmäisen luokan DaVinci-hotelliin (★★★★). (A, P)

Johannesburg - Helsinki

12. päivä Tänään on vapaata aikaa tutustua Nelson Mandela -aukioon ja hotellimme yhteydessä olevan ostoskeskuksen houkutuksiin. Iltapäivällä syömme läksiäislounaan, jonka jälkeen siirrymme lentokentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 19.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A, L)

lento

13. päivä Saavumme Helsinkiin klo 11.35.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten (hotellien) sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.

Botswanan safarilla kaikissa safarimajoituksissa on käytössä aurinkosähkö. Puhelinten ja kameroiden lataaminen onnistuu mutta sähköä/lämmintä vettä ei ole ympäri vuorokauden saatavilla. Wc ja suihku kaikissa huoneissa. Wifiä/puhelinyhteyksiä ei pääsääntöisesti ole käytettävissä.

Qorokwe Camp, Qorokwen suojelualue, Okavango

Ensimmäisen luokan leirissä on 8 korkeatasoista sviittiä, joissa oma suihku myös ulkona. Voit seurata eläimiä myös omasta huoneesta ja parvekkeelta, liukuovi-ikkunat takaavat laajat näköalat deltalle.

Vumbura Plains, Kwedin suojelualue, Okavango

Ensimmäisen luokan safarileiri. Kaikissa tilavissa sviiteissämme on mm. ulko- ja sisäsuihku, oma pieni ”pulahdusallas” sekä terassi, jolta voit seurailla Okavangon elämää ja auringonlaskua.

King´s Pool Camp, Linyanti

Ensimmäisen luokan safarileirissä on 8 korkeatasoista, telttakankaista ja olkikattoista sviittiä, joissa erillinen makuuhuone ja oleskelutila sekä terassi, jolta näkymät laguunille ja ympäristöön.

DaVinci, Johannesburg

Sandtonin kaupunginosassa, Nelson Mandela -aukiolla sijaitseva nykyaikainen hotelli. Lyhessäkin ajassa ehdit vaikkapa uima-altaalle tai ostoksille, hotelli on ostoskeskuksen yhteydessä.
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan 5.11.2023 lähdölle Qatar Airwaysin lennoille ja 2.12. lähdölle Turkish Airlinesin lennoille
(Johannesburg-Maun-Johannesburg lennot aina turistiluokassa).

Lisämaksu 5.11.2023 lähdöllä alk. 3 420 €
Paikkoja rajoitetusti.

Erillinen ennakkomaksu, 990 €/henkilö, tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä 70 vrk ennen lähtöä.
Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 990 €/henkilö. Loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista lisämaksu pidätetään kokonaan.

2.12.2023 lähdön osalta lisähinta ja ehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

alk. 3 420 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Botswana
 • reittilennot turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa lodgeissa ja leireissä
 • safarilla täysihoito (osa lounaista retkilounaita) sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • safarilla ruokajuomat (sisältäen myös paikalliset oluet ja viinit ja muut alkoholijuomat) lodgeissa (ei Johannesburgissa)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • rajoitetut pesulapalvelut safarilla
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa, lodgeissa ja leireissä
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Botswana

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta. 5.11.2023 lähdöllä 1 260 €.

Matkan hinta 2h huoneessa 5.11.2023 lähdöllä 7 940 €/henkilö.

Suosittelemme malarianestolääkitystä.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Botswanan sisäiset lennot lennetään pienkoneilla. Ryhmä saattaa näillä lennoilla lentää eri koneissa ja lennoilla voi olla myös välilaskuja. Koneiden painolaskelmia varten matkustajien tulee ilmoittaa oma painonsa (kysytään toimintaohjeiden yhteydessä).
Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin ja matkatavaroiden yhteispaino saa olla enintään 20 kg sisältäen käsimatkatavarat. Lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan Johannesburg–Maun-välillä sekä Botswanassa hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 12. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 70 vrk ennen matkan alkua.
Huom! Business-luokan lisämaksulla erilliset maksu- ja peruutusehdot.

Peruutusehdot:  Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.

Peruutusajankohta                                           Peruutuskulut
 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua        toimistokulut 150 €
 • 90-65 vrk ennen matkan alkua                        450 €
 • 64–36 vrk ennen matkan alkua                      3 250 €
 • alle 36 vrk ennen matkan alkua                      95 % matkan kokonaishinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

5.11.2023 lähdön hinta perustuu 11.1.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
13 päivää alk./hlö 7 940 €
 • 5.11.2023 - 17.11.2023
 • 2.12.2023 - 14.12.2023
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Botswana
51 arvostelua
Erinomainen
60.00 %
Hyvä
40.00 %
Ok
4.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Erinomainen matka, suosittelen.

Maria

Okawango on aitoa safarimatkailua ja helmi kohteiden joukossa. 

 
Eero

Aitoja kohtaamisia luonnon ja eläinten kanssa. Ei muita turisteja häiritsemässä. 

 
Tytti

Botswanan safari on ainutlaatuinen yhdistelmä vaihtelevia maastoja, upeita maisemia, eläimiä, kasveja, vettä, maata ja ilmaa. Hyvin rakennettu matkaohjelma kutkutti kaikkia aisteja ja persoonalliset majapaikat olivat samanaikaisesti eksoottisia, kotoisia ja loisteliaita. Loppuelämäni muistelen Botswanan tummuvia iltoja öljylampun ja nuotion loisteessa, kun virtahevot röhkivät ja sammakot kilkattivat taustalla. Elämäni matka!

Jussi

Hyvä tietää Botswanan safarista

Käytämme safariajoilla katettuja avomaastoautoja (6-9 -paikkaisia), veneitä ja kanootteja. Autojen, veneiden ja kanoottien kuljettajat ovat ammattitaitoisia oppaita ja puhuvat englantia. Olympian safarimatkoilla on aina mukana suomenkielinen matkanjohtaja, joka safarin aikana siirtyy mahdollisimman usein autosta / veneestä toiseen. Autot kulkevat yhdessä, joten matkanjohtaja on tarvittaessa aina saatavilla.

Safarilla on ehdottomasti kuunneltava kuljettajan ja matkanjohtajan ohjeita, sillä varsinkin suojelualueilla on omat sääntönsä, joita pitää noudattaa. Liikkuminen villieläinten keskellä vaatii varovaisuutta!

Matkatavarat: Botswanan sisäisillä lennoilla käytettävien pienkoneiden rajallisten tavaratilojen vuoksi matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin koko safarimatkan ajaksi. Safariosuudella pehmeän matkakassin ja käsitavaroiden (kameralaukku tai pieni reppu) paino voi olla yhteensä enintään 20 kg. Jos on yli jääviä matkatavaroita, niin ne voi jättää lukittuun matkalaukkuun/isompaan matkakassiin Johannesburgin hotelliin säilytykseen. Pehmeässä matkakassissa ei saa olla kovaa pohjaa, kovia kehyksiä eikä teleskooppivetokahvoja. Pyörät saavat olla ainoastaan, jos ne eivät ole kiinnitettynä osana kovaa pohjaa tai laukun kehystä. Kassin koko saa olla enintään 25 x 30 x 62 cm. Suosittelemme käyttämään matkalaukussa ja kasseissa lukkoja. 

Pukeutuminen: Botswanan safarilla pärjää päiväaikaan hyvin shortseissa ja T-paidassa. Huomioi päivän korkeat lämpötilat. Kirkkaanvärisiä, valkoisia ja maastokuvioituja vaatteita ja päähineitä tulisi safarilla välttää. Iltaisin ja aamuisin voi olla viileää ja siksi on hyvä ottaa mukaan fleece- ja tuulenpitävä takki. Iltaisin lodgeissa voi pukeutua rennon safarihenkisesti. Lodgejen tason huomioon ottaen emme kuitenkaan suosittele urheiluvaatteita illallisille. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpikenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Sadekuurot ovat mahdollisia, joten suosittelemme kevyttä sadeasua mukaan matkalle. Jalkineina voi pitää esim. sandaaleja tai lenkkitossuja. Varajalkineet on hyvä ottaa mukaan.  

Lodgejen varustetaso on hyvä. Lämmintä vettä on saatavilla jokaisessa majoituspaikassa, mutta lämpimän veden jakelussa voi olla rajoituksia tiettyinä aikoina. Lodgeissa huoneet ovat yleensä laajalla alueella ja joistakin huoneista saattaa olla pitkähkö kävelymatka päärakennukseen ja ravintolaan. Verkkovirta Botswanassa on 220 V ja yleisesti seinäpistokkeet ovat kolminapaiset (Etelä-Afrikan malli). Majapaikkojemme huoneissa on kansainväliset pistorasiat, joissa yksi pistoke on Suomen standardin mukainen.

Botswanan rahayksikkö on pula (BWP). Käytännössä pulia ei tarvita matkalla. Johannesburgissa maksut hoituvat Etelä-Afrikan randeilla (ZAR) tai luottokortilla, Botswanassa voi maksaa joissain paikoissa suoraan myös euroilla tai Yhdysvaltaindollareilla (ota mukaan myös pieniä seteleitä). MasterCard ja Visa käyvät pääsääntöisesti matkakohteissa. Jos maksat lodgeissa luottokortilla, ne saattavat periä noin 5% lisämaksun. Diners Clubin ja American Expressin luottokortteja ei hyväksytä Botswanassa.

Vaikka Botswanan safarilla pääsemme lähelle lintuja ja eläimiä, niin usein jäämme tarkkailemaan niitä etäältä, jolloin ne käyttäytyvät luonnollisemmin.

Botswanassa linnusto on todella kaunis ja värikäs. Suosittelemme matkalle mukaan kiikareita. Valokuvaustarvikkeiden saanti Botswanassa vaihtelee suuresti, joten varaa muistikortteja yms riittävästi mukaan.

Botswanan safarimatkalla Okavangon delta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

 

Kaikki safarimatkat