Vaellusmatkat

Vaellusmatkat

Olympian helppoja ja vaativampia vaellusmatkoja maailmalle

Olympian helppoja ja vaativampia vaellusmatkoja maailmalle

Valitse oma vaellusmatkasi

Lähtö Paluu Matka Paikkoja jäljellä Hinnat alkaen
28.4.2024 4.5.2024 Vaellusmatka Pohjois-Espanjassa - Camino dos Faros 0 paikkaa jäljellä 2 380 €
14.9.2024 20.9.2024 Vaellusmatka Kroatiassa 2 paikkaa jäljellä 2 490 €
29.9.2024 5.10.2024 Vaellusmatka Pohjois-Espanjassa - Camino dos Faros 5 paikkaa jäljellä 2 380 €
29.9.2024 4.10.2024 Slovakia - vaellusta Tatravuorilla Vielä mahtuu 1 990 €
22.10.2024 3.11.2024 Peru - vaellusta inkojen poluilla Vielä mahtuu 5 390 €
8.2.2025 21.2.2025 Kilimanjaro -safari ja vaellus Tansaniassa ja Sansibar Vielä mahtuu

Olympia Aktiivimatkat - vaeltaen

Vaellusmatkoillamme voit nauttia reippaan liikunnan lisäksi upeista vuoristomaisemista ja paikallisesta kulttuurista. Reittimme kulkevat keskellä luontoa, usein vuoristossa, ja reittien kunto voi olla vaihtelevaa. Vaellamme vuoristopoluilla, kiviportailla ja toisinaan jopa rakkakivillä.

Vaelluksilla etenemme yleensä päivän aikana kohteesta toiseen. Joillakin vaellusmatkoilla majoitumme kuitenkin vain yhteen tai kahteen paikkaan ja teemme majoituspaikoista päivävaelluksia lähialueille. Vaelluksemme reitti voi nousta myös korkealle vuoristoon, jolloin tulee varautua vuoristotaudin oireisiin ja varusteidenkin osalta nopeasti vaihteleviin sääolosuhteisiin. Usein myös lämpimille vaatteille on käyttöä, sillä vuoristossa lämpötilat voivat vaihdella ja muuttua nopeasti hyvinkin kylmiksi.

Korkeammille suuntautuvilla vaellusmatkoilla, esim. Kilimanjarolla, monille tärkein tavoite on saavuttaa vuoren huippu mutta on hyvä muistaa, että huipulle ei vain kävellä. Suoritus on fyysisesti ja ennen kaikkea henkisesti hyvin vaativa. Oman kuntonsa arvioiminen ja matkanjohtajamme neuvoihin uskominen on äärimmäisen tärkeää vaelluksen aikana. Suurta henkistä voimaa osoittaa huipun saavuttaminen, mutta vielä suurempaa henkistä voimaa osoittaa siitä tavoitteesta oikealla hetkellä luopuminen.

Vaellusmatkoillamme on aina mukana osaava, asiantunteva ja aktiivimatkoihin perehtynyt matkanjohtajamme

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Olympian vaellusmatkojen vaativuustasot:

HELPPO
Vaellukset helppoja, 3–7 tunnin mittaisia. Päivittäiset vaellusmatkat 5–18 km. Hyviä helposti kuljettavia reittejä. Pääosa vaelluksista tehdään alle 500 metrin korkeudessa. Päivän aikana vertikaalinousua ja -laskua enintään 400 m. Majoitukset yleensä majataloissa ja hotelleissa. Edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa. Sopii matkustajalle, joka haluaa harrastaa matkallaan liikuntaa.

HAASTEELLINEN (esim. vaellusmatka Pohjois-Espanjassa)
Päivän vaellusosuudet 4–8 tuntia. Päivittäiset vaellusmatkat 5–25 km. Suhteellisen helppokulkuisia reittejä mutta korkeuseroja on. Pääosa vaelluksista tehdään 500–2000 metrin korkeudessa. Suurin saavutettava korkeus enintään 3000 metriä. Päivän aikana vertikaalinousua ja -laskua usein 400–800 m. Retkiosuuksilla majoitus yleensä majataloissa ja hotelleissa. Edellyttää hyvää terveyttä ja normaalia kuntoa. Sopii matkustajalle, joka haluaa matkallaan reipasta liikuntaa, jossa on myös haasteellisia osuuksia.

VAATIVA (esim. vaellus inkojen poluilla Perussa)
Päivän vaellusosuudet 5–9 tuntia. Päivittäiset vaellusmatkat 5–25 km. Reitit pääsääntöisesti helppokulkuisia, mutta paikoin myös jyrkempiä ja vaikeakulkuisempia osuuksia. Pääosa vaelluksista tehdään 1000–4000 metrin korkeudessa. Suurin saavutettava korkeus on 5000 metriä. Päivän aikana vertikaalinousua ja -laskua usein  500–1200 m. Retkiosuuksilla majoitus yleensä majataloissa tai teltoissa. Edellyttää hyvää terveyttä ja kuntoa. Sopii matkustajalle, joka haluaa liikunnallisia haasteita, kuten pitkiä vaelluspäiviä, joissa on myös vaativia osuuksia.

VAIKEA (esim. Kilimanjaron vaellus)
Päivän vaellusosuudet 6–12 tuntia ja päivittäiset vaellusmatkat 5–25 km. Pääosa vaellusosuuksista tehdään 1500–5000 metrin korkeudessa. Reitit vaihtelevat helppokulkuisista suhteellisen vaativiin. Suurin saavutettava korkeus noin 6000 metriä. Öisin lämpötila laskee nollan alapuolelle. Retkiosuuksilla majoitus yleensä varaustuvissa ja teltoissa. Edellyttää hyvää terveyttä ja kuntoa.

HYVIN VAIKEA
Vaativia ja vaikeita vaellusosuuksia, joista pääosa tehdään 2500–5000 metrin korkeudessa. Suurin saavutettava korkeus 7000 metriä. Näillä matkoilla on jo tunnettava vuorikiipeilyn perusteet. Vaellusosuuksilla majoitus on pääsääntöisesti teltoissa tai vuoristomajoissa. Matka vaatii erittäin hyvää henkistä ja fyysistä kuntoa sekä aikaisempaa kokemusta korkeanpaikan vaelluksista.

Onko sinulla vaeltamisesta kiinnostunut kaveri-, harraste- tai työporukka, jonka haluat vielä huipulle?

Pyydä meiltä tarjous vaellusmatkasta, vain teidän ryhmällenne räätälöitynä!

Voit valita jonkin valmiista matkavaihtoehdoista tai kysyä muuta, teidän haaveissa olevaa kohdetta. Olemme tehneet vaellusmatkoja mm. Albaniassa, Montenegrossa, Huippuvuorilla sekä Santiago de Compostelaan. Räätälöity matka suunnitellaan ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten kerro meille toiveenne niin unelmamatkanne suunnittelu voi alkaa!

Lue lisää ja pyydä tarjous.