Kaunis-saaristo-Kroatia

Kroatian matkat

Saaristolomaa tai sähköpyöräilyä Adrianmeren saaristossa
Kuvaushetki-Trogir-Kroatia

Kroatian matkat, joilla näet enemmän

Lähde tutustumaan Kroatiaan ja sen aurinkoiseen saaristoon. Valitse kiireetön saaristoloma Hvarilla ja tutustu helposti myös naapurisaariin ja Splitiin. Tai lähde aktiivimatkalle - risteillen saarelta toiselle ja tutustu saariin sähköpyöräillen. Matkalla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Kroatia

Balkanin niemimaalla sijaitseva Kroatia on viime vuosina noussut yhdeksi suosituimmista matkakohteista Euroopassa. Nähtävää tässä Adrianmeren rannikolla ja yli 700 saarella sijaitsevassa maassa riittää. Olemme valinneet matkoillemme parhaat palat ja paketoineet ne sinulle valmiiksi. Suomalainen matkanjohtajamme on aina matkalla mukana hoitamassa vielä kaikki käytännön järjestelyt ja kertomassa Kroatiasta lisää.

Kroatian saaristolomalla tutustumme Hvarin ja Bracin saariin, vietämme meripäivän Pakleni-saarilla sekä tutustumme Splitin vanhaankaupunkiin ja kuvaukselliseen Trogiin. Majoitumme koko matkan ajan yhdessä paikassa, Hvarin saaren suurimmassa kaupungissa, Stari Gradissa. Helppo ja rentouttava matka, jolla kuitenkin näet paljon uusia maisemia ja upeita kohteita.

Kroatia - sähköpyöräilyä ja risteily Dalmatiassa -matka on aktiivimatkailijalle sopiva Kroatian matka. Risteilemme pienellä mutta hyvätasoisella mv Eos -aluksella (tai vastaavalla) seitsemän päivän ajan. Saariin tutustumme sähköpyöräillen joten pääsemme nousemaan korkeimmillekin näköalapaikoille ja ehdimme päivän aikana nähdä enemmän.

Suuri Balkanin kiertomatka on seitsemän maan kierros Balkanin maihin. Matkan viimeinen kohde on Kroatian pääkaupunki Dubrovnik, jossa tutustumme vanhankaupungin lisäksi Jugoslavian sodan jälkeen uudistettuun osaan ja nautimme kaupungin tunnelmasta.

Yleistä Kroatiasta

Kroatia on noussut kohisten myös suomalaisten suosikkimatkakohteeksi. Ilmasto on varsinkin rannikolla ja saaristossa aurinkoinen ja lämmin aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Matkailijat levittäytyvät pitkälle ranta-alueelle ja saarille joten varsinaista tungosta ei kovin usein tule vastaan. Palvelut ovat kehittyneet viime vuosina huimasti ja aktiviteetteja kaipaavallekin löytyy paljon tekemistä. Kroatiassa on useita Unescon maailmanperintökohteita, mm Dubrovnikin vanhakaupunki, Stari Gradin kulttuurimaisema ja historiallinen rakennusryhmä Splitissä.

Nämä kaikki on mahdollista nähdä Olympian Kroatian matkoilla

Kroatian aluetta ovat vuosisatojen aikana hallinneet mm turkkilaiset, roomalaiset, venetsialaiset ja Habsburgit. Kroatia kuului toisesta maailmansodasta lähtien Jugoslaviaan ja julistautui itsenäiseksi vuonna 1991. Itsenäistymisjulistusta seurasi lähes kymmenen vuoden sota Balkanin alueella. Heinäkuussa 2013 Kroatia liittyi Euroopan unioniin, toistaiseksi viimeisenä maana toistaiseksi siis. Vuoden 2023 alusta Kroatia liittyi myös Shengen-alueeseen ja samalla valuutta muuttui Kroatian kunasta euroksi.