Puna-asuinen-maasai-Kenia

Kenian matkat

- safari Amboselissa, Masai Marassa tai Tsavossa ja Mombasan rannat
Kirahvi-Amboseli-Kenia

Kenian safarit, joilla näet enemmän

Kenian safarimatkoilla näet savannin norsut, seeprat, leijonat ja gepardit mutta myös lukemattoman määrän muita eläimiä ja koet yöt safariteltassa luonnon ääniä kuunnellen. Olympian safarimatkoilla on aina mukana suomalainen matkanjohtaja.

9 päivää


16.11., 1.3.2025 ja 1.11.2025
alk. 3 860 €
10 päivää


18.10. ja 3 muuta lähtöä
alk. 4 280 €
13 päivää


27.12., 11.3.2025 ja 18.11.2025
alk. 5 360 €
9 päivää


8.6. ja 2.11.
alk. 4 360 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Monet matkustajat valitsevat ensimmäiseksi safarimatkakohteekseen Kenian

Itäisen Afrikan kansallispuistot ja suojelualueet ovatkin parhaita alueita, mikäli haluat nähdä luonnossa lähes kaikki suuret eläimet. Kenian matkojen tunnetuimmat suojelualueet ovat Amboselin ja Tsavon kansallispuistot sekä Masai Maran kansallinen suojelualue.

Puuttomalla savannilla vaeltavat norsujen, seeprojen, afrikanpuhveleiden, kirahvien ja erilaisten antilooppien laumat. Iltapäivän kuumuudessa leijonat ja gepardit loikoilevat varjossa. Virtahevot viihtyvät suoalueiden ja jokien rehevissä kosteikoissa. Puna-asuiset pitkänhuiskeat maasait laiduntavat karjaansa savannilla – kansallispuistoon kuuluvat myös ihmiset.

Olympia tekee useita erilaisia safarimatkoja Keniassa

Kenian safari ja Mombasa -matkalla nautit täysipainoisen safarin päätteeksi Mombasan upeista rannoista, safariosuus kattaa Amboselin lisäksi myös Länsi- ja Itä-Tsavon kansallispuistot. 

Kenian safari Tsavossa ja Amboselissa - tutut, hyvät kansallispuistot joiden lisäksi tutustumme Nairobin kansallispuistoon ja junamatka Nairobista Itä-Tsavoon.

Uusin safarimme Keniassa suuntautuu pohjoiseen, Aberdaren vuoristoalueelle, Keniavuoren ylängölle ja kauniille Samburun alueelle, Kenian safari vuoristosta savannille. Tällä matkalla kaikki kohteet ovat uusia ja safariosuudella kaikki yöpymiset on telttalodgeissa. Matkailijoita on vähemmän kuin tunnetummissa puistoissa mutta mm. sarvikuonoja huomattavasti enemmän!

Kiehtova Kenia -matkalla näet Lake Naivashan ja Masai Maran eläimet aidossa ympäristössään, yövyt kolme yötä hyvätasoisissa safariteltoissa ja liikut luonnossa myös kävellen.

Kenian safarimatkat alkavat alkavat maan pääkaupungista Nairobista. Kaupunki syntyi Intian valtameren rannikkoa ja Victoriajärveä yhdistävälle junaradalle puolimatkan tukikohdaksi sata vuotta sitten. Tosin kenialaiset olivat saaneet ottaa vastaan valloittajia ennen radan rakentaneita brittejäkin: kushilaiset, nilootit, orja- ja norsunluukauppaa käyvät arabit, portugalilaiset ja Omanin sulttaanin joukot. Huhu hedelmällisestä maaperästä houkutteli Keniaan kahvia viljelemään myös kirjailija Karen Blixenin, jonka romaanin pohjalta syntynyt Minun Afrikkani -elokuva nostatti maailmalla suoranaisen Kenia-villityksen 1980-luvulla. 

Kenia itsenäistyi Jomo Kenyattan johdolla vuonna 1963 yhtenä ensimmäisistä Afrikan suuressa itsenäistymisaallossa.  Suurin osa maatalousvaltaisen Kenian kansalaisista on kikujuja, vaikka värikkäät maasait tunnetaan maailmalla paremmin. Pääkaupunki Nairobi on kahden miljoonan asukkaan metropoli ja monine YK:n alaisine järjestöineen koko maanosan epävirallinen pääkaupunki.

Lumihuippuisen Kilimanjaron juurelle levittäytyvällä Amboselin kansallispuiston puuttomalla savannilla on helppo paikallistaa savannin tavallisimmat eläimet.

Kilimanjaron sulamisvesistä syntyneen suoalueen viileydessä köllöttelevät virtahevot ja norsutkin kahlaavat sen virkistäviin aaltoihin. Amboselin tasangolta voi safarimatkaa jatkaa kohti Länsi- ja Itä-Tsavoa. Yhdessä nämä kaksi muodostavat yhden maailman suurimmista kansallispuistoista; sen koko on yli 20 000 km². Amboselin maasaikylät vaihtuvat taita-heimon asuinalueeksi Chyuluvuoriston kupeessa. Maisemassa näkyvät maaperän vulkaanisuudesta kertovat tuhkakeilat ja jähmettyneen laavan peittämät kentät, joilla sirot kalliohyppijät viihtyvät. Leijonat, hyeenat, leopardit, puhvelit ja monet antilooppilajit kuuluvat puiston eläimistöön. Erityisen kuuluisa Tsavo on leijonistaan ja norsuistaan. Lintulajejakin on yli 400 pienestä afrikankääpiöhaukasta maailman painavimpaan lentävään lintuun kuningastrappiin. Virtahepoja ja krokotiileja näkee Mzimalähteen kirkkaassa vedessä. Itään päin mentäessä vuoristojen tilalle tulevat puistossa tasangot ja suuret baobabit, apinanleipäpuut. 

Kenian safareilla asutaan luonnon keskellä mukavissa lodgeissa, joissa on voit puistoajojen välissä viettää aikaa hyvästä ruuasta ja viileästä uima-altaasta nauttien

Itä-Tsavossa asutaan hyvin varustelluissa telttamajoissa: yön hiljaisuudessa voi kuulla ympäröivän luonnon äänet lähellään, saalista jakavan leijonalauman tai vesipaikalle vaeltavan norsulauman. Amboseliin ja Tsavojen kansallispuistoon suuntautuva safari on mukava päättää kuumankostean Mombasan rannalle. Suahilinkielisen satamakaupungin alkuna pidetään portugalilaisten 500 vuotta sitten korallista rakentamaa linnoitusta. Mombasan sekä pohjois-että eteläpuoliset rannat houkuttelevat nauttimaan muutaman päivän ajan rantaelämästä ja auringosta.

Maapallon uumenissa piilevät voimat ovat näyttäneet mahtiaan Keniassa: Itä-Afrikan hautavajoama, Turkin eteläosista aina Mosambikiin asti jatkuva pohjois-eteläsuuntainen repeämä, jakaa kahden kilometrin korkeudessa olevan Kenian keskusylängön kahtia. Vajoaman pohjalle on vuosimiljoonien aikana syntynyt Nakurun ja Naivashan kaltaisia järviä, joiden ympärille on kehittynyt monimuotoinen kasvillisuus ja eläimistö. Nakurun soodajärven suuret kuumepuumetsät antavat suojaa niin pensas- ja isosarvikuonoille kuin rotschildinkirahveillekin. Nakurulle houkuttelee myös monipuolinen linnusto. Makeavetistä, kirkasta ja kalaisaa Naivashajärveä kutsutaan hautavajoaman helmeksi. Sen papyruskaislarannoille ja veneretkille tullaan erityisesti kiinnostavan vesilintumaailman vuoksi.

Masai Mara on Kenian lukuisista luonnonsuojelualueista kuuluisin. Sen safaritelttaleiristä käsin tutustutaan kumpuilevassa savannimaisemassa käyskenteleviin kirahveihin, norsuihin, afrikanpuhveleihin ja antilooppeihin, mutta aivan erityisesti puiston suureen kissaeläinkantaan. Mara- ja Sand-joet sivuhaaroineen takaavat ruohosavannin veden saannin ympäri vuoden, joten ruokaa riittää niin suurpedoille kuin ruohonsyöjillekin. Etelässä Masai Maran luonnonsuojelualue yhdistyy Tansanian puolella sijaitsevaan Serengetin tasankoalueeseen.