Hyppää pääsisältöön

Serbian matkat

Serbian pääkaupunkiin Belgradiin pääset tutustumaan Olympian Suurella Balkanin kiertomatkalla.

Belgrad sijaitsee Tonavan ja Savajoen yhtymäkohdassa ja on väkiluvultaan Balkanin niemimaan suurin kaupunki. Tässä metropolissa riittää näkemistä ja tekemistä useammaksikin päiväksi, olemme jättäneet matkalla tänne myös omaa aikaa.

Kaupungissa on Jugoslavian historian museo joka paremmin tunnetaan Titon museona. Myös Nikola Teslaan keskittyvä museo on mielenkiintoinen, ja nyt tietysti myös ajankohtainen sähköautojen yleistyessä.

Serbia on aina sijainnut idän ja lännen välillä, niin maantieteellisesti kuin kulttuurisestikin. Myös serbialaisessa kulttuurissa ja kansalaisten geeniperimässä on paljon vaikutteita sekä idästä että lännestä. Myös häivähdys itämaisuudesta on nähtävissä muuten kristillisessä kulttuurissa.

Valtaosa Serbian väestöstä on ortodokseja. Serbiassa on oma kielensä jossa kyrilliset aakkokset ovat virallinen kirjoitusjärjestelmä, latinalaisia aakkosia näkee kuitenkin käytössä paljon. Varsinkin Belgradissa puhutaan paljon myös englantia.

Belgrad on mielenkiintoinen ja kiehtova kaupunki vaikkakaan ei kovin kaunis. Belgradissa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kesäaikaan myös elävän musiikin esityksiä.

Matkakalenteri