Karadjordjen-patsas-ja-Sait-Sava-katedraali-Belgrad-Serbia-Olympia

Serbian matkat

Mielenkiintoinen Belgrad ja Niš
Muinaisen-Daakin-viimeisin-kuningas-Decebalusin-patsas-Romania

Serbian matkat, joilla näet enemmän

Serbian pääkaupunki Belgrad on monille vielä uusi matkakohde. Belgradissa, kuten myös Serbian luonnossa ja historiassa riittää katsottavaa ja tutkittavaa. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Serbia

Serbian pääkaupunki Belgrad sijaitsee Tonavan ja Savajoen yhtymäkohdassa ja on väkiluvultaan Balkanin niemimaan suurin kaupunki. Kaupungissa on Jugoslavian historian museo joka paremmin tunnetaan Titon museona. Myös Nikola Teslaan keskittyvä museo on mielenkiintoinen, ja nyt tietysti myös ajankohtainen sähköautojen yleistyessä. Belgrad on mielenkiintoinen ja kiehtova kaupunki vaikkakaan ei kovin kaunis. Belgradissa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kesäaikaan myös elävän musiikin esityksiä.

Suurella Balkanin kiertomatkalla tutustumme Belgradiin. Tässä metropolissa riittää näkemistä ja tekemistä useammaksikin päiväksi ja olemmekin jättäneet matkalla tänne myös omaa aikaa. Pysähdymme Serbiassa myös Nišin kaupungissa, Konstantinus Suuren syntymäkaupungissa.

Tonavan-risteilyllä pysähdymme päiväksi Belgradiin ja toiseksi päiväksi Novi Sadiin. Molemmissa kaupungeissa teemme yhdessä kierroksen mutta aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Novi Sadin tunnetuin nähtävyys on Petrovaradin linnoitus, jonka alueelta löytyy myös käsityöpajoja ja useita ravintoloita.

Yleistä Serbiasta

Serbia on aina sijainnut idän ja lännen välillä, niin maantieteellisesti kuin kulttuurisestikin. Myös serbialaisessa kulttuurissa ja kansalaisten geeniperimässä on paljon vaikutteita sekä idästä että lännestä. Myös häivähdys itämaisuudesta on nähtävissä muuten kristillisessä kulttuurissa. Valtaosa Serbian väestöstä on ortodokseja. Serbiassa on oma kielensä jossa kyrilliset aakkokset ovat virallinen kirjoitusjärjestelmä, latinalaisia aakkosia näkee kuitenkin käytössä paljon. Varsinkin Belgradissa puhutaan paljon myös englantia.