Abel-Tasman-Uusi-Seelanti-Olympia

Uuden-Seelannin matkat

Pohjois- ja Etelä-saaren parhaat kohteet
maori-marae-Uusi-Seelanti-Olympia

Uuden-Seelannin matkat, joilla näet enemmän

Uusi-Seelanti on loistava matkakohde, toki matka sinne on pitkä. Suomalaisen matkanjohtajamme opastuksella tutustut sekä Etelä- että Pohjois-saaren luontoon, nähtävyyksiin ja kaupunkeihin. Valitse kiertomatka, aktiivimatka tai risteily ja lähde Uuteen-Seelantiin!

18 päivää


6.11. ja 5.2.2025
alk. 7 990 €
26 päivää


29.9. ja 5.4.2025

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Uusi-Seelanti

Olympian matkat Uuteen-Seelantiin tehdään loka-helmikuun aikana. Uusi-Seelanti on kirjaimellisesti maapallon toisella puolen ja siellä onkin kesä meidän talvemme aikaan. Päivälämpötilat Uudessa-Seelannissa ovat  tuolloin n. +18–23 °C ja myös sademäärät ovat alimmillaan. Uudessa-Seelannissa pääasiallinen sadekausi on touko-elokuussa, mutta pienet sateet ovat tietysti mahdollisia ympäri vuoden.

Olemme ottaneet pitkät lentomatkat huomioon ja Uuden-Seelannin matkoillamme on aikaeron tasausta varten lähes aina yöpyminen meno- tai paluumatkalla esim Dohassa.

Suuri Uuden-Seelannin kiertomatka tutustuttaa sinut sekä Pohjois- että Etelä-saaren parhaisiin kohteisiin. Auclandin ja Queenstown kaupunkien lisäksi tutustut Hobittien maisemiin ja maoreiden Rotoruan, Franz Josefin jäätikköön ja Doubtful Sound -vuonon jylhään kauneuteen. Tämä on nimensä mukaisesti suuri kiertomatka, jolla näet todella paljon.

Mikäli haluat mieluummin tutustua Uuteen-Seelantiin patikoiden ja pyöräillen, valitse Olympian aktiivimatka Uuteen-Seelantiin. Myös tällä matkalla molemmat pääsaaret tulevat tutuiksi. Patikoit Abel Tasmanin ja Tongariron kansallispuistoissa, pyöräilet kahtena päivänä Tasmanin ja Marlboroughin seuduilla ja tutustut Uuden-Seelannin upeisiin maisemiin ja mielenkiintoiseen maorikultuuriin.

Näiden matkojen lisäksi monet risteilymatkoistamme käyvät Uudessa-Seelannissa.

Yleistä Uudesta-Seelannista

Uusi-Seelanti on kuin maapallon ikioma geologinen museo ja aarreaitta – ja loistava matkakohde. Uudesta-Seelannista löytyy vihreitä niittyjä, tuliperäisiä vuoria, eteläisten Alppien lumihuippuja, jäätiköitä, kuumia lähteitä, kuplivia mutakenttiä, kirkasvetisiä järviä ja syviä vuonoja. Cookinsalmi erottaa maan Pohjois- ja Eteläsaaren toisistaan. Maisemat vaihtelevat lumihuippuisista vuorista sademetsiin ja hiekkarantoihin.

Kahden pääsaaren lisäksi Uuteen-Seelantiin kuuluu lukuisia pienempiä saaria. Saaret ovat suurelta osin tuliperäisiä ja pieniä maanjäristyksiä on melko usein, isompia onneksi harvemmin. Vuonna 2011 Christchurhin kaupunki Eteläsaarella kärsi pahoin isosta maanjäristyksestä. Myös Pohjoissaarella on joitakin toimivia tulivuoria ja geysirejä. Eteläsaarella on Alpeiksi kutsuttu vuorijono ja sen eteläosassa myös paljon vuonoja, joita ovat jäätiköt kovertaneet. Tutustumme Doubtful Sound -vuonoon noin tunnin kestävällä risteilyllä, täällä saatamme nähdä myös delfiinejä, hylkeitä ja pingviinejä.

Viime vuosina Uuden-Seelannin upeat maisemat ovat näkyneet monissa elokuvissa. Pohjoissaaren vihreät metsät ovat tulleet tutuksi mm Taru sormusten herrasta -trilogiasta. Käymme myös Hobbitonin elokuvakylässä.

Uuden-Seelannin alkuperäisiä asukkaita olivat maorit, heidän historiaansa ja kulttuuriinsa tutustumme Rotoruassa.

Muista Uuden-Seelannin karanteenisäännöt

Australia ja Uusi-Seelanti ovat suojattuja alueita. Molemmat ovat pysyneet eristettyinä joistakin maailman vaarallisimmista taudeista, jotka eivät vaaranna ainoastaan maiden ainutlaatuista kasvi- ja eläinkuntaa vaan myös karjaa, satoa, puita ja kasveja. Maissa ei ole esim suu- ja sorkkatautia, josta karja kärsii, Newcastlen tautia, joka on siipikarjan ja lintukannan vitsaus; vesikauhua, joka tappaa lämminverisiä eläimiä, ihminen mukaan luettuna. Australia on ainoa manner, jossa vesikauhua ei esiinny lainkaan. 

Australia ja Uusi-Seelanti ovat vakavissaan eläin- ja kasvitautien kontrolloimisessa ja siksi lentokentillä ja satamissa on tarkka kontrolli matkatavaroita koskien. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä tarkan ja ajantasaisen tiedon siitä mitä mukaan voi ottaa ja mitkä tuotteet on parempi jättää kotiin.