Patikointimatkat, vaellusmatkat ja pyöräilymatkat

Aktiivimatkat

Opastettuja vaellus-, patikointi- ja pyöräilymatkoja eri puolille maailmaa
Vaellus-Machu-Piccu-Peru-aktiivimatkat

Matkoja, joilla liikut enemmän

Olympian Aktiivimatkat ovat liikunnallisia matkoja, helposta patikoinnista vaativaan vaellukseen. Mukana on myös helppoja pyöräilymatkoja sekä yhdistelmämatkoja, joilla sekä patikoidaan että pyöräillään. Matkojen keskeisimpinä elementteinä ovat ulkona liikkuminen ja luontoelämykset unohtamatta kohdemaan kulttuuria ja nähtävyyksiä. Nauti liikunnallisesta matkasta suomalaisen matkanjohtajan opastuksella.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Hyvinvointia patikoiden, pyöräille tai vaeltaen, Olympian Aktiivimatkalla

Lähimmäksi kohteen arkea ja matkareitin luontoa pääset Olympian Aktiivimatkoilla. Omin jaloin tai pyöräillen etenemällä ovat tuoksut, äänet, maisemat ja sääolosuhteiden vaihtelu konkreettisesti läsnä. Pääset ottamaan itsestäsi mittaa ja nauttimaan ulkoilusta juuri sinulle sopivalla tasolla samalla kun matka etenee ja maisemat vaihtuvat. Tekniset matkajärjestelyt olemme tehneet ammattitaidolla puolestasi. Suomalainen matkanjohtajamme huolehtii matkan sujuvuudesta koko matkan ajan. Olemme järjestäneet Aktiivimatkoja (aiemmin nimellä Kaukoretket) jo yli 20 vuotta.

Nyt vaihtoehtona on myös yhdistelmämatkat, joilla sekä patikoidaan että pyöräillään. Yhdistelmämatkoja on tarjolla esim Uuteen-Seelantiin, Galapagossaarille, Vietnamiin, tai sitten hieman lähemmäksi Kyprokselle.

Omaan ja yleiseen hyvinvointiin kannattaa panostaa

Liikunnallisella matkalla saat sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia, joka auttaa jaksamaan arjessa ja voi tuoda jopa lisää elinvuosia. Liikunnallinen matka on myös erittäin ympäristötietoinen valinta, kun merkittävä osa matkasta voidaan taittaa ilman moottorikäyttöisiä kulkuneuvoja. Liikunnallisella matkalla omien tavoitteiden saavuttaminen tai jopa ylittäminen yhdistettynä kokemusten ja uusien elämysten jakamiseen samanhenkisessä seurassa luo kokonaisvaltaista hyvänolon tunnetta.

Sopiiko liikunnallinen matka minulle?

Aktiivimatkoilla päätarkoitus on tehdä matkaa omin jaloin ja ulkoilla luonnon keskellä. Ryhmämatkalla ilona on samanhenkinen liikunnasta nauttiva matkaseura. Matkaan sisältyvät majoitukset ovat matkareitin kannalta tarkoituksenmukaisia. Majoitusten taso vaihtelee kodikkaasta ja mukavasta yksinkertaiseen. Liikuntareittien varrella ei aina ole korkeatasoisia hotelleja, aktiivimatkoilla majoitumme usein majataloissa, pensionaateissa tai vaikkapa jokilaivalla. Oikean matkan löydät yhdistämällä sinulle sopivimman liikuntamuodon ja kiinnostavimman reitin sekä valitsemalla vaativuustason, jossa sinulle on luonnollista liikkua. 

Olympian Aktiivimatkoilta löydät myös helposti samanhenkistä, ulkoilusta ja liikunnasta nauttivaa matkaseuraa. Yhdessä liikkuminen innostaa etkä ryhmässä matkustaessasi jää uudessakaan maastossa oman onnesi nojaan.

Matkojen vaativuustasot

Aktiivimatkoissa olemme merkinneet matkan vaativuustason. Otathan vaativuustasoja arvioidessasi huomioon, että oman kuntotasosi raja voi tulla vastaan jo esim. vaativuustasolla 3. Jos liikkuu liian pitkään maksimisuoritustasollaan, matkasta on vaikea nauttia, vaan siitä tulee pikemminkin ”suorittamista”. Liian helppo reitti ei taas välttämättä anna sitä oikeaa ”tekemisen meininkiä”. Siksi on tärkeää, että valitset matkan, jonka vaativuustaso vastaa juuri omaa kuntotasoasi. Huom. Muuttuvat sääolosuhteet voivat tehdä mistä tahansa matkasta kuvausta haastavamman. Tämän linkin takaa löydät lisätietoja matkojen vaativuustasoista.

Avoimella, reippaalla asenteella ja normaalilla terveydellä sekä peruskunnolla selviää erinomaisesti useilla patikointimatkoillamme. Vaellusmatkoilla on edellytyksenä jonkin verran aiempaa vaelluskokemusta mutta vain vaativimmat vaellukset edellyttävät normaalia kovempaa kuntoa. Pyöräilymatkoista nauttii eniten normaalia pyöräilyä muutenkin harrastavat. Mikäli matkaan on tarjolla sähköpyörävaihtoehto, polkeminen on keveämpää ja sopii harvemmin pyöräilevällekin.

Oikeat varusteet matkalle mukaan

Vaellukset ja retket eivät välttämättä vaadi kalliita huippuvarusteita, vaan useimmat perusvarusteet löytyvät todennäköisesti kotoa kaapista. Pääsääntöisesti mukaan riittävät hyvät kengät, hyvä reppu, sekä sään mukainen vaatetus. Varusteista kertyy kuitenkin helposti paljon painoa, ja pääsääntöisesti lentoyhtiöt sallivat ruumaan otettavaksi enintään 20–23 kg matkatavaraa. Nykyaikaiset tekniset vaatteet ovat tähän avuksi, sillä ne ovat monikäyttöisiä ja usein kevyitä. Päivärepun paino kevenee myös, mikäli varavaatteet tai sadevaatteet ovat kevyitä. Hyödyllistä tietoa matkavarusteista löydät tästä linkistä. Lähetämme tarkemmat tiedot kullakin matkalla tarvittavista varusteista vielä ennen matkaa, myös matkan sivulta löytyvässä infopaketissa on tietoa myös varusteista.

Aktiivimatkojen patikointimatkat

Patikointimatkalla liikumme leppoisaan tahtiin helpohkoilla reiteillä, tosin vaikeampiakin osuuksia voi tulla vastaan matkan aikana. Patikointireittimme ovat tavallisesti melko hyväkuntoisia (hiekkatie, hyvä polku tms.), eikä niillä yleensä mennä kauas asutuksesta. Matkoilla päästään kuitenkin usein myös täysin luonnon keskelle. Patikoinneilla ei yleensä nousta korkeuksiin, joissa olisi vuoristotaudin vaikutusta. Matalissa korkeuksissa sääolosuhteetkaan eivät tavallisesti ole kovin vaativia, mikä vähentää mukana kannettavien varusteiden määrää.

Aktiivimatkojen vaellusmatkat

Vaellusmatkalla voit nauttia reippaan liikunnan lisäksi upeista vuoristomaisemista ja paikallisesta kulttuurista. Reittimme kulkevat keskellä luontoa, usein vuoristossa, ja niiden kunto voi olla vaihtelevaa. Vaellamme vuoristopoluilla, kiviportailla ja jopa rakkakivillä. Vaelluksilla edetään yleensä päivän aikana kohteesta toiseen. Voimme kuitenkin majoittua myös yhteen tai kahteen paikkaan, joista teemme päivävaelluksia. Reittimme voi nousta myös korkealle vuoristoon, jolloin tulee varautua vuoristotaudin oireisiin ja varusteissa nopeasti vaihteleviin sääolosuhteisiin. Usein myös lämpimille vaatteille on käyttöä, sillä korkealla lämpötilat voivat vaihdella ja muuttua nopeasti hyvinkin kylmiksi. 

Aktiivimatkojen pyöräilymatkat

Pyöräilymatkojemme reitit ovat helppoja. Muuttuvat sääolosuhteet voivat kuitenkin tehdä mistä tahansa matkasta annettua kuvausta haastavamman. Ajomatkat ovat suhteellisen pitkiä (20–60 km päivässä). Pyöräilyvauhti matkoilla on keskimäärin 14–18 km tunnissa riippuen matkan vaativuudesta, reitistä ja käytettävistä polkupyöristä. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää.

Useilla pyöräilymatkoilla on lisämaksusta saatavissa käyttöön sähköpyörä. Kroatiassa ja Toscanassa sähköpyörät sisältyvät matkan hintaan. Sähköpyörällä korkeat ja pitkätkin nousut sujuvat helposti ja voit nauttia matkasta myös silloin kun vastatuuli tai väsymys hidastavat muuten matkan tekoa.

Katso lisätietoja matkoista ja vaativuustasoista.

Kerää oma ryhmä

Moni on saanut matkaohjelmistamme innostuksen aktiivilomiin. Mikäli tarjonnastamme ei löydy sopivaa matkaa, voimme järjestää sinulle ja ryhmällesi oman, yksilöllisen matkan. Tällöin ajankohta valitaan vapaasti. Yleensä ryhmän minimikoko on 10 – 15 henkeä. Voit tiedustella myös matkoja kohteisiin, joihin meillä ei ole tällä hetkellä tarjontaa. Suunnittelun alkuun pääset tästä löytyvällä lomakkeella

Harjoittelu ja liikkuminen vaativat usein motivaation – esimerkiksi liikunnallisen matkan. Tutun porukan kanssa matkalle lähteminen saa hyvän tsemppihengen päälle ja valmistautumisen aikana kannustetaan kaikkia treenaamaan aktiivisesti. Näin matkalle saadaan loistava ryhmähenki ja matkakokemuksesta tulee ikimuistoinen ja suorastaan voimaannuttava.

Vie ystäväsi tai yrityksesi huipulle!

Pitkäjänteinen kehitystyömme on tuottanut tulosta erityisesti Kilimanjaron vaellusmatkoilla. Menestys on innostanut ihmisiä keräämään omia ryhmiä ja vuorenrinteitä kiipeääkin paljon "omia porukoita" normaalilähtöjemme lisäksi. Kilimanjarolle olemme tehneet matkoja vuodesta 1975.