Temppelin-portti-Tengboche-Nepal-Olympia.

Nepalin matkat

Kathmandun laaksoon ja Himalajan rinteille
Bengalin-tiikeri-juo-vetta-Chitwanin-kansallispuistossa-Nepal

Nepalin matkat, joilla näet enemmän

Nepalin matka vie sinut tutustumaan Kathmanduun ja Pokharaan, Nepalin luontoon ja etsimään bengalintiikeriä Chitwanin kansallispuistoon sekä nauttimaan nepalilaisten vieraanvaraisuudesta. Aktiivimatkalla patikoit Himalajan rinteillä. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtaja.

10 päivää


11.10.
alk. 3 590 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Nepal

Nepal ja pääkaupunki Kathmandu herättävät vahvoja mielikuvia Himalajan rinteiden pienistä kylistä maailman korkeimpien lumihuippujen varjossa, kaupunkien lukemattomille hindujumaluuksille omistetuista temppeleistä tai vaellusreittien varsilla pyörivistä tiibetinbuddhalaisista rukousmyllyistä.

Nepalin kiertomatkalla tutustumme entisen hindumonarkian historiaan, kulttuuriin ja vaikuttavaan luontoon. Näemme mm. Kathmandun keskeiset nähtävyydet ja pyhän Bagmatijoen varrella sijaitsevan Patanin kaupungin. Chitwanin kansallispuiston maisemat muodostavat upean kontrastin Himalajan jylhille vuorille. Täällä on mahdollista nähdä myös bengalintiikeri.

Patikointimatkalla Nepalissa patikoimme neljän päivän ajan Himalajan rinteillä, asumme pienissä vuoristokylissä ja tutustumme luontoon sekä paikallisten ihmisten elämään. Korkeuserot ovat maltillisia ja vaativuustaso kohtuullinen. Matka huipentuu Setijoelle, jossa liikumme kumiveneillä.

Yleistä Nepalista

Nepalille viime vuosikymmenet ovat olleet ajoittain kovia. Maailman köyhimpiin kuuluvan Himalajan valtio sai todistaa vuonna 2001 surmatöitä kuningashuoneen sisällä mutta myös tuhoisan maanjäristyksen pääkaupungin Kathmandun laaksossa vuonna 2015. Lumoavan kaunis ja ainutlaatuisen kulttuurin omaava maa toipuu kuitenkin kohtalon iskuista, hitaasti mutta varmasti.

Himalaja on korkeimmillaan pohjoisen Nepalin alueella: sen kahdeksan huippua yltää yli 8000 metrin. Maailman korkein vuori Mount Everest (8848 m) sijaitsee Kiinan ja Nepalin rajalla. Vuoristojen väliin jää vehreitä ja satumaisen kauniita laaksoja, joissa kansalaiset asuvat. Terain tasanko Intian rajalla on trooppista Gangesjoen vaikutusaluetta. Nepalissa on useita etnisiä ryhmiä. Tunnetuimpia ulkomaailmalle ovat sherpat, legendaariset vuoristo-oppaat, ja puunkäsittelytaidostaan arvostetut newarit. Gurkhat taas muistetaan hyvinä taistelijoina, jotka muodostavat edelleen oman eliittiosastonsa Ison-Britannian armeijassa. Nepalissa puhutaan 36:ta eri kieltä ja valtaosa kansalaisista on uskonnoltaan hinduja. Kathmandun laakson kauniit vanhat kaupungit – Kathmandu, Patan ja Bhaktapur – ovat vanhaa pyhiinvaellusseutua, sillä ikiajat on uskottu jumalien ja jumalattarien asuvan Nepalin laaksoissa Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanitien varrella. Nepal avautui matkailijoille jo varhain ja kaupunkien vanhat keskusaukiot ja niiden kauniisti koristellut temppelit ja palatsit ovat houkutelleet maahan runsaasti matkailua, mikä onkin maanviljelyksen ohella merkittävin elinkeino. Pyhän Bagmatijoen rannalla leijailee hautarovioiden savu. Hindulaisuuden ja buddhalaisuuden pyhät paikat sijaitsevat rinta rinnan Kathmandun laakson vanhoissa kaupungeissa.

Vuoristoisessa maassa säätilat vaihtelevat mutta paras matkustusaika Nepaliin on yleensä maalis-huhtikuu sekä loka-marraskuu. Monsuunisateet tulevat yleensä kesä-syyskuun välillä. 

Nepal on myös erittäin suosittu vaellus- ja kiipeilykohde. Esimerkiksi Pokharan laakso on tullut tutuksi monelle suomalaisellekin patikoijalle. Pokhara on myös Annapurnalle suuntautuvien vaellusten keskus.