Hyppää pääsisältöön

Nepalin kiertomatka

Näe Kathmandun laakson palatseja ja temppeleitä, Chitwanin kansallispuisto sekä Himalajan Annapurnan lumihuippuiset vuoret Pokharasta

10 päivää alk.2 790 €/hlö
 • 1.11.2018 - 11.11.2018 Varaa
 • Kathmandu 2+1 yötä
 • Nagarkot retki
 • Bhaktapur retki
 • Chitwan 3 yötä
 • Pokhara 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Jo niminä Nepal ja Kathmandu herättävät vahvoja mielikuvia Himalajan rinteiden pienistä kylistä maailman korkeimpien lumihuippujen varjossa, kaupunkien lukemattomille hindujumaluuksille omistetuista temppeleistä tai vaellusreittien varsilla pyörivistä tiibetinbuddhalaisista rukousmyllyistä. Matkallamme Nepaliin tutustumme paikalliseen luontoon muun muassa kävellen leppoisaa tahtia pikkukylästä toiseen, mutta kokeilemme matkustamista toki myös maastoautoilla ja veneillä, jopa norsukyydillä. Majoituspaikkojen hieronnat ja muut hyvinvointipalvelut virkistävät pienten patikointien jälkeen.

Kathmandun laakso on ikivanhaa pyhiinvaellusseutua ja Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin solmukohta. Kattilamaiseen laaksoon syntyneiden kaupunkien Kathmandun, Patanin ja Bhaktapurin palatsit ja temppelit ovat koristeellisen puuarkkitehtuurin mestariluomuksia. Terai-alanko kulkee kapeana nauhana lumihuippuisten vuorten juurella. Chitwanin kansallispuiston kuumankosteat viidakot ja puuttomat savannit Teraissa ovat hedelmällistä aluetta, jota lukuisat vuoristosta virtaavat joet ruokkivat. Puisto tarjoaa maailman viimeisimpiä piilopaikkoja muun muassa bengalintiikerille, intiansarvikuonolle ja muille uhanalaisille lajeille. Kun tulemme Pokharaan Annapurnan juurelle, ovat vehreät terassiviljelmät muuttuneet jyrkemmiksi rinteiksi. Patikointi Phewajärven maisemien pienissä kylissä tutustuttaa meidät myös Nepalin lukuisiin etnisiin ryhmiin.

Huom! Nepalissa on käynnissä mittavat tietyöt. Suppean tieverkoston maassa laajat tietyöt hidastavat siirtymisiä paikasta toiseen. Matka-ajat on tarkennettu ohjelmaan.
Maantieliikenteen hitaudesta huolimatta Olympia ei turvallisuussyistä käytä Nepalin sisäisiä lentoja, koska tällä hetkellä kaikki Nepalissa operoivat lentoyhtiöt on asetettu eriasteisten turvallisuuspuutteiden vuoksi EU:n toimintakieltolistalle (nk. EU:n "musta lista").

Matkaohjelma

Vuoden 2018 matkat Kevään 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Kathmanduun.

Kathmandu
2. päivä, perjantai Saavumme Kathmanduun klo 11.00. Kathmandun laakson sijainti 1300 metrin korkeudessa ikivanhan Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin varrella on tehnyt siitä todellisen kansatieteellisen aarreaitan. Himalajan kaukaisten vuorilaaksojen asukkaat ovat kauppamatkoillaan tuoneet omat vaikutteensa keskuslaakson elämään. Kathmandun vanha keskusta Durbar-aukion ympärillä on täynnä temppeleitä, joiden koristelusta ovat jo vuosisatojen ajan huolehtineet newariheimon käsityöläiset. Kaupunkikierroksella käymme mm. korkealla kukkulalla sijaitsevassa Swayambhunathin buddhalaisessa stupassa. Kukkulalta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Hyatt Regency -hotelliin (★★★★★). (L, P)

Nagarkot ja Bhaktapur
3. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Kathmandun laakson laidalle ja nousemme liki kahden kilometrin korkeudessa sijaitsevaan Nagarkotin vuoristokylään. Kirkkaalla säällä maisema on henkeäsalpaava: lännessä Annapurnan massiivi ja idässä Himalajan lumisia huippuja silmänkantamattomiin. Nagarkotista siirrymme Telkotin kylään, josta aloitamme parin tunnin kävelyretken helppokulkuista polkua pitkin ja ohitamme muutamia muitakin pikkukyliä. Ihmisten päivittäisten askareiden seuraaminen käy vaivattomasti, sillä nepalilaiset ovat hyvin ystävällisiä ja suhtautuvat matkailijoihin suopeasti. Kävelyretkemme päättyy Changu Narayanin hindutemppelille. Iltapäivällä vierailemme maan entisessä pääkaupungissa Bhaktapurissa, joka on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä. Täällä sijaitsee maan korkein pagodi, viisikerroksinen Nyatapola. (A, L, P)

Kathmandu – Chitwan
4. päivä, sunnuntai Tänään lähdemme bussilla kohti Chitwanin kansallispuistoa (7-9 tuntia). Tie seu­railee Tri­su­lijoen kul­kua jyl­hi­en vuor­­ten reunustaessa matkareit­tiämme. Laskeudumme hiljalleen alas Terain alan­gol­le, jonka korkeus merenpinnasta on enää 200 metriä. Maisemat muodostavat melkoisen kontrastin Himalajan jylhille vuorille. Chitwan sijaitsee juuri täällä, aivan Intian rajalla. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Kasara Resort -hotelliin. (A, L, P)

Chitwanin kansallispuisto
5.–6. päivä, ma–ti Chitwanin kansallispuisto muodostaa yhdessä idässä sijaitsevan Parsan luonnonsuojelualueen kanssa 1430 km2:n suuruisen ekosysteemin. Suurin osa puistosta jää pohjoisessa virtaavan Raptijoen ja etelässä virtaavan Riujoen väliin. Keskellä nousevat yli 700 metrin korkeuteen Someshwarvuoret. Puiston eläimistöön kuuluvat mm. bengalintiikeri, leopardi, huulikarhu ja intiansarvikuono, joskin niitä näkee hyvin harvoin. Lintulajeja on yli neljäsataa. Lintujen lisäksi täällä näkee useita antilooppi- ja peuralajeja. Liikumme puiston alueella ja sen rajavyöhykkeellä olosuhteista riippuen esimerkiksi kävellen, maas­toautoilla tai norsun selässä. Vedenkorkeuden salliessa teemme myös veneretken joella. Ensimmäiselle safarille lähdemme jo auringon noustessa. Palaamme majapaikkaan aamiaiselle, jonka jälkeen viidakkoretkemme jatkuvat. Keskipäivällä lepäämme ja iltapäivällä palaamme viidakkoon. (2xA, 2xL, 2xP)

Chitwan – Pokhara
7. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Pokharaa (6-8 tuntia). Matkalla syömme lounaan. Saavumme Pok­ha­raan iltapäivällä ja majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Temple Tree Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Kuvankauniin Phe­­wa­järven (884 m) rannalla sijaitseva Pokhara on Annapurnalle suun­tautuvien vaellus­mat­kojen keskus. Jär­ven pohjois­puolella kohoava Annapurnan vuoristo yltää par­haim­mil­laan yli 8000 metriin. Vuorijonon ken­ties näyttävin huippu on kalanpyrstöksikin kutsuttu Machhapuchhre (6993 m). Ilta­­päivällä teemme ly­hyen veneretken järvellä ja tutustumme mm. värikkääseen basaarialueeseen ja hindulai­seen Bindabasini-temppeliin. (A, L, P)

Pokhara
8. päivä, torstai Aamulla suuntaamme bussilla läheiselle Sarangotin näköalapaikalle (1580 m), josta on upeat näkymät alapuoliseen Pokharan laaksoon. Aamupäivän aikana kävelemme noin kolmessa tunnissa 7 kilometriä helppokulkuista polkua kylästä toiseen. Kulkiessamme pitkin vehreitä vuorenrinteitä saamme käsityksen Annapurnan vuoristosta, alueella asuvista ihmisistä ja heidän elämäntavoistaan. Siirrymme lopuksi kuljetuksella Naudandan kylään (1440 m). Iltapäivällä palaamme Pokharaan, jossa on aikaa vaikka vaellella rantakadun kansainvälisessä vilinässä. (A, L, P)  

Pokhara – Kathmandu
9. päivä, perjantai
Aamulla lähdemme bussilla takaisin Kathmanduun (8-10 tuntia), jossa ma­joi­tumme jo tuttuun Hyatt Regency -hotelliin. Iltapäivällä on omaa aikaa tutustua Kathmanduun tai mahdollisuus nauttia hotellimme hyvinvointipalveluista. Illalla nautimme nepalilaisen juhlapäivällisen. (A, L, P)

10. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 12.55 Istanbuliin, jonne saavumme klo 18.50. Yövymme Istanbulissa (A)

11. päivä, sunnuntai Aamulla kuljetus lentokentälle josta lento Helsinkiin (Turkish Airlines) klo 09.00-11.30.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Kevään 2019 matkan alustava ajankohta on 18. - 27.4.2019

Matkan hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan vuoden 2019 esitteessämme joka ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa 2018.

Matka on kuitenkin jo nyt varattavissa toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ennakkoon ilmoittautuneille tarkemmat tiedot toukokuussa 2018, myös ennakkomaksu laskutetaan vasta tuolloin.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 590 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Nepalin viisumin hankintaa varten pyydämme kopion passistanne sekä yhden passikuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkaa.

Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Kävelyretkillä ja Chitwanissa pärjää hyvin esim. kävelykengillä tai lenkkitossuilla, mutta suosittelemme voimakkaalla pohjakuviolla varustettuja kenkiä, pikkureppua sekä säältä suojaavaa takkia tai sadeviittaa. Kuljemme helppokulkuisilla poluilla ja halutessaan kävelyretkiltä voi myös jättäytyä pois. Kathmandussa pärjää päiväsaikaan hyvin kesävaatteissa. Lämpötila voi nousta päivisin reilusti yli 20 asteen. Iltaisin voi olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on tarpeen. Kävelyreittien kunto tai sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 100 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Nepalin kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä. Himalajan vuoriston maissa Bhutanissa ja Nepalissa on hyvä varustautua myös kylmiin säihin.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Nepaliin. Nepalin viisumi saadaan maahantullessa mutta pyydämme kopion passistanne sekä yhden passikuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkaa.

Valuutaksi voi ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Kävelyretkillä ja Chitwanissa pärjää esim. kävelykengillä tai lenkkitossuilla mutta suosittelemme voimakkaalla pohjakuvioinnilla varustettuja kenkiä, pikkureppua sekä säältä suojaavaa takkia tai sadeviittaa. Kathmandussa pärjäää hyvin kesävaatteilla. Iltaisin saattaa olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on hyvä ottaa mukaan myös. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt jakku, villatakki, hartiahuivi tai vastaava.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkalla on täysihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä Nepalin-tuliaisia ovat esim. mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Kathmandu Valley
Chitwan National Park

Katso kaikki kiertomatkat
Muut Aasian matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä