Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Nepalin kiertomatka

Näe Kathmandun laakson palatseja ja temppeleitä, Chitwanin kansallispuisto sekä Himalajan lumihuippuiset vuoret.

9 päivää alk. 2 990 € /hlö
 • 15.10.2021 - 24.10.2021 Varaa
 • 5.11.2021 - 14.11.2021 Varaa
 • Kathmandu 2+1 yötä
 • Bhaktapur retki
 • Chitwan 2 yötä
 • Pokhara 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kathmandun laakso on kautta aikojen houkutellut Himalajan rinteiden vaeltajia. Jo Tiibetin ja Intian välisellä karavaanireitillä kulkeneet kauppiaat ja pyhiinvaeltajat pysähtyivät ihailemaan Kathmandun, Patanin ja Bhaktapurin kukoistavia kaupunkeja. Yhä vieläkin nepalilaiset uskovat, että hindujumaluudet ja lapsijumalattaret asuvat näissä newari-puuseppien rakentamissa temppeleissä.

Bengalintiikeri, intiansarvikuono ja muut uhanalaiset lajit saavat turvapaikkansa Chitwanin kansallispuistossa, missä teemme safaria mm. kävellen, maastoautoilla ja veneellä. Mahtavan Annapurnan juurella ovat vehreät terassiviljelmät muuttuneet jyrkemmiksi rinteiksi. Patikointi pienissä kylissä tutustuttaa meidät myös Nepalin lukuisiin etnisiin ryhmiin.

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Doha-Kathmandu-Doha-Helsinki). Lisämaksu 15.10.2021 lähdöllä alk 1.720 e, 5.11.2021 lähdöllä alk 1.650 e. Paikkoja rajoitetusti.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)

1. päivä Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 23.20 Dohan kautta (Qatar Airways) Kathmanduun. Huom! 5.11.2021 matkalla lähtö Helsingistä klo 22.40.

Kathmandu
2. päivä Saavumme Kathmanduun klo 15.25. Kathmandun laakson sijainti 1300 metrin korkeudessa ikivanhan Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin varrella on tehnyt siitä todellisen kansatieteellisen aarreaitan. Himalajan kaukaisten vuorilaaksojen asukkaat ovat kauppamatkoillaan tuoneet omat vaikutteensa keskuslaakson elämään.  Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Marriott-hotelliin (★★★★★).  Tervetuloillallinen. (P)

Kathmandu ja Bhaktapur
3. päivä Tänään tutustumme Kathmanduun kiertoajelulla. Kathmandun vanha keskusta Durbar-aukion ympärillä on täynnä temppeleitä, joiden koristelusta ovat jo vuosisatojen ajan huolehtineet newariheimon käsityöläiset. Käymme myös korkealla kukkulalla sijaitsevassa Swayambhunathin buddhalaisessa stupassa. Kukkulalta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin. Vierailemme myös maan entisessä pääkaupungissa Bhaktapurissa, joka on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä. Täällä sijaitsee maan korkein pagodi, viisikerroksinen Nyatapola. (A, L, P)

Kathmandu – Chitwan
4. päivä Lähdemme bussilla kohti Chitwanin kansallispuistoa (n. 7 tuntia). Tie seu­railee Tri­su­lijoen kul­kua jyl­hi­en vuor­­ten reunustaessa matkareit­tiämme. Laskeudumme hiljalleen alas Terain alan­gol­le, jonka korkeus merenpinnasta on enää 200 metriä. Maisemat muodostavat melkoisen kontrastin Himalajan jylhille vuorille. Chitwan sijaitsee juuri täällä, aivan Intian rajalla. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Kasara Resort -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Chitwanin kansallispuisto
5. päivä Chitwanin kansallispuisto muodostaa yhdessä idässä sijaitsevan Parsan luonnonsuojelualueen kanssa 1430 km2:n suuruisen ekosysteemin. Suurin osa puistosta jää pohjoisessa virtaavan Raptijoen ja etelässä virtaavan Riujoen väliin. Keskellä nousevat yli 700 metrin korkeuteen Someshwarvuoret. Puiston eläimistöön kuuluvat mm. bengalintiikeri, leopardi, huulikarhu ja intiansarvikuono, joskin niitä näkee hyvin harvoin. Lintulajeja on yli neljäsataa. Lintujen lisäksi täällä näkee useita antilooppi- ja peuralajeja. Liikumme puiston alueella ja sen rajavyöhykkeellä olosuhteista riippuen kävellen tai maas­toautoilla. Vedenkorkeuden salliessa teemme myös veneretken joella. Ensimmäiselle safarille lähdemme jo auringon noustessa. Palaamme majapaikkaan aamiaiselle, jonka jälkeen viidakkoretkemme jatkuvat. Keskipäivällä lepäämme ja iltapäivällä jatkamme alueen luontoon tutustumista. (A, L, P)

Chitwan – Pokhara
6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Pokharaa (n. 7 tuntia). Saavumme Pok­ha­raan iltapäivällä ja majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Temple Tree Resort & Spa -hotelliin (★★★). Kuvankauniin Phe­­wa­järven (884 m) rannalla sijaitseva Pokhara on Annapurnalle suun­tautuvien vaellus­mat­kojen keskus. Jär­ven pohjois­puolella kohoava Annapurnan vuoristo yltää par­haim­mil­laan yli 8000 metriin. Vuorijonon ken­ties näyttävin huippu on kalanpyrstöksikin kutsuttu Machhapuchhre (6993 m). (A, L, P)

Pokhara
7. päivä Aamulla teemme veneretken Phewajärvellä. Veneilyn jälkeen suuntamme pikkubusseilla (8 matkustajaa/bussi) Shanti-stupalle. Parkkipaikalta kapuamme vielä vartin verran (pääosin portaita). Kauniin stupan lisäksi saamme nauttia ainutlaatuisista näkymistä Annapurnalle ja alas Phewajärvelle (säävaraus). Iltapäivällä vierailemme tiibetiläisessä kylässä sekä vuoristomuseossa. (A, L, P)

Pokhara  
8. päivä Aikaisin aamulla ajamme jeepeillä (3matkustajaa/jeeppi) läheiselle Sarangkotin näköalapaikalle (1580 m). Aamiaisen jälkeen kävelyretkemme voi alkaa. Aamupäivän aikana kävelemme 7 kilometriä (n. 3 h) helppokulkuista reittiä kylästä toiseen.  Saamme käsityksen Annapurnan vuoristosta, alueella asuvista ihmisistä ja heidän elämäntavoistaan. Kävelyn päätteeksi saavumme Naudandan kylään (1440 m). Iltapäivällä palaamme Pokharaan. (A, L, P)  

Pokhara – Kathmandu
9. päivä
Aamulla lähdemme bussilla takaisin Kathmanduun (n. 8 tuntia), jossa ma­joi­tumme jo tuttuun Marriott-hotelliin. Illalla nautimme nepalilaisen juhlapäivällisen. (A, L, P)

Kathmandu     
10. päivä Aamulla kuljetus lentokentälle. Lentomme (Qatar Airways) lähtee klo 10.30 Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.05. Huom! Marraskuun matkalla paluulento lähtee klo 11.25 ja on Helsingissä klo 21.20. (A)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 530 euroa.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Nepaliin tarvitaan viisumi joka saadaan maahan tultaessa. Lentovarausta varten passikopio tulee toimittaa meille viimeistään 35 vrk ennen lähtöä. Viisumista lähetämme tarkemmat ohjeet toimintaohjeiden yhteydessä, viisumia varten tarvitsemme myös yhden värillisen passikuvan.

Suppean tieverkoston maassa siirtymiset paikasta toiseen ovat aikaavieviä. Maantieliikenteen hitaudesta huolimatta Olympia ei turvallisuussyistä käytä Nepalin sisäisiä lentoja, koska tällä hetkellä kaikki Nepalissa operoivat lentoyhtiöt on asetettu eriasteisten turvallisuuspuutteiden vuoksi EU:n toimintakieltolistalle (nk. EU:n "musta lista").

Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Kävelyretkillä ja Chitwanissa pärjää hyvin esim. kävelykengillä tai lenkkitossuilla, mutta suosittelemme voimakkaalla pohjakuviolla varustettuja kenkiä, pikkureppua sekä säältä suojaavaa takkia tai sadeviittaa. Kuljemme helppokulkuisilla poluilla ja halutessaan kävelyretkiltä voi myös jättäytyä pois. Kathmandussa pärjää päiväsaikaan hyvin kesävaatteissa. Lämpötila voi nousta päivisin reilusti yli 20 asteen. Iltaisin voi olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on tarpeen. Kävelyreittien kunto tai sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 15.10.2021 lähdön osalta 23.11.2020 (5.11.2021 lähdön osalta 11.1.2021) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin.Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Nepalin kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat yleensä parasta aikaa matkustaa alueelle. Himalajan vuoriston maissa kuten Nepalissa on kuitenkin hyvä varustautua myös kylmiin säihin.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten.  Nepalin viisumi saadaan maahantullessa mutta tarvitsemme lentovarauksia varten kopion passistasi jo 35 vrk ennen matkaa.

Valuutaksi voi ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Kävelyretkillä ja Chitwanissa pärjää esim. kävelykengillä tai lenkkitossuilla mutta suosittelemme voimakkaalla pohjakuvioinnilla varustettuja kenkiä, pikkureppua sekä säältä suojaavaa takkia tai sadeviittaa. Kathmandussa pärjäää hyvin kesävaatteilla. Iltaisin saattaa olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on hyvä ottaa mukaan myös. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt jakku, neuletakki, huivi tms.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemasi lääkitys. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkalla on täysihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä Nepalin-tuliaisia ovat esim. mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Kathmandu Valley
Chitwan National Park

Voit olla kiinnostunut myös näistä