Hyppää pääsisältöön

Nepalin kiertomatka

Näe Kathmandun laakson palatseja ja temppeleitä, Chitwanin kansallispuisto sekä Himalajan Annapurnan lumihuippuiset vuoret Pokharasta käsin.
10 päivää alk.2 640 €/hlö
Saimme lisäpaikkoja
  • 6.4.2017 - 16.4.2017 Täynnä
  • 26.10.2017 - 5.11.2017 Lisälähtö Varaa
  • 2.11.2017 - 11.11.2017 Täynnä
  • Kathmandu 3+1 yötä
  • Patan retki
  • Nagarkot retki
  • Bhaktapur retki
  • Chitwan 2 yötä
  • Pokhara 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Jo niminä Nepal ja Kathmandu herättävät vahvoja mielikuvia Himalajan rinteiden pienistä kylistä maailman korkeimpien lumihuippujen varjossa, kaupunkien lukemattomille hindujumaluuksille omistetuista temppeleistä tai vaellusreittien varsilla pyörivistä tiibetinbuddhalaisista rukousmyllyistä. Matkallamme Nepaliin tutustumme paikalliseen luontoon muun muassa kävellen leppoisaa tahtia pikkukylästä toiseen, mutta kokeilemme matkustamista toki myös maastoautoilla ja veneillä, jopa norsukyydillä. Majoituspaikkojen hieronnat ja muut hyvinvointipalvelut virkistävät pienten patikointien jälkeen.

Kathmandun laakso on ikivanhaa pyhiinvaellusseutua ja Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin solmukohta. Kattilamaiseen laaksoon syntyneiden kaupunkien Kathmandun, Patanin ja Bhaktapurin palatsit ja temppelit ovat koristeellisen puuarkkitehtuurin mestariluomuksia. Terai-alanko kulkee kapeana nauhana lumihuippuisten vuorten juurella. Chitwanin kansallispuiston kuumankosteat viidakot ja puuttomat savannit Teraissa ovat hedelmällistä aluetta, jota lukuisat vuoristosta virtaavat joet ruokkivat. Puisto tarjoaa maailman viimeisimpiä piilopaikkoja muun muassa bengalintiikerille, intiansarvikuonolle ja muille uhanalaisille lajeille. Kun tulemme Pokharaan Annapurnan juurelle, ovat vehreät terassiviljelmät muuttuneet jyrkemmiksi rinteiksi. Patikointi Phewajärven maisemien pienissä kylissä tutustuttaa meidät myös Nepalin lukuisiin etnisiin ryhmiin.

Matkaohjelma

Vuoden 2017 matkat Vuoden 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on täysihoito)
Huom! Paluumatkalla yöpyminen Istanbulissa kaikilla vuoden 2017 lähdöillä (syksyn lähtöjen osalta muuttunut 27.12.2016)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.10 (26.10. lähdöllä klo 12.05) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Kathmanduun.

Kathmandu
2. päivä, perjantai
Saavumme Kathmanduun klo 11.35 (26.10. lähdöllä klo 06.25). Kathmandun laakson sijainti 1300 metrin korkeudessa ikivanhan Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin varrella on tehnyt siitä todellisen kansatieteellisen aarreaitan. Himalajan kaukaisten vuorilaaksojen asukkaat ovat kauppamatkoillaan tuoneet omat vaikutteensa keskuslaakson elämään. Kathmandun vanha keskusta Durbar-aukion ympärillä on täynnä temppeleitä, joiden koristelusta ovat jo vuosisatojen ajan huolehtineet newariheimon käsityöläiset. Kaupunkikierroksella näemme, kuinka hyvin Kathmandu on toipunut vuoden 2015 maanjäristyksen vaikutuksista. Käymme mm. korkealla kukkulalla sijaitsevassa Swayambhunathin buddhalaisessa stupassa. Kukkulalta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Hyatt Regency -hotelliin (★★★★★). (L, P)

Patan
3. päivä, lauantai
Aamupäivällä tutustumme läheiseen, pyhän Bagmatijoen varrella sijaitsevaan Patanin kaupunkiin. Vaikka osa rakennuksista vaurioitui maanjäristyksessä, palatsiaukio temppeleineen ja kuninkaallisine rakennuksineen on vaikuttava kokonaisuus. Kathmandussa vierailemme Thamelin basaarialueella, jonka lukuisat pienet kaupat tarjoavat monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Iltapäivällä on myös omaa aikaa Kathman­dussa. (A, L, P) 

Nagarkot ja Bhaktapur
4. päivä, sunnuntai
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Kathmandun laakson laidalle ja nousemme liki kahden kilometrin korkeudessa sijaitsevaan Nagarkotin vuoristokylään. Kirkkaalla säällä maisema on henkeäsalpaava: lännessä Annapurnan massiivi ja idässä Himalajan lumisia huippuja silmänkantamattomiin. Nagarkotista siirrymme Telkotin kylään, josta aloitamme parin tunnin kävelyretken helppokulkuista polkua pitkin ja ohitamme muutamia muitakin pikkukyliä. Ihmisten päivittäisten askareiden seuraaminen käy vaivattomasti, sillä nepalilaiset ovat hyvin ystävällisiä ja suhtautuvat matkailijoihin suopeasti. Kävelyretkemme päättyy Changu Narayanin hindutemppelille. Iltapäivällä vierailemme maan entisessä pääkaupungissa Bhaktapurissa, joka on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä. Täällä sijaitsee maan korkein pagodi, viisikerroksinen Nyatapola. (A, L, P)

Kathmandu – Chitwanin kansallispuisto
5. päivä, maanantai
Tänään lähdemme bussilla kohti Chitwanin kansallispuistoa (5–6 tuntia). Tie seu­railee Tri­su­lijoen kul­kua jyl­hi­en vuor­­ten reunustaessa matkareit­tiämme. Laskeudumme hiljalleen alas Terain alan­gol­le, jonka korkeus merenpinnasta on enää 200 metriä. Maisemat muodostavat melkoisen kontrastin Himalajan jylhille vuorille. Chitwan sijaitsee juuri täällä, aivan Intian rajalla. Majoitumme 2 yöksi viih­tyi­­sään Kasara Resort -hotelliin. (A, L, P)

Chitwanin kansallispuisto
6. päivä, tiistai
Chitwanin kansallispuisto muodostaa yhdessä idässä sijaitsevan Parsan luonnonsuojelualueen kanssa 1430 km2:n suuruisen ekosysteemin. Suurin osa puistosta jää pohjoisessa virtaavan Raptijoen ja etelässä virtaavan Riujoen väliin. Keskellä nousevat yli 700 metrin korkeuteen Someshwarvuoret. Puiston eläimistöön kuuluvat mm. bengalintiikeri, leopardi, huulikarhu ja intiansarvikuono, joskin niitä näkee hyvin harvoin. Lintulajeja on yli neljäsataa. Lintujen lisäksi täällä näkee useita antilooppi- ja peuralajeja. Liikumme puiston alueella kävellen, maas­toautoilla sekä norsun selässä. Vedenkorkeuden salliessa teemme myös veneretken joella. Ensimmäiselle safarille lähdemme jo auringon noustessa. Palaamme majapaikkaan aamiaiselle, jonka jälkeen viidakkoretkemme jatkuu. Keskipäivällä lepäämme ja iltapäivällä palaamme viidakkoon. Jännittävän päivän jälkeen nautimme päivällisen majapaikan viih­tyisässä ravintolassa. (A, L, P)

Chitwanin kansallispuisto – Pokhara
7. päivä, keskiviikko
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Pokharaa (5–6 tuntia). Matkalla syömme lounaan. Saavumme Pok­ha­raan iltapäivällä ja majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Temple Tree Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Kuvankauniin Phe­­wa­järven (884 m) rannalla sijaitseva Pokhara on Annapurnalle suun­tautuvien vaellus­mat­kojen keskus. Jär­ven pohjois­puolella kohoava Annapurnan vuoristo yltää par­haim­mil­laan yli 8000 metriin. Vuorijonon ken­ties näyttävin huippu on kalanpyrstöksikin kutsuttu Machhapuchhre (6993 m). Ilta­­päivällä teemme ly­hyen veneretken järvellä ja tutustumme mm. värikkääseen basaarialueeseen ja hindulai­seen Bindabasini-temppeliin. (A, L, P)

Pokhara
8. päivä, torstai
Aamulla suuntaamme bussilla läheiselle Sarangotin näköalapaikalle (1580 m), josta on upeat näkymät alapuoliseen Pokharan laaksoon. Aamupäivän aikana kävelemme noin kolmessa tunnissa 7 kilometriä helppokulkuista polkua kylästä toiseen. Kulkiessamme pitkin vehreitä vuorenharjanteita saamme käsityksen Annapurnan vuoristosta, alueella asuvista ihmisistä ja heidän elämäntavoistaan. Saavumme lopuksi Naudandan kylään (1440 m). Iltapäivällä palaamme Pokharaan, jossa on aikaa vaikka vaellella rantakadun kansainvälisessä vilinässä. (A, L, P) 

Pokhara – Kathmandu
9. päivä, perjantai
Aamulla lähdemme bussilla takaisin Kathmanduun, jossa ma­joi­tumme jo tuttuun Hyatt Regency -hotelliin. Iltapäivällä on omaa aikaa tutustua Kathmanduun tai mahdollisuus nauttia hotellimme hyvinvointipalveluista. Illalla nautimme nepalilaisen juhlapäivällisen. (A, L, P)

10. päivä, lauantai Aamulla kuljetus lentokentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 13.05 Istanbuliin, jonne saavumme klo 18.50. Yövymme Istanbulissa. (A)

11. päivä, sunnuntai Klo 7.35 - 11.05 lento (Turkish Airlines) Helsinkiin.

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Alustavat matkapäivät keväällä 5. - 14.4.2018
Lähdön hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2018.
Matka on kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte
sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 560 e

Tämä matka vaatii hyvää liikuntakykyä. Kävelyretkillä ja Chitwanissa pärjää hyvin esim. kävelykengillä tai lenkkitossuilla, mutta suosittelemme voimakkaalla pohjakuviolla varustettuja kenkiä, pikkureppua sekä säältä suojaavaa takkia tai sadeviittaa. Kuljemme helppokulkuisilla poluilla ja halutessaan kävelyretkiltä voi jättäytyä pois. Kathmandussa pärjää päiväsaikaan hyvin kesävaatteissa. Lämpötila voi nousta päivisin reilusti yli 20 asteen. Iltaisin voi olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on tarpeen. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Nepalin viisumin hankintaa varten pyydämme kopion passistanne sekä yhden passikuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkaa. Kävelyreittien kunto tai sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 (26.10. ja 2.11. lähtöjen osalta 15.12.2016) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Nepalin kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä. Jotkut Kaukoidän-matkoistamme ajoittuvat talviaikaan, jolloin kohteessa on viileämpää, mutta matkajärjestelyjen hintataso edullisempi.

Olympian Aasia -kirja
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista. Toimintaohjeiden mukana lähetämme ”Olympian Aasia” -kirjan, joka kertoo alueen maiden kulttuureista, historiasta, nähtävyyksistä, nykypäivästä ja tavoista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk (Japaniin matkustettaessa 2 kk) matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin seuraaviin Kaukoidän kohteisiimme: Bhutaniin, Burmaan, Indonesiaan, Intiaan, Kambodžaan, Laosiin ja Nepaliin. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten. Osa viisumeista hankitaan etukäteen, joten tarvitsemme passinne esim. Intian- ja Vietnamin-viisumeita varten 3 viikkoa ennen matkan alkua. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos tarvitsette passianne ennen Olympian matkaa jollekin muulle matkalle. Joillekin matkoille tarvitsemme passin tiedot jo noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Valuutaksi voi aina ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Sen lisäksi joitakin valuuttoja voi vaihtaa jo Suomessa etukäteen. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt jakku, villatakki, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotus. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan liikuttaessa alueella, jossa hygienian taso on alhaisempi kuin Pohjois-Euroopassa. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Burmaan, Indokiinaan ja tietyille alueille Indonesiaan suositellaan malarianestolääkitystä; Intian kohteissamme malariariski on vähäinen. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita varsinkin Intiassa ja Burmassa, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä. Japanissa hygieniataso on erittäin korkea.

Ruokailut
Matkalla on täysihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä Kaukoidän-tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Kathmandu Valley

Voit olla kiinnostunut myös näistä