Taghit on rakennettu Saharan alueelle tyypilliseen tyyliin mutatiilista kivista ja palmunrungoista Algeria Olympia

Algerian matkat

Tipasan arkeologinen alue Algeria Olympia

Algerian matkat, joilla näet enemmän

Algerian matkalla näet pääkaupunki Algerin lisäksi Saharan hiekkadyynit ja keitaat, Välimeren kauniit rannikkokaupungit ja roomalaisajan rauniot sekä aistit ranskalaisen siirtomaa-ajan vaikutuksen. Matkoilla aina mukana suomenkielinen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Algeria

Algeria sijaitsee Välimeren rannikolla Pohjois-Afrikassa. Pinta-alaltaan se on Afrikan suurin maa mutta useimmille matkailijoille vielä tuntematon. Nähtävää Algeriassa kuitenkin riittää, varsinkin historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle mutta myös muille, uutta matkakohdetta etsiville. Algerian matkailu on vasta kehittymässä ja tämä saattaa näkyä mm. puutteena paikallisten kielitaidossa ja palveluiden tasossa. Ravintolat ja niiden tarjoama ruoka varsinkin pääkaupungin ulkopuolella ovat usein vaatimattomia, kaikki ravintolat eivät tarjoile myöskään alkoholijuomia.

Olympian matkalla pääset tutustumaan pääkaupunki Algerin lisäksi mm. Rooman valtakunnan satamakaupunki Tipasaan, Oranin hienoon arkkitehtuuriin ja silloistaan kuuluisaan Constantineen. Käymme myös Saharassa ihailemassa hiekkadyynejä ja yövymme Taghitin keidaskylässä.

Yleistä Algeriasta

Algerian on sijaintinsa vuoksi ollut aina vilkas kulkureitti Afrikan, Lähi-idän ja Euroopan välillä. Maan pinta-alasta noin 80% on Saharan autiomaata ja sieltä puhaltava tuuli on usein kuuma ja pölyinen, varsinkin kesäaikaan. Suurin osa algerialaisista (noin 90%) asuu rannikkoalueella, jossa vallitsee välimerenilmasto. Algerialaiset polveutuvat berbereistä ja tuaregeista

Algeria itsenäistyi vuonna 1962, sitä ennen se oli Ranskan siirtomaa 1830-luvulta asti. Algeria ei ollut pelkästään siirtomaa vaan osa Ranskaa ja tämä näkyy ja kuuluu Algeriassa edelleen, maan viralliset kielet ovat arabia ja ranska. Algerian sisällissota käytiin 1991-2002, alkunsa sota sai kun parlamentti esti vaalivoiton saaneen islamistisen pelastusrintaman nousun valtaan. Arabikevät vuonna 2011 kaatoi monen naapurimaan hallituksia mutta Algerian suhteellisen korkean elintason ja sovittujen myönnytyksien vuoksi arabikevät ei muuttanut Algeriaa yhtä radikaalisti. Keväällä 2019 Algeriassa oli laajoja mielenosoituksia kun 20 vuotta hallinnut presidentti Bouteflika syrjäytettiin ja hän joutui eroamaan virastaan, presidentiksi nousi Abdelmadjid Tebboune. Bouteflika kuoli syyskuussa 2021. Maan tärkeimmät tulonlähteet ovat öljy ja maakaasu, nämä tuottavat noin 95% vientiuloista ja 60% koko maan budjetista.

Pitkän ja vaiheikkaan historiansa ansiosta Algeriasta löytyy myös useita Unescon maailmanperintökohteita.