Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Algerian kiertomatka

Ihastu Algerian rannikko-, vuori- ja suolajärvimaisemiin sekä tutustu nähtävyyksiin mm. Algerissa, Tipasassa, Constantinessa ja Djemilassa

  • Alger 3 yötä
  • Cherchell ja Tipasa retki
  • Tlemcen 1 yö
  • Oran 2 yötä
  • Constantine 4 yötä
  • Timgad retki
  • Djemila retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Algerian pinta-alasta noin 80 % on Saharan aavikkoa, mutta Afrikan suurin maa tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa uteliaalle ja seikkailunhaluiselle matkailijalle. Upea Välimeren rannikko, autiomaa vuori- ja suolajärvimaisemineen, lukemattomat arkeologiset aarteet ja rikas kulttuuriperintö tekevät Algeriasta yhden Pohjois-Afrikan kiehtovimmista maista. Täällä foinikialaisten kauppalaivat ankkuroivat Välimeren satamiin ja Rooman valtakunta piti järjestystä yllä perustaen monia kaupunkeja valtansa tueksi. Ranskalaiset siirtomaaisännät jättivät jälkensä Algerian kieleen ja ruokakulttuuriin.

Algerian kiertomatkamme alkaa maan vilkkaasta ja hohtavan valkoisesta pääkaupungista Algerista. Kaupungin vanhan osan, kasbahin, maisemat Välimerelle tarjoavat kiehtovan kontrastin ympärillä levittäytyvälle uudelle kaupungille. Teemme Algerista päiväretken Unescon suojelemaan Rooman valtakunnan satamakaupunkiin Tipasaan. Tlemcenissä tutustumme kaupungin maurimenneisyyteen, ennen kuin jatkamme Algerian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Välimeren rannalla sijaitsevaan Oraniin. Maan itäosassa sijaitsevasta Constantinesta, ”siltojen kaupungista”, teemme päiväretket Unescon maailmanperintöön kuuluviin Timgadin ja Djemilan hyvin säilyneisiin roomalaiskaupunkeihin. Algerian kiertomatkan päätteeksi palaamme vielä hetkeksi sinisen Välimeren äärelle Algeriin.     

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Alger
1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Algeriin, jonne saavumme klo 23.45. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustan läheisyydessä vuorenrinteellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan El Aurassi -hotelliin (★★★★★).

Alger
2. päivä, sunnuntai Algerin rakennuskanta on lähes kokonaan valkoinen ja ranskalaiset siirtomaaisännät kutsuivat kaupunkia siksi nimellä La Blanche, ”Valkoinen”. Kaupunkia ovat vuoroin hallinneet niin eri berberikansat, ottomaanit kuin ranskalaisetkin, kunnes maa itsenäistyi Ranskan siirtomaavallan alaisuudesta 1960-luvun alussa. Ranskalaisvaikutus on Algerissa edelleen vahvasti läsnä. Tutustumme kaupunkikierroksella pääkaupungin nähtävyyksiin. Kaupungin tärkein ostoskatu on Didouche Mourad, jonka toisessa päässä komeilee entinen pääposti, Grande Poste. Valkoisten hallintorakennusten reunustama tyylikäs pääkatu johtaa täältä Place de Martyrs -aukiolle. Unescon suojelema Algerin vanhakaupunki, ottomaanien rakentama kasbah, levittäytyy aukion yläpuolen rinteille kapeine ja sokkeloisine kujineen. Tutustumme kasbahin tärkeimpiin osiin ja vierailemme hienosti restauroidussa Palais de Raïs Bastionin vanhassa ottomaanipalatsissa. Nousemme bussilla kaupungin yläpuolella kohoavalle kukkulalle, jonka huipulla sijaitsee ranskalaisten 1870-luvulla rakentama Notre Dame d’Afrique -katedraali. Maisema alas valkoisten rakennusten Algeriin ja siniselle Välimerelle on upea. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, L, P)

Cherchell ja Tipasa
3. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Algerista noin kahden tunnin ajomatkan päässä länteen sijaitseviin Cherchellin ja Tipasan rannikkokaupunkeihin. 400-luvulla eaa. perustettu Cherchell on pieni ja hieman unelias pikkukaupunki, jonka suuresta menneisyydestä todistavat siellä täällä ympäri uutta kaupunkia seisovat roomalaisajan rauniot. Tutustumme Cherchellin tärkeimpiin monumentteihin, ennen kuin jatkamme läheiseen Tipasaan. Tipasa oli Rooman valtakunnan satamakaupunki ja se on ainutlaatuinen yhdistelmä vuosituhantista historiaa, Välimeren maisemia ja luontoa. Tutustumme alueeseen ja näemme mm. kaupungin amfiteatterin ja monet temppelit. Lounaan syömme Tipasan vanhassa satamassa. Paluumatkalla Algeriin piipahdamme vielä Mauretanian kuninkaalliselle mausoleumille. Vaikuttava hautarakennus on alueella ennen roomalaisia vaikuttaneen Mauretanian kuningaskunnan viimeisen kuninkaan Juba II:n ja kuningattaren Kleopatra Selene II:n viimeinen leposija. (A, L)

Alger – Tlemcen
4. päivä, tiistai Varhain aamulla noin tunnin lento läntiseen Tlemcenin kaupunkiin. Tlemcen tunnetaan maurityylisestä arkkitehtuuristaan, joka vetää vertoja Marokon ja Andalusian mauriarkkitehtuurille. Lähdemme tutustumaan Tlemcenin nähtävyyksiin heti laskeuduttuamme. Vierailemme mm. vankkojen muurien ympäröimässä El Mechouarin linnoituksessa ja palatsissa. Käymme myös Al-Kissarian markkinoilla, jonka sokkeloisilla kujilla myydään kaikkea tarpeellista kaftaaneista hedelmiin ja yrtteihin. Käymme vielä ihailemassa Tlemcenin siluettia näköalapaikalta, ennen kuin majoitumme noin 7 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Renaissance Tlemcen -hotelliin (★★★★). (A, L, P)  

Tlemcen – Oran
5. päivä, keskiviikko Aamupäivä on vapaa. Ennen lounasta vierailemme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Mansourahissa, joka todistaa Marokosta kotoisin olevien merinidien kahdeksan vuoden piirityksestä 1200–1300-lukujen taitteessa. Lounaan jälkeen lähdemme noin 180 kilometrin ajomatkalle Välimeren rannalla sijaitsevaan Oraniin. Kaupunki on noin miljoonalla asukkaallaan Algerian toiseksi suurin. Majoitumme 2 yöksi kaupungin ydinkeskustaan ensimmäisen luokan Royal Hotel Oran - MGallery by Sofitel -hotelliin (★★★★★). Nousemme vielä bussilla kaupungin yläpuolelle 400 metriin kohoavalle Djebel Murdjadjo -vuorelle ihailemaan upeita maisemia alas Oraniin. Vierailemme myös espanjalaisvalloittajien kukkulan laelle 1500-luvulla rakentamassa Santa Cruzin linnoituksessa. (A, L, P)

Oran
6. päivä, torstai Ranskalaisten hallitessa Orania kaupungin suunnitteluun otettiin vaikutteita Välimeren toisella rannalla sijaitsevasta Nizzasta. Kaupungin kuuluisin asukas lienee muotisuunnittelija Yves Saint Laurent, joka syntyi ja eli nuoruusvuotensa Oranissa. Oran on kiehtova yhdistelmä eri aikakausien arkkitehtuuria. Aamiaisen jälkeen tutustumme Oranin nähtävyyksiin kävelykierroksella. Kaupungin pääaukio Place du 1er Novembre on oranilaisten tärkeä kohtaamispaikka ja sen laidalla seisovat siirtomaatyyliset rakennukset muistuttavat menneestä Ranskan vallasta kaupungissa. Näemme Oranin bysanttilaistyylisen Cathédrale du Sacré-Coeur -kirkon ja kävelemme Front de mer -promenadia, josta on hienot maisemat Oranin satamaan. Vierailemme myös Beyn palatsissa, jonka vanhimmat osat ovat 1340-luvulta. Lounaan jälkeen meillä on vapaa-aikaa tutustua Oraniin omatoimisesti. (A, L)     

Oran – Constantine
7. päivä, perjantai Aamu on vapaa ja päivällä lennämme noin 1,5 tunnissa maan itäosaan Constantinen kaupunkiin. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Constantine Marriott -hotelliin (★★★★). (A, P)

Timgad 
8. päivä, lauantai Tänään lähdemme kokopäiväretkelle Constantinesta noin 120 km etelään sijaitsevaan Timgadiin. Matka kumpuilevan maaseudun ja pikku kylien ja kaupunkien kautta taittuu noin 3 tunnissa. Unescon maailmanperintöön kuuluva Timgad on yksi maailman parhaiten säilyneistä muinaisista roomalaiskaupungeista. Kaupungin perusti keisari Trajanus varuskuntakaupungiksi valtakunnan etelärajalle. Timgad on täydellinen esimerkki roomalaisten käyttämästä ruutukaavoituksesta, jossa kaupunkia halkoo kaksi risteävää pääkatua, cardo ja decumanus. Tutustumme laajan rauniokaupungin tärkeimpiin kohteisiin noin tunnin kävelykierroksella. Näemme mm. mahtipontisen kolmiholvisen Trajanuksen kaaren, kylpylät, pääaukion eli forumin ja amfiteatterin. Yksi Timgadin erikoisuuksista on julkinen kirjasto; toinen tunnettu roomalainen julkinen kirjasto sijaitsee nykyisen Turkin Efesossa. Kierroksen jälkeen syömme lounaan ja palaamme tuttua reittiä Constantineen. (A, L, P)  

Constantine 
9. päivä, sunnuntai Constantine on Algerian kolmanneksi suurin kaupunki. Paikalliset käyttävät siitä lempinimeä ”siltojen kaupunki”. Kaupungin sijainti tasangolla 640 metrin korkeudessa ja liki 200 metriä syvän jokirotkon halkaisemana on dramaattinen. Constantine on nimetty Rooman keisarin Konstantinus Suuren mukaan. Kaupungin halkaisevan rotkon ylittää kahdeksan siltaa, joista seitsemän on peräisin Ranskan siirtomaa-ajalta. Vuonna 1912 liikenteelle avattu 164 metriä pitkä Sidi M’Cid -riippusilta on tärkeä maamerkki. Aamiaisen jälkeen tutustumme Constantinen siltamaisemiin ja nähtävyyksiin puolen päivän kävelykierroksella. Käymme mm. kaupungin pääaukiolla ja sokkeloisessa kasbahin vanhassakaupungissa. Ylitämme myös kauniin Sidi M’Cid -sillan. Lounaan jälkeinen iltapäivä on vapaa-aikaa ja illalla syömme päivällisen. (A, L, P)

Djemila
10. päivä, maanantai Algerian ja koko Pohjois-Afrikan merkittävin Rooman valtakunnan ajalta peräisin oleva nähtävyys on Unescon suojelema Djemila. Toisin kuin Timgad, Djemila sijaitsee kukkulaisessa maastossa ja täällä roomalainen ruutukaavaa käyttävä kaupunkisuunnittelu on mukautettu maaston vaatimuksiin. Sana djemila tarkoittaa ”kaunista” ja tämä pitää Djemilan kohdalla hyvin paikkansa. Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Djemilaan, jonne ajamme bussilla Constantinesta noin kahdessa tunnissa. Tutustumme aluksi Djemilan museon upeisiin mosaiikkikokoelmiin ja jatkamme sitten arkeologiselle alueelle. Kävelemme kaupungin pääkatuja pitkin ja näemme mm. korinttilaispylväin koristellun Caracallan kaaren, keskustan temppelit ja palatsit sekä vuoren rinteeseen louhitun teatterin. Käymme myös muinaisella markkinapaikalla katsomassa edelleen nähtävissä olevia myyntipöytiä, joiden äärellä kauppaa hierottiin. Syömme retkellä lounaan. Palattuamme Constantineen loppupäivä on vapaa. (A, L)

Constantine – Alger
11. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lennämme noin tunnissa Algeriin. Syömme lounaan ja vierailemme kukkulan laella komeilevalla Maqam Echahid -muistomerkillä, joka on pystytetty Algerian itsenäisyyssodan muistolle. Vierailemme myös läheisessä pitkien palmukatujen Jardin d’Essais -kasvitieteellisessä puutarhassa. Puutarhassa kuvattiin 1930-luvulla ”niitä alkuperäisiä” Hollywoodin Tarzan-elokuvia. Sisäänkirjaudumme jo tuttuun El Aurassi -hotelliin, josta meille on varattu huoneet käyttöömme lähtöömme asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta puolenyön jälkeen klo 1.15 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A, L, P)  

12. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 11.45.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Algeriaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestasi. Viisumia varten tarvitaan passi, kaksi passikuvaa (valkoisella taustalla, kooltaan 47x36 mm), vakuutustodistus ja täytetty viisumianomus. Nämä kaikki tulee toimittaa meille viimeistään 1 kk ennen lähtöä, passi palautetaan vasta lentokentällä lähtöselvityksessä. Lähetämme ohjeet viisumianomusta varten noin 6 viikkoa ennen matkaa. Värillisen passikopion pyydämme toimittamaan meille jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin 1 tyhjä sivu. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Huomioi viisumin hankintaan kuluva aika (1kk) myös muiden matkojesi suhteen.

Huom. Matkalla kävellään paljon ja kohteissa on runsaasti portaita, joten edellytämme asiakkailta hyvää liikuntakykyä. Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten erilaiset vatsaoireet ovat yleisiä. Kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä. Yleinen hygieniataso on Algeriassa heikko Suomeen verrattuna. Algerian matkailu on vasta kehittymässä ja tämä näkyy mm. puutteena paikallisten kielitaidossa ja palvelukulttuurissa, sekä hotellien, ravintoloiden ja bussien tasossa. Ravintolat ja niiden tarjoama ruoka pääkaupungin ulkopuolella ovat usein vaatimattomia. Monet ravintolat eivät tarjoile alkoholijuomia. Erityisruokavalioita on vaikea järjestää. 

Algeriassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Afrikan matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä