Sidi M'Cid -silta Constantine Algeria Olympia

Algerian kiertomatka

- Saharan autiomaa, roomalaisten rauniot ja Välimeren rannikko
12
päivää

Algerian kiertomatkalla näet kauniin pääkaupunki Algerin Välimeren rannalla, Saharan autiomaan hiekkadyyneineen ja keidaskylineen, hienosti säilyneet arkeologiset kohteet ja kaupungit sekä tutustut maan rikkaaseen kulttuuriperintöön. Algeria tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa uteliaalle ja seikkailunhaluiselle matkailijalle.

Matka kauniiseen ja historialliseen Algeriaan

Matkareitti
Alger
2 yötä
Cherchell ja Tipasa
retki
Oran
1 yö
Taghit, Sahara
2 yötä
Oran
2 yötä
Constantine
3 yötä
Timgad
retki
Djemila
retki
Alger

Algerian kiertomatkamme alkaa hohtavan valkoisesta pääkaupungista Algerista. Kaupungin vanhan osan, kasbahin, maisemat Välimerelle tarjoavat kiehtovan kontrastin ympärillä levittäytyvälle uudelle kaupungille. Teemme Algerista päiväretken Unescon suojelemaan Rooman valtakunnan satamakaupunkiin Tipasaan.

Taghitin keidaskylässä keskellä Saharaa retkeilemme hiekkadyyneillä ja syömme illallisen berberimusiikin säestyksellä

Tutustumme myös tämän kauniin kylän linnoitettuun vanhaankaupunkiin sekä ikivanhojen kalliopiirrosten salaisuuksiin.

Matka jatkuu Algerian toiseksi suurimpaaan kaupunkiin, Oraniin, jonka hieno arkkitehtuuri ja monet nähtävyydet tulevat meille tutuiksi. Täältä Välimeren rannikolta lennämme Algerian itäosassa sijaitsevaan Constantineen, ”siltojen kaupunkiin”. Kaupungin halkaisee lähes 200 m syvä jokirotko, jonka ylitse on rakennettu kahdeksan siltaa. Constantinesta teemme päiväretket Unescon maailmanperintöön kuuluviin Timgadin ja Djemilan loistavasti säilyneisiin roomalaiskaupunkeihin. Ennen kotimatkaa palaamme vielä hetkeksi sinisen Välimeren äärelle Algeriin.

Algerian historia ulottuu pitkälle. Täällä foinikialaisten kauppalaivat ankkuroivat muinoin Välimeren satamiin ja Rooman valtakunta piti järjestystä yllä perustaen monia kaupunkeja valtansa tueksi. Ranskalaiset siirtomaaisännät jättivät myös jälkensä Algerian kieleen ja ruokakulttuuriin. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot, viisumikulut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 920 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

7. - 18.10.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Alger

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 13.10 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Algeriin, jonne saavumme klo 23.20. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustan läheisyydessä vuorenrinteellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan El Aurassi -hotelliin (★★★★★).  

Kaunis-merenrantabulevardi-Alger-Algeria
Alger

2. päivä, lauantai Algerin rakennuskanta on lähes kokonaan valkoinen ja ranskalaiset siirtomaaisännät kutsuivat kaupunkia siksi nimellä La Blanche, Valkoinen”. Kaupunkia ovat vuoroin hallinneet niin eri berberikansat, ottomaanit kuin ranskalaisetkin, kunnes maa itsenäistyi Ranskan siirtomaavallan alaisuudesta 1960-luvun alussa. Ranskalaisvaikutus on Algerissa edelleen vahvasti läsnä. Tutustumme kaupunkikierroksella pääkaupungin nähtävyyksiin. Kaupungin vilkkain ostoskatu on Didouche Mourad, jonka toisessa päässä komeilee entinen pääposti, Grande Poste. Valkoisten hallintorakennusten reunustama tyylikäs pääkatu johtaa täältä Place de Martyrs -aukiolle. Unescon suojelema Algerin vanhakaupunki, ottomaanien rakentama kasbah, levittäytyy aukion yläpuolen rinteille kapeine ja sokkeloisine kujineen. Tutustumme kasbahin tärkeimpiin osiin ja vierailemme hienosti restauroidussa Palais de Raïs Bastionin vanhassa ottomaanipalatsissa. Nousemme bussilla kaupungin yläpuolella kohoavalle kukkulalle, jonka huipulla sijaitsee ranskalaisten 1870-luvulla rakentama Notre Dame dAfrique -katedraali. Maisema alas valkoisten rakennusten Algeriin ja siniselle Välimerelle on upea. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, L, P)

Tipasan-arkeologinen-alue-Algeria
Alger - Oran

3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kokopäiväretkelle Algerista noin kahden tunnin ajomatkan päässä länteen sijaitseviin Cherchellin ja Tipasan rannikkokaupunkeihin. 400-luvulla eaa. perustettu Cherchell on pieni ja hieman unelias pikkukaupunki, jonka suuresta menneisyydestä todistavat siellä täällä ympäri uutta kaupunkia seisovat roomalaisajan rauniot. Tutustumme Cherchellin tärkeimpiin monumentteihin, ennen kuin jatkamme läheiseen Tipasaan. Tipasa oli Rooman valtakunnan satamakaupunki ja se on ainutlaatuinen yhdistelmä vuosituhantista historiaa, Välimeren maisemia ja luontoa. Tutustumme alueeseen ja näemme mm. kaupungin amfiteatterin ja monet temppelit. Lounaan syömme Tipasan vanhassa satamassa. Paluumatkalla piipahdamme vielä Mauretanian kuninkaalliselle mausoleumille. Vaikuttava hautarakennus on alueella ennen roomalaisia vaikuttaneen Mauretanian kuningaskunnan viimeisen kuninkaan Juba II:n ja kuningattaren Kleopatra Selene II:n viimeinen leposija.

Algeriin saavuttuamme jatkamme suoraan lentokentälle ja lennämme Oraniin noin tunnissa. Majoitumme kaupungin ydinkeskustaan ensimmäisen luokan Royal Hotel Oran - MGallery by Sofitel -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen  (A, L, P)

Taghit-on-rakennettu-Saharan-alueelle-tyypilliseen tyyliin-mutatiilista-kivista-ja-palmunrungoista-Algeria
Oran – Taghit

4. päivä, maanantai Kiireettömän aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja noin 1,5 tunnin lento läntiseen Becharin kaupunkiin. Jatkamme bussilla noin 1,5 tunnissa Taghitiin, joka on Algerian Saharan kauneimpia keidaskyliä. Perillä majoitumme 2 yöksi kylän laidalla sijaitsevaan keskitason Taghit Saoura -hotelliin (★★★). Myöhemmin lähdemme ihailemaan auringonlaskua kylän laidalla kohoaville hiekkadyyneille. Grillipäivällisen syömme perinteiseen berberityyliin teltassa lattiamatoilla istuen. (A, P)

paikallinen-mies-katselee-Sharan-autiomaata-Algeria
Taghit

5. päivä, tiistai Taghitin muurien ympäröimä ja sokkeloinen vanhakaupunki on rakennettu Saharan alueelle tyypilliseen tyyliin mutatiilistä, kivestä ja palmunrungoista. Osa yksinkertaisista mutatiilitaloista on edelleen asuttuja. Vanhankaupungin vieressä komeilee satojen puiden vihreä taatelipalmulehto. Taateli on alueen tärkeimpiä viljelykasveja. Tutustumme aamupäivän kävelykierroksella Taghitin nähtävyyksiin. Palaamme hotellille lounaalle ja levähdämme iltapäivän lämpimimmät tunnit. Myöhemmin iltapäivällä tutustumme kylän ulkopuolella sijaitseviin yli 5000 vuotta vanhoihin kalliopiirroksiin. Piirroksiin on ikuistettu etenkin savannin eläimiä, kuten antilooppeja, strutseja, kirahveja, hevosia ja elefantteja. Piirrokset kuvastavat alueella muinoin eläneiden ihmisten elämää ja kertovat kenties myös jotakin ilmastonmuutoksesta; alueella aiemmin vallinnut savanni on saanut väistyä, eikä piirroksissa kuvattuja eläimiä enää tavata täällä. Päivällisen syömme edellisen päivän tapaan teltassa perinteisen berberimusiikkiesityksen kera. (A, L, P) 

Oranin-arkkitehtuuriin-haettiin-vaikutteita-Nizzasta-Algeri
Taghit – Oran

6. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Becharin lentokentälle ja noin 1,5 tunnin lento Oraniin. Kaupunki on noin miljoonalla asukkaallaan Algerian toiseksi suurin. Nousemme bussilla kaupungin yläpuolelle 400 metriin kohoavalle Djebel Murdjadjo -vuorelle ihailemaan upeita maisemia alas Oraniin. Majoitumme 2 yöksi jo tuttuun ensimmäisen luokan Royal Hotel Oran - MGallery by Sofitel -hotelliin. (A, P)

Oranin-rantakatu-Algeria
Oran

7. päivä, torstai Ranskalaiset hakivat Oranin kaupunkisuunnitteluun vaikutteita Välimeren pohjoisrannalla sijaitsevasta Nizzasta. Yksi kaupungin kuuluisimmista asukkaista lienee muotisuunnittelija Yves Saint Laurent, joka syntyi ja eli nuoruusvuotensa Oranissa. Oran on kiehtova yhdistelmä eri aikakausien arkkitehtuuria. Aamiaisen jälkeen tutustumme Oranin nähtävyyksiin kävelykierroksella. Kaupungin pääaukio Place du 1er Novembre on oranilaisten tärkeä kohtaamispaikka ja sen laidalla seisovat siirtomaatyyliset rakennukset muistuttavat menneestä Ranskan vallasta kaupungissa. Näemme Oranin bysanttilaistyylisen Cathédrale du Sacré-Coeur -kirkon ja kävelemme Front de mer -promenadia, josta on hienot maisemat Oranin satamaan. Vierailemme myös Beyn palatsissa, jonka vanhimmat osat ovat 1340-luvulta. Lounaan jälkeen meillä on vapaa-aikaa tutustua Oraniin omatoimisesti. (A, L)   

Constantinen-mielenkiintoinen-kaupunki-Algeria.
Oran – Constantine

8. päivä, perjantai Varhain aamulla kuljetus lentokentälle ja lento Algerin kautta maan itäosaan Constantineen, joka on nimetty Rooman keisarin Konstantinus Suuren mukaan. Kaupungin sijainti tasangolla 640 metrin korkeudessa ja liki 200 metriä syvän jokirotkon halkaisemana on dramaattinen. Kaupungin halkaisevan rotkon ylittää kahdeksan siltaa, joista seitsemän on peräisin Ranskan siirtomaa-ajalta. Vuonna 1912 liikenteelle avattu 164 metriä pitkä Sidi M’Cid -riippusilta on tärkeä maamerkki. Tutustumme Constantinen nähtävyyksiin kävelykierroksella. Käymme mm. kaupungin pääaukiolla ja sokkeloisessa vanhassakaupungissa. Myöhemmin majoitumme 3 yöksi keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Constantine Marriott -hotelliin (★★★★). (A, P)

Timgad-on-yksi-maailman-parhaiten-sailyneista-roomalaiskaupungeista-Algeria
Timgad

9. päivä, lauantai Tänään teemme kokopäiväretken Constantinesta noin 120 km etelään sijaitsevaan Timgadiin. Matka kumpuilevan maaseudun ja pikku kylien ja kaupunkien kautta taittuu noin 3 tunnissa. Unescon maailmanperintöön kuuluva Timgad on yksi maailman parhaiten säilyneistä roomalaiskaupungeista. Kaupungin perusti keisari Trajanus varuskuntakaupungiksi valtakunnan etelärajalle. Timgad on täydellinen esimerkki roomalaisten omaksumasta ruutukaavoituksesta, jossa kaupunkia halkoo kaksi risteävää pääkatua, cardo ja decumanus. Tutustumme laajan rauniokaupungin tärkeimpiin kohteisiin noin tunnin kävelykierroksella. Näemme mm. mahtipontisen kolmiholvisen Trajanuksen kaaren, kylpylät, pääaukion eli forumin ja amfiteatterin. Yksi Timgadin erikoisuuksista on julkinen kirjasto; toinen tunnettu roomalainen julkinen kirjasto sijaitsee Turkin Efesossa. Kierroksen jälkeen syömme lounaan ja palaamme tuttua reittiä Constantineen. (A, L, P  

Algerialainen-makea-leivonnainen
Djemila

10. päivä, sunnuntai Algerian ja koko Pohjois-Afrikan merkittävin Rooman valtakunnan ajalta peräisin oleva nähtävyys on Unescon suojelema Djemila. Toisin kuin Timgad, Djemila sijaitsee kukkulaisessa maastossa ja täällä roomalainen ruutukaavaa käyttävä kaupunkisuunnittelu on mukautettu maaston vaatimuksiin. Sana djemila tarkoittaa ”kaunista” ja tämä pitää Djemilan kohdalla hyvin paikkansa. Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Djemilaan, jonne ajamme bussilla Constantinesta noin kahdessa tunnissa. Tutustumme aluksi Djemilan museon upeisiin mosaiikkikokoelmiin ja jatkamme sitten arkeologiselle alueelle. Kävelemme kaupungin pääkatuja pitkin ja näemme mm. korinttilaispylväin koristellun Caracallan kaaren, keskustan temppelit ja palatsit sekä vuoren rinteeseen louhitun teatterin. Käymme myös muinaisella markkinapaikalla katsomassa edelleen nähtävissä olevia myyntipöytiä, joiden äärellä kauppaa hierottiin. Syömme retkellä lounaan. Palattuamme Constantineen loppupäivä on vapaa. (A, L) 

Mauretanian-kuninkaallinen-mausoleum-Algeria
Constantine – Alger

11. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lennämme noin tunnissa Algeriin. Syömme lounaan ja vierailemme kukkulan laella komeilevalla Maqam Echahid -muistomerkillä, joka on pystytetty Algerian itsenäisyyssodan muistolle. Vierailemme myös läheisessä pitkien palmukatujen Jardin dEssais -kasvitieteellisessä puutarhassa. Puutarhassa kuvattiin 1930-luvulla niitä alkuperäisiä Hollywoodin Tarzan-elokuvia. Sisäänkirjaudumme Algerin lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Algiers Marriott Hotel Bab Ezzaour -hotelliin (★★★★), josta meille on varattu huoneet käyttöömme lähtöön asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta puolenyön jälkeen, klo 0.10 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A, L, P)   

lento

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 12.00 

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Al Aurassi, Alger

Hyvätasoinen hotelli rinteellä, josta upeat näköalat kaupunkiin ja merelle. Ravintoloita, uima-allasalue, sauna ja kuntosali. Tilavat ilmastoidut huoneet, kylpyhuoneessa amme ja suihku, ilmainen wifi.

Royal Hotel Oran - MGallery by Sofitel, Oran

Ensimmäisen luokan boutique-hotelli kaupungin keskustassa, lähellä kaikkea. Ravintola, baari ja pieni spa. Tilavat, ilmastoidut huoneet, joissa ilmainen wifi.

Constantine Marriott, Constantine

Keskustan ulkopuolelle sijaitseva hyvän keskitason hotelli, jossa uima-altaat, spa ja ravintoloita. Hyvin varustelluissa, tilavissa huoneissa ilmastointi ja ilmainen wifi.

Taghit Saoura, Taghit

Keskitason hotelli Taghitin laidalla, Saharan hiekkadyynien lähellä. Pienehköt pelkistetyt huoneet, joissa hyvä ilmastointi ja ilmainen wifi. Hotellilla iso uima-allasalue. Hotellilla ei nettisivuja.
Näytä kaikki hotellit

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Algerian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • palvelupalkkiot hotelleissa  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 426 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Algerian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 920 €.

Algeriaan tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Viisumia varten tarvitaan mm. passi, kaksi passikuvaa (enintään 3 kk vanha, valkoisella taustalla, kooltaan 35x45 mm), vakuutustodistus ja täytetty viisumianomus. Lähetämme ohjeet viisumin hankkimista varten noin 6 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla ainakin 2 tyhjää sivua. Algerian kotimaanlentoja varten pyydämme toimittamaan meille värillisen passikopion jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3kk ennen lähtöä. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Algerian matkailu on vasta kehittymässä ja tämä näkyy mm. puutteena paikallisten kielitaidossa ja palvelukulttuurissa, sekä hotellien, ravintoloiden ja bussien tasossa. Ravintolat ja niiden tarjoama ruoka pääkaupungin ulkopuolella ovat usein vaatimattomia. Monet ravintolat eivät tarjoile alkoholijuomia. Erityisruokavalioita on vaikea järjestää. Algerian sisäisten lentojen lentoaikataulu vahvistetaan myöhemmin ja ne voivat muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkalla kävellään paljon ja kohteissa on runsaasti portaita, joten edellytämme asiakkailta hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550

Peruutusehdot: B  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnast

 

Matkan hinta perustuu 30.11.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Algerian kiertomatka
14 arvostelua
Erinomainen
43.00 %
Hyvä
50.00 %
Ok
7.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Suosittelen matkaa. Moni uskoo, että maa ei olisi turvallinen. Liikenne sujui hyvin eikä missään vaiheessa tuntunut turvattomalle. Myös ruoka oli sellaista, että pystyi syömään sairastumatta vatsatauteihin. Oli myös paljon näkemistä ja tuli tietoakin. Tästä on hyvä aloittaa Afrikkaan tutustuminen. 

Algeria on yhtä iloista yllätystä. Olympian matkalla pääsimme Yves Saint Laurentin synnyinkotiin, Tarzan-filmien kuvauspaikalle, lukuisiin Unescon maailmanperintökohteisiin, Saharan keidaskylään.

HeidiV

Vaativa mutta hyvin antoisa reissu jos on kiinnostunut arabialaisesta Afrikan osasta .

 

Hyvin järjestellylle matkalle on aina ilo mennä. 

 
mummu

Hyvä tietää Algerian matkasta

Algerian kiertomatkan aikaan lokakuussa päivälämpötilat ovat noin + 24 C, yöllä noin + 12 C. Saharan Taghitissa lämpötilat ovat kuitenkin huomattavasti korkeammat, päivisin noin + 30 C. Sateita ei lokakuussa juuri ole.

Matkalle kannattaa kesävaatteiden lisäksi ottaa jotain lämmintä viileämpiä iltoja ja aamuja varten. Algeria on muslimimaa ja paikallinen naisväestö pukeutuu yleensä peittäviin vaatteisiin. Matkailijalta tätä ei edellytetä mutta paljastavien vaatteiden käyttöä ei suositella, etenkin olkavarret ja sääret olisi hyvä peittää. Retkillä kävellään paljon ja välillä epätasaisessakin maastossa, joten hyvät retkijalkineet/lenkkitossut ovat parhaat kengät tälle matkalle. Kohteissa on myös runsaasti portaita, joten edellytämme matkustajilta hyvää liikuntakykyä. Osassa hotelleista on uima-allas. Algerian sisäisillä lennoilla matkalaukun enimmäispaino on 20 kg, käsimatkatavara max 5 kg.

Algeriassa paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten erilaiset vatsaoireet ovat yleisiä. Kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä. Yleinen hygieniataso on Algeriassa heikko Suomeen verrattuna. Algerian matkailu on vasta kehittymässä ja tämä näkyy mm. puutteena paikallisten kielitaidossa ja palvelukulttuurissa, sekä hotellien, ravintoloiden ja bussien tasossa. Ravintolat ja niiden tarjoama ruoka pääkaupungin ulkopuolella ovat usein vaatimattomia. Monet ravintolat eivät tarjoile alkoholijuomia. Erityisruokavalioita on vaikea järjestää. 

Algerian valuutta on dinaari (DZD). Dinaareja ei vaihdeta Suomessa eikä niitä saa viedä pois Algeriasta. Varaa mukaan käteistä rahaa euroina. Luottokortit saattavat käydä joissakin hotelleissa ja liikkeissä mutta niiden toiminta on epävarmaa, automaateista ei saa käteistä luottokorteilla.

Algeriassa on useita Unescon maailmanperintökohteita, tutustumme niistä matkan seuraaviin

Algerin vanhakaupunki kasbah
Tipasa
Timgad
Djemila