Kirja: Olympia - ensimmäinen lapseni, tarinoita matkan varrelta

Uutinen |

Kesällä 1948 Eero Julin teki opiskelutoverinsa kanssa moottoripyörämatkan Eurooppaan. Matkasta sukeutui huikea seikkailu, josta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Seikkailut olivat kuitenkin vasta alkamassa. Vuonna 1952 hän perusti vaimonsa Anjan kanssa kaukomatkoihin erikoistuneen matkatoimiston, joka sai Helsingin olympiakisojen mukaan nimekseen Olympia.

Aluksi matkattiin kleinbusseilla ja sittemmin mersuilla Euroopan halki Pyhään maahan ja yhä kauemmaksi, aina Intiaan asti. 60-luvulla alkoivat lentomatkat ympäri maailmaa.

Olympia tunnetaan kaukomatkailun johtavana matkatoimistona vielä tänäkin päivänä.

”65-vuotias kaukomatkatoimisto, yhden perheen pyörittämä ja yhden perheen omistama, se on aikamoinen saavutus”, toteaa Heikki Julin, Eeron ja Anjan lapsista vanhin. Toiseen sukupolveen kuuluu yhteensä viisi lasta, joista neljä on yhä mukana jatkamassa vanhempiensa työtä Olympia Kaukomatkatoimistossa.

Olympian värikkäät vuosikymmenet on nyt koottu Olympia – ensimmäinen lapseni -kirjaan. Se kertoo Eero Julinista – luovasta, rohkeasta ja ehtymättömän neuvokkaasta miehestä – hänen perheestään sekä ennen kaikkea Olympiasta, jolle Eero pyhitti elämänsä.

Toimittaja Anu Puska on sukeltanut kohta 70 vuoden ikään ehtineen perheyhtiön historiallisiin arkistoihin, haastatellut Eeron ja Anjan lapsia sekä joukkoa muita ihmisiä, ja kutonut materiaalista niin kiehtovan historiikin, että sitä lukee paikoin kuin jännitysromaania.

Kirjassa on 160 sivua, se on sidottu ja runsaasti kuvitettu.

Kirjan hinta on 15 euroa ja sen voit tilata toimistostamme p. (09) 696 2770) tai sähköpostilla (olympia(ät)olympia.fi. Jos kirja toimitetaan postitse, hintaan lisätään postituskuluja 7 euroa.