Bergen-Bryggen-Norja-Olympia

Huippuvuorten matkat

Huippuvuoret-jaakarhukyltti-Norja

Huippuvuorten matkat, joilla näet enemmän

Norjalle kuuluville Huippuvuorille pääset Olympian matkalla ja voit kokea tämän pohjoisen ulottuvuuden. Huippuvuorille voit lähteä myös aktiivimatkalle, pääset tutustumaan luontoon lähemmin. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Huippuvuoret ja Norja

Huippuvuorten matkalla majoitumme Longyearbyenissa hyvätasoisessa hotellissa. Teemme retkitä hybridikatarmaraanilla, tutustumme Barentsburgin kaivoskylään ja näemme Huippuvuorten maisemia mereltä päin ja myös eläinten seuraamiseen on mahdollisuus. Matkalla on mahdollista lisämaksusta osallistua myös koiravaljakkoajeluun ja tehdä muita lisäretkiä Longyearbyenista.

Yleistä Norjasta ja Huippuvuorista

Huippuvuorten matkoille kannattaa ottaa mukaan lämpimiä vaatteita vaikka kesäaikaan lämpötilat eivät kovin alas laskekaan. Tuulen ja sateen kestävä takki on hyvä olla mukana, säätila saattaa vaihdella päivänkin aikana nopeasti. Huippuvuorten matkalle suosittelemme jalkineiksi vaellus-/retkeilykenkiä, jotka pitävät myös kosteutta hyvin. Hurtigruten-risteilylle ei tarvita juhlavaatteita, Huippuvuorille mukaan varatut ulkoilu/retkeilyvaatteet käyvät myös risteilyllä.

Valuutaksi on hyvä ottaa Norjan kruunuja, joita saa kuitenkin helposti kaikista rahanvaihtopisteistä, myös luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla. Hintataso Huippuvuorilla on korkeampi kuin Suomessa.

Huippuvuorilla ilmasto on Golf-virran ansiosta lämpimämpi kuin sijainnin perusteella voisi olettaa. Tyypillinen sää keväällä ja alkukesästä on muutaman asteen plussan puolella, tuuli on välillä navakkaa ja tihkusadekin mahdollista.

Huippuvuorilla aurinko ei laske lainkaan 19.4.-23.8. välisenä aikana joten matkalla pääset nauttimaan keskiyön auringosta koko matkan ajan

Asukkaita Norjassa on noin 5,3 miljoonaa. Suurin osa maan pinta-alasta on vuoristoa. Rannikkoa on noin 25 000 kilometriä, tästä suuri osa on pitkiä ja kapeita vuonoja. Lisäksi rannikolla on lukematon määrä pieniä saaria. Huippuvuorten lisäksi Norjalle kuuluu Jan Mayen saari Pohjoisella jäämerellä sekä Etelä-Atlantilla sijaitseva asumaton Bouvet´n saari.