Viiniviljelmiä Argentiinassa

Argentiinan matkat

- matkoja Buenos Airesiin, Andeille ja Iguassun putouksille
Igassun-putoukset

Argentiinan matkoja, jotka sisältävät enemmän

Argentiinan matkalla on mahdollista ylittää lumihuippuiset Andit, tutustua Mendozan viinintuotantoalueeseen tai vierailla jylisevillä Iguassun putouksilla. Matka Argentiinaan on usein yhdistetty useampaan Etelä-Amerikan maahan, joten pääset vertailemaan maiden eroavaisuuksia. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtaja.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Argentiinan matkat antavat mahdollisuuden tutustua eteläisen Amerikan kiehtovaan maahan. Argentiinalaiset ovat ylpeitä eurooppalaisista sukujuuristaan ja kaupungit, erityisesti Buenos Aires, tuovat mieleen vanhan mantereen suurkaupungit.

Hiiligrillissä paistettu pihvi, lasi punaviiniä ja ilta tangoklubilla. Koe annos aitoa Argentiinaa

Jaksaako kukaan syödä puolen kilon "baby"-pihviä? Kyllä, jos kyseessä on Argentiinan pampalla vapaana kasvaneen härän liha tirisevänä suoraan hiiligrillistä. Ja vielä varmemmin, kun kyytipoikana on Mendozan alueen Malbec-viini. Jälkiruoaksi voi nauttia tangoklubin tunnelmasta, joka herkistää mielen romantiikan syövereihin.

Argentiinan pääkaupunkia Buenos Airesia kutsutaan Latinalaisen Amerikan Pariisiksi

Täällä eurooppalaisuus näkyy ja tuntuu todella niin ihmisissä kuin arkkitehtuurissakin. Palermon hienostokaupunginosan putiikit saavat vastakohdakseen San Telmon markkinat ja La Bocan värikkään satamakorttelin, joka synnytti myös tangon. Buenos Airesissa matkaava pääsee itsekin opettelemaan tangon taivutuksia haikean bandoneonin säestäessä tai ainakin seuraamaan tangoesityksiä paikallisella klubilla. Onnistuneeseen iltaan kuuluu Argentiinassa myös mehevä pihvi, asado, ja kotimainen Mendozan alueen viini.

Gaucho on lännen cowboyn latinalaisamerikkalainen vastine ja pampa hänen kotimaansa

Ääretön pampa tasavallan sisäosissa avautui maanviljelykselle kaksi sataa vuotta sitten. Vauraus ei Argentiinassa kasvanut espanjalaisten siirtomaaisäntien suureksi pettymykseksi kullasta tai hopeasta vaan mustasta mullasta ja karjasta. Karjapaimenkulttuuri on säilynyt esimerkiksi San Antonio de Arecon kaltaisissa pikkukaupungeissa. Suuren maan yli 40-miljoonainen kansa turvaa taloudessaan edelleen karjaan mutta myös runsaisiin mineraalivaroihinsa.

Argentiinan ja Brasilian rajalla pauhaavat Iguassún putoukset 275 yksittäisen putouksen voimalla yli kolmen kilometrin alueella. Jyrisevä vesi syöksyy 90-metriseen Paholaisen kitaan. Putouksia voi ihailla kummankin maan puolelta, Olympian matkalla näet nämä huikeat putoukset molemmilta puolilta.