Iguassu_putoukset_Argentiina

Eteläisen Amerikan kierros

- matka Andien yli Chilestä Argentiinaan, Iguassun putoukset ja Rio de Janeiro
15
päivää
alk. 6 990 €/hlö

Eteläisen Amerikan kierros on jo vuosia ollut yksi Olympian suosituimmista matkoista. Kompaktilla kahden viikon matkalla ehdit nähdä kolme maata sekä nauttia hyvästä ruuasta ja viinistä. Ylitämme lumihuippuiset Andit, koemme Buenos Airesin tangosävelet, kuuntelemme Iguassun putousten pauhua ja näemme Riossa Cobacabanan, Sokeritoppavuoren ja Kristuspatsaan.

Eteläisen Amerikan kiertomatka Chilen, Argentiinan ja Brasilian upeisiin kohteisiin

Matkareitti
Santiago de Chile
3 yötä
Valparaiso ja Viña del Mar
retki
Mendoza
1 yö
Buenos Aires
3 yötä
San Antonio de Areco
lisäretki
Iguassun putoukset
2 yötä
Rio de Janeiro
3 yötä

Eteläisen Amerikan kierros alkaa Chilestä, joka ulottuu kapeana Tyyneltämereltä Andeihin. Maan tyylikäs pääkaupunki Santiago de Chile tunnetaan viehättävistä kävelykaduista, korkeatasoisista ravintoloista ja luonnollisesti viineistä. Loistavia viinejä löytyy myös Argentiinan puolelta ja sen tunnetuimmalta viinialueelta Mendozasta. Täytyy vain ensin ylittää lumihuippuiset Andit.

Buenos Aires tuo mieleen Euroopan suurkaupungit leveine puistokatuineen ja komeine rakennuksineen. Myös monet vastaan tulevat kasvot näyttävät eurooppalaisilta ja ovatkin sitä, kiitos valtavan siirtolaisaallon, joka sataviisikymmentä vuotta sitten asutti laajan maan, loi perustan maanviljelykselle ja nosti Argentiinan maailman vauraimpien maiden joukkoon. Tango ei kuitenkaan syntynyt Buenos Airesin kaupunkipalatseissa vaan köyhissä satamakortteleissa, joista se nopeasti levisi kaikkialle – aina kauas Suomeen saakka.

Iguassun putousten valtavan voiman voi tuntea hyvin suurimman putouksen läheisyydessä sijaitsevalta laiturilta

Iguassun putoukset ja niitä ympäröivä subtrooppinen sademetsä kuuluvat Unescon maailmanperintö­kohtei­siin. Tutustumme putouksiin sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Rio de Janeirossa sulautuu kaupungin rentoon tunnelmaan nopeimmin sen kuuluisalla hiekkarannalla, Copacabanalla. Kaupungissa soi samba muulloinkin kuin karnevaalien aikaan ja kaupunkilaiset, cariocat, osaavat todella nauttia elämästä. Rio de Janeiroa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Guanabaran lahti ja Sokeritoppa, valkoiset rantahiekat ja Corcovadon Kristus-patsas ovat Rion tuntomerkit.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit ja paljon muuta. Matkalla on aina mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 1 220 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

27.10. – 10.11.2024 17.11. – 1.12.2024 9. – 23.2.2025 Vuoden 2025 muut lähdöt

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito useimpina päivinä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 17.40 Pariisin kautta (Air France) Santiago de Chileen.

Santiago de Chile.
Santiago de Chile

2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 9.45. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric Las Condes Santiago -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan.

Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Valparaiso-Chile
Valparaiso ja Viña del Mar

4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L) 

Andien ylitys
Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)

5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Viinitila Mendozassa Argentiinassa
Mendoza – Buenos Aires

6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi Recoletan kaupunginosaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Katumusisointia Buenos Airesissa
Buenos Aires

7.–8. päivä, la–su Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin.  

Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.

Sunnuntaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Buenos Airesiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. (2xA, 1xP)

Iguassun mahtavat vesiputoukset
Buenos Aires – Iguassun putoukset

9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella jyliseville Iguassun putouksille. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan Foz do Iguaçun kaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi noin 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen.

Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksella voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. (2xA, 1xL, 1xP)

Rio-de-Janeiro-Brasilia
Iguassun putoukset – Rio de Janeiro

11. päivä, keskiviikko Aamulla käymme Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin.

Iltapäivällä lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Näkymä Rio de Janeiroon Kristus-patsaan takaa
Rio de Janeiro

12.–14. päivä, to–la Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa.

Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Syömme retkellä myös lounaan.
Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa.

Lauantaina on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (KLM) lähtee klo 20.50 Amsterdamin (KLM) kautta kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)  

lento

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito useimpina päivinä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 17.40 Pariisin kautta (Air France) Santiago de Chileen.

Santiago de Chile.
Santiago de Chile

2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 9.45. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric Las Condes Santiago -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan.

Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Valparaiso-Chile
Valparaiso ja Viña del Mar

4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L) 

Andien ylitys
Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)

5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Viinitila Mendozassa Argentiinassa
Mendoza – Buenos Aires

6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi Recoletan kaupunginosaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Katumusisointia Buenos Airesissa
Buenos Aires

7.–8. päivä, la–su Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin.  

Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.

Sunnuntaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Buenos Airesiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. (2xA, 1xP)

Iguassun mahtavat vesiputoukset
Buenos Aires – Iguassun putoukset

9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella jyliseville Iguassun putouksille. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan Foz do Iguaçun kaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi noin 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen.

Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksella voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. (2xA, 1xL, 1xP)

Rio-de-Janeiro-Brasilia
Iguassun putoukset – Rio de Janeiro

11. päivä, keskiviikko Aamulla käymme Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin.

Iltapäivällä lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Näkymä Rio de Janeiroon Kristus-patsaan takaa
Rio de Janeiro

12.–14. päivä, to–la Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa.

Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Syömme retkellä myös lounaan.
Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa.

Lauantaina on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (KLM) lähtee klo 20.50 Amsterdamin (KLM) kautta kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)  

lento

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito useimpina päivinä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 17.40 Pariisin kautta (Air France) Santiago de Chileen.

Santiago de Chile.
Santiago de Chile

2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 9.45. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric Las Condes Santiago -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan.

Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Valparaiso-Chile
Valparaiso ja Viña del Mar

4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L) 

Andien ylitys
Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)

5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Viinitila Mendozassa Argentiinassa
Mendoza – Buenos Aires

6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi Recoletan kaupunginosaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Katumusisointia Buenos Airesissa
Buenos Aires

7.–8. päivä, la–su Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin.  

Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.

Sunnuntaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Buenos Airesiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. (2xA, 1xP)

Iguassun mahtavat vesiputoukset
Buenos Aires – Iguassun putoukset

9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella jyliseville Iguassun putouksille. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan Foz do Iguaçun kaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi noin 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen.

Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksella voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. (2xA, 1xL, 1xP)

Rio-de-Janeiro-Brasilia
Iguassun putoukset – Rio de Janeiro

11. päivä, keskiviikko Aamulla käymme Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin.

Iltapäivällä lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Näkymä Rio de Janeiroon Kristus-patsaan takaa
Rio de Janeiro

12.–14. päivä, to–la Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa.

Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Syömme retkellä myös lounaan.
Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa.

Lauantaina on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (KLM) lähtee klo 20.50 Amsterdamin (KLM) kautta kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)  

lento

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito useimpina päivinä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Alustavat matkapäivät:
2. – 16.3.2025, 26.10. – 9.11.2025 ja 23.11. – 7.12.2025

Näiden lähtöjen ohjelma, aikataulut, ehdot ja hinnat julkaistaan noin 9 kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 7 390 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 17.40 Pariisin kautta (Air France) Santiago de Chileen.

Santiago de Chile.
Santiago de Chile

2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 9.45. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric Las Condes Santiago -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan.

Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Valparaiso-Chile
Valparaiso ja Viña del Mar

4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L) 

Andien ylitys
Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)

5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Viinitila Mendozassa Argentiinassa
Mendoza – Buenos Aires

6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi Recoletan kaupunginosaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Katumusisointia Buenos Airesissa
Buenos Aires

7.–8. päivä, la–su Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin.  

Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.

Sunnuntaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Buenos Airesiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. (2xA, 1xP)

Iguassun mahtavat vesiputoukset
Buenos Aires – Iguassun putoukset

9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella jyliseville Iguassun putouksille. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan Foz do Iguaçun kaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi noin 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen.

Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksella voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. (2xA, 1xL, 1xP)

Rio-de-Janeiro-Brasilia
Iguassun putoukset – Rio de Janeiro

11. päivä, keskiviikko Aamulla käymme Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin.

Iltapäivällä lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Näkymä Rio de Janeiroon Kristus-patsaan takaa
Rio de Janeiro

12.–14. päivä, to–la Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa.

Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Syömme retkellä myös lounaan.
Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa.

Lauantaina on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (KLM) lähtee klo 20.50 Amsterdamin (KLM) kautta kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)  

lento

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Hyatt Centric, Santiago de Chile

Uudella Las Condes -alueella sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli. Ravintola, uima-allas, ilmainen wifi. Tilavat, ilmastoidut deluxe-huoneet.

Loi Suites, Buenos Aires

Recoletassa sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli. Winter Garden -alue, jossa mm. sauna ja uima-allas. Tilavissa suite executive –huoneissa ilmastointi/lämmitys. Ilmainen wifi yleisissä tiloissa.

Miramar by Windsor, Rio de Janeiro

Cobacabanalla sijaitseva ensimmäisen luokan uudistettu hotelli. Ravintolat, uima-allas ja sauna sekä ilmainen wifi. Ilmastoiduista superior-huoneista on osittainen näköala Cobacabanalle.

Diplomatic, Mendoza

Kaupungin keskustassa sijaitseva ensimmäisen luokan hotellli. Lähellä ravintoloita ja viinibaareja. Tilavista huoneista näköala kaupungille, ilmastointi/lämmitys ja ilmainen wifi.

Bourbon Cataratas, Iguassun putoukset, Brasilia

Ensimmäisen luokan hotelli putousten ja kaupungin välillä. Laajat uima-allasalueet, sauna ja muita harrastusmahdollisuuksia, useita ravintoloita. Ilmastoidut superior-huoneet, ilmainen wifi.
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Ruokailuhetki puiden katveessa San Antonio de Areco Argentiina

San Antonio de Areco

San Antonio de Areco

Sunnuntai, 8. päivä, Buenos Aires
Lisämaksullinen kokopäiväretki parin tunnin ajomatkan päässä Buenos Airesista sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. Maanviljelykseen ja karjankasvatukseen hyvin soveltuvan aroalueen, pampan perinteinen gaucho- eli karjapaimenkulttuuri on säilynyt täällä nykypäiviin asti. Tutustumme kävellen kaupungin vanhaan keskustaan, jossa saamme käsityksen pampan gauchojen perinteisestä elämäntyylistä. Mukulakivikatujen varsilta löytyy useita hopeaseppien putiikkeja ja tyypillisiä pikkubaareja, joita kutsutaan nimellä ”pulperia”. Käymme myös maalaiskartanossa, jossa meille tarjoillaan lounaaksi paikalliseen tapaan grillattuja herkkuja. Palaamme Buenos Airesiin illansuussa.

Lisäretken hinta 17.11.2024 lähdöllä 180 €, 27.10.2024 lähdöllä 260 € ja 9.2.2025 lähdöllä 230 €. Ryhmän minimikoko retkellä on 8 henkilöä.
Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa, kuitenkin viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

alk. 180 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Eteläisen Amerikan kierros
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä puolihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Eteläisen Amerikan kierros

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 27.10.2024 lähdöllä 1 320 €, 17.11.2024 lähdöllä 1 220 € ja 9.2.2025 lähdöllä 1 380 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Suosittelemme keltakuumerokotusta.
Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 62 vrk ennen lähtöä 

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •     viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 •     90–75 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 €/henkilö
 •     74–62 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 650 €/henkilö
 •     61-31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
 •     30–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 •     20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 •     alle 8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 27.10.2024 lähdön osalta 13.2.2024 (17.11.2024 lähdön osalta 10.1.2024 ja 9.2.2025 lähdön osalta 11.4.2024) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää alk./hlö 6 990 €
 • 27.10.2024 - 10.11.2024
  alk. 6 990€/hlö
 • 17.11.2024 - 1.12.2024
 • 9.2.2025 - 23.2.2025
  alk. 7 790€/hlö
Näytä kaikki lähdöt

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Eteläisen Amerikan kierros
82 arvostelua
Erinomainen
69.00 %
Hyvä
35.00 %
Ok
1.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Pitkään ohjelmassa ollut kolmen maan kierros on hioutunut liki täydelliseksi kokonaisuudeksi. Matka on tiivis ja toki pitkät lennot, mutta kokemuksena ainutkertainen. Kaikki kohteet ovat täynnä uusia elämyksiä. Matkanjohtaja oli aivan superhyvä. Myös ryhmään rakentui hyvä henki. Vahva suositus!

 
 
 


 

Klaus

Monipuolinen katsaus Etelä-Amerikan kiinnostavampiin kohteisiin. Suosittelen lämpimästi.

 
 


 

Kiertomatka sinulle, joka haluat kokea monenlaisia elämyksiä niin suurkaupungeissa, luonnossa kuin valtameren äärellä!

 
 


 

Frouva over 60

Jos haluaa hyvin järjestetyn ja suunnitellun matkan, jossa tutustutaan Etelä-Amerikan maihin ja kulttuureihin monipuolisesti, tasokkaasti ja mukavasti niin tämä on täydellinen matka.

 
 


 

Hyvä tietää Eteläisen Amerikan kierros -matkasta

Kaksiviikkoinen matka Etelä-Amerikassa vie sinut espanjalaisten ja portugalilaisten löytöretkeilijöiden ja ennen muuta eurooppalaisten siirtolaisten jalanjäljille. Tutustu Chilen ja Argentiinan viineihin, ylitä lumihuippuiset Andit ja koe tango Buenos Airesissa. Ihaile Iguassun putouksia ja Rio de Janeiron nähtävyyksiä.

Etelä-Amerikan matkalle parasta aikaa on Suomen syksy- ja talvikuukaudet, lokakuusta maaliskuulle. Pitkällä ja laajalla kiertomatkalla maantieteelliset tekijät kuten vuoristot, sademetsät, merivirrat ja vallitsevat tuulet saattavat vaikuttaa sääolosuhteisiin.

Chileä, Argentiinaa ja Brasiliaa yhdistää kielisukulaisuus: ensin mainituissa puhutaan espanjaa ja Brasiliassa sille läheistä portugalia. Joskus jopa suurimmissa latinokaupungeissa saattaa olla hankalaa tulla toimeen englannin kielellä. Matkoillamme on kuitenkin aina mukana Olympian oma kielitaitoinen suomalainen matkanjohtaja.

Hotellit Etelä-Amerikassa saattavat vaatia matkustajilta takauksen hotellihuoneen hintaan kuulumattomista palveluista ja tuotteista (esim. minibaari). Vaivattominta takaus on tehdä omalla luottokortilla.

Eteläisen Amerikan kierroksella tutustumme useisiin Unescon maailmanperintökohteisiin.

Chilessä Valparaiso
Argentiinassa Iguazu National Park
Brasiliassa Iguaçu National Park ja Riossa Carioca Landscapes between the Mountain and the Sea

Olympian ryhmässä on turvallista liikkua, myös Etelä-Amerikassa. Kun liikut kohteissa omin päin, kysy vinkkejä matkanjohtajaltamme. Hotellista etukäteen tilattu taksi on usein suositeltavin tapa liikkua pimeän aikaan. Arvoesineet ja korut kannattaa jättää kotiin. Passi ja ylimääräiset rahat on varminta säilyttää hotellin tallelokerossa.

Etelä-Amerikan lennoissa saattaa esiintyä silloin tällöin epäsäännöllisyyksiä kuten myöhästymisiä, peruuntumisia ja viime hetken aikataulumuutoksia. Nämä voivat aiheuttaa muutoksia matkan ohjelmaan ja matkakohteiden kiertojärjestykseen, koska korvaavia lentoja on usein vaikea saada. Tutustu matkaehtoihin.
 

Katso kaikki Etelä-Amerikan matkamme