Viiniviljelmiä Argentiinassa

Eteläisen Amerikan kierros

- Andien yli Chilestä Argentiinaan, Iguassun putoukset ja Rio de Janeiro
15
päivää
alk. 5 390 €/hlö
Asiakasarviot

Kaksiviikkoinen matka Etelä-Amerikassa vie sinut espanjalaisten ja portugalilaisten löytöretkeilijöiden ja ennen muuta eurooppalaisten siirtolaisten jalanjäljille. Tutustu Chilen ja Argentiinan viineihin, ylitä lumihuippuiset Andit ja koe tango Buenos Airesissa. Ihaile Iguassun putouksia ja Rio de Janeiron nähtävyyksiä.

Eteläisen Amerikan kiertomatka Chilen, Argentiinan ja Brasilian upeisiin kohteisiin

Matkareitti
Santiago de Chile
3 yötä
Valparaiso ja Viña del Mar
retki
Mendoza
1 yö
Buenos Aires
3 yötä
San Antonio de Areco
lisäretki
Iguassun putoukset
2 yötä
Rio de Janeiro
3 yötä

Eteläisen Amerikan kierros alkaa Chilestä, joka ulottuu kapeana Tyyneltämereltä Andeihin. Maan tyylikäs pääkaupunki Santiago de Chile tunnetaan viehättävistä kävelykaduista, korkeatasoisista ravintoloista ja luonnollisesti viineistä. Loistavia viinejä löytyy myös Argentiinan puolelta ja sen tunnetuimmalta viinialueelta Mendozasta. Täytyy vain ensin ylittää lumihuippuiset Andit.

Buenos Aires tuo mieleen Euroopan suurkaupungit leveine puistokatuineen ja komeine rakennuksineen. Myös monet vastaan tulevat kasvot näyttävät eurooppalaisilta ja ovatkin sitä, kiitos valtavan siirtolaisaallon, joka sataviisikymmentä vuotta sitten asutti laajan maan, loi perustan maanviljelykselle ja nosti Argentiinan maailman vauraimpien maiden joukkoon. Tango ei kuitenkaan syntynyt Buenos Airesin kaupunkipalatseissa vaan köyhissä satamakortteleissa, joista se nopeasti levisi kaikkialle – aina kauas Suomeen saakka.

Iguassun putousten valtavan voiman voi tuntea hyvin suurimman putouksen läheisyydessä sijaitsevalta laiturilta

Iguassun putoukset ja niitä ympäröivä subtrooppinen sademetsä kuuluvat Unescon maailmanperintö­kohtei­siin. Tutustumme putouksiin sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Rio de Janeirossa sulautuu kaupungin rentoon tunnelmaan nopeimmin sen kuuluisalla hiekkarannalla, Copacabanalla. Kaupungissa soi samba muulloinkin kuin karnevaalien aikaan ja kaupunkilaiset, cariocat, osaavat todella nauttia elämästä. Rio de Janeiroa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Guanabaran lahti ja Sokeritoppa, valkoiset rantahiekat ja Corcovadon Kristus-patsas ovat Rion tuntomerkit.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit ja paljon muuta. Matkalla on aina mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 1 050 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

6. - 20.3.2022 30.10. - 13.11.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Lontoon (LATAM) ja Sao Paulon (LATAM) kautta Santiago de Chileen.

Santiago de Chile.
Santiago de Chile

2.–3. päivä, mati Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 11.15. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric Las Condes Santiago -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan. Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Tyypillisiä värikkäitä taloja Valparaisossa Chilessä
Valparaiso ja Viña del Mar

4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L) 

Viinitila Mendozassa Argentiinassa
Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)

5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L)

Buenos Aires
Mendoza – Buenos Aires

6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi Recoletan kaupunginosaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

La Bocan työläiskaupunginosa Buenos Airesissa
Buenos Aires

7.–8. päivä, lasu Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin.  

Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.  

Sunnuntaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Buenos Airesiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. (2xA, 1xP) 

Iguassun mahtavat vesiputoukset
Buenos Aires – Iguassun putoukset

9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella jyliseville Iguassun putouksille. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan Foz do Iguaçun kaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi noin 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen 

Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksella voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. Käymme myös Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin. (2xA, 1xL, 1xP) 
 

Rio-de-Janeiro-Brasilia
Iguassun putoukset – Rio de Janeiro

11. päivä, keskiviikko Lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). Päivällisen syömme hotellissa. (A, P) 

Rio de Janeiro Brasiliassa
Rio de Janeiro

12.–14. päivä, tola Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa. Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Syömme retkellä myös lounaan. Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa. Lauantaina meillä on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (LATAM) lähtee klo 19.35 São Paulon (LATAM) ja Lontoon kautta (Finnair) kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)  

lento

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 21.10.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Matkan hinta, tarkistettu ohjelma ja ehdot julkaistaan noin 10 kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen asiakaspalvelustamme (09 696 2770) tai matkan kohdalla olevan varaa-linkistä avautuvalla ennakkovarauslomakkeella.

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Lontoon (LATAM) ja Sao Paulon (LATAM) kautta Santiago de Chileen.

Santiago de Chile

2.–3. päivä, mati Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 11.15. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric Las Condes Santiago -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan. Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Valparaiso ja Viña del Mar

4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L) 

Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)

5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Mendoza – Buenos Aires

6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi Recoletan kaupunginosaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Buenos Aires

7.–8. päivä, lasu Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin.  

Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.  

Sunnuntaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Buenos Airesiin. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse.  (2xA, 1xP) 
 

Buenos Aires – Iguassun putoukset

9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella jyliseville Iguassun putouksille. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan Foz do Iguaçun kaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi noin 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen 

Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksella voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. Käymme myös Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin. (2xA, 1xL, 1xP) 
 

Iguassun putoukset – Rio de Janeiro

11. päivä, keskiviikko Lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). Päivällisen syömme hotellissa. (A, P) 

Rio de Janeiro

12.–14. päivä, tola Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa. Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Syömme retkellä myös lounaan. Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa. Lauantaina meillä on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (LATAM) lähtee klo 19.35 São Paulon (LATAM) ja Lontoon kautta (Finnair) kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)  

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 21.10.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

San Antonio de Areco

San Antonio de Areco

Lisämaksullinen kokopäiväretki parin tunnin ajomatkan päässä Buenos Airesista sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. Maanviljelykseen ja karjankasvatukseen hyvin soveltuvan aroalueen, pampan perinteinen gaucho- eli karjapaimenkulttuuri on säilynyt täällä nykypäiviin asti. Tutustumme kävellen kaupungin vanhaan keskustaan, jossa saamme käsityksen pampan gauchojen perinteisestä elämäntyylistä. Mukulakivikatujen varsilta löytyy useita hopeaseppien putiikkeja ja tyypillisiä pikkubaareja, joita kutsutaan nimellä ”pulperia”. Käymme myös maalaiskartanossa, jossa meille tarjoillaan lounaaksi paikalliseen tapaan grillattuja herkkuja. Palaamme Buenos Airesiin illansuussa.

Lisäretken hinta 2021 matkoilla on 180 €, 6.3.2022 lähdöllä 160 €. Ryhmän minimikoko retkellä on 8 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa, kuitenkin viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

alk 160 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Eteläisen Amerikan kierros
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 87 e
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Eteläisen Amerikan kierros

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 6.3.2022 lähdöllä 1 050 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varten tarvitsemme syntymäaikasi sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Suosittelemme keltakuumerokotusta.
Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 650 e
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–75 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 74–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 650 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 6.3.2022 lähdön osalta 6.5.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää alk./hlö 5 390 €
 • 6.3.2022 - 20.3.2022
 • 30.10.2022 - 13.11.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Eteläisen Amerikan kierros
33 arvostelua
Erinomainen
34.00 %
Hyvä
50.00 %
Ok
11.00 %
Ei kovin hyvä
5.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.50 %

Parhaiten mieleen jäivät Iguassun putoukset. Siellä kunnon liikuntaakin pitkien lento- ja bussimatkojen jälkeen. Kokonaisuudessaan hieno mieleenpainuva reissu, kiitos!

Koska matka keskeytyi koronan takia, parhaat palat jäivät näkemättä. Se mitä ehdimme näkemään ja kokemaan vastasi odotuksia.

Hyvä tietää Eteläisen Amerikan kierros -matkasta

Eteläisen Amerikan kierros on jo vuosia ollut yksi Olympian suosituimmista matkoista. Kompaktilla kahden viikon matkalla ehdit nähdä kolme maata, nauttia hyvästä ruuasta ja viinistä. Ylitämme lumihuippuiset Andit, koemme Buenos Airesin tangosävelet, kuuntelemme Iguassun putousten pauhua ja näemme Riossa Cobacabanan, Sokeritoppavuoren ja Kristuspatsaan.

Etelä-Amerikan matkalle parasta aikaa on Suomen syksy- ja talvikuukaudet, lokakuusta maaliskuulle. Pitkällä ja laajalla kiertomatkalla maantieteelliset tekijät kuten vuoristot, sademetsät, merivirrat ja vallitsevat tuulet saattavat vaikuttaa sääolosuhteisiin.

Chileä, Argentiinaa ja Brasiliaa yhdistää kielisukulaisuus: ensin mainituissa puhutaan espanjaa ja Brasiliassa sille läheistä portugalia. Joskus jopa suurimmissa latinokaupungeissa saattaa olla hankalaa tulla toimeen englannin kielellä. Matkoillamme on kuitenkin aina mukana Olympian oma kielitaitoinen suomalainen matkanjohtaja.

Eteläisen Amerikan kierroksella tutustumme moniin Unescon maailmanperintökohteisiin.

Chilessä Valparaiso
Argentiinassa Iguazu National Park
Brasiliassa Iguaçu National Park ja Riossa Carioca Landscapes between the Mountain and the Sea

Olympian ryhmässä on turvallista liikkua, myös Etelä-Amerikassa. Kun liikut kohteissa omin päin, kysy vinkkejä matkanjohtajaltamme. Hotellista etukäteen tilattu taksi on usein suositeltavin tapa liikkua pimeän aikaan. Arvoesineet ja korut kannattaa jättää kotiin. Passi ja ylimääräiset rahat on varminta säilyttää hotellin tallelokerossa. Rahavyö ja vaatteiden alla pidettävä pussi ovat myös suositeltavia. Väentungosta on hyvä pyrkiä välttämään taskuvarkaiden vuoksi. On hyvä ottaa matkalle mukaan pari valokopiota passin kuva-aukeamasta.

Etelä-Amerikan lennoissa saattaa esiintyä silloin tällöin epäsäännöllisyyksiä kuten myöhästymisiä, peruuntumisia ja viime hetken aikataulumuutoksia. Nämä voivat aiheuttaa muutoksia matkan ohjelmaan ja matkakohteiden kiertojärjestykseen, koska korvaavia lentoja on usein vaikea saada.