Moai-patsaita-Pääsiäissaarilla

Chilen matkat

- Andien maisemissa, Tyyneltämereltä Tulimaahan tai Pääsiäissaarelle saakka
Torres-del-Painen-kansallispuisto-Patagoniassa

Chilen matkat, joilla näet enemmän

Chile on matkakohteena todella monipuolinen. Maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä ja viinitiloista autiomaan kuivuuteen ja jäätiköihin. Mendozan alueen loistavat viinit, Atacaman aavikko, Tulimaa ja Pääsiäissaaren kivimiehet, nämä kaikki löytyvät Chilestä. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Chile - tahto olla olemassa

Andien ja Tyynen valtameren välissä sijaitseva Chile ei ole missään kohtaa 180 kilometriä leveämpi, mutta pituutta sillä on peräti 4 350 kilometriä. Pohjoisen sulkee Atacaman autiomaa, missä sateita saadaan odotella satojakin vuosia. Etelässä taas tullaan "maan ääriin" mantereen päättyessä Tulimaahan, jonka läntinen osa kuuluu Chilelle. Yli kolmentuhannen kilometrin päässä rannikosta sijaitseva Pääsiäissaari kuuluu myös Chilelle.

Mantereella maanpinnan alla kytee myös tuli, josta kertoo yli 2 000 tulivuoren rypäs – näistä vain 55 aktiivista. Maan keskiosassa sijaitseva lauhkea ja hedelmällinen 800 kilometriä pitkä keskuslaakso on tärkeä viininviljelyalue, jossa asuu 60 % väestöstä.

Olympian matkat Chileen

Maan keskiosassa sijaitsee maan tyylikäs pääkaupunki Santiago, johon tutustutaan Chileen suuntautuvilla Olympian matkoilla. Eteläisen Amerikan kierros -matkalla käymme myös Valparaisossa ja Vina del Marissa ja ylitämme lumihuippuiset Andit bussimatkalla Mendozan viinialueelle Argentiinaan.

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari -matkalla tutustumme myös Atacaman aavikkoon ja sen ihmeisiin. Aavikolla sataa n millimetrin vuodessa ja se on yksi maailman vanhimmista aavikoista.

Latinalaisen Amerikan matkoilla keskeisimpiä valtioita on viinin ja kuparin kotimaana tunnettu kapea Chile – tiukasti selkä Andien seinää vasten puristuneena ja kallioiset kasvot kohti Tyyntä valtamerta. Pohjoisen Atacaman autiomaasta saatiin sata vuotta sitten Chilen taloudelle tärkeää salpietaria. Nyt kaivosteollisuuden ykkönen on kupari. Maan eteläisessä osassa Andit hajoavat saarten, saaristojen ja vuonojen sokkeloiksi. Patagonian luontoon voi tutustua Tulimaan risteilyillä. Ne lähtevät lampaistaan tunnetusta Punta Arenasista Magalhãesinsalmen rannalta. Mantereen eteläkärjen jäätiköt ja koskemattomat rannat sekä legendaarinen Kap Horn tulevat tutuiksi, samoin Patagonian harvinaiset eläimet. Tulimaan risteilyt päättyvät Argentiinan puolelle Ushuaiaan. Tyynessämeressä sijaitsee myös Chilelle kuuluva ja valtavista kivipatsaistaan tunnettu Pääsiäissaari.

Pääkaupunki Santiago de Chile - pääkaupunki Andien juurella

Santiago de Chile ja tärkeä satama, Pablo Nerudan tunnetuksi tekemä Valparaiso sekä Viña del Marin suosittu lomanviettopaikka sijaitsevat maan keskiosassa. Tyylikkään Santiagon taustalla häämöttävät lumihuippuiset Andit. Kaupunki tunnetaan viehättävistä kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan, joissa tarjotaan tietenkin oman maan viinejä. Parhaat näköalat on San Cristobal -kukkulalta.