Zaanse-Schans-Hollanti-Olympia

Hollannin matkat

Kiertomatkoja, jokiristeilyä ja pyöräilyä Alankomaissa
Pittoreski-Enkhuizen-Hollanti-Olympia

Hollannin matkat, joilla näet enemmän

Hollannin matkoilla voit nähdä ja kokea tämän pienen, kauniin maan pyöräillen ja jokilaivalla risteillen. Lähde pyöräilymatkalle tasaisten maisemien Alankomaihin ja nauti jokiristeilyn mukavasta tunnelmasta. Matkoilla mukana aina suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Hollanti tai Alankomaat

Matka Hollantiin vie sinut Alankomaiden Euroopassa sijaitsevalle alueelle. Alankomaihin kuuluvat myös Karibialla sijaitsevat Curacao, Aruba ja Sint Maarten, nämä tulevat tutuiksi useilla Karibian risteilyillä.

Hollantiin tutustut parhaiten jokiristeilyllä ja pyöräillen. Pohjanmeren rannikolla maasto on tasaista ja laaja pyöräreittien verkosto sekä lukemattomat vesireitit tekevät matkustamisesta helppoa ja mukavaa.

Pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa on aktiivimatka, jolla risteilet ja pyöräilet seitsemän päivän ajan Etelä-Hollannin maisemissa. Tutustumme mm Kinderdijkin tuulimyllyalueeseen, Rotterdamiin, juustoistaan tunnettuun Goudaan ja yliopistokaupunki Utrechtiin. Matka alkaa ja päättyy Amsterdamiin, majoitumme koko matkan ajan jokilaiva MS Normandiella. Päivisin liikumme pyöräillen ja illan/yön aikana risteilemme seuraavan aamun kohteeseen.

Reinin risteily alkaa myös Amsterdamista, toinen pysähdyspaikka Hollannissa on Arnhem. Matka jatkuu Reiniä pitkin Saksan puolella ja päättyy Mainziin. Jokilaakson kauniit maisemat ja mielenkiintoiset pikkukaupungit pysähdyksineen sekä rauhallisessa tahdissa etenevä jokiristeily on loistava tapa tutustua Keski-Euroopan maisemiin.

Yleistä Hollannista

Hollanti on virallisesti osa Alankomaiden kuningaskuntaa, sen Euroopassa sijaitseva osa. Karibialla sijaitsevat Curacao, Aruba ja Sint Maarten muodostavat Alakonmaiden toisen osuuden.

Hollannilla on pitkä rantaviiva Pohjanmerellä, laaja jokien suistoalue ja sekä paljon tekosaaria, joita on tehty patoamalla ja kuivattamalla merialuetta. Maan pinta-alasta lähes kolmannes sijaitsee merenpinnan alapuolella. Lukuisat kanavat ja joet tekevät Hollannin sisämaahan Euroopan tiheimmän vesiväylien verkoston. Kanavia pitkin voi huvi- ja jokialuksilla liikkua kaupungista toiseen. Vesireitit jatkuvat Reiniä pitkin Ranskaan ja Saksaan saakka, Maas-jokea pitkin Belgiaan ja Ranskaan.

Hollannissa on noin 40 000 km pyöräteitä. Ne on useimmiten erotettu sekä jalankulkuväylistä että autoteistä. Pyöräily onkin yksi suosituimmista liikkumistavoista tässä tasaisen maaston maassa. Joet ja kanavat ylläpitävät ilmaston kosteutta ja tasaavat lämpötiloja. Säätilat vaihtelevat päivästä toiseen joskus nopeastikin. Mereltä puhaltavat navakat tuulet tuovat toisinaan sateita ja vastatuuli saattaa tehdä myös pyöräilystä joinakin päivinä normaalia raskaampaa.

Hollanti kuuluu Euroopan Unioniin ja valuuttana on euro. Virallisena kielenä on hollanti, pohjoisosassa puhutaan myös friisiä. Matkailija tulee hyvin toimeen myös englannilla ja/tai saksankielellä.

Keväinen Hollanti on tunnettu tulppaaneistaan

Myös Olympian keväisillä matkoilla Hollantiin näet tulppaaneita tulvillaan olevan Amsterdamin. Maailman leikkokukista yli puolet ja kukksipuleista noin 65% tulee Hollannista. Tulppaanien lisäksi mm narsissit, gladiolukset, liljat ja krookukset tulevat usein Hollannista. Varsinkin tulppaanien kasvatuksella ja jalostuksella on Hollannissa pitkät perinteet, 1600-luvulla maan valtasi varsinainen tulppaani-mania jonka aikana arvokkaimmista sipuleista käytiin totista kamppailua.