Pyöräilijöitä kesäisessä maisemassa, jossa taustalla perinteisiä tuulimyllyjä

Risteily ja pyöräilymatka Etelä-Hollannissa

8
päivää
alk. 1 990 €/hlö
Uutuus

Lähde pyöräilymatkalle eteläiseen Hollantiin. Matka taittuu pyöräilyn lisäksi risteillen alueen lukuisia jokia ja kanavia pitkin. Matkalla käymme mm. Goudassa ja Rotterdamissa. Pyöräilemme hyväkuntoisilla pyöräteillä ja nautimme laivalla hyvistä aterioista.

Risteily ja pyöräilymatka Etelä-Hollannissa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Majoitumme koko matkan ajan MS Normandie-jokilaivassa. Käytössämme olevat pyörät kulkevat mukana laivassa risteilyosuuksien ajan.

Matkareitti
Rotterdam
1 yö, risteily alkaa
Kinderdijk
retki
Dordrecht
1 yö
Gorinchem
1 yö
Utrecht
1 yö
Oudewater
1 yö
Schoonhoven
1 yö
Gouda
retki
Rotterdam
risteily päättyy, 2 yötä

Etelä-Hollannin monimuotoiset kaupungit ja kylät kertovat ajasta, jolloin Hollanti oli yksi maailman suurimmista kauppamahdeista. Vaikuttavan historian lisäksi maasta tulevat monelle mieleen tulppaanit ja tuulimyllyt sekä hollannikkaiksi kutsutut puukengät.

Etelä-Hollannin aktiivimatkalla vierailemme pyöräilyn ja risteilyn lomassa useassa Etelä-Hollannin historiallisessa kaupungissa. Näemme Kinderdijkin kuuluisan tuulimyllyalueen, ihailemme Rotterdamin kekseliästä arkkitehtuuria ja Goudassa nautimme maukkaita juustoja ja vohveleita. Rotterdamissa ehdit hyvin myös omille retkille.

Pyöräilemme pääasiassa hyvin hoidetuilla pyöräteillä idyllisissä maalaismaisemissa ja tasaisessa maastossa.

Etelä-Hollannin pyöräilymatkalla risteilemme MS Normandie-aluksella. Laivalle mahtuu max 100 matkustajaa. Laivan hytit on remontoitu talvella 2020. Kahden hengen hytit ovat kooltaan noin 11 m2 ja niissä on kaksi erillistä sänkyä, suihku ja wc, hiustenkuivaaja, tallelokero ja ilmastointi. Kaikki hytit ovat ikkunahyttejä. 

Perushintaan sisältyvä alakannen hytissä on pieni ikkuna, joka sijaitsee katonrajassa eikä sitä voi avata. Yläkannen hytissä on isompi, avattava ikkuna. Hyttien säilytystilat ovat rajalliset. Myös vaatteiden kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset, ja suosittelemme teknisiä urheiluvaatteita, jotka kuivuvat nopeasti. Laivalla on myös ravintola salonkibaari sekä aurinkokansi. Käytössämme on 7-vaihteiset citypyörät.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan alkaen-hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h alakannen hytissä, täysihoito (ei paluupäivänä, lounaat retkieväinä), polkupyörä käyttöösi, palvelupalkkiot laivalla sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksusta 2h hytti yläkannella tai 1h hytti ala/yläkannella (rajoitetusti).

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:
Pyöräily Etelä-Hollannissa on viisiportaisella asteikollamme tasolla helppo, 1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1-2 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana. Maaston puolesta Etelä-Hollanti asettuisi tasolle 1 mutta tuulen vuoksi pyöräily voi olla normaalia tasamaata haastavampaa.

Matkaohjelma

Vuoden 2024 lähdöt

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen

Keltaiset ja hauskat Kijk Kubus -kuutiotalot Rotterdamissa, Hollannissa
Helsinki – Rotterdam

1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.10 Amsterdamiin, jonne saavumme klo 9.45. Jokiristeilymme alkaa Rotterdamista, jonne on noin tunnin matka Amsterdamin lentokentältä. Rotterdam on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki, jossa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupunki on tunnettu erikoisesta ja kekseliäästä arkkitehtuuristaan, jota voi ihailla tai ihmetellä mm. rautatieasemalla ja Kijk Kubus -kuutiotalojen edustalla. 

Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Normandie -jokilaivaan. Tervetulopäivällinen laivalla. (L, P)

Tulppaanien ja tuulimyllyjen Hollanti
Rotterdam – Dordrecht (pyöräilyä 40 km)

2. päivä, sunnuntai Aamulla käymme läpi pyörät ja säädämme ne sopiviksi. Päivän retkemme suuntaa aluksi Kinderdijkin tuulimyllyalueelle. Alueen 19 tuulimyllyä on rakennettu 1700-luvun loppupuolella alunperin säätelemään kanavien vesimäärää pumppaamalla liiat vedet varastoon tulvien ehkäisemiseksi. Ainutlaatuisuutensa ja historiansa vuoksi alue on valittu Unescon maailmanperintölistalle. Suurin osa myllyistä on asuttuja ja edelleen toiminnassa. Iltapäivällä saavumme Hollannin vanhimpaan kaupunkiin Dordrechtiin, missä laivamme jo odottaa. Kaupungista löytyy tuhatkunta historiallista rakennusta, joissa useimmissa on ravintoloita, kahviloita, museoita ja teattereita. Myös useat venesatamat lukuisine kanavineen kutsuvat viihtymään. (A, RE, P)

Pittoreski jokimaisema Hollannissa
Dordrecht – Gorinchem (pyöräilyä 46–53 km)

3. päivä, maanantai Tänään pyöräilemme De Biesbosch -kansallispuistossa, joka on itse asiassa iso makean veden suistoalue, jossa useat joet ja purot yhtyvät. Käytämme osittain myös lauttakuljetuksia päästäksemme jokien yli. Reittimme mutkittelee jokia ylittävien siltojen mukaisesti. Päivän retkemme päättyy Gorinchemin linnoituskaupunkiin, jonne saavumme Waal-joen ylittävällä lautalla. Gorinchemista löydät kaikki Hollannille ominaiset elementit – tuulimyllyjä, kapeita kujia ja kanavia. Kaupungista katsottuna joen toisella puolen sijaitsee Hollannin kuuluisin linna – Loevenstein, joka on peräisin keskiajalta. (A, RE, P)

Kanaali tiilirakenteisten talojen keskellä Utrechtissa, Hollannissa
Gorinchem – Utrecht (pyöräilyä 47 km)

4. päivä, tiistai Tämän päivän pyöräretkemme ensimmäinen etappi on Leerdamin kaupunki, jonka vuonna 1738 rakennetut hiiritorneiksi kutsutut pienet tornitalot ovat edelleen käytössä kauppoina ja asuinrakennuksina. Leerdamissa tehdään myös taidelasia ja sieltä on kotoisin Leerdammer-juusto.

Leerdamista jatkamme kohti Vianenin linnoituskaupunkia, jonka lukuisista katukahviloista voi halutessaan valita mieleisensä taukopaikan. Ylitämme Lek-joen lautalla ja jatkamme matkaa modernin Nieuwegeinin kaupungin läpi. Iltapäivällä saavumme Utrechtin yliopistokaupunkiin, jonka mahtipontinen tuomiokirkko on yksi tunnetuimmista Alankomaissa. Ennen illallista on aikaa tutustua Utrechtin pikkukujiin, kahviloihin ja kanavanäkymiin kävellen. (A, RE, P)

Koristeellisia punatiilitaloja ja terassi aukiolla Oudewaterin keskustassa Hollannissa
Utrecht – Schoonhoven (pyöräilyä 40-49 km)

5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään kohti Oudewaterin viehättävää pikkukaupunkia. Oudewater sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1245 ja sen pitkä historia onkin läsnä lähes kaikkialla. Kaupungin erikoisuus on ”Noitavaaka”-museo, jossa tarinan mukaan keskiajalla punnittiin noidiksi epäiltyjä ihmisiä. Jos painoa oli tarpeeksi, saattoi välttää roviolle päätymisen, koska sieluttomina noitien uskottiin painavan vähemmän kuin ihmisen. Pyöräretkemme jatkuu kohti hopeasepistään ja lumoavasta vanhastakaupungistaan tunnettua Schoonhovenia, jossa jokilaivamme jo odottelee meitä. (A, RE, P)

Gouda-Hollanti
Schoonhoven – Gouda – Rotterdam (pyöräilyä 40 km)

6. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen pyöräilemme n. 15 km päässä sijaitsevaan Goudan kaupunkiin. Täällä emme voi välttyä törmäämästä kaupungin nimikkotuotteeseen Gouda-juustoon, josta voi saada maistiaisia lukuisissa juustokaupoissa tai torikojuissa. Herkkusuita houkuttelevat myös Goudan siirappivohvelit, joiden sanotaan olevan parhaita maailmassa - ainakin, jos paikallisilta kysyy. Goudassa sijaitsee myös Hollannin pisin kirkko (123 m), jonka upeat lasimaalausikkunat ovat näkemisen arvoisia. Alkuiltapäivästä jatkamme matkaa määränpäähämme Rotterdamiin, joka sijaitsee n. 25 km päässä. (A, RE, P)

Perinteisiä veneitä satamassa Rotterdamissa, Hollannissa
Rotterdam – (Delft) (pyöräilyä 30-40 km tai vapaapäivä)

7. päivä, perjantai Tänään voit joko viettää vapaapäivän ja tutustua Rotterdamiin omatoimisesti tai tehdä pyöräretken matkanjohtajamme kanssa. Rotterdamin uusi kauppahalli Markthal on puolikaaren muotoisena maailman suurimpine kattomaalauksineen ainutlaatuinen. Taiteen ystäviä hemmotellaan Boijmans Van Beuningen -taidemuseossa tai Rotterdamin taidehallissa.

Päivän vapaaehtoinen pyöräretkemme suuntautuu Delftin kaupunkiin, joka on kuuluisa sinivalkoisista käsinmaalatuista posliiniastioistaan. Sympaattisen Delftin keskusta on pyhitetty kävelijöille ja pyöräilijöille ja sen kapeat kujat, kävelyteiden ja kauniiden talojen reunustamat kanavat vievät viihtymään ajassa taaksepäin. (A, RE, P)

lento
Rotterdam – Helsinki

8. päivä, lauantai Aikaisin aamulla bussikuljetus Amsterdamin lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata matkalle käyttöösi sähköpyörän. Vaikka maasto on pääosin tasaista, saattaa vastatuuli tehdä pyöräilystä joinakin päivinä normaalia raskaampaa.

Varaa sähköpyörä jo matkan varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen lähtöä, niitä on saatavissa rajoitetusti. Lisämaksu 120 €.

120 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily ja pyöräilymatka Etelä-Hollannissa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • sisäänpääsy Keukenhofin kukkapuistoon
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan alakannella
 • täysihoito (ei 8. matkapäivänä), laivan lounaat retkieväitä
 • palvelupalkkiot laivalla
 • polkupyörien käyttö
 • lento- ja turistiverot 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily ja pyöräilymatka Etelä-Hollannissa

Yhden hengen hyttejä on hyvin rajallisesti, saatavuus tarkistetaan kysyttäessä. 
29.6.2024 lähdöllä lisämaksu 1h hytistä on alakannella 460 € (2 590 €), yläkannella 530 € (2 820 €).
14.9.2024 lähdöllä lisämaksu 1h hytistä on alakannella 400 € (2 390 €) yläkannella 460 € (2 600 €).

Matkan perushintaan (29.6.2024 lähdöllä 2 130 €/hlö, 14.9.2024 lähdöllä 1 990 €/hlö) kuuluvassa 2h alakannen hytissä on pienet ikkunat hytin katonrajassa, ikkunaa ei voi avata.
Yläkannen 2h hytissä (29.6.2024 lähdöllä 2 290 €/hlö, 14.9.2024 lähdöllä 2 140 €/hlö) ikkuna on hieman isompi ja se on myös avattavissa.

Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Passin/henkilökortin on oltava voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 61 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 €/henkilö
 • 44–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 40% matkan hinnasta
 • 30–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60% matkan hinnasta
 • 14–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai väheämmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 1 990 €
 • 29.6.2024 - 6.7.2024
  alk. 2 130€/hlö
 • 14.9.2024 - 21.9.2024
  alk. 1 990€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää risteilystä ja pyöräilymatkasta Etelä-Hollannissa

Etelä-Hollannin pyöräilymatkat teemme pääasiassa kesä-heinäkuussa sekä syyskuussa, jolloin päivälämpötila on yleensä n. +20 C. Tuuli ja mahdolliset sadekuurot saattavat kuitenkin saada ilman toisinaan tuntumaan viileämmältä. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilyhanskat, satulan geelipehmuste, sadetakki tai -viitta, juomapullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää. 

Pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla ja päällystetyillä pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi pidempiä lenkkejä tehdä omatoimisesti. Tuulisina päivinä reitin vaativuustaso voi vastatuulessa nousta huomattavasti.

Pyörät ovat käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Ilmoita pituutesi jo matkaa varatessasi. Varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko. Tälle matkalle on myös mahdollisuus ennakko varata sähköpyörä lisämaksusta 120 €. Sähköpyöriä on rajoitettu määrä.

Laivayhtiön lisämaksullisia retkiä voi varata laivalla risteilyisännältä paikan päällä, näiden retkien maksu vain käteisellä.

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, 
liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi.
Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily 
voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi.

Etelä-Hollannin matkalla on myös yksi Unescon maailmanperintökohde:

Kinderdijkin tuulimyllyalue